יש מצב לדיון

mirit 22

New member
יש מצב לדיון../images/Emo35.gif

אני לא יודעת אם כבר נפתח הנושא הזה אבל סתם חשבתי לי עם עצמי (קורה המון לאחרונה
) ועניין אותי לדעת.. האם אתם מאמינים באלוהים, בגורל, בהשגחה עליונה או כל יישות רוחנית/קוסמית אחרת? אם כן, איך אתם חושבים שזה השפיע עליכם בהתמודדיות שלכם לאורך החיים (אם בכלל...)? הועיל לכם להאמין במשהו "גדול ממכם"? זה חיזק את האמונה או להפך? פרטו נמקו הסבירו והביאו דוגמאות

לקשמי

New member
נושא מעניין ../images/Emo13.gif

גם אני לא יודעת אם היה כאן דיון בנושא הזה כי גם אני יחסית חדשה כאן, אז אשמח להצטרף. אז כן, אני מאמינה באלוהים, אבל דרך האמונה שלי, שונה קצת מדרך האמונה של הדת (היהדות) באלוהים. את האמונה הזאת התחלתי לפתח רק בסביבות השנתיים האחרונות אבל אני חושבת שתמיד היה לי רצון לפתח אמונה כזאת או נטיה לפתח אמונה כזאת. (אני כותבת את זה כשאני נזכרת בדברים שכתבתי בעבר ביומן, ובמקומות אחרים). על פי האמונה שלי אלוהים הוא בעצם הכל ואין דבר שאינו אלוהים. לכן הניצוץ האלוהי קיים גם בי, גם בך ובעצם בכל דבר שקיים. זה הכח שיוצר את ההרמוניה בטבע ובכלל ביקום, לכן אני גם מאמינה ששום דבר שקורה אינו מקרי. האמונה הזאת מאוד מחזקת אותי. כי אני גם מאמינה שאלוהים רוצה רק את הטוב עבורנו ולכן הוא נותן לנו אך ורק מתנות, גם אם הן לא נראות בהתחלה כמתנות. במילים אחרות אני מאמינה שכל מה שקורה, קורה לטובה, אז מן הסתם זה מחזק אותי.

mirit 22

New member
ברוכה הבאה לקשמי ../images/Emo39.gif

אהבתי את צורת החשיבה שלך... "על פי האמונה שלי אלוהים הוא בעצם הכל ואין דבר שאינו אלוהים. לכן הניצוץ האלוהי קיים גם בי" איזה יופי שהכח שאת שואבת בא בעיקר מעצמך, כי את אומרת שהניצוץ הזה קיים גם בך ויוצא מתוכך... אני חושבת שאמונה זה דבר מאוד חשוב בהחלמה נפשית ופיזית, אם אתה מאמין במשהו זה נותן לך פתח לאפשרויות בלתי נלאות, הכל אפשרי, אפילו ה"בלתי יאמן". זה מחמם לחשוב שלא משנה מה קורה לך, יש משהו שאתה יכול לקבל וללמוד מזה כדי להתחזק ולהתחשל או אפילו ללמד ולעזור לאחרים במצבים דומים.יש לך מטרה, תכלית קיומית מסויימת תמיד לשאוף ליותר. מקווה שיהיה לך יום נפלא ושתמשיכי להתחזק ולהאמין בעצמך ובחיים

לקשמי

New member
אוקי

אז כנראה שאני לא ממש מכירה את הדת
האמונה שלי באלוהים נראית לי קצת שונה מהדת, כי אני למשל לא מאמינה שאלוהים מעניש, כמו שאני שומעת לפעמים בכל מיני מקורות דתיים. אלוהים הוא הכל ולכן אם הוא מעניש מישהו הוא בעצם מעניש את עצמו. שזה בלתי אפשרי.

רוצה להוסיף שאלה

לאלו המאמינים: עד כמה האמונה באלוהים גורמת בעצם לבריחה מאחריות אישית (כי אני מתפלל, כי אלוהים שומר עליי...) את התשובה שלי, מיריתוש, עוד לא גיבשתי. אז בגדול - אני רק אגיד ש-כן, אני מאמינה באלוהים. פעם התביישתי להגיד את זה (אני באה מבית חילוני לגמרי), והיום כבר לא.

