יש מה לעשות עם פתיון זבוב?

יש מה לעשות עם פתיון זבוב?

מצאתי בין השמאטעס שלי כמה פתיונות דמויי חרקים שקניתי באנגליה כשהייתי צעיר ויפה (נו טוב, כשהייתי צעיר.). מדובר בקרסים בגודל 6-8 בערך. אני מניח ששם זה משמש בתעלות ובנהרות. יש מה לעשות עם הדבר הזה בישראל?

helpmeplz

New member
ראיתי תוכנית על זה ביום שבת...

זה משמש ל "FLY FISHING" אם אני לא טועה, משתמשים בזה באגמים באנגליה ובארה"ב בדרך כלל, אני לא חושב שיש איפה להשתמש בזה בארץ, אבל תמיד טוב לנסות!

צ´מע, לא כל כך פשוט לנסות

יש לי ה-מ-ו-ן רעיונות לכל מיני דברים שאפשר לנסות, ובכל מיני קומבינציות ובכל מיני מקומות. נכון שזה כיף לנסות, אבל אני לא יוצא כל יום לדוג, וכשכבר יוצא לי, אני לא יכול לנסות הרבה דברים. הרי גם בשיטות טובות ומנוסות יתכן ששום דבר לא יצא גם אחרי כמה שעות. אז אין טעם לזרוק איזה פתיון לחצי שעה, להתיאש ולעבור לניסוי הבא. לכן אני שואל את חכמי הפורום וגם את מנהליו (סתאאם. הייתי חייב
) כדי לצמצם את כמות השטויות שאני שורף עליהן את הזמן. אגב, אכן זה FLY FISHING. אבל לא ידוע לי אם בארץ יש דגים שהולכים על זה, ועד כמה הם בררנים לגבי החרקים. אם הם בררניים, אין סיכוי שהם יבלעו משהו שנראה (אולי) כמו איזה חרק אנגלי שלא מוכר להם. חוץ מזה, יש עוד שאלות, כמו באילו שעות דגים עם זה? האם ליד הגדה או רחוק? צף חופשי או שקוע במים? להקפיץ או להשאיר סטטי? וכו וכו כו´.

seafox

New member
אני מציע שתאמץ את המשפט הבא:

אני יכול לנסות!" מה כבר יכול לקרות?לא תתפוס כלום?אז מה,תיקח איתך עוד משהו ותנסה אותו.העיקר תדע שניסית.

אוריא

New member
flyfishing in Israel

הפתיון עצמו לא יעיל לדעתי בלי ציוד מתאים. ל-Rembi יש ציוד כזה. הוא ניסה את זה כמה פעמים בארץ ללא הצלחה. אבל הוא תמיד אמר שזה חייב לעבוד. הציוד עצמו מאוד יפה. חכה מאוד מושקעת ורולר שונה ממה שאנחנו מכירים. ציר הסיבוב מאונך לחכה. כל שיטת הדייג הזאת שונה. והיא דומה יותר לבוס. הפתיון אמור לנחות על גבי המים ולדמות חרק. ויזואלית זה מאוד יפה לראות את זה, לאחר סידרה של מעין הצלפות על המים משאירים את החרק צף על מנת שהדג יתקוף אותו. אולי הגיע הזמן ש-Rembi ינסה שוב.

helpmeplz

New member
יכול להיות שיש פה את החכות הנדרשות

http://www.seaspeed.co.il/fishing-equipment.html בטח יש שם יותר דברים לא יודע, לא הייתי בחנות. http://www.seaspeed.co.il האתר עצמו.

