יש מילה כזו שצוחקים עליי כשאני אומר אותה:

יש מילה כזו שצוחקים עליי כשאני אומר אותה:

ערכים. חברים זהו שורש הבעיה. עד שהפוליטיקאים שלנו לא ייזכרו במילה הזו המדינה תמשיך להיות כמו שהיא היום. כי לביבי לא אכפת מכם. לביבי אכפת רק מביבי. לליברמן אכפת רק מליברמן. לברק אכפת רק מברק. ללבני אכפת רק מלבני. לישי אכפת רק מישי. והרשימה עוד ארוכה... אז הורידו את המחיר של הקוטג', ונגיד שיורידו את המחיר של הדלק, וישפרו את תנאי הרופאים, ויסדרו דיור בר השגה. הם יעשו את זה (אם בכלל) רק כדי שכולנו נסתום את הפה ונחייך קצת. ואז ימצאו דרך חדשה לדפוק אותנו ולתת עוד קצת כסף לאריסון, דנקנר, תשובה וחבריהם. רבותיי כל מה שעושים ה"מנהיגים" הנבחרים שלנו, זה רק בשביל שנירגע ונסתום את הפה. אבל שום דבר באמת לא משתנה. לי נפל האסימון אחרי אסון הכרמל. עזבו את העובדה ש40 אנשים היו צריכים למות ויער שלם היה צריך להשרף כדי שהפוליטיקאים שלנו יבינו שבמדינה שבה כל קיץ יש שריפות אין ספור, צריך טייסת כיבוי. אבל עזבו את זה. אסון הכרמל היה מחדל מדיני ברמה קטסטרופלית. "המדינה ברשימת 15 המדינות המפותחות בעולם" כמו שמישהו ציין מקודם, לא יכולה להתמודד עם שרפה שהתחילה מאוד קטנה ונגמרה כולכם יודעים איך. אחרי המחדל הנוראי הזה, האם שמעתם מישהו אומר: "האחריות שלי, אני אשא בתוצאות" כשחושבים על זה, מתי פעם אחרונה פוליטיקאי בישראל אמר את זה בכלל? ביבי הפיל על אלי ישי, הוא הפיל על שטייניץ, הוא על ברק, ברק בכלל בחו"ל. ליברמן מאשים את השמאלנים. לבני מאשימה את כולם. כרגיל. אותו דבר קרה עם הקוטג', דלק, דיור, רפואה ושוב, הרשימה עוד ארוכה. שורה תחתונה, מה שאני מנסה להגיד: גם אם באורח פלא הממשלה תענה לכל הצרכים שלכם, או לחלק מהם, אל תפסיקו. אל תפסיקו עם המחאה. כי המצב הוא כזה לא בגלל הקוטג'. הקוטג', הדירות, המשכורות, כל אלה הם תוצאה של בעיה. הבעיה היא אובדן הערכים. על זה אנחנו צריכים להפגין. אבל שוב, אולי אני סתם נאיבי.

צודק. חס וחלילה לא ביטלתי ערכים/ מחאות אלו

אני רק אומר שהם נובעים מבעיה רצינית הרבה יותר

the new L

New member
אבל הערכים הללו מתנגשים עם צדק חברתי

לפחות על פי דעת רוב ההוגים בתחום.

אמרת בדיוק את המילים שאני מחפש!

שאפו!!! אנחנו צריכים הנהגה מהעם. מישהו שלא שייך למשפחות למשפחות המיליארדרים. מישהו שלא מפחד מ-120 נחשים שיקישו אותו בכל צעד שיעשה. קבוצה קטנה מהעם שחושבת שמסוגלת לקחת את הלפיד ולהוביל אותנו קדימה. זה הכול.

מה קשור?

אין שום קשר שמאל או ימין. זה סתם תוויות חסרות משמעות שאנשים מדביקים לעצמם ואחד לשני. ציינתי פוליטיקאים גם מהצד הזה אז הסדר דאגה מלבך.

droriko

New member
אז מי האלטרנטיבה שלך לביבי ולבני

מרצ שבנוסף למחאת הדיור עסוקים כרגע בעתירה לבגצ בקשר לאיחוד משפחות? לא תודה .

גם את זה לא אמרתי...תמשיך לנסות מפלגה מפלגה?

האלטרנטיבה צריכה להיות קצת יותר יצירתית מזה...

אז ככה:

כמה אלטרנטיבות אפשריות שעולות לי לראש: א) תקרא "על הפיקחון" - מסופר על בחירות שבהם הצביעו בערך 90% פתק לבן...לא כל כך ריאלי אבל עדיין נחמד. ב) במדינת ישראל לצערי מתייחסים לימין או שמאל בעיקר בהקשרי ביטחון, אז תנסה להתעלם מזה ותצביע למפלגה ע"פ אג'נדה חברתית. לא משנה אם מבחינתך היא נחשבת "שמאל" או "ימין"... ג) להקים מפלגת צעירים עם דגש על הפאן החברתי.

droriko

New member
אבל זהו

שאי אפשר לנתק את הקשרי הביטחון , לא כשאתה מוקף בישויות עויינות . לדעתי עצם האמירה שביטחון הוא לא חשוב היא פוליטית , ואני שומע אותה לא מעט ממחנה מסויים , תנסה לנחש איזה .

ממש לא אמרתי שהביטחון לא חשוב

מה שאמרתי זה שהעוול החברתי שנעשה לאזרחי המדינה הוא אותו עוול בין אם אתה מגדיר את עצמך "שונא ערבים" או לא... ועל כן צריך להפריד את הנושאים...

neophile

New member
מה ההבדל בין ביבי לברק במישור הביטחוני ?

מה זה משנה ,בכל מפלגה יש לך גנרלים .... לומר ששאלת הביטחון היא חשובה זה הטעייה מכוונת כי לגבי הביטחון אין פה בכלל שאלה ואגב עם כל האיומים של ביבי לא קרה שום דבר עדיין בארצות עוינות מסויימות , אל תשכח שיש איזה מדינה אחת מאוד גדולה שמעניקה לנו כספים רבים ושפחות או יותר קובעת מה מותר לנו ומה אסור לנו במישור האסטרטגי ... השאלה שאתה מדבר עליה היא לא ביטחונית אלה מדינית - מה הפתרון לסיכסוכים עם הערבים ...או ביתר ספציפיות עם המגורשים\בורחים וצאצאיהם - וזאת אכן שאלה חשובה - בעיקר האם לתת להם זכות שיבה או לא , או רק לחלק ...צריך לחשוב על כל מני פתרונות אפשריים והדבר ההגיוני ביותר זה לעשות משאל עם לגבי זה וזהו .

Buki Sruki

New member
אין הבדל - ולראייה ביבי מינה את ברק -

ואין לו שום כוונה לפטר אותו. ביבי וברק זו זהות - לפחות בעניין הבטחוני (אף כי כנראה גם בכל דבר אחר...)

neophile

New member
במישור הסכסכוך הערבי ישראלי

יש כרגע שתי פתרונות - שתי מדינות לשני עמים בגבולות 67 עם תיקונים ועם זכות שיבה מינימלית או מדינה אחת - שהיא לכל אזרחיה עבור השמאלנים הקיצוניים או אפרטייד עבור הימנים הקיצוניים . אם יהיה מחר משאל עם - רוב האנשים יצביעו לאפשרות הראשונה . ככה שבמישור הזה אין באמת וויכוח - זה נושא שכבר לעסו אותו כלכך הרבה פעמים , אפילו ביבי אומר שתי מדינות לשני עמים ... אז איזה עוד נושאים ביטחוניים יש על הפרק ?

למעלה