יש לנו גור חדש (מוקדם מהצפוי)

יש לנו גור חדש (מוקדם מהצפוי)

הפעם זכר בן חודשיים ושבוע בערך.
הפעם ההרגלה לכלבות היתה ממש קלה. שמנו אותו שעתיים בכלוב על הרצפה כדי שיוכלו לרחרח זה את זה. אחר כך הוצאנו אותו בהשגחה. הן רחרחו אותו והלכו.
אז הוא משוחרר בכל הבית ורק כשאנחנו יוצאים או ישנים הוא בחדר סגור.
הוא היה רגיל לאכול חלב ושימורי חתולים. ניסיתי גם אתמול וגם היום להביא לו אוכל יבש. הוא רק מריח ולא אוכל. אוכל רק שימורים. ניסיתי להרטיב את האוכל היבש גם לא עובד. איך להרגיל אותו לאכול רק יבש? לערבב עם השימורים? להביא לו רק יבש ואז לא תהיה לו ברירה? לחכות עם זה עוד זמן?

זו לא תשובה על השאלה שלי

אבל לא נורא. קראתי באנטרנט ומצאתי לי כמה רעיונות איך לעשות את המעבר. מקווה שאצליח.
יש לו שתי אוזניים חדות מזדקרות וזנב ארןך ושפם והוא אומר מייאו. אני מניחה שזה חתול וזה פורום חתולים.
מאיפה הוא הגיע ("בדיוק"?!) זה לא עניין שאמור לעניין אותך או אף אחד אחר כאן.

Yukita

Active member
מנהל

מהרשלה

New member
היי,אניאורחת

אומנם אני לא כותבת בפורום אך אני קוראת אותו באדיקות. מדיונים קודמים הבנתי שהנך אישה מאמינה ואינך מוכנה לעקר\לסרס את חיות המחמד שלך.
האם את מוכנה לגידול חתול זכר שאינו מסורס?
חתולים לא מסורסים הם לא יצורים רגועים,בלשון המעטה.
יללות רועמות בלילה,ניסיונות בלתי פוסקים לצאת החוצה(בכל דרך אפשרית כולל שבירת תריסים),סימון מאסיבי של הטריטוריה (פיפי ברחבי הבית) ופוטנציאל לאלימות כלפי מי שמנסה לעצור בעדם מלהפיץ את הגנים שלהם.

אנא ממך,חישבי על העניין...

שלום גם לך

איך בכל הודעה שלי כאן מישהו מושך לכיוון סירוס/עיקור?! הגור בן חודשיים. אני מדברת על תזונה ואתם מושכים לסירוס עיקור.
ואני מאסתי בדיונים האלו כי מיציתי אותם בפורום השכן.
עד שאני עוצרת את עצמי מלהגיב לאנשים ששןאלים על סירוס. רק כדי לא לפתוח שוב את הנושא. (למשל, יכלתי לומר לזו ששאלה שעד כמה שאני יודעת סירוס עלול לגרום להשמנה, לבעיות בכליות וצריך מזון מיוחד).
אבל אם כבר שאלת אז : אני לא מכירה חתולים. לא גידלתי אף פעם חתול בבית. אני לא יודעת איך זכר לא מסורס מתנהג. נחכה ונראה ונפעל בהתאם.
אבל אני אישית נגעלת ממש מכל הנושא הזה של סירוס ועיקור. לוקחים חיות ומרוקנים אותם מחלק מההתנהגות שלהם מחלק ממה שהם בעזרת ניתוח שאין בו צורך.
מזכיר לי שכשאחי היה קטן הוא היה תופס דבורים ומוציא מהם את העוקץ רק כדי שתהיה לו אפשרות להרים אותה ולשחק איתה בלי חשש. זה שהיא מתה תוך שעתיים - פחות עניין אותו....
לוקחים בעל חיים, עושים מהם משהו אחר כדי שהם יותאמו לחיים שלנו ועוד מספרים לנו שזה לטובתם. בסוף לא ישארו חתולים. רק חתולים גזעיים...

shirul2

New member
זכר לא מסורס מסמן (משתין) בבית..

ובעונת הייחום ינסה לברוח מהבית לחפש חתולות ולריב עם חתולים אחרים..
אז זו נקודה למחשבה..

כן. כתבו לי את זה.

