יש מילה כזו שצוחקים עליי כשאני אומר אותה:

naf86

New member
אתה חוזר על אותם דברים

"תעברו לפה.. תעברו לשם.. לא צריך לגור בתל אביב". אבל אתה שוכח שמחוץ ל"מדינת תל אביב" יש המון בעיות של תחבורה ציבורית, חינוך, תעסוקה. זה 3 בעיות מרכזיות שמונעות מאנשים לגור מחוץ ל"מדינת תל אביב". הסטודנטים והצעירים לא רוצים סיוע. נדבות אולי יעזרו לטווח הקרוב, אבל לא לרחוק. הדור הצעיר רוצה אפשרויות. הוא רוצה מקומות דיור זולים קרובים לאוניברסיטה. אם אין את זה אז לפחות תחבורה ציבורית נורמלית, שיהיה אפשר להגיע ממקום למקום בלי בעיה. אפילו אם כבר סיימנו ללמוד, עדיין צריך מקום לגור ואפשרויות תעסוקה. זה טוב ויפה לגור בנגב, אבל אם אין שם מקום לעבודה, אי אפשר לשרוד.

hen1xc

New member
תלוי עם מה

צריך להתחיל בקטן ואז אפשר לדרוש העלאה או להחליף מקום עבודה שוב אתם פחדנים..... אז אין לי כוח כבר לדבר עם אף אחד פה כשאני שומע את המילה חלוצים ליבי מתמלא גאווה ולא חלוצים בכדורגל אלא חלוצים שבאו לפני 100 שנה בשביל ליישב את ארץ ישראל וכמה סבל הם עברו ומחלות תחזרו קצת על היסטוריה אולי זה יבוא לכם חוץ מהקנאה על אנשים שמרוויחים יפה..

naf86

New member
בבקשה

תעבור לנגב ותגיד לי אם מצאת עבודה. תגיד לי אם יש לילדים שלך בית ספר טוב. תגיד לי אם יש לך תחבורה טובה לאזורים אחרים.

hen1xc

New member
אם אתה לא רוצה לעבור לנגב לא צריך

למרות שאתה גר בחול רק אל תמנע מאחרים מלעבור לנגב...

naf86

New member
אני לא מונע. הממשלה מונעת!

מה יש לעשות בנגב? אחרי 63 שנים של מדינת ישראל עדיין אין שם תחבורה ראויה, תעסוקה, חינוך. למה שמישהו יגור שם?

hen1xc

New member
חח מה יגידו החלוצים שבאו לפני 100 שנה

לא"י נתחיל מזה תראו נכונות שאתם תביאו הצעות לממשלה לא תבואו ותגידו אנחנו צריכים מימון ועכשיו אתם סטודנטים אתם דור העתיד גם לא כולם צריכים לעבוד בהייטק חלק מכם יכולים להיות שכירים ועם תואר ראשון תקבלו עוד 1000 שקל כי אתם עובדי מדינה למשל... יש כאלה שמצליחים וכבר לא חייבים טובות לאף אחד אם אתה למשל היית מנכ"ל מצליח שמרוויח 70 אלף שקל בחודש היית רוצה שיקצצו לך? וגם מנכל זו עבודה עם הרבה אחריות

naf86

New member
החלוצים שבאו לפני 100 שנה

באו במטרה להתחיל מ-0 ולבנות. הם ידעו שהם נכנסים לאזור לא מפותח ולא ציפו להרבה. הצעירים שעכשיו יצאו משירות מלא בצבא נכנסים למדינה שאמורה להיות כבר מפותחת. למה שהסטודנטים יביאו הצעות לממשלה? בשביל מה יש 120 חברי כנסת, יועצים, משרדים וכו' אם לא לראות מה העם צריך ולבנות את זה? הרי הממשלה כבר יודעת שיש מחסור אדיר בדירות, מחסור בעבודות, מחסור בתחבורה. זה אחריות הממשלה להשלים את אותם חסרים. לא כולם צריכים לעבוד בהייטק, אבל מי שלא עובד בהייטק לא יצליח לסיים את החודש.