ramihann

New member
היום בדיוק דיברתי על זה עם דודי

חברים, Fly Fishing זו אופרה אחרת לגמרי. זה ספורט אריסטוקרטי בו עוסקים אנשים שאופי ההתעניינות שלהם בספורט שונה לחלוטין. אני יכול להרביץ עכשיו תשובה שייקח לי לכתוב אותה כל הערב, אבל בקצרה, כמו שהסביר כאן אוריא, מדובר בטכניקה שמבוססת על חיקוי של חרקים ויצורים שונים - בדרך כלל כאלה שנוחתים על המים, או שמתפתחים במים בחלק ממחזור החיים שלהם (חרקי מים מטילים ביצים בתוך המים, ומן הביצים בוקעים זחלים, ומן הזחלים מתפתחים גלמים, ומן הגולם יוצא החרק הבוגר שמתעופף מתוך המים לאוויר). בשיטת דיג זו משתמשים ברולר שמקובע בקצה התחתון של החכה. על הרולר מלופף חוט שמורכב ממספר קטעים: חוט הגיבוי (Backing), החוט העיקרי והחוט המוביל (Leader). החוט העיקרי תואם את שיטת ה-"פרזנטציה" - השיטה בה מציגים את הפתיון לדג. החוט הזה יכול להיות חוט צף, חוט שקוע או כל קומבינציה שביניהם - תלוי בסוג הפרזנטציה הרצוי. הלידר הוא חוט שהולך ונעשה דק כלפי הקרס (קונים לידרים מיוחדים לצורך העניין). אין בשיטה הזו שימוש במשקולות או במצופים. כל ההשלכה נעשית על-ידי מה שאוריא תיאר כ-"הצלפות": מוציאים (כאילו "תולשים") חוט מתוך הרולר בעזרת יד שמאל, וביד ימין מניפים את החכה, בעדינות רבה, קדימה ואחורה, תוך כדי שחרור עוד ועוד חוט, וכך מאריכים בהדרגה את החוט תוך שמניעים אותו באוויר, קדימה ואחורה, עד שמגיעים עם הפתיון מעל למקום בו נמצא הדג, בזווית כזו שהפתיון ינחת על המים וייכנס לתוך שדה הראייה של הדג (בדרך כלל בעזרת הזרם של הנחל או הנהר) באותו אופן בו הוא היה מבחין באופן טבעי בזבוב או יתוש או שפירית או עכביש-מים שנוחתים על פני המים וצפים עליהם. כאן חשוב זיהוי מקומו של הדג - אין כאן השלכה "עיוורת" והמתנה לדגים שיואילו להגיע. לכן שיטת דיג זו מתאימה בעיקר לנחלים ונהרות בהם המים צלולים, זורמים ורדודים, אך גם לאגמים בהם המים צלולים וניתן לזהות את הדגים. כפי שסיפרתי בהודעה קודמת לפני מספר ימים, החבר´ה שעוסקים בסגנון זה של דיג בדרך כלל גם מייצרים בעצמם את הפתיונות לפי תמונות של חרקים בשלבי ההתפתחות השונים שלהם. אגב - בחו"ל מתקיימות תחרויות בקשירת פתיונות כאלה. אם רוצים לקנות פתיונות זבובים מן המומחים - המחירים פשוט מדהימים, ולא פלא - כי הכל מיוצר בעבודת יד מדוייקת ומייגעת מההתחלה ועד הסוף. חשוב מאוד להכיר את החרקים, ולכן כשהדייג מגיע לנחל הוא מנסה לתפוס כמה חרקים, לראות איזה סוגים של חרקים נופלים למים או נוחתים על המים ובאיזה שלב של מחזור החיים שלהם הם נמצאים. בשלבי הבקיעה של הביצים והגלמים מצטברות כמויות אדירות של חרקים בתוך המים ועל פני המים, ואז הדגים יוצאים לטרף. שלב הבקיעה נקרא באנגלית Hatching, ולכן המשימה של הדייג היא להתאים את הפתיון המלאכותי