לקשמי

New member
היא לא גורמת לבריחה

כפי שכתבתי, לפי האמונה שלי, אין דבר שאינו אלוהים, לכן, אני לא יכולה להגיד שאני מתפללת ואלוהים כבר יעשה את שאר העבודה... אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו. בנוסף לכך, יש לנו יכולת בחירה וכל אדם הוא אדון לגורלו. לתפילה אמנם יש כח אדיר אבל זה לא מספיק. אם אתה רוצה לעשות שינוי בחיים, להתגבר על איזשהו מכשול, זה בידיים שלך, אתה חייב לעשות משהו בשביל זה.

mirit 22

New member
חי חי לא שמתי ../images/Emo23.gif שכתבת את זה

ועניתי דברים דומים
שלא יחשבו שתיאמנו עמדות

אני מאמינה בקיומו של בורא עולם ויחד

עם זאת מאמינה בעבודה אישית כאן בעולם העשיה שבו אנו נמצאים.אי אפשר לשבת ולא לעשות כלום האחריות על המעשים היא על האדם וכאשר קיימת אמונה יש חיבור של שמים וארץ ורואים תוצאות.(ניסיון אישי זה עובד) האדם צריך לעזור לעצמו ואז מקבל עזרה מהבורא . להוציא יש מאין זה זה תפקידו של האדם . שלהבת

mirit 22

New member
תודה על התוספת ברוש..

אישית אני יכולה להגיד עליי שאני באה ממשפחה שמאמין באלוהים ומקיימים מנהגים מסורתיים ושומרים חלב/בשר, כשר וכו' אבל לא בצורה פאנטית וכפוייה כלפי מי שלא. בישבילנו זה לא הכל או כלום, כל אחד עושה מה שהוא מאמין ועושה לו טוב לקיים. אמא שלי מדליקה נרות כל שבת בלי לפספס מאז שאני זוכרת (ובטוח שהרבה לפני) כשהייתי בת 7 התחלתי להדליק יחד איתה נר משלי (הייתי כל כך גאה) ואחרי 5 שנים הפסקתי כי זה כבר לא היה לי נכון לאותו זמן (הרבה דברים שעברו וגרמו לי להיות פאסיבית מאוד לגבי אמונה וקיום מצוות) ואף אחד לא הגה בדעתו לחייב אותי בכלל, כי זה משהו שאו אתה עושה מהלב או שלא כדאי לעשות בכלל. תמיד לימדו אותי שאלוהים נמצא בכל מקום והכל, שהוא אחראי לכל דבר שקורה ושתמיד יש סיבות לדברים, גם לרעים... לימדו אותי שאני לא צריכה שום דבר ואף אחד שיקשר ביני לבין אלוהים כי הוא שייך לכולם באותה מידה (ולא רק לחובשי הכיפות שמבלים את חייהם בתפילות) ולאף אחד אין זכות בלעדית עליו ומתי שאני ארצה אני תמיד אוכל למצוא נחמה ומענה בתפילה/דיבור אליו, שהוא תמיד ישמע. זה דבר שהלך איתי שנים במיוחד ברגעים הכי קשים שלי כילדה... עברתי מספיק דברים שיכלו לספק לי את כל הסיבות בעולם למה לא להאמין באותו זמן אבל המשכתי להאמין, רציתי להאמין, האמנתי שגם הברים שקרו לי שהיו נוראיים עבורי, אפילו הם נעשו במטרה מסויימת, ששום דבר לא קרה לשוא. קשה להגיד ששמחתי שקרו אבל באותו זמן, שמחתי מאוד לחשוב שהסבל שלי לא יהיה לחינם לנצח, בזמן מסויים אני אהיה מספיק גדולה, חכמה, נאורה, כדי לראות את הדברים כמו שהוא התכוון אליהם, להבין את המהות של השינוי הזה שהתחולל בי בעקבות המקרים האלו. אני חושבת שהיום, אחרי כמה שנים של פיקפוק מצטבר באלוהים ובי ואחרי שבדקתי את עובדות החיים שלי עשרות אם לא מאות פעמים ובחנתי כל דבר וחיטטתי עמוק בניסיונות להבין "למה?"... היום אני מתחילה לקבל חזרה את האמונה שלי בעצמי, בחיים ואפילו בו. אני יכולה להגיד שסוף סוף אני מבינה את זה, אני מבינה שכנראה הייתי צריכה לעבור את הדברים הקשים האלו שוב ושוב כדי להבין כמה החיים שברירים, כמה אני בעצם כן רוצה לחיות, כמה יש לי מקום כאן, כמה שאני נחוצה ויכולה להביא תועלת אישית לעצמי ואולי בתקווה גם לחברה. היום אני מוצאת כל בוקר סיבה לחייך כי יש לי מטרה, יש לי אמונה שאני אצליח להגשים כל מה שאני ארצה כי אני אף עם לא לבד, תמיד יש שם "מישהו" לידי/מעליי שרואה ומבין ותומך. קיבלתי חזרה את התחושה המנחמת הזאת של חמימות פנימית וזה לדעתי מה שאמונה נותנת לנו ולא משנה במי מאמינים, יד חיצונית שמנחה את הכח הפנימי שלנו בדרכו החוצה במעשים שלנו. לתוספת ששאלת... אישית אני לא מאמינה בבריחה מאחריות, לצערי אצלי זה קצת הוך, תמיד האשמתי את עצמי גם בדברים שלא הייתי ממש אחראית עליהם או לפחות לא אחראית בלעדית. הכי קל לי תמיד זה להפנות את האצבע המאשימה כלפי עצמי ולא כלפי אחרים כך שאת אלוהים מעולם לא האשמתי. גם כשכעסתי שהכל קרה וה"למה?" הזה כל הזמן רדף אותי ורציתי לקבל ממנו תשובה ידעתי שזכות הבחירה שניתנה לאדם פועלת בשני כיוונים. כמו שלי ניתנה הבחירה לעשות מעשים מסויימים לטוב או לרע, כך גם לאנשים שפגעו בי. הם בחרו לעשות דבר רע ואם אלוהים היה מונע מהם את הבחירה הזאת אז מי אמר שלי היא מגיעה? יודעת שנשמע קצת פלצני ואני ממש לא באה לסנגר על שום אדם שפושע אבל לכולנו מגיע לעשות את השיקולים שלנו בתקווה שנעשה את השיקול שיהיה הכי טוב עבורנו כל עוד שלא פוגע באחר או מונע ממנו את הזכויות הטבעיות שלו (גאד..איך אזרחות נדחף לי לכאן?) אני מקבלת את זה שאלו שפגעו בי ביצעו את ההחלטות הלא נכונות בעליל וביצעו מה שמוגדר גם על פי חוק כפשע, אני לא מזכה את עצמה לגמרי מכל אשמה שנתתי לדברים להמשיך ולקרות אבל יודעת שגם אז כילדה קטנה, ביצעתי את הבחירות שלי ולא נעזרתי באחרים שיצילו אותי.. בעצמי עשיתי את הבחירה הלא נכונה ואין לי טענות כלפי אף אחד כרגע, אבל היום, אני מספיק גדולה כדי לעשות בחירות יותר ראויות מהשיקולים הכוללים (מתוך ראייה בוגרת יותר) ואני בטוחה שעכשיו אני עושה את הבחירה הנכונה בזה שאני לוקחת את החיים שלי חזרה לידיים שלי ומתחילה לחיות עבורי ועבור אלו שאני אוהבת. כל הדברים שאני עושה עכשיו כמו תמיד הם הבחירה שאני רואה לנכון באותו רגע בזמן, מעולם לא חשבתי לזרוק את כל האחריות על אלוהים בעזרת תפילה או כל דבר אחר בסגנון ("אלוהים עוזר למי שקודם עוזר לעצמו"?) ואהוו יצא ארוך
תודה ברוש על החידוד לשאלה

