יש לנו גור חדש (מוקדם מהצפוי)

Yukita

Active member
מנהל
פה לא יאפשרו לך להראות שום תמיכה

בשום דבר שעלול להשתמע כעידוד רבייה. את בהחלט עושה את זה בפורום כלבים - כאן כל הודעה כזו תימחק.
&nbsp
ההתנשאות היא שלך, שחושבת שאת יודעת יותר טוב מכל האנשים שהסבירו לך דברים שהם למדו מבפנים בדרך הקשה במשך שנים. אנשים שראו מקרוב ולמדו. גם אנשים דתיים שהבהירו לך שאין שום מניעה דתית.

אין לי שום עניין בעידוד רבייה

או במניעתה. אני לא מנסה לתפעל בני אדם או לתכנת אותם לחשוב כמוני.
לי אישית אין עניין ברבייה. הפודליות שלי כפי שכתבתי לא זווגו מעולם וסביר להניח שגם לא יזווגו לעולם. אין לי בזה שום עניין.
אבל אין לי בעיה עם מי שכן מזווג ואין לי בעיה עם מי שמחליט לרכוש גור כזה.
אני נכנסתי לפורום חתולים שהוא פורום ציבורי שעוסק בחתולים. ונכנסתי לפורום מתוך תקווה לתקשר עם אנשים שמגדלים חתול בביתם, לחלוק, לשמוע עצות מנסיון או סתם לקרוא דברים בנושא חתולים.
הפורום הזה (ותקני אותי אם אני טועה) אינו פורום מטעם איזו עמותה של הצלת חתולים/תנו לחיות לחיות/טבעוניות או כל אג'אנדה אחרת. זה פורום "חתולים". שאמור לעסוק בחתולים ובמה שקשור אליהם.
חוקי "תפוז" אוסרים פרסום כלכלי בפורומים ואוסרים ניבולי פה והשמצות ברמה מסויימת וכדומה - וזה נכון ובסדר מבחינתי.
לא נראה לי שחוקי "תפוז" אוסרים להביע דעה המנוגדת לדעת מנהלת הפורום...

Yukita

Active member
מנהל
זה פורום חתולים

ולטובת חתולים, לא לטובת מי שעושים דברים שפוגעים בהם או מעודדים אחרים לעשות דברים שפוגעים בהם. אין צורך להיות טבעונים או פעילי עמותות כדי להיות בעד חתולים ונגד דברים שפוגעים בחתולים.
&nbsp
משום כך, אין לכתוב בפורום הזה שום דבר שמעודד:
-רבייה וזיווגים עצמאיים ללא פיקוח גורם מתועד
-לכידה שלא על ידי גורמים שידוע ומפורסם שהם פועלים לטובת בעלי החיים
-סחר בבעלי חיים
&nbsp
הודעות כאלו תימחקנה.

בעיני סירוס ועיקור חתולים

מהווה פגיעה חמורה בחתולים. לפי הכלל שעתבת יש למחוק כל שאלה/הפניה בנושא זה.....
פגיעה היא בעיני המתבונן.

Yukita

Active member
מנהל
הודעות שיעודדו זיווג ורביה של חתולים

תימחקנה.

בעבר כבר כתבו פה אנשים עם דיעות משלהם בנושא. הם לא עודדו רבייה ולא זיווג ולא ניסו לעזור למי שפנה לפה בחיפוש אחרי זיווגים או שום דבר דומה לכך. הם קיבלו חופש מלא לכתוב את דעתם ואחרים ענו להם. מי שרוצה לתת פה מידע פרקטי בנושא אינו מביע דיעה אלא גורם נזק והודעה כזו שלו תימחק.

כשמישהו נכנס לפורום חתולים ושואל

כמה זמן אורך הריון של חתולה הוא שואל שאלה כדי לקבל מידע.
למה הוא צריך את המיגע? לא יודעת. אולי הוא כותב עבודה על רביה בחתולים, אולי הוא מצא חתולה שנראה לו שהיא הרה, טולי יש ברשותו חתולה שהוכ זיווג ואולי ואולי. יכולים להיות עשרות אפשרויות.
הוא לא שאל אם לזווג חתולה והיכן. הוא שאל שאלה אינפורמטיבית. כמה זמן נמשך הריון של חתולה.
והוא קיבל תשובה אנפורמטיבית. 63 יום. תשובה שהוא יכל למצוא בקלות בעצמו. אז למחוק תשובה כזו מעיד קצת על פאניקה והיסטריה קיצוניים לגבי עצם העיסוק ברביית חתולים.
ושוב: אני לא מעודדת או לא מעודדת רביה בחתולים. אבל אם עולה כאן שאלה על חתולים אין סיבה שלא נתייחס אליה.
באותה מידה את יכולה למחוק כל בעל חתול גזעי שמעלה תמינה של החתול שלו. בטענה שזה עלול לעודד אנשין אחרים לרכוש חתול דומה וזה מעודד רביה דל חתולים. ואפשר להמשיך ולהגזים ולהקצין.
אני לא באה לרצות לשנות את הפורום. אני התחלתי לגדל גור ובאתי עם שאלות לגיטימיות. כל העיסוק ברבייה וברכישה ובסירוס בא מחברי הפורום וממך. לא ממני.