לחרקים שבוקעים, ובאנגלית קוראים לזה Match the Hatch. הדייגים מצויידים בקופסאות מיוחדות בהן מסודרים זבובים מסוגים שונים, בצבעים שונים, לעשרות ולמאות. אם עדיין לא הבנתם, כל הפתיונות המלאכותיים האלה (שעשויים מחתיכות בד, חוטים בצבעים שונים, נוצות וסיבים) קשורים על גבי קרסים. בגלל האופי ה-"מדעי" של הסגנון הזה, הופיעו במשך השנים פיתוחים מאוד מתוחכמים בכל מה שקשור לחוטים סינתטיים (במקור הג´נטלמנים האנגלים היו משתמשים בחוטים עשויים ממעיים של חתולים), חוטים בעלי תכונות ציפה שונות וכו´. גם החכות, שבעבר היו מרכיבים אותן מבמבוק בחתך משושה, התפתחו והשתכללו מאוד עם הופעת הגרפיט והחומרים המרוכבים, והיום ניתן לבחור חכות עם סוגי "אקשן" שונים: גמישות לכל האורך, גמישות רק בקצה העליון וכו´. מה שמעניין זה שהרולרים לא השתנו מבחינה טכנולוגית (להוציא שכלולים בודדים) והם עדיין מבוססים על הפעלה ידנית ושליפה של החוט מתוך הסליל. גם כשתופסים דג אוספים את החוט בעיקר בעזרת היד ופחות בעזרת הרולר. הטווחים שמדובר עליהם הם בסביבות 30 מטר מקסימום ולפעמים הרבה פחות מזה (ניתן לראות דייגים שעוסקים בדיג כזה גם בפלגים קטנטנים וצרים מאוד). האנשים שעוסקים בספורט הזה אוהבים מאוד ציוד שעשוי בעבודת יד: גם חכות וגם רולרים. אז מצד אחד ישנם שכלולים טכנולוגיים כמו החוטים שדיברתי עליהם, ומצד שני קיימת היצמדות אדוקה למסורת בכל הקשור לבניית הציוד. למרות שקיימות היום חכות משוכללות ביותר מחומרים סינתטיים, המשוגעים לדבר מעדיפים חכות במבוק שמודבקות בעבודת יד (פרופיל החכה עשוי משישה אלמנטים שמחוברים זה לזה בהדבקה ליצירת המוט) - ומדובר בעבודה מאוד קשה ומדוייקת, ולכן חכות כאלה עולות הון תועפות. אני מזמין את כולם להיכנס לאתר של החברה האנגלית House of Hardy כדי ללמוד קצת יותר על הנושא הטכני. אני נתקלתי בנושא כשהייתי בארה"ב בשנת 1978 והתפעלתי מאוד. זהו סגנון דיג מאוד אסתטי ומעניין, וכאן הנושא של "המשחק ההוגן" בין הדייג לדג ממש מודגש עד לקיצוניות. רכשתי אז סט לדיג כזה, אבל אף פעם לא השתמשתי בו. אני יודע שכל מיני "משוגעים לדבר" מנסים לדוג בסגנון זה ביובלי הירדן בצפון (כי יש שם פורלים), ודודי הדייג סיפר לי היום בטלפון שקיימת התארגנות של יוצאי ברה"מ לשעבר שעוסקים בנושא, אבל אני לא ראיתי ולא שמעתי על מישהו שהצליח לתפוס משהו בארץ בשיטה הזו. הדגים שהדייגים העוסקים ב-Fly Fishing מנסים לתפוס הם בדרך כלל דגים שחיים במים צלולים וזורמים: סלמון, טרוטה (פורל) ו-Grayling. קיימת גם פעילות Fly Fishing במים מלוחים, עם פתיונות שונים. אני יודע שכיסיתי רק טפח מהנושא המרתק הזה, אבל אם מישהו מעוניין בפרטים נוספים, נא להציג שאלות ספציפיות ואנסה להשיב כמיטב יכולתי. אני לא מתיימר בשום אופן להיות מומחה לנושא. ברכות לכולם.

