יש עוד מישהו שמאמין למשרד הבריאות

rainbow i

New member
ראונדאפ זה כששולחים אותך ממשרד למשרד...

כמו כששולחים אנשים מרופא לרופא כשלא יודעים מה יש לך.
צודק הבחור ההוא. אני באמת לקונית לגמרי. (הרג אותי הסרטון של התינוקת, סליחה).

פולספגן

New member
ראית אתמול את התוכנית על ה-IVF והקשר לסרטן

עצוב, הזלזול הזה של הרופאים ועדיין רוב הציבור הוא עיוור ומאמין להם

rainbow i

New member
את התכנית לא ראיתי, סליחה על הדיליי :)

הנושא הזה הוא מאוד רגיש, המחשבה שלי בנושא היא מקוממת (אפילו אותי כשאני חושבת אותה).
הכמיהה לילד. המחיר.
הזכות לדעת לפני. העובדה שעדיין לא ברור הקשר והזיקה בין המערכת ההורמונלית ומערכת החיסון - ולכן גם כל מניפולציה על אחת מהן שמשליכה על הסדר התקין של השניה.
למישהו יש נתונים על מצב הבריאות של התינוקות? כיצד משפיע הסילוף ההורמונלי על ההריון עצמו, ולכן גם על העובר. איך מתנהגות מערכת החיסון והאנדוקרינולוגית באופן ייחודי ושונה מכלל התינוקות?
ממקומי (הפלצני) של אם שילדה - לא יהיה זה מקומי להגיד לאשה לשקול שוב, היטב, ולהקדים חקור לפני. ואולי אפילו לוותר...
בהחלט מתפקידם של הרופאים לעמוד על הנושא עם מטופליהם.
הזלזול של רופאים בתבונה של זולתם, וקוצר הרואי שלהם לגבי נגישות המידע היא שמביאה לפיחות אמון הציבור ברפואתם, וזליגה מסיבית של הציבור בחיפוש אחר דרכים חלופיות. חלקן עוד בגדר הסביר (חלקן תמוהות ביותר, אפילו אני מודה בזה).

(פולספגן, באיזה ערוץ היתה התכנית? אנסה לצפות בה אם יש קישור ברשת).

פולספגן