יש משמעות למחוזות ולנפות של משרד הפנים?

Yarenn

New member
יש משמעות למחוזות ולנפות של משרד הפנים?

Yarenn

New member
טוב, אני מוצא רק שאלה שאני שאלתי פעם והיא לא בדיוק זאת.

Yarenn

New member
אה, אופס, לא שמתי לב שקישרת. אז זה בדיוק זה.

זה אני הייתי, במשתמש הישן שלי. וזה לא היה מעמיק.

ש מים

New member
למה אתה מתכוון ב-"משמעות"

Yarenn

New member
כמה משמעות יש לזה מעבר לסתם חלוקה.

האם זה נותן לי משהו בחיים שאני נמצא בנפת עכו במחוז הצפון. האם זה סתם מארגן את הדברים בקבוצות או שיש איזו משמעות כמו למחוזות במדינות אחרות?

ש מים

New member
מה זה "יש איזו משמעות כמו למחוזות במדינות אחרות"?

חלוקה לטריטוריות, כמו כל חלוקה שמבוצעת ע"י בני-אדם, היא חלוקה אדמיניסטרטיבית: שמטרתה סיוע בניהול המדינה/חבל הארץ/המחוז.
וכי לאיזה סוג "משמעות" אתה מצפה? איזו משמעות יש לחלוקות שאתה מכיר בחו"ל לעומת הקיים בארץ?

Yarenn

New member
יש סיבה להתייחס דווקא לחלוקת משרד הפנים?

למשרדים אחרים ולארגונים אחרים יש חלוקות אחרות. האם יש סיבה למשל שבויקיפדיה יהיה כתוב על עיר מסוימת שהיא נמצאת במחוז כזה וכזה? הרי בדברים אחרים היא נמצאת במחוז אחר. נראה לי שאולי בעולם יש גם בחירות לנציגי המחוז או דברים כאלה. יש אולי יותר סמכויות למחוז. נראה לי פה אף אחד בכלל לא מכיר את המחוזות וזה לא משנה כלום בחיים רוב הזמן.

ש מים

New member
אתה מערבב תחומים ומושגים

אתה מערבב בין מינהל ואדמיניסטרציה ("גבולות מחוז") לבין צורת שילטון וממשל ("בחירות למועצת המחוז").
באשר לשאר השאלות: קרא שוב את התשובות ואת השרשור לשאלות ששאלת לפני שנה.

Yarenn

New member
לא הבנתי מה אני מבלבל

יש מדינות שבהן יש בחירות למועצת המחוז ואצלינו אין. איפה הבלבול. הכוונה שאין ממש משמעות למחוז, אחרת למשל, רק למשל, אולי היו בחירות למחוז. בשרשור ההוא אין תשובות לכלום.

ש מים

New member
מה עניין בין בחירות לגבולות?

אצלנו אין בחירות ואין "מועצת מחוז". גם אם כל הגופים הממסדיים "יישרו קו" סביב גבול אחד.
פשוט מאוד.

Yarenn

New member
אז זה מה שאני אומר

בחו״ל בהרבה מדינות יש. אצלינו אין. כך שיש פה הרבה פחות משמעות למחוז. את אנשים פחות מעניין באיזה מחוז הם חיים.

ש מים

New member
וגם אני אמרתי: "אדמיניסטרטיבית בלבד".

לא צריך לעניין את "האזרח הפשוט", אלא לצורך קבל שירותים נוחה ואיכותית בלבד.
(אגב, לדעתי כך גם בחו"ל. וכי מה זה משנה לאיזה מחוז הוא ייבחר? אלא אם זה מקרה מיוחד בו יש הבדלים חברתיים-כלכליים-תרבותיים ואחרים עצומים בין המחוזות).

אכן אין כל משמעות למחוז למעט סיבות מנהליות מהעבר

להלן חלוקת משרד הפנים על פי מחוזות ונפות:
https://he.wikipedia.org/wiki/נפה_(יחידה_שלטונית)
הבעיה היא שלכל גוף קיימית מחוזות שלו, שאינני מבין את מהות קביעתם, שאינם חופפים לחלוקה המנהלית. הגוף היחיד בו קיימת חלוקה "הגיונית" - הן רשויות הניקוז. חלוקה המתבססת על אגני הקוות. גם לחלוקה זו ישנן "לקויות" בכך שישוב מסויים עשוי להמצא במספר רשויות ניקוז. החלוקות המנהליות אינן "חוטאות" בכך. חבל שהדיון החשוב הזה הופך לעימות אישי

Ynhockey

New member
מצטרף לשאלה

קראתי את הדיון (שאינו מעמיק) שהיה על זה בעבר, ואת השרשור הזה עד כה, ואני חושב שהשאלה היא מאוד ברורה ולגיטימית.
&nbsp
הדבר היחיד שאני מכיר מתוך התשובה זה העניין של ועדות תכנון, שכן יש ועדות תכנון מחוזיות וזה יכול להיות משמעותי מאוד בתהליכי תכנון. אם ועדה מחוזית אחת הרבה יותר יעילה מאחרת, למשל, אז זה יהווה שיקול בהשקעה בקרקע עבור אזרח פשוט או בניה עבור יזם.
&nbsp
אבל האם קיימת משמעות נוספת? המשתמש ש_מים ענה שהמשמעות היא "אדמיניסטרטיבית בלבד", אני מניח שהשאלה היא: מה זה אומר בדיוק?

Ynhockey

New member
תודה על הזלזול באינטליגנציה

כמנהל הפכת את הפורום מפורום שבעיקר עוסק בתשתיות (ובעיקר תחבורה) לכזה שבעיקר עוסק בתכנון עירוני/פרוורי ומדיניות תכנון--אז לפחות תעשה מאמץ לענות על שאלות לגיטימיות שקשורות לתכנון. או שאם לא הבנת מה שואלים אז אולי עדיף לא להגיב ולתת לאחרים לענות.

למעלה