Yukita

Active member
מנהל
את רוצה להיות טרול?

אין בעיה - במקום אחר. מה שהוסבר לך שיימחק - יימחק. שום פוסטים נוספים שלך בעניין לא ייענו, ופוסטים לא ראויים - יימחקו.

את יודעת מה זה טרול?!

טרול הוא אדם שנכנס לפורום כדי לעורר מהומות. הוא כותב דברים שאינו מאמין בהם או כןתב דברים קיצוניים או פוגעניים במיוחד מתוך כוונה לעורר סביבו עניין ולהלהיט אוירה.
עד כמה שידוע לי מי שמעורר מהומה על לא מאומה הם אותם אנשים שמראש מנסים להתנגח סביב דעות שבמחלוקת.
למשל, כשכתבתי שיש לי גור את מייד שאלת מהיכן. ולא סתם שאלת. חיפשת תיגרה.
כשאני שואלת שאלה על תזונה ומתחילים לדבר איתי על סירוס : זה לא ביוזמתי.
ולדעות שלי יש זכות מלאה להיכתב ולהישמע.
אני עדיין לא מכירה מספיק טת נושא החתולידא אבל בכלבים יש לי משנה ברורה:
א. אני מאד אוהבת כלבים
ב. אני סולדת מרעיון העיקור והסירוס (גם בלי קשר לדת)
ג. אני מודעת לכך שיש כלבים עודפים ולכן אני חושבת שאין לזווג כלבים מעורבים. ובהחלו ניתן לגדל כלבים לא מעוקרים בלי שהם יתרבו.
ד. אני חושבת שכל אדם שכלבתו ממליטה ברשותו חייב לרשום את הגורים על שמו ולמסור אותם למשפחה אחאת ברישום מסודר.
ה. אין לי בעיה עם זיווג גזעיים שיש להם ביקוש. גם אם אינם מתועדים. אין לי בעיה מוסרית עם קניה/מכירת גורי עלבים. כם כאן גורים שלא יימסרו יהיו ברשות מי שגרם להולדתם
ו. אין למסור כלב לכלביה בחינם. יש לשלם לכלביה עבור השהות של הכלב בה. כמו פנסיון.
זה לגבי כלבים. לגבי חתולים אני עדיין לא סגורה על דעתי כי אני לא מספיק מכירה.
מצד אחד, אפשר לשחרר חתולים לטבע ולא חייבים לעלוא את העודפים בעלביות. מצד אחר, הבנתי שחתולה מיוחמת בבית וזכר לא מסורס ללא נקבה זה לא כסה כיף לעיתים. אז עוד אין לי דעה.
אבל זה לא באמת הדיון שאני רוצה לעורר בפורום. אני רוצה לגדל את טומי שלנו בכיף. הילדים משוגעים עליו. אני לא באה לפתור את כל בעיית חתולי העולם. לי יש גור אחד חמוד שאני רוצה לגדל אותו בבית עם שני כלבים ושני ארנבונים.

DORIT2222

New member
בענין החתולים שמטופלים ברחוב.

את טוענת שחתולי הרחוב מטופלים!

כדאי שתשימי לב מי מטפל בהם,
אנשים שקורסים מהעומס הטיפולי גם מבחינה כספית,-
הם מנסים לקבל תרומות לאוכל וטיפולים וטרנריים.
וגם לפעמים פיזית ונפשית.-
לא קל לראות את הסבל שעובר על חלק מדרי הרחוב,
והן את השקעת הזמן שהכול דורש.

אז לא להפריע לריבוי הטבעי אולי נשמע פוליטיקלי בסדר,
אבל גורם לעומס מיותר על אנשים אחרים שמנסים לעזור.

יכול להיות שכרגע זה לא נראה רלבנטי עבורך,
אבל אם הבעיה "תזלוג" החוצה זה יכול לפגוע באחרים.
אם זכר לא מסורס בורח זה פתח לגורי רחוב שסובלים.
יללות היחום רעש לשכנים וכו .........

נאמר ש"סוף מעשה במחשבה תחילה",
לכן לדעתי נכון יותר קודם לחשוב,
במקום להגיד "כשנגיע לגשר נחצה אותו"
כלומר אם יהיו בעיות נתמודד איתם.

נראה לי שאינך מכירה ומבינה במדויק את בעית חתולי הרחוב והמאכילים שלהם.
למען הגילוי הנאות אינני מאכילת חתולי רחוב,
אני רק עוזרת למאכיל חתולי רחוב.
לא היתי ערה עד כמה מורכב וקשה התחום הזה,
עד שנכנסתי אליו.