כרגע הוא גור. כשהוא יהיה בוגר נראה אם זה אכן כך וכמה זה נורא ונדע להתמודד עם זה.(גם עם הפודליות אמרו לי שבייחום זה נורא מלכלך והן כל הזמן ירצו לברוח ושיהיו לי מלא זכרים מסביב לבית. שום דבר מזה לא התממש. הייחום כמעט בלתי נראה. הן לא ברחו מהבית ואין לי אף זכר שמנסה להגיע אליהן. בקושי שמים לב שהן בייחום)
בכל מקרה אני לא חושבת שאני אמורה לסרס בעל חיים רק כדי שיהיה לי יותר נח לגדל אותו. זה לא הוגן כלפיו ומוסרית זה לא נכון בעיני.

Yukita

Active member
מנהל
קפצי לפורום כלבים השכן

וראי את הפוסטים האחרונים של הגברת בדף הנוכחי, לא צריך לבצע חיפוש מיוחד או ללכת רחוק.
&nbsp
מהר מאוד תביני מה הטיפוס.

דווקא כן צריך ללכת רחוק

נראה לי שכבר שנה בערך אני לא מתדיינת בנושא הזה.
אגב, עצם הרעיון של סירוס מזעזע אותי. אבל אם כבר אז בנושא הכלבים אני איכשהו יכולה להבין את ההגיון של הרצון למנוע המלטות מיותרות ומרובות. כי באמת יש המוח כלבים עודפים שמומתים או שוהים בתת תנאים בכלביות שונות.
חתולים זה סיפור אחר.
חתולים, בניגוד לכלבים, יכולים לחיות ברחוב. ונכון שחלק נפגעים ונדרסים. אבל זה דילול טבעי.
בגדול, זה זן ששורד יפה מאד בנוף האנושי שיצרנו לו.
ודווקא אלו שטוענים שהם אוהבים חתולים מנסים בכל כוחם להכחיד את הזן הזה. להפוך את כולם למבוייתים ומסורסים. זו לא אהבה אמיתית לבעלי חיים. לא בעיני.

מהרשלה

New member

יכל להיות שהתגובה שלך נובעת פשוט מחוסר תשומת לב לחתולי רחוב. אני בעצמי פיתחתי רגישות לחתולי רחוב רק אחרי שאימצנו את הנסיכה הביתית.
המצב של החתולים ברחוב רחוק שנות אור ממה שכתבת. רובם חיים חיים אומללים ביותר של רעב ומחלות.
בהתחשב בכך לא נשקפת בכנת הכחדה לחתולים,אין שום סיבה לא לצמצם ילודה שבסוף גורמת לסבל.

אפשר לטפח את הסביבה שלהם

כשהייתי ילדה יכלתי למצוא המון גורים עזובים. חלקם הגדול עם עיניים מוגלתיות ועצומות.
אני זוכרת גם תקופה שבה הורעלו חתולי הרחוב בעיר שלי. ובוקר כשכל דרכי מהבית לבית הספר (כחצי שעה הליכה) זרועה מפגרי חתולים או בחתולים גוססים ומפרפרים.
בנערותי כלב גדול תקף אמא חתולה. היא מתה ונשארו 4 גורים נראה לי בני יום. לא ממש ידעתי לטפל וגם לא היה לי ציוד מתאים. כולם מתו ונשארה רק אחת. גדלה והפכה לחתולת רחוב יפיפיה שחיה יפה מאד בחוץ.
אני רואה בסביבה שלי חתולים מדושנים. הם מוצאים אוכל בפחים ויש גם לא מעט אנשים שמאכילים.
חתולים ברחוב זה טוב. הם ציידים טבעיים ומרחיקים עכברים ומקקים. הם לא תוקפניים לבני אדם. ואם מתים מהם - זה טבעי. לכל חברה יש תאונות ומחלות.
וכל זה כשעוסקים בחתולי רחוב.
כאן מדברים איתי על חתול בית. אנשים לוקחים לגדל חתול בתוך בית ומעבירים אותו ניתוח כדי שיהפוך לצעצוע יותר נח לגידול.
אני לא רואה הבדל גדול מלהוציא בלוטות ריח לחמוס או לעקור ציפורני חתול.
לנו יש שתי כלבות פודל. לא מעוקרות. לא זווגו מעולם. הגדולה אוטוטו בת 8. וגם לי אמרו בפורום כלבים : מחלות , לכלוך בייחום, תברח ותזדווג ועוד כל מיני. לא היה ולא נברא. שום נבואת פורענות לא התגשמה.
החתלתול שלנו חמוד מאד, ישן המון ומאד נח וידידותי. אני לא יודעת איך הוא יתנהג בבגרותו. נחיה ונראה. נילמד את החיה. כרגע אני מתמקדת בלתת לו בית טוב ונעים. הוא אוכל שימורים בעדינות. לא ברעבתנות. הלילה הוא יישן משוחרר בבית ולא בחדר סגור. הפרוייקט הבא זה לבנות לו מתקן טיפוס מעניין ואני לאט נכנסת לגידול חתול בבית.