hen1xc

New member
דירות לא בונים מהיום למחר

אוהל כן דירות לא הממשלה אחראית לסדר לכם גם עבודה בהייטק אה? כאילו אם כולם רוצים להיות שוטרים אז עכשיו הממשלה אשמה זה שבשוק הייתה דרישה ועכשיו כבר אין זה לא הופך את הבעיה לבעיה ממשלתית זה אומר שאף אחד מכם לא רוצה להרים את הכפפה.. סך הכל אתם רוצים להרוויח 8 אלף אבל גם אנשים בני 40 50 60 מרוויחים פחות מזה לפעמים לא צריך להיות צודק ולהגיד על אחריות הממשלה לפעמים צריך להיות חכם ! ואתם דור צעיר תראו יוזמה ותביאו אתם רעיונות

naf86

New member
8 אלף?

זה ממש לא מספיק לכלום. יש לך מושג כמה עולה אוכל? נסיעות? מעון/גן לילדים? הממשלה אחראית לסדר עבודה בהייטק? כן! אחרת עובדי ההיטק יעברו למדינה אחרת שיש שם עבודה.

Macbook

New member
קשה לי להבין אם אתה טרול או שאתה באמת חושב

ככה. זו תופעה שלא ראיתי מעולם.

hen1xc

New member
תתפלא

אני בא מתחום מנהיגות הצעירה של מנהל חברה ונוער אנשי משרד החינוך משבחים אותי כל הזמן הממשלה עושה לא כל פעם צריך לגנות.. תמיד קל להגיד קשה לי לא טוב לי אכלו לי שתו לי "העם דורש צדק חברתי" קל להגיד כשאני רוצה תקציבים מהמחוז אני לא מקבל , תקציבים ששייכים לנוער... למען פעילות חברתית אבל הצביעות התל אביבית לא מקובלת עלי אם אני הולך כל יום חצי שעה ברגל לבית הספר כשיש שמש מעדיף את זה בשביל בריאות הנפש במקום לפרנס את אגד... תעשו מחאות אבל לא כאלה מייצגות אלימות וגם אם אלימות לפחות לא בהתחלה דמוקרטיה הכל טוב ויפה אבל יכולתם אתם המפגינים להרוג שוטרים ! ומה הייתם אומרים למשפחות השוטרים אם באמת הייתם הורגים גם כשחסתם את הכבישים בת"א הבאתם איתכם הרבה זבל ! לא מקובל עלי אתם אמורים להראות דוגמה אישית לנוער לפוליטיקאים אתם יודעים מה עזבו .. לכל אוכלוסיית ישראל ! אתם חייבים להבין שגם את רומא לא בנו ביום אחד..

hen1xc

New member
עוד משהו שלא הוספתי

לא ייתכן שאתם הסטודנטים תפגינו שאתם חיים מהיד לפה ובינתיים יש לכם אייפונים עם חבילות אינטרנט במאות שקלים זה הזוי... אבא שלי לפני שבוע הציע לי שנשדרג את המחיר שלי לאייפון.. לא הסכמתי כין אין הצדקה לכסף אינטרנט יש לי בבית הספר בבית במתנס ומהשכנים מי שלא יודע לשים קוד אבטחה לראוטר פעם אחת ביקשתי מההורים שלי לקנות לי נעלי נייק והם עלו 480 שזה מחיר סביר אני משתדל לחיות בצניעות אם אני ישן אז עם מאוורר ולא עם מזגן וגם מזגן אני לא מדליק כל היום חסר לי משהו..לא.. אבל משתדל לחיות בצניעות ומקל על ההורים שלי מבחינה כספית...

Macbook

New member
זה מאד יפה לגנוב אינטרנט מהשכנים ולדבר על

ערכים... אגב, שתהיה בעניין, לא כל מי שמסתובב עם אייפון קנה אותו מהחברות הסלולריות. דווקא סטודנטים, לדעתי, יודעים איך לחסוך ולהשיג את המכשיר מחנות פרטית בחצי מחיר.

Macbook

New member
על המושג איכות חיים שמעת?