אוריא

New member
שפו רמי. ../images/Emo45.gif

רמי, כל הכבוד על ההודעה הזאת. ממש חוויה לקרוא אותה. כל הכבוד אין דיד.

Rembi

New member
מחמאות על התשובה ותוספת קטנה !

רמי, מחמאות על התשובה המפורטת !
להוסיף, Fly Fishing לא מוגבל לדיג במיים מתוקים או בעלי עכירות פחותה. כמו שאמרת, ישנה הרבה "עבודה שחורה" מאחורי הקלעים שנדרשת לפני שמטילים את ה Fly. החל ממקום ההטלה, אופן המשיכה חזרה, סוג הדג, סוג ה Fly, סוג החוט (צף או שוקע), סוג ה Leader, משקל החכה, ולהוסיף את ההטלה המסורבלת יחסית לעומת סוגי דייג שונים.... ועוד ועוד ועוד שהיריעה קצרה מלפרט. כמו שציינת, Fair Fight... יותר מכול סוג דייג אחר אני מניח. ברולרים החדשים יותר, אפילו תראה Drag, שלא היה נפוץ בישנים. לציון, דייג במים מלוחים בשיטה זו (למי שאוהב דייג ספורטיבי) הוא אחד מסוגי הדייג היותר מאתגרים שיש, מהסיבה שמרבית זני המיים המלוחים יותר אגרסיבים מזני המיים המתוקים (ולא להתנפל, כי מודע שיש זני מיים מתוקים שממש "מפלצות" בתחום המשיכה!!!) כרגע השאיפה שלי לתפוס Dolphin Fish, ב Fly, ליבי דופק בתאוצה רק כשאני חושב על תפיסה שכזו ! בעבר תפסתי זנים שונים של דגים ב Fly Fishing, וזריקת האנדרלין בעיקר כאשר דג קופץ מהמיים ותה מחזיר את החוט ביד.. ממש כמו להוציא את הכלב לטיול ! :) בכל אופן, לאחר פרץ ההתרגשות, סוג דייג זה אינו מוגבל, כעיקרון, לכל דג טורף מכל זן שהוא, ניתן לטוות Fly שיתאים לתכונותיו. (במים מלוחים ה Fly בדרך כלל מדמה דג ולא חרק כפי שנהוג במים מתוקים.) כמובן שישנם סוגי Fly שאפילו יתאימו לזנים לא טורפים, כמו אוכלי בצק (כן גם בורי...)... וככל מכור לדבר,הדימיון ממשיך משם והלאה. בהצלחה, רמבי נוריאל. נ.ב - אפילו מרלין כבר תופסים ב Fly Fishing...

ramihann

New member
תודה על המחמאות ומספר שאלות

רמבי ידידי, מכיוון שאני חדש יחסית בפורום ונראה שכל האחרים מכירים אותך היטב, הרשה לי להציג לך מספר שאלות אישיות: בן כמה אתה? היכן רכשת את הנסיון בסגנון Fly (האם אוסטרליה)? האם אתה מתגורר בישראל או נמצא כאן בחופשה? אם לא נוח לך להשיב במסגרת הפורום, אנא שלח לי מסר. אני ממש סקרן. ברכות.

Rembi

New member
מספר תשובות !