Yukita

Active member
מנהל
ניהלת שיחה עם קיר

מישהי שמסרבת להבין מאין באו השינויים הגדולים מאז שהיתה ילדה: השיפורים הגדולים שחלו בסביבה - ללא שום ספק חוללו על ידי מעקרים ומסרסים, אנשים שטיפחו וטיפלו. היא מעדיפה לחשוב שהשינויים חלו מעצמם ושהם הוכחה לכמה טוב לחתולים ברחוב. זו גישה מזיקה, שתגרום לחזרה לרעות העבר אם אנשים לא יחונכו אחרת.
&nbsp
&nbsp

גורדיאן

New member
אני לא בטוח שזה קיר,

היא כל הזמן מבקשת עצות וכל הזמן מסרבת להקשיב למה שאומרים לה, הסתירה הזאת גורמת לי לחשוב שאולי המקסימום שהיא מגדלת זה עציץ, ובכלל מדובר באיזה סוג של טרול.
כמובן שזאת רק תיאוריה, ובכל מקרה אבקש מהגברת לא לענות לי.

תדייק : מעולם לא התייעצתי לגבי

סירוס.
התייעצתי לגבי גידול חתול.
ודווקא השתמשתי בהמלצות ששמעתי כאן לגבי הגורה הראשונה.
לא ביקשתי המלצות לגבי סירוס. אנשים כאן מעלים שוב ושוב את הנושא. ואני גם לא התחייבתי לקבל כל הודעה של מישהו בפורום...
והאמירה שלך שאני בכלל לא מגדלת חתול - הזויה כשלעצמה.

מהרשלה

New member
קיוויתי

ולא יכלתי שלא לנסות

באמת שההודעות שלה צובטות...עיוורון בשם הדת הוא עדיין עיוורון...

יש הבדל בין שיחה להטפה

שיחה היא דו כיוונית לפחות. שומעים ומדברים.
אם מטרת הפורום היא רק הטפה לקהל ומסיונריות להפוך אותם לדרך האחת והיחידה לגדל חתולים : אז המטרה לא הושגה.
כי מי שמרובע בתוך עצמו עם הדרך שלו ומסרב אפילו להקשיב לדעות אחרות או לנהל איתן דו שיח: הבעיה אצלו.
ולכנות אנשים בשמות זה לא מכובד. לא בעולם האמיתי וגם לא מאחרי המקלדת

Yukita

Active member
מנהל
צודקת מאוד

"מי שמרובע בתוך עצמו עם הדרך שלו ומסרב אפילו להקשיב לדעות אחרות או לנהל איתן דו שיח: הבעיה אצלו. "
&nbsp
אכן יש לך בעיה מאוד קשה. כבר שנים מסבירים לך בפורום השכן, ואת ממשיכה שם לא רק להיות מרובעת בתוך עצמך עם הדרך שלך ולסרב אפילו להקשיב לדעות אחרות, אלא גם לגרום נזק ממשי ולהפנות אנשים להרבעות ביתיות ולייעץ להם איך לזווג את החיות שברשותם. פוסטים כאלו שלך נמצאים ממש עכשיו בפורום השכן. נאלצנו למחוק פה הודעה שלך כשניסית לעשות פה אותו דבר.
&nbsp

"מסבירים לך...." סופר התנשאות

אני מקשיבה אני מבינה אני לא חייבת לקבל ולהסכים.
כפי שהייתי מצפה שיקשיבו ויבינו למה שאני כותבת אבל לא בהכרח יסכימו.
אני לא יוצאת בקריאה לאנשים לא לאמץ חיות מארגונים. אני כן נותנת מידע על עוד דרכים שהן לגיטימיות בעיני.
לגבי מה שנמחק הפורום זה : הרי זה מגוחך. מישהו שאל כמה זמן נמשך הריון של חתולה. כתבתי לו 63 יום (הוא יכל למצוא תשובה בגוגל באותה מידה) והתשובה הזו נמחקה..... משהו את.

למעלה