זה לא לעניין שבשביל לקנות דירה אתה צריך לעבוד במשך המון המון זמן. אתה יודע איזה בית אתה יכול לקנות בכל מקום אחר אחרי עבודה מאומצת, במשך זמן ממושך? פה אתה קונה דירת שלושה חדרים ואתה עוד משועבד עליה להרבה מאד זמן. זה לא לעניין שבשביל לקנות רכב נורמלי, איכותי, בטיחותי, מרווח - צריך לשלם 120,000 ש"ח, כשיש מיסים של יותר מ100% ועוד היבואנים לוקחים רווח. אז אתה בוחר להעניש את עצמך, לקום מוקדם יותר בחצי שעה כל יום כדי ללכת ברגל ועוד לסבול מהחום ומסווה את זה ב"אידיאולוגיה". למה גם אחרים צריכים להתנהג כמוך? אגב, זה מאד בסיסי שאנשים ירצו לגור בת"א או בקירבתה. תל אביב, תאהב את זה או לא, היא המרכז הכלכלי של ישראל. שם נמצאות רוב העבודות. יש לכך פיתרון הגיוני והוא לגור במקום מרוחק ולהגיע בתחבורה ציבורית. רק חבל שבמדינת ישראל תחבורה ציבורית היא בגדר המלצה. סוף סוף אזרחי מדינת ישראל דורשים את מה שאזרחי מדינות מערביות ומתקדמות אחרות מקבלים. אגב, דבר איתי עוד 10 שנים. אשמח לראותך גר אצל ההורים שלך יחד עם זוגתך... לי זה לא נשמע כל כך כיף.

hen1xc

New member
הכל בראש חביבי

רכב נורמלי לא עולה היום 120,000 סוזוקי אלטו רכב מצוין לסטודנטים עולה באזור ה50 תלוי גם אם אתה רוצה אוטומט או גיר של שישה הילוכים (ידני) אפשר גם לקנות יד שנייה צעירים לא חייבים פירמה טובה... ברור שאני לא מצפה מסטודנטים שיהיה להם רכבי יוקרה אבל אל תהיה צנון הליכה חשובה לבריאות ולמחזור הדם זה שצעירים בטלנים כמוך מעדיפים להיות במזגן כמוך לא אומר שכולם צריכים להיות ככה אתה יודע שפעם לא היה מזגן בעצם כן היה מזגן קראו לו בשם אחר אממ... רוח... אתם לא מבינים שכל עוד תישארו בת"א העיר הזאת תמשיך להסריח.. אולי אתם תבואו לרמלה ללוד אנשים איכותיים שכמוכם ותשקמו את העיר הזאת צריכים שם אנשים כמוכם וזה לא רחוק מת"א ואל תגיד לי בכלל עבריינות אם אתם שאפתניים הגיע הזמן לשנות ! משפחה איכותית אחת לא תשנה את העיר צעירים איכותיים כמוכם כן !

Macbook

New member
אתה לא מבין שזו לא רק מחאה של הסטודנטים?

זו המחאה של כולם!! אגב, סוזוקי אלטו זה אוטו זבל שלא אמור לעלות יותר מ30,000 ש"ח פה. למה הוא עולה כמעט פי 2 יותר? כי אוהבים לעשות עלינו קופה. אתה בוחר להתכחש למציאות. משפחה בסביבות גיל ה30 עם שני ילדים לא יכולה לקנות אוטו כמו סוזוקי אלטו. למה צריך לקנות יד שניה כשבארה"ב אתה יכול לקנות יונדאי אלנטרה (i35) ב15,000 דולר - מחיר לצרכן! שזה 52,500 שקלים ופה אתה צריך לשלם 120,000? זה נשמע לך הגיוני? אל תשכח שהיבואנים משלמים על האוטו פחות. כן, אני יודע שפעם לא היה מזגן. אבל עכשיו יש. פעם זה פעם, אתה לא חי בעבר אלא בהווה. אגב, אתה תמיד יכול לרוץ בשעות אחר הצהריים כדי לשפר את הכושר ואת "מחזור הדם" שלך. אתה פשוט סתם מתקמצן על אוטובוס.

למעלה