יש מצב לדיון

אתאיסטית אבל מאמינה

מתקשה להתחבר לכל מיני גורמים חיצוניים , מאמינה אבל רק בעצמי .

mirit 22

New member
זה לא "רק"...להאמין בעצמך זה חשוב

ביותר שמחה שיש לך את האמונה

SIRI41

New member
אני חדשה ../images/Emo140.gif וזו תגובתי

קודם כל אחלה פורום נראה לי. קראתי את ההודעה הראשונה שנשקפה ובא לי דווקא לענות עליה: עברתי המון, ותמיד האמונה שלי היתה באלוקים האחד והיחיד, אז נכון, אני גדלתי בבית דתי, לא שומרת שבת [אבל גם לא מדליקה אש] ואני מאמינה רק בו וזה פשוט עובד, לא יודעת לתת דוגמאות, פשוט כל דבר קורה לי כמו שאני רוצה. יש שאומרים לי, טוב, למה אין לך כסף מיותר? למה אין לך את בן הזוג המתאים? אז זהו, הוא, בורא עולם יודע שאני לא מוכנה לזוגיות וכמה שיירצה, אני מרגישה כאילו הוא מדבר אלי ואומר לי "חכי רגע, אני יודע מה אני עושה, כרגע את לא מוכנה לזה, תני לי לפנות את הזמן במקום אחר" והוא צודק, אני לא בנויה לזוגיות כרגע. אחר כך יש את המשאלות מקטן ועד גדול, אותם רציתי כן להגשים, ופשוט כמו תמיד, אני מתפללת אליו כל יום, בעל פה או באמצעות התהילים, אני מאמינה בו, בהתחלה היה קשה לפתח אמון כי כלום לא הולך, אבל לאט לאט התחלתי להאמין שהו פשוט שם שומר עלי . ברור שהיו לי קשיים, אבל זו האמונה שלקחתי על עצמי, והילדים שלי מעתיקים אותי, ואני עצמי העתקתי את אמא. בעזרת השם שהכל ימשיך כך. בטח נשמעתי מטורפת, אבל זה הרבה מעבר - תאמינו ביכולות שלהם לפני הכל ואחר כך באישות אחרת וזה עובד. בפעם הראשונה, דמיינתי כאילו איך האלוקים שלי מדבר איתי ואומר לי "עד שלא תעזרי לעצמך, אני לא אעזור לך, ודמיינתי איך הוא כאילו מסתכל עלי ונוטש אותי עד שאעשה צעד ראשון" ומאז הכל הסטוריה, כי חברים, כמו שאמרתי דברי פשוט קוראים לי, כאילו שהוא החבר הכי קרוב שלי. וווואוווו אהבתי מה שכתבתי
מאמצת את הפורום הזה.

broken child

New member
לקשמי-תיארת בדיוק את מה שאני מרגישה

אין דבר שמחזיק אותי מלבד הידיעה הזאת,הכל כך חזקה-שאלהים בי.ואיתי.שומר עליי ומשגיח עליי מרחוק. לא יודעת מה הייתי עושה בלי האמונה באלהים שלי-כפי שאני רואה אותו וחווה אותו. ותודה מיריתע על הדיון.

תודה רבה על הכל

גם אני חדשה, לגמרי כנראה לא נורמלית, אבל אולי כן נורמלית, מה להגיד, שלום אנושות, אני כאן, גם אני קיימת. ולא כנראה שלא יצאתי מדעתי, אבל דעתי היא שאולי אמצא את הדרך, ואלך בה, כמו שהולכים כולם, ואלוהים, לא יודעת אם הוא קיים, כי אני יכולה להתחבר אילו בפנים, וזה לא היתממות, זה פשוט גורל. לילה טוב, לכדור הארץ.

mirit 22

New member
כדור הארץ מחזיר לך צהריים טובים ../images/Emo8.gif

קודם כל ברוכה הבאה לך
שנית, אני שמחה שיש לך משהו פנימי שמחבר אותך לאמונה ומקווה שהיא מתבטעת גם ובעיקר באמונה בעצמך אני לא מכירה אותך אבל מכירה את התחושה של "אני משתגעת" ואני חושבת שבעזרת כתיבה אפשר לדבר את המילים שנדחקות אחורה ומתחילות להתאסף ולהעלות בנו ספקות עצמיים שגורמים לנו לחשוב שכל מה שאנחנו מרגישים לא נורמלי... ניסית לדבר עם מישהו? את בטיפול? יום טוב לך

mirit 22

New member
חמודה שלי ../images/Emo25.gif

גמני שמחה על האמונה שלך אני שמחה שהיא מחזקת אותך כל יום אפילו כשקשה אני שמחה שהיא נותנת לך אור חדש ותקווה אני שמחה שמלבד אל ששומר עלייך מרחוק את מתחילה לרצות לעזור לעצמך מקרוב אם כל זה אלוהים עשה אז אני אפילו מאמינה בו יותר

mirit 22

New member
יותר נכון...

