יש סקר חדש

yoniBLA

New member
המממ

אני לא חושב שזה אותו דבר, אני לא מכיר אנשים שמתכנתים נטו בלי לעצב לפחות חלקים מהתוכנה שלהם. מצד שני אני לא מכיר הרבה אנשים.. אם יש באמת תפקיד כזה של תיכנות ללא עיצוב, אני לא חושב שהייתי בוחר בו בסקר, צריך קצת משניהם

vinney

Well-known member
רשמתי את זה כי אני מכיר

כאלה תפקידים. בחברות גדולות (כמו אחת שעבדתי בה כמה חודשים עד שברחתי בהזדמנות הראשונה), יש הבחנה מאוד נוקשה, לפעמים, בין זה שכותב קוד, לבין זה שמעצב את הארכיטקטורה. באותה חברה, התכנת היה מקבל מראש צוות שלו את הפסאודוקוד של פונקציה, וכל תפקידו היה לכתוב את הקוד האמיתי שלה (בC/POWER BUILDER/COBOL, כל מיני שטויות כאלה, מי שמכיר את התחום יבין על איזו חברה מדובר). אני הייתי שם אומנם בתפקיד פיתוח מלא (מאלגוריתם על הלוח עד הקוד הסופי - הכל היה באחריותי בפרוייקט המסוים עליו עבדתי), אבל כמות תכנתים כאלה הייתה שם לא מבוטלת בכלל, והם היו בגדול מקטרים, אבל נשארים בעבודה, אז כנראה שזה היה בסדר להם תפקיד כזה. אגב, הרבה הודים ש"גונבים" לנו את העבודה - עובדים ככה. אחד יושב ומארגן את האלגוריתם עד כדי לעיסה סופית, 20 מקודדים את הפונקציות ותו לא.

DadleFish

New member
ככה זה גם בסין

ואז הם לא מסוגלים לזוז ימינה או שמאלה בגלל זה. זו גם הסיבה שאני לא מודאג ממיליוני תוכניתנים הודים/סינים. הם לעולם לא יחליפו את התוכניתנים שגם מפעילים את הראש. מה שכן, הם יוחלפו על ידי תוכנות אוטומטיות.

vinney

Well-known member
דוגמא מצוינת...

בניה זה חלק אינטגרלי מאדריכלות, אבל האם כל בנאי זה אדריכל?

vinney

Well-known member
../images/Emo45.gif

אם כי יעוץ הוא בד"כ באחד התחומים, אף אחד לא יכול להיות מומחה בכל התחומים ביחד
אבל כן, זה סוג עבודה אחר לגמרי

למעלה