יש למישהי מתכון של חצילים עם טחינה וסילאן שהיה כוכב באחד ממפגשי הפורום הקודם?

shira1960

Active member
אני יודעת שזה נשמע קצת כמו אלה ששואלים ספרנים לגבי ספר מסויים וכל מה שהם זוכרים זה שהיה לזה כריכה כחולה...

בקיצור, לפני המון שנים, מישהי הביאה חצילים קלויים ומעל היה רוטב משגע של טחינה וסילאן. אם אני לא טועה, המפגש היה בראש העין. אבל לא זוכרת מי הביאה את התבשיל.

(תודה מראש ואין צורך להביא מתכונים *אחרים* של חצילים עם טחינה וסילאן, יש לי מלא כאלה, אבל מאד רציתי את המתכון הספציפי הזה) REDBOOK.jpeg

חנהפ

Active member
אני יודעת שזה נשמע קצת כמו אלה ששואלים ספרנים לגבי ספר מסויים וכל מה שהם זוכרים זה שהיה לזה כריכה כחולה...

בקיצור, לפני המון שנים, מישהי הביאה חצילים קלויים ומעל היה רוטב משגע של טחינה וסילאן. אם אני לא טועה, המפגש היה בראש העין. אבל לא זוכרת מי הביאה את התבשיל.

(תודה מראש ואין צורך להביא מתכונים *אחרים* של חצילים עם טחינה וסילאן, יש לי מלא כאלה, אבל מאד רציתי את המתכון הספציפי הזה) צפה בקובץ המצורף 51679
בטח את מתכוונת למנה הזאת
מכינים גם חציל קלוף כזה שמוגש עם הקליפה השחורה לשולחן, נפתח ומקבל לתוכו
ים של טחינה טעימה
עם או בלי פטרוזיליה קצוצה.
הנה רעיון, שהביאה אירית לאחד המפגשים של הפרדס
לגוון את המנה:

רוטב הטחינה:

1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סילאן
פחות מ- 1/4 כוס רוטב סויה
3-4 כפות מים (בהתאם לצורך)
2 כפות שמן (לא שמן זית) אני השתמשתי בשמן קנולה
מלח לפי הטעם

שמתי בקערית וחיממתי במיקרו

להניח להצטנן קלות.

להכין ירקות קצוצים דק מאוד:

בצל ירוק, פטרוזיליה, גמבה,
להוסיף לתערובת הירקות הקצוצים מלח, מיץ לימון ושמן זית ולערבב.

כשעה-שעתיים לפני ההגשה חורצים קלות עם סכין לאורך החצילים,

שמים מתערובת הטחינה והסילאן שהצטננה ומעל שמים את תערובת הירקות.

mיטלמן

Well-known member
נקרא מצוין, לא קליתי אבל יש לי חציל קלוי קנוי בצנצנת זכוכית, אעשה עליו נסיון.

shira1960

Active member
כן זה זה! תודה רבה חנה! ואי המתכון כל כך פשוט ובלי מליון מצרכים

(עכשיו אני צריכה לבדוק עם המארחים אם אפשר להכין משהו עם רוטב סויה. )

shira1960

Active member
בסוף הכנתי משהו אחר, כמובן. קיבלתי במשלוח מסופר שני חצילים גדולים (ועם הרבה זרעים) למרות שביקשתי קטנים. אז הכנתי מאחד מהם תבשיל חצילים בעגבניות (שנדמה לי קיבלתי בזמנו מהפורום הזה כשעוד היינו בווי נט). שכבות של שמן זית, חצילים, עגבניות, שום, מלח פלפל. (הכנתי בלי שום כי המארח לא אוכל שום, בצל, ועוד כמה דברים ). יצא מעולה כרגיל.

את החציל השני חתכתי לקוביות, ערבבתי עם שמן זית וזרקתי לאייר פרייר ומרז מוסיפה לסתם סלט.

תודה רבה בכל מקרה, בהחלט ינוסה בעתיד כשאני מתארחת או מארחת עם אנשים שאין להם כל כך הרבה מוגבלויות אוכל.

למעלה