התכוונתי להגיד שאם את כל זה אלוהים גרם/עזר לך לעשות אז אני מאמינה בו אפילו יותר

mirit 22

New member
ברוכה הבאה ונחמד שאומצנו עם../images/Emo24.gif

"Those who trully belives with a pure heart will pe granted (reworded) with the truth" או בתרגום חופשי (ביותר): "אנשים אשר מאמינים באמונה שלמה ובלב טהור יתוגמלו באמת" לא יודעת אבל המשפט הזה פשוט הדהד לי בראש כשקראתי את הדברים שלך
כנראה בגלל החלק שכתבת על האמונה שלקחת על עצמך... אני שמחה שקודם כל את מאמינה בזה שאת זאת שצריכה לעזור לעצמך ולא להסתמך על עזרה אלוהית בלבד
אני חושבת שבסופו של דבר, אמונה באל גורמת לנו להרגיש שיש שם משהו מעבר למה שעובר עלינו אישית ועל העולם, יש תוכנית גדולה יותר שאולי אינינו מבינים שלמענה כולנו כאן, חיים ומתפקדים. אולי פשוט כי מנחם לדעת שאנחנו לא סתם נולדנו וחיים עד שנמות (VIVO VIVO SE MORIU -פתגם בלדינו/ספרדית "חי חי עד שמת") יש גם משהו באמצע לשם כך אנחנו ממשיכים לנשום וליצור המשכיות קיומית (ללדת ילדים) קיצקץ התחלתי להתפלסף יותר מדיי
שיהיה לך המשך יום קסום ומלא אמונה

בוקר אור

אחד המצרכים החשובים בהתמודדויות השונות הוא האמונה העצמית. וכשיש אמונה עצמית, יש גם אמונה כוללת ואין זה חשוב אם באל או בעץ. אמונה היא אמונה. אני בוחרת שלא לראות את האל שלי כגדול ממני אלא כשווה ערך לי. בכך אני מרגישה שוות ערך ויותר קל לי לדבר איתו ולטעון בעד או נגד כדי להגיע לתיקונים הרצויים.

mirit 22

New member
מחשבה יפה

אף פעם לא חשבתי על זה ככה תודה אישית תמיד יותר ראיתי את האל כדמות הורה שמצד אחד מכוון אבל מצד שני נותן לך לעשות גם את הטעויות שלך על מנת שתלמד גם לבד.. חשיבה מרעננת יש לך

mirit 22

New member
ורק להוסיף..

שהדרך שאני רואה אותו (כהורה) מעולם לא מנעה ממני להתווכח ולהתדיין איתו כדי לקבל תשובות, למעשה זה בדיוק מה שעשיתי בשנה/שנתיים האחרונות
נדמה לי שבסיפור איוב בשיעורי תנ"ך למדנו שלמרות שאיוב היה צדיק אלוהים המשיך להעניש אותו ואיוב פשוט קיבל על עצמו את כל הגזרות אפילו הנוראיות שבהן ולא קילל את אלוהים ולא פשע נגדו... כולם תמהו איך איוב מסוגל להאמין אמונה כל כך עיוורת ומוחלטת אבל הוא האמין. בסופו של דבר רק כאשר איוב נשבר וקילל את אלוהים על החורבן שהוא הביא עליו למרות האמונה המוחלטת שלו, רק אז אלוהים הפסיק, כי אז איוב התחיל לפקפק ולשאול שאלות... אני לא חושבת שאמונה צריכה להיות עיוורת ולשאול שאלות זה תמיד טוב זה שומר על כך שהאמונה אמיתית יותר כי היא באה ממקום של קבלת תשובות והבנה

*g99

New member
בוקר טוב,

אני חדשה פה ואשמח להיות חלק מפורם זה (-: אמונה-אני חושבת שאמונה היא האחזות שלנו בכדי להמשיך הלאה. אני מאמינה בעצמי,ביכות שלי.האלוהים שלי זה אני,בכל אדם הוא קיים וברבים זה אלוהים. לגבי הגורל-יש גורל,הוא נכתב למעלה,אבל כל היופי הוא שכל אחד ואחת יכולים לשנות את מה שנכתב..לשם כך נשמתנו פה,לתקן את מה שלא הצליחו לפניה. ערבבתי כמה דברים ביחד,לי זה מתחבר והגיוני מאוד.. אגב,אני מאמינה ומקבלת גם את הדברים הפחות טובים שקרו לי כי גם בהם יש משהו חיובי..בכל "רע" יש טוב,החוכמה היא לראות את הטוב שב"רע".