בריחה מאחריות

מיריתוש, אני מאד מבינה אותך על לקיחת האשמה של אחרים על כתפייך. מכירה את זה. ועם זאת, זה לא סותר עדיין את הבריחה שיכולה להיות מאחריות אישית - כלפי הגוף שלנו, כלפי הנפש שלנו, שעות השינה, שעות הפנאי מול שעות העבודה... דוקא מפני שמאמינים באלוהים, אולי רוצים לרצות אותו, ואז - אם לוקחים על הגב אחריות של אחרים - אז מתחילים במתן עונשים עצמי.

mirit 22

New member
את צודקת (כרגיל ../images/Emo46.gif)

נכון, יש בריחה מאחריות אישית שבאה לידי ביטוי בקיפוח הגוף והנפש שלנו מהזמן לשניהם לנוח ולפעמים אפילו מדברים בסיסיים יותר... אבל אני לא מבינה איך זה ממש מתקשר לנושא של האמונה ואלוהים... האם זנחתי את האחריות האישית עליי לטובת דבים אחרים תוך אמונה שיהיה בסדר כי אלוהים ידאג לי? אז לא.. ממש לא למען האמת שכשעשיתי דברים כאלו ובאמת הזנחתי אותי ונתתי קדימות לאחרים, זה נבע דווקא ממקום של "אף אחד לא יכול לעזור לי כרגע, ואף אחד לא יציל (אפילו לא אלוהים שגם ככה היינו "ברוגז" באותם זמנים) ובמיוחד לא אני כי אין בשביל מה..." ההלקאה העצמית שלי לא נעשתה כדי לכפר על משהו בפני האל או כדי להראות שאני באמת מאמינה שאני אפילו לא זקוקה לתנאים בסיסיים ש"אנשים אחרים" כן צריכים. זה בא אצלי ממקום שונה ואת יודעת, אני לא גאה בזה, זה ברור אבל זה מה שהיה ובאותו זמן זה היה רחוק מלהיות בגלל אמונה באלוהים או בכלל אמונה...