רמי, ראשית, נעם לי מאוד לראות את תשובתך המפורטת ושוב, מירב המחמאות. שנית, כתשובה לשאלותיך, אני בן....הההמממ... זה באמת משנה ?
אם תתעקש על גילי אני אשלח לך במסר ! כרגע אני בישראל, וחוזר לאוסטרליה בזמן הקרוב. את רוב הדייג הספורטיבי שלי ביצעתי באוסטרליה, ורוב שיטות הדייג שרכשתי הובאו משם. אני מתחרה באופן קבוע ב Bass Fishing (מיים מתוקים) , חבר ב Coolangata Sport Fishing Club, שמתעסק יותר בדייג במים מלוחים. לרשותי סירת Bass Fishing ו Deep Sea Fishing. אם אתה באיזור המזרחי של אוסטרליה אתה בהחלט מוזמן לדייג. "מטורף" (כמו שכנית אותי בעבר, ברוח טובה כמובן!), קצת יוצא דופן בגישה, אולי... אבל אני דובק ב Fair Fight, רוח ספורטיבית והאידיאל של Fish Smart ! בכלליות בדרך כלל אני דג Bass, Marry Cod,Yellow Belly במים מתוקים, במיים מלוחים אני "מטרגט" Travelli, Mangrov Jacks, Tarpoon, Breams, Burrmandi,JewFish. את הזרזרות שלי אני בדרך כלל בונה בעצמי, למרות שלארץ הייתי מוגבל בכמות הציוד שיכולתי להביא עימי... (אובר של יותר מ 30 קילו...) היום, אני מחפש דרכים קצת יותר "שונות" לתפיסת דגים, וזו הסיבה שאני דבק יותר ויותר ב Fly Fishing. במיוחד במים מלוחים, גם בגלל מוגבלות ההטלה וגם בגלל ההטלה המסורבלת מה. המטרה שלי כרגע היא לתפוס Dolphin Fish על ציוד 6-7 (ציוד טרוטה/באס) בשאיפה שאני אצליח לרסן אותו (זאן זאק - תתכונן למרדף עם הסירה !!!
) בעבר תפסתי Tarpoon על Fly והחוייה היתה סנסציונית ! לצערי, "זמן האויר" שמזדמן לי לדוג בארץ הינו מוגבל...
מכמה גורמים של עבודה מרובה (למרות שזה לא תרוץ) ועייפות טוטאלית בסוף השבוע... אני מקווה מאוד שתהייה לי יותר אפשרות למצות את העניין. לדעתי, ואתה מוזמן למרקר,כל דג שהוא בכל מקום שהוא, ניתן לתפוס על ידי פיתיון דמי ! הכל תלוי בפרזנטציה ובמחשבה שנתונה לפני ההטלה.... בהצלחה בעתיד, והכי חשוב, דג שלא אוכלים, בחזרה למים ! (אורי....
) רמבי נוריאל.

sailfish1

New member
dorado on fly

אל תדאג רמבי אני אקח אותך לתפוס אותו הרי אתה יודע שאני מכיר את מקום המצאם

Rembi

New member
אין לי ספק !

זאן-זאק, אין לי ספק שאתה יודע היכן הם נמצאים !
כולי שקיקה לתפוס אחד על Fly ! אני רק מקווה שלא נצטרך "לרדוף" אחריו בעת ההוק-אפ עד תל אביב ! כי הציוד שלי די קל ! אבל זה אני מניח הספורט ! בעתיד, כשתגיע ל"מגרש הביתי" שלי, נסדר לך פגישה עם Mangrov Jack אימתני ! או לחילופין עם JewFish נחמד ! בברכת דייג מוצלח, רמבי נוריאל.

ואוווו

מדהים!!! נהניתי מכל מילה. כל הכבוד על ההשקעה וסחתיין על הרהיטות. הצלחת לעורר בי הרבה עניין בשיטה שאני לא מתכוון לנסות בעתיד הקרוב, אבל בטוח שכן בעתיד הרחוק יותר. תודה, אסף.