mirit 22

New member
ברוכה הבאה גם לך ../images/Emo20.gif

אני מבינה איך הדברים מתחברים אצלך ומסכימה במיוחד עם מה שאמרת על האמונה כהאחזות שלנו על מנת להמשיך הלאה.. מאמינה בזה בעצמי
וגם לדעתי אנחנו כאן כדי לעשות ולשנות, כל בחירה שאנחנו עושים עשוייה להביא אותנו למקום שונה וזה תלוי בנו לאיזה כיוון נקח את הדברים. אישית אני חושבת שזאת עיסקת חבילה, הרע בלתי נפרד מהטוב, מקבלים הכל יחד והשאלה היא איך אנחנו נתייחס לכל דבר... נקח את הטוב ונאמץ אותו ונהיה מאושרים באותה תקופה ואם יבוא רע פשוט נרים ידיים וניפול או שנגיד "היום היה רע מחר נעשה שיהיה טוב". תלוי רק בראייה שלנו (לדעתי), כמו שאמרת, זאת החוכמה

*g99

New member
תודה על קבלת הפנים ../images/Emo140.gif

הבנת אותי נכון,רק שלגבי ה"רע" אני רואה את זה כמעין שעור שאני צריכה לעבור ומנסה להבין מה אני צריכה ללמוד. להרים ידיים זה בדיוק לא חוכמה..ההפך,להתמודד מול המכשול הזה.

mirit 22

New member
זאת היתה הכוונה שלי

ש~או שנרים ידיים או שנתמודד עם מה שבא~

ד ו ב ש

New member
מאמינה ... אבל...

זה קצת מתוסבך אצלי. לפני כשלוש שנים וחודש אח שלי (שהיה חודשיים לפני בר מצווה) נהרג בתאונת דרכים. נורא היה לי קשה לקבל את העובדה שהוא נהרג "סתם". בלי שום סיבה. עד עכשיו זה קשה לי. ומאז התאונה שלו (יותר נכון, מאז שבאמת התחלתי להבין שהוא כבר לא יחזור) האמונה שלי באלוהים התחזקה יותר, אבל בדרך שלי... אני מאמינה שיש אלוהים שם למעלה אבל יודעת שאם אני מחליטה משהו, אז אני עושה את זה ולא אלוהים. ואם אני רוצה להצליח במשהו, רק אם אני אתאמץ אני אצליח ואני לא מחכה שאלוהים יעזור. טוב, יצא קצת מתוסבך..

mirit 22

New member
../images/Emo7.gif

דבר ראשון להגיד שמשתתפת בצערכם
לאבד אדם קרוב בצורה כזאת טראגית זה נורא, במיוחד כשהוא כל כך צעיר... מקווה שיותר לא תדעו צער
שנית, אני מכירה את זה מעצמי שלפעמים האמונה מתחזקת דווקא אחרי דבר נורא שקורה... אני שמחה שיש לך את הדרך שלך להאמין ושזה מנחם אותך בצורה שאת צריכה. מסכימה איתך לחלוטין, רק אם את תאמצי את תצליחי באמת ומצוין שאת לא מחכה שמישהו אחר יעשה את זה במקומך (אפילו עם זה אלוהים
), הכח נמצא בך וכל עוד תמשיכי להאמין שאת יכולה את תמיד תמשיכי להתקדם
שיהיה לך המשך יום מופלא

*g99

New member
../images/Emo7.gif גם אני שמשתתפת בצערך

ואני חושבת שלכל דבר יש סיבה,הוא לא "סתם" נהרג..עבורו הוא עשה תיקון לעולם הקודם שלו הצליח. עברורך זה יכול להיות שעור חשוב. זה נשמע כמו על חשבונו את מקבלת שעור..לא..ממש לא,גם אני איבדתי את אבי לפני כשלוש שנים במפתיע מאוד אבל אני יודעת שמאז שהוא נפטר עברתי כ"כ הרבה שעורים שגרמו לי לראות ולהבין דברים אחרת..בעיקר את המוות ומה זה לאבד אדם כה קרוב לי.

kung fu

New member
שיתוף אישי ../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif

מאמינה שיש כוח ששומר ומגן עלי וגם מכוון אותי מאמינה בעצמי זה לא כל כך עניין של אמונה, אלא של אמון. (זה שני דברים שונים - אמון ואמונה). דוגמאות יש הרבה. אני מקבלת הרבה מידע על דברים שקשורים אלי ולאנשים אחרים. כמו כן, קורים לי דברים שאמורים לקרות. זה ארוך ורחב מידי על מנת לפרט

למעלה