../images/Emo20.gif

יכול להיות שבאמת זה לא קשור לדיון על אמונה באלוהים, אבל השרשור התפתח קצת, ואנשים כאן דיברו על אמונה מול אמון. ועל אמונה בעצמי. אז כבר הגעתי למקומות אחרים מאמונה בה' נטו. בכל מקרה, לרגע לא ניסיתי לתקוף, או להוכיח משהו, מיריתוש, רק להאיר נקודה. מקווה שלא נפגעת מהתנהלות הדיון הזה, בינינו ואם כן, אז מתנצלת כי זו לא הייתה הכוונה.

mirit 22

New member
ברברוש ../images/Emo25.gif

עוד לא הבנת שאני לא נפגעת כל כך בקלות? מה עוד שלא חשבתי לרגע שמה שכתבת היה תוקפני, קיבלתי את זה כחלק מהתפתחות הדיון וזה בסדר, לא לדאוג בובי
אני שמחה שלקחת את הנושא והמשכת ללכת איתו הלאה, זה הרעיון של דיון לא? בכל מקרה, עניתי לך מה דעתי בנושא ויכול להיות שזה באמת יתר מתקשר לקטע של האמון... לא יודעת, קצת הסתבכתי לי כאן עם המילים
סורי העייפות המצטברת... זהו סיימתי כל מה שרציתי לעשות להיום ומחר עוד יום עמוס אז אני אנסה ללכת לישון מוקדם לשם שינוי שיהיה לך לילה טוב חמודה, תשמרי על עצמך ותודה על הדאגה

s h i r k u s h

New member
הממ...

אני מאמינה בעצמי, ביכולות שלי, במהות שלי. אם יש יישות עליונה, אם יש גורל- לא יודעת...

mirit 22

New member
אמונה בעצמך זה ה-דבר הכי חשוב

אני לא חושבת שאמונה ביישות עליונה יכולה להיות אמיתית וכנה כאשר בן אדם אינו מאמין בעצמו בלב שלם... איך אפשר להאמין באל שיצר אותך (או יקום/יישות מה שלא יהיה) כאשר בד בבד אתה מסרב להאמין ולקבל את היצירה שלו?

רננהלי

New member
האמונה שלי

אני מאמינה מאוד ויחד עם זה חושבת שזה בידים שלי. זה מה שחשבתי כל החיים ואולי גדלתי על זה מהבית. שהאדם צריך להתאמץ בעצמו ולא רק להטיל את יהבו על הבורא. ואכן זה מה שעשיתי. וניסיתי וניסיתי. סמכתי רק על עצמי. והשתדלתי כל כך. ו.. הלכתי לאיבוד באיזשהו שלב ואז כשהרגשתי שכבר די, אני לא מסוגלת. דווקא אז הגיעה האמונה הכי גדולה. כי אז אמרתי: אלהים, אני לא יודעת, אני לא מבינה, אני לא מצליחה, מנסה ולא מצליחה ולא יודעת איך. בבקשה בבקשה תעזור לי.. והתפללתי מתוך הכאב הזה והקושי הזה וזה עזר לי אז, במקום ההוא. כי פתאום הרגשתי שאולי למרות שלי הכל נראה אבוד וחסר מוצא, יש אי שם, לא יודעת מה בדיוק, זה גדול ממני. אבל זה נתן לי תחושה של יש מוצא במקום שלא היה מוצא. ואחרי תקופה כזאתי כן החלטתי גם לקחת את עצמי לטיפול אצל פסיכולוגית. אבל אותה האמונה הולידה בי משהו חדש. איזושהי הבנה ש'אני לא מבינה'. אני לא מבינה הכל, אני לא מצליחה לראות הכל. ואולי, עכשו אני חושבת, זה עזר לי ללכת לטיפול מתוך ההבנה הזו שאני לא מבינה הכל ומישהו אחר יכול לתת לי נקודות מבט אחרות. כי הכל ה-כ-ל עניין של רוחב ראיה. ככל שאתה מצליח להסתכל רחב יותר מהמרחב המצומצם שיש לך, כך רווח לך. יש יותר מקום, ויכול להיות אחרת. אתה לא דופק את הראש בקיר אלא רואה שיש ליד מעבר. משהו ממני כל כך לא מספיק מבטא אבל משהו