תראו את הטיגריס../images/Emo70.gif

יישר כח ותודה בשם כולנו על התשובה המלומדת. אולי בייחד עם רמבי ניתו יהיה להפיק מאמר מניב למען כלל הקהילה ולפתוח איזה מקטע לדייג בסגנון זה. תהיה בטוח שאני לא מתאפק ועכשיו אני אעשה כל מאמץ לבקר בהקדם! גדול פשוט גדול לראות ידע שכזה מחולק לכולנו. נהיה בקשר!

sailfish1

New member
בהחלט הרצאה ממצה אבל

בהיותי חולה על big game fishing אני יכול להוסיף שראיתי במו עיניי בקניה ובגואטמלה דייגים שתופסים sailfish ו marlin על fly העיקרון הוא לגרור פיתיונות דמה בלתי חמושים וברגע שמופיע הדג אחרי ה teaser מגלגלים לאט לאט עד שהדג נמצא בטווח הטלת ה זבוב (שנראה יותר כמו קלמרי קטן) ואז מתחילה החגיגה דרך אגב קיים אירגון בינלאומי לדייג ספורטיבי הנקרא I.G.F.A אירגון זה בלבד רשאי לאשר שיאים על פי קריטריונים נוקשים ביותר והוא מפיץ כל שנה את ספר השיאים אשר נקבעו מיום הקמתו ועד היום הזה שם הספר הוא WORLD RECORD GAME FISHES על מנת לסבר את האוזן הנה כמה שיאים הקשורים לדגי אזורינו דורדו(פוטה) של26,3קג עם Tippet 6 lb זאת אומרת עומס קריעה של 3קג אנטיאס של 47,06 קג עם Tippet 16 lb (עומס קריעה של 8 קג ) אם תרצו לדעת עוד אני לרשותכם מה שעבדכם הנאמן הוא הנציג בארץ של I.G.F.A.

rondadon

New member
אתה רציני?!?!?!

אינטיאס של 50 קילו על חוט של 8 קילו?!?!?! יאנו על חוט 0.30 איכותי מבחינתנו?!?!?! אני מפחד שיתפס לי משהו מעל 5 קילו על חוט 50 איכותי מחשש שהוא יפוצץ אותו!!! איך לעזאזל אנשים מוצאים דגים של 50 קילו על חוט של 8 קילו?!?!?!?! דרך אגב...התלהבתי מהדבר הזה ומצאתי אתר של מישהו שלוקח אנשים לדוג בסירה באיזושהי קבוצת איים בשם Keys.... באיזור ארה"ב או מקסיקו משהו כזה... יש לו שם תמונת של הרבה אנשים וכמה משהם הוכרזו כשיאים של IGFA.... בקישור יש קישורים להמון דפים עם תמונות מדהימות...

Rembi

New member
האתגר !

רון, עכשיו אתה מבין את האתגר ? בקצרה, המון משחק עם הקלא´צ, רדיפה אחרי הדג, ריצה "פיזית" בשטח (בכדי שלא יגמר לך החוט), והמון המון המון המון המון המון המון המון המון ההההמממממווווווןןןןןןןןןןןןןן קור רוח.... עכשיו, שים את החוט שלך בצד, תצייד את החכה שלך בחוט חצי מהמשקל שיש לך כרגע ותנסה לדוג ככה ! אני מניח שסוג דייג שכזה הוא "אקסטרים", כמו לדוגמא קפיצה מעל הגראנד-קניון בקורקינט.... למה ? ככה ! המון דגים יאבדו לך בהתחלה, אבל כשתתפוס את הראשון, זה יהיה כמו הפעם הראשונה שתפסת דג בזרזור ! (רק תחזיר אותו למים, טוב ?)
בהצלחה, רמבי נוריאל.

rondadon

New member
קיבלתי....ו...

סתם בשביל הכיף... אני יז´רז´ר בפעם הבאה עם רולר קטן, מקל טלסקופי ישן ולא ממש חזק... וחוט 0.30 של 6 קילו ולא חוט 0.40 של 12....ונראה.... כמובן שעל הדיג חי אני לא ילך על חוטים דקים יותר בגלל שזה גם נמצא בין סלעים ואז זה יהרס....

joko7

New member
במשפט קצר ramihann אני פשוט מצדיע

בפניך על הכתבה המושקעת הזו.

למעלה