אם את מעונינת לדעת יותר בענין היתי ממליצה לך
לעזור למאכיל או מאכילה ספציפי בצורה אינטנסיבית.
זה יתן לך הרגשה טובה, עשיה חיובית,
עזרה למטפל בחתולים ולחתולים עצמם.

אני לא מנסה לצאת נגדך, אלא להראות לך צד נוסף של העניין.
אם תרצי אוכל להמליץ לך על מאכיל שבקיא בנושא זה.

אני מכירה מאכילים בשכונה שלי

הם לא מסרסים מעקרים ומחסנים. רק מאכילים.
הם גם ברובם לא קונים אוכל יבש. הם שומרים שאריות של אוכל שלהם ומסדרים פינה לחתולים שבאים.
יש לנו בית ספר לא רחוק. כל צהרים הם ממש מחטטים בפח הגדול מחוץ לבית הספר ומוציאים משם שאריות של המזון הבשרי שניתן לילדים במסגרת ההזנה. את זה הם מביאים לחתולים.
וכמובן שדואגים למים.
אני לא מכירה מה הולך בכל הארץ. מניחה שזה שונה ממקום למקום.
אני יודעת שחתול זו חיה חזקה ששורדת. היא מחסלת עכברים וגורי חולדות ולפעמים גם נחשים. (אגב, יש שטוענים שהמאכילים פוגעים באקולוגיה בזה שהם מספקים לחתול מזון. אני לא חושבת כך).
אני אישית מגדלת חתול להנאתי והנאת ילדיי. אני לא מתיימרת לטפל בכל חתולי המדינה. הם מסתדרים בחוץ כמו שהסתדרו תמיד.
אני לא רוצה לגלות יום אחד שהחתולים נעלמו מהרחוב. כי במקומם יבואו עכברים וזוחלים
ואם ימשיכו לעקר ולסרס כל חתול באמת בסוף לא ישארו חתולים.
לי לא מפריעות יללות הייחום ואיומי הזכרים בתקופה. גם אם זה בלילה. מבחינתי זה להרגיש את הטבע. בדיוק כמו עץ שמתמלא לי כל ערב בציפורים רעשניות.
לגבי החתול הספציפי שלי : כמו שכתבתי גם אותי ניסו להפחיד בפורום כלבים מייחום הכלבה. ואני לא עיקרתי. חיכיתי וראיתי שזה לא נכון. הכלבה קטנה ואין דימום בבית. היא מנקה את עצמה. היא לא יוצאת מהבית ללא רצועה ולא מנסה לברוח.ואף פעם לא בא לפתחנו זכר מחזר.
לכן כתבתי שנראה מה קורה עם החתול הזה ואיך הוא יתנהג כבוגר בתוך בית.
הבנתי אגב שחתולות זה יותר מסובך כי הן מיללות בייחום בלי הרף והייחום לא נגמר תקופה ארוכה אם אין זיווג. אבל גם לזה יש פתרונות שאינם עיקור.

g l o r y

New member
בנוגע לתזונה

חתול שרגיל לשימורים טעימים לפעמים יתקשה להתרגל לאוכל יבש. בכל מקרה, תנסי להרטיב בהתחלה את האוכל היבש כדי שיהיה לו יותר קל לאכול. גם לערבב לא יזיק. מניסיון שלי, כשהם מרגישים בטוחים מספיק בשיניים החדשות שלהם הם מתחילים לכרסם. שימי לב שגודל הגרגירים מתאים לגורים כדי למנוע חנק וכדי שיוכל לבלוע בקלות. בסוף הוא יאכל. הבעיה היא שייתכן שלעולם לא יתרגל ללאכול רק אוכל יבש אבל תוכלי אולי להפחית עם הרטוב עד לרמה שתתני לו את זה כצ'ופר.
שימי לב שבגיל הזה הם מתחילים להיות יותר פעילים וזה הזמן להקנות הרגלים נכונים- לא להרשות משחק עם הרגליים או הידיים שלך, נשיכות ושריטות, לתעל אנרגיה למשחקי חכה או כדור. עכשיו זה חמוד אבל כשהוא יגדל, במיוחד בחתול לא מסורס שהטסטוסטרון שלו גורם לו לעיתים קרובות להיות דומיננטי עד כדי אלימות, זה ממש לא יהיה נעים. החתול הבוגר שלי חשב שזה רעיון נהדר לקפוץ לי על הרגל ולתקוע בי טפרים ושיניים, בין גיל שנה לשלוש. עד היום לא ברור לי למה ולקח זמן עד שהוא נגמל מזה. מעבר לזה אני נאלצתי לא פעם להפריד בין החתול הגדול שלי לחתולים זרים והגעתי פעם למיון כי נכנסתי בינהם. לא נחמד.
בנוגע לכל הדיון פה אני אמרתי לך את דעתי, מה הן הסכנות ולמה אני תמיד אאשים את עצמי שלא סירסתי את החתולים שלי בזמן כבר בשרשור של הגורה. אני לא אוסיף כי נראה לי שהבהרתי את עצמי.

למעלה