יש למישהו עצה?

אופירA

New member
מנהל
בשלב זה של כלכלה רכה

פחות משבוע לאחר הניתוח, לא אמורה להיות תגובת כאב כזו לאכילת גבינה לבנה רכה, וזו לא תגובה טבעית ונורמלית.
לפיכך צריך להתייחס למתואר בכובד ראש, לבחון פרמטרים נוספים ולהסיק ממה יכול להיות שהוא נבע, ואיך למנוע אותו.

באופן נורמלי וטבעי, לא אמורה להיות בעיה של הגבלה באכילה בחודש הראשון שלאחר הניתוח, אם נשמרים הכללים של התפריט ההדרגתי של החודש הראשון.

אם מתעוררת תגובה כזו של כאב, יש להדריך את המנותח לעקוב אחר תגובות נוספות, וגם אם מגיעים למסקנה שאין בעיה חריגה, לזהות אם זה מצב של מנותח שמוגבל כבר מעצם הנחת הטבעת על הקיבה, כי אז צריך להדריכו שונה ממנותחים אחרים בנוגע לסגירות והצרת הטבעת, כדי למנוע ממנו צרות חמורות (מצטערת, לא סומכת על הרופא הסוגר שהוא ייקח את האחריות על כך...).

ואם חס ושלום יש בעיה חריגה, מוטב לזהותה מוקדם ככל שאפשר, כדי לסלקה בצורה הקלה ביותר שאפשר.
בעיות חריגות שניתנות לפיתרון מיידי באופן פשוט להפליא, התגלו כמתפתחות לבעיות מזוויעות במיוחד, בלי זיהוי נכון וטיפול מתאים לאורך זמן.

אופירA

New member
מנהל
שלא תהיה פה אי הבנה -

הייתי שולחת אותך מיד להתקשר לרופא, אם לא שידעתי שרוב הסיכויים שהוא יפטור אותך עם איזו אמירה, בשלב זה.
לכן אני מעדיפה גם לשמוע בעצמי את פרטי הסיפור, כדי שתוכלי ללכת לרופא עם יותר ידע ונחישות.

אופירA

New member
מנהל
הבחילות וודאי ייעלמו

אבל האם נראה לך שהגוף יכול להתמודד יפה עם המון קפה וסיגריות 4 ימים אחרי ניתוח, בלי מזון - בלי שיגיב בהתנגדות ובבחילות, סחרחורות וחולשה?

אין לך אפשרות לשכב יותר, לשתות מרק עוף ומיצים טבעיים ולהחלים בצורה בריאה יותר?

אופירA

New member
מנהל
מזל טוב גדול

מה שלום הכאבים? האם הרעב סוף סוף הגיע?

למה אין תחושת רעב? את זוכרת שאדם חולה אין לו תיאבון? כאשר הגוף עסוק במלחמת חיידקים או כל מלחמה דחופה אחרת, הוא מסלק לך את התיאבון כדי שלא תעסיקי את מערכת העיכול, והוא יוכל לפנות את כל האנרגיה למלחמה הזמנית.
גם כעת, לאחר שהגוף עבר הרדמה מלאה, חתכים, תפרים, והקיבה כרגע בהלם טוטאלי מהגוף הזר שחונק אותה ומעקם לה את האמא של הצורה למשהו שאין לה מושג בכלל איך מפעילים אותו - הדבר האחרון שהגוף מצפה ממך זה להכניס לו אוכל. רק זה עוד חסר לו עכשיו...
קודם כל יחזיר את הכוחות, דבר שני יתחיל לתקן את החתכים, ודבר אחרון - יראה מה בדיוק עושים עם האלמנטים מסיליקון וממתכת שדחפו לו, ואיך חיים איתם (או בלעדיהם - הוא ינסה גם לדחות אותם, להעיף אותם). רק אחרי שיעשה הערכת מציאות ואיזושהי התרגלות אליה, יסכים לחזור לתפקוד שגרתי בהדרגה.

בהצלחה, ואל תשכחי לשאול כל דבר.

