יש סיכוי ששאול מופז

be_roo

New member
המדינה אינה דורשת דרישות

שמייחדות את אלה שמחזיקים ברשיון לבין אלה שלא, פרט ללעבור הצלחה את המבחן העיוני והמעשי, שלהם אין קשר ל"איכותו" של אדם. בנוסף לכך, אדם ששתה ולא נהג באותו יום אבל כאן תקף אחר, עדיין מחזיק ברשיון.

Sea Urchin

New member
מי שנוהג צריך לציית לחוקי תנועה

ועקרונית, משרד הרישוי יכול גם לזמן בעל רשיון למבחן תיאוריה\מעשי ו\או בדיקות רפואיות ע"מ לקבוע אם אותו אדם יוכל להמשיך להחזיק ברשיון נהיגה. אם בפועל זה לא מתבצע איפה שצריך זו בעיה אחרת.

Sea Urchin

New member
בעל רשיון נהיגה צריך לציית לחוקי

תנועה. בין החוקים האלה גם איסור לנהוג בגילופין. וכן, מוגדרת עליו אחריות בזמן שהוא נוהג בתוקף היותו בעל רשיון נהיגה. אלה הסטנדרטים שדיברתי עליהם: בזמן נהיגה יש לציית לחוקים שהם טיפה נוקשים. יכול להיות ששכרות היא נסיבה מקלה בקביעת ענשו של שיכור שלא נהג, אך ניתן גם לערב רשויות אחרות בטיפול באותו שיכור. אפשר גם לפסול רשיון נהיגה של אדם עקב מצבו הבריאותי.

סלע 1

New member
המצב הרצוי

אודה שאני לא מכיר כלכך את הפסיקה הרלוונטית, ואיני יודע כד כמה שכרות אכן מתקבלת כטיעון בהקלה לעונש, אבל אילו אני הייתי יושב על כס השופט, הייתי נוקט בגישת "השיכור המועד". מצד אחד, יש מידה של צדק בטיעון ששיקול הדעת של שיכור משובש והוא עלול לנקוט בפעולות אלימות שלא היה נוקט בהן במצב רגיל, קשה להאשים אדם בפעולות שעשה בשעה שאינו מודע לחלוטין למעשיו ולהשלכותיהם ולכן אני מבין את השיקולים להקלה בעונש. מצד שני, אותו אדם היה בהחלט מודע למעשיו כאשר בחר להתחיל לשתות לשוכרה. הרבה אנשים נוהגים לשתות לשכרה ורובם אינם הופכים למפלצות אלימות באופן אוטומטי בעקבות השתיה, אולם ישנם אנשים שיש להם נטיה חזקה יותר להפוך לאלימים בשעה שהם שותים. אם אדם מודע לכך ששתיה תהפוך אותו לאלים ומסוכן, אי אפשר לפטור אותו מאחריות למעשים שעשה בעת שהיה שיכור. לפיכך, לדעתי אם מוכח שאדם כבר היה מעורב במעשי אלימות בשעה שהיה שיכור כך שהיה עליו לדעת שכשהוא שיכור הוא מהווה סכנה לסביבתו - עקרון האחריות האישית תופס כאן ולא רק שהיותו שיכור לא אמור לדעתי להוות טיעון לעונש במקרה כזה - זה אמור להוות טיעון לחומרה מבחינתי. אם מיישמים את אותו העקרון על נהיגה בשכרות, הרי שכל אדם ששתה הוא "שיכור מועד" בהקשר זה, ולכן יש כאן טיעון להחמרה בעונש.

אהובה.א

New member
אל תתבלבל

בחוק העונשין ישנו סעיף שבו יש הקלה בעונש אולם רק במקרים בהם הוכח כי הוא הוכרח לשתות לשוכרה. נהג שנכנס לרכב שיכור מודע לכך שאינו בר נהיגה. אולם הוא אינו בר עונשין.

be_roo

New member
לא מדוייק. אומנם שכרות מכפיה פוטרת

לחלוטין מאחריות, אבל לא מעט פעמים הועלתה השכרות (מרצון) שטיעון להקלה בעונש. לפחותבאופן כללי זכורים לי דיווחים על פסקי דין כאלה, אם כי אפשר להאשים את העיתנואים בחוסר דיוק.

למעלה