לקשמי

New member
זה המון

כתבת "כל כך לא מספק אבל משהו", ואני רוצה להגיד לך שממש התרגשתי לקרוא את מה שכתבת. כשכתבת "כי אז אמרתי: אלהים, אני לא יודעת, אני לא מבינה, אני לא מצליחה, מנסה ולא מצליחה ולא יודעת איך. בבקשה בבקשה תעזור לי.." זה הזכיר לי קטע מאוד יפה מהבהגווד גיתה (כתב קודש מתוך הוודנטה, שאלה כתבי קודש שנכתבו במזרח הרחוק ושהידע שלהם התקבל ממדיטציה עמוקה של הרישים הקדמונים) בו ארג'ונה, שעומד חסר אונים מול אלה שהוא צריך להילחם בהם, מבקש מקרישנה, המורה "תנחה אותי, כי אני לא יודע מה לעשות" (זה לא בדיוק ציטוט אבל זה רוח הדברים). מעין קבלה והכרה בכך שאני לא גדול ולא יודע הכל ולכן מבקש את העזרה. זה צעד ענק כאשר אפשר לוותר על האגו שגורם לנו לחשוב שאנחנו כל יכולים ומכאן גם מונע מאיתנו לבקש עזרה (אפרופו הדיון שהיה כאן בימים האחרונים על בקשת עזרה). תודה על מה שכתבת.

mirit 22

New member
רננה ../images/Emo140.gif

בהחלט משהו מספיק
מדהים איך שתמיד כשקשה פונים להסברים חיצוניים כדי להבין את הפנים שלנו.. אני חושבתש זה מצויין שכשהיה לך קשה חיפשת דרכים אחרות ללמוד להתמודד ומצאת אותן בתפילה ומעשים כמו ללכת לטיפול שזה דבר שדורש הרבה תובנות וכוחות, במיוחד בהתחלה. את יודעת, אמרת שצריך להתרחק ולראות מפרספקטיבה אחרת וקבל את התמונה האמיתית שלא תמיד נראת לנו כשאנחנו קרובים מדיי לנושא... אותו דבר אני עושה באומנות אני יכולה לעבוד שעות על ציור מסויים ולא להרגיש איתו בסדר, תחושה כזאת של אי שלמות ואז אני עוזבת הכל ולוקחת כמה צעדים לאחור כדי שאני אוכל לראות את התמונה בכללותה ואחרי כמה רגעים של הסתכלות מעמיקה אני פתאום מבינה מה נחוץ לי כדי לעשות אותה כמו שאני רואה בעיני רוחי או לחילופין לפעמים אני פתאום קולטת שהיא מושלמת לי כמו שהיא ואין עוד צורך להמשיך להתעסק בה סתם בניסיון לשפר. לדעתי זה משהו שתמיד צריך לעשות בחיים, כי כשאנחנו קרובים מדיי אנחנו כבר מעורבים רגשית בצורה מסויימת (בטח ובטח אם הנושא זה אנחנו) ולכן צריך לפעמים לשאול את עצמינו איך אנחנו באמת נראים מבחוץ ולא רק לנו, מה אנחנו מפספסים שיכול לעשות לנו טוב... הזכרת לי שיר כשאמרת "יש אי שם" (משהו תמיד מזכיר לי שיר
) מקדישה לך אותו מכל ה
מקווה שיהיה לך המשך יום נפלא יש אי שם מישהו חושב עלייך מישהו רוצה אותך נורא יש אי שם יש אי שם מישהו חולם עלייך מישהו אוהב אותך כל כך יש אי שם אז אל תבכי הלילה ראשך הניחי כאן כוכב נופל מאיר את לילך שואל לאן ומה תבקשי מלמעלה אם זה אותי אז הנה אני שלך מזמן שיר לך שר שיר עצוב סנטימנטלי שיר שלא משאיר אותך לבד שיר לך שר השחר מחכה כבר מעבר לפינה השמש מסתובבת עכשיו לעוד תנומה אני מסתכל על פנייך את חלומך מלטפת קרן אור קטנה יש אי שם מישהו חושב עלייך מישהו רוצה אותך נורא יש אי שם. יש אי שם ביצוע: גידי גוב מילים: יוני רכטר וענת גוב לחן: יוני רכטר

למעלה