אבל לא הבנתי למה אסור לאכול

אם הטבעת עדיין לא מהודקת ולא בוצעה סגירה
והכל פתוח לי.. למה אסור לי לאכול קצת דברים מוצקים
אני מרגישה קצת רעב
שבוע טוב ותודה על המענה

אופירA

New member
מנהל
כי יש לנו ניסיון של הרבה שנים

מה קרה לאנשים שלא צייתו להוראות התזונה המיוחדת לחודש הראשון לאחר ניתוח.
היה לאנשים האלה מאוד מאוד עצוב.
לא לכולם, אבל לרבים.
את אוהבת רולטות רוסיות עם כמה כדורים?

עשית ניתוח ביום שישי, עכשיו יום ראשון, ההוראות הם שאת יכולה לשתות גם חלב, רוויון, יוגורט דליל ומעדן דליל. וזה חוץ מהמרק המסונן, המיצים, התה וכו'.
גם מחר.
ביום שלישי אם את נורא רעבה ומרגישה טוב, אז תתחילי להוסיף בזהירות קצת גבינה, קצת פירה תפוחי אדמה דליל (לא ביחד).
ואם תתנהגי יפה, נרשה לך לטעום עוד דברים
.

הטבעת אכן עדיין לא מהודקת והמעבר פתוח לגמרי.
אבל אינך מבינה שאת פצועה לא קל (5 דקירות סכין בבטן) פצעים שצריכים להגליד, מתאוששת מחומרים נרקוטים שגרמו לך לאבד הכרה, ושהקיבה שלך - זו שאת מצפה ממנה לעכל לחם - כרגע לא מסוגלת לכלום, כי היא עסוקה בלדחות גוף זר אימתני שעיקם לה את הצורה ואין לה מושג איך עובדים עם צורה נוראה כמו שהיא קיבלה. היא מפתחת בצקת פנימית, וכן הצטלקות חיצונית שמנסה להעיף את הגוף הזר. וגם הוושט לא יודע מאיפה באה לו הצרה הזו כמה ס"מ מתחת לאיפה שהוא נגמר, ואיך עובדים איתה. גם הוא מפתח בצקת.

אם תאכלי לחם, יש סיכוי שהגוף הזר יעוף, כי הוא לא כל כך יושב טוב על המקום שלו. מה שמושיב אותו טוב זה ההצטלקות על הרקמה החיצונית של הקיבה, שמתהווה במשך החודש הראשון. אז זו עוד סיבה למה להפעיל את שרירי הקיבה והוושט כרגע כמה שפחות. הדבר שדורש הכי פחות מאמץ מהקיבה והוושט זה נוזלים.
לכן שבוע ימים יש לצרוך נוזלים בלבד. אבל אם את מוכשרת במיוחד, אז לפחות 4 ימים תמימים.
גם בהמשך, כל עוד הטבעת לא יושבת יציב ושריר המעבר בצקתי, התזונה תהיה עדינה עד להחלמה מהירה של האיברים הפנימיים והסתגלותם לצורתם החדשה.

אגב, הניסיון שלי לימד, שאנשים שלא שמרו על הכללים של החודש הראשון, כללי הסגירה/פתיחה הזהירים וכללי התזונה לאחר סגירה, ראינו במשך השנים שהטבעת שלהם מתנהגת פחות יציב (וזה מאוד לא נוח לעבוד איתה) מאשר אנשים ששמרו על ההוראות, והטבעת שלהם יחסית יותר רגועה והתנהגותה יותר קבועה ונוחה.
אין לי הוכחה מחקרית או מדעית אחרת לכך, אבל יש לי תמונה שהלכה והתהוותה יותר ויותר ברור במשך השנים, ולא הייתי רוצה לשחק עם הבריאות שלי כשאני רואה תמונה כזו.

קוביd1

New member
לנולדתי 75

למה שלא תרביצי איזה סטייק 400 גרם חחחחחח......
אז בואי ואגיד לך למה .הטבעת רק מונחת ולא סגורה אבל כל האיזור נפוח בצקתי ,וכל אכילה של דברים קשים יכולים לגרום להחלקת הטבעת ,סיפר לי אחד המנתחים על מישהי שנותחה באיכילוב וירדה עם החברות שלה ואכלה אוכל מוצק ,והטבעת החליקה לה ובאותו לילה עברה ניתוח חירום נוסף, אז דיר בלאק ...
מה שאני מציע לטובתך האישית להיצמד להוראות שקיבלת מהמנתח שלך

שבוע טוב

קובי

קיבלתי הדרכה לניתוח שרוול

מכיוון שחשבתי לעשות שרוול ואז התחרטתי
הסבירו לי שבשלושה ימים ראשונים עליי לשתות רק נוזלים
האם זה נכון?
תודה על המענה המהיר

אופירA

New member
מנהל
זה מאוד נכון. מדובר בשבוע ימים

שותים רק נוזלים צלולים כיומיים (מרק מסונן, מיצים, תה, נס קפה, מים), מהיום השלישי אפשר לשתות משקאות חלב, יוגורטים חלקים ומעדנים חלקים.
כעיקרון יש להמשיך כך עוד 5 ימים, כלומר שבוע נוזלים. אבל אם מרגישים טוב אחרי 4 ימים ורעבים, אפשר לעבור לכלכלת השבוע השני - כלכלה רכה.

אם לא קיבלת שום הדרכה על ניתוח טבעת, יש לך ידע בנוגע לניתוח זה? אם אינך יודעת דברים בסיסיים בנוגע לניתוח הטבעת, קשה מאוד להצליח בניתוח הזה. חשוב מאוד להכיר היטב את הניתוח כדי להצליח לעבוד איתו נכון.
ניתוח טבעת זה כמו לקנות מכונית. בלי רישיון נהיגה ובלי ידע בנהיגה קשה מאוד להפיק מהמכונית איזו תועלת... אנשים לא מבינים מה הם קנו, ולא מבינים שצריכים ללמוד נהיגה ולעשות רישיון, אחרת אין טעם במכונית שתעמוד על יד הבית! יש אנשים שעוברים לגור במכונית כי הם חושבים שלכך היא נועדה... ברור שלא נוח להם שם, והם לא מבינים למה ובשביל מה היו צריכים את הצרה הזו. בסוף מוכרים את המכונית ואומרים: ברוך ה' שנפטרנו ממנה.

יש להעצים ידע על הצפוי לאחר ניתוח טבעת כדי למנוע את כל הבעיות והתקלות שנגרמות כתוצאה מחוסר ידע בנהיגה.
בטלפון שנתתי לך אני מלמדת נהיגה בטבעת.
לפני כן חשוב שתקראי את כל המידע באתר טבעת שבחתימתי. זה הידע שצריך בשביל ה"תיאוריה".

יש למישהו עצה?

היי אני כבר 5 ימים עומדת על אותו משקל לא יורדת ולא עולה
בבוקר אני קמה נשקלת והמשקל לא זז

יש לציין שבשבוע הראשון אחרי הניתוח ירדתי 5 קילו ועכשיו כבר 5 ימים אני תקועה
התפריט שלי היומי כולל קפה ונס קפה אחד ומרק בשקית עם אטריות זהוווווווו רוב היום אני לא אוכלת כלום
לא ממש מרגישה רעב ובכל זאת לא יורדת
יש למישהו עצה? אני מפחדת לא לרדת בכלל

אופירA

New member
מנהל
העצה שלי היא שתתחילי לאכול כמו בן אדם נורמלי

ממה שאת אוכלת לא תרזי, אלא תהרסי לנצח את חילוף החומרים שלך. הרס חילוף החומרים הוא זה שגרם להשמנה כל כך גדולה, שחייבה אותך לבצע ניתוח כדי להתמודד איתה. מה שאת עושה כרגע, זה להחמיר את המצב הזה לטווח הארוך.
כאשר חילוף החומרים דפוק, צום לא מביא להרזיה. רק אכילה כל 3 שעות של מזון מזין במקביל לשתיית 2 ליטר מים ביום מביאה להרזיה, כי היא ממריצה את חילוף החומרים.

הרזיה אינה נמדדת ב-12 יום, כי הרזיה זה תהליך לא אחיד וקצבי אלא תהליך מורכב שאת תוצאותיו רואים לאורך זמן, ולא יום יום. שקילה יומיומית לא מיועדת כדי לעקוב אחר ירידה במשקל. רק שקילה פעם בשבוע או פעם בשבועיים תתן מעקב נכון אחר ירידה במשקל.

בחודש הראשון שלאחר הניתוח תפקידך לאכול מכל המאכלים לפי הסדר שבתפריט, ולא להימנע מאכילה. אם לא תלמדי היטב את המצב של ההגבלה של הטבעת, תסתבכי כהוגן בטווח הארוך עם סבל והקאות וחוסר מסוגלות להתנהל נכון עם הטבעת. כדאי לך לאכול כל 3 שעות מעט מפריטי הכלכלה הרכה, ולדאוג לשתיית 2 ליטר מים ביום (חוץ מקפה ונס קפה). תתנסי בכל המאכלים שאת רגילה לאכול בהדרגה, עד שבשבוע הרביעי תתנסי בכל סוגי המאכלים.

לא סיפרת לנו מה התרחש עם הכאבים הלא תקינים שהיו לך. לא חכם להשאיר את המצב הזה בלי להמשיך לבדוק אותו, ע"י שאת נמנעת מלאכול.
כדי להיות רזה ובריא לטווח הארוך לא אוכלים בגלל שמרגישים רעב, אלא לפי כללי הבריאות.

עלייך להיות סבלנית מאוד לגבי תהליך ההרזיה בעזרת הטבעת, כי הוא מיועד להרבה שנים, ולא עוד דיאטה לכמה חודשים, ואח"כ נשברים וחוזרים לאכילה מוגברת והשמנה חוזרת. הפחד שלא תרדי בכלל אינו במקום כלל, וגם השקילות היומיות - משום שהם מביאים אותך לצום מתוך אשליה שכך תרזי בביטחון. אבל זה דמיון, אשליה, והמציאות המרה תטפח בפנייך במשך הזמן.

הגישה שלך מחייבת הדרכה נכונה ובריאה, כדי למנוע שתסתבכי. בטבעת קל מאוד להגיע לסיבוכים קשים במשך השנים, עקב התנהלות לא נכונה.
חובה להבין איזו התנהגות וחשיבה הביאו להשמנת היתר החולנית, ולטפל בהן, כדי לא להפוך בעזרת הטבעת לרזה חולנית (ובעיקר חולנית) כמו שקרה לכמה אנשים כאן, שהמירו את הביטוי החיצוני של הפרעת האכילה שלהם, לביטוי חמור יותר וקיצוני יותר - בולמיה ואנורקסיה. מחלות אלו אינן רק רזון, אלא עיוות נפשי נורא שמצמצם את החיים לחיי סבל פיזית ונפשית, ריקים ודלים עד זוועה מהנאה ושמחה. זה קורה בטווח הארוך, ומאוד קשה לרפא הפרעות אלה. הדרך הטובה ביותר היא למנוע אותן מלכתחילה.

קוביd1

New member
יש עצה

העצה שלי לא לקום כל בוקר ולהשקל כי זה ישגע אותך ,את נשקלת רואה שאין ירידה וכל היום מבואסת
שקילה של פעם בשבוע מספיקה ,את לא פג שצריך להשקל כל יום ושכל עלייה או ירידה של 100 גרם חשובה מאוד
מה שירד בשבוע הראשון אחרי הניתוח זה נוזלים ולא שומן
אין כזה דבר ירידה יומית ,יש תקופות שיורדים יש תקופות שנתקעים במשקל ,יש תקופות שתיהיה עלייה ,גם זה קורה
אל דאגה את לא תתקעי במשקל הבטחה שלי ברגע שיורדים בכמות הקלוריות הנכנסת יש ירידה
כמו שכתבתי בעבר מילת המפתח ס.ב.ל.נ.ו.ת
קחי את הזמן והכל יסתדר
חג חנוכה שמח

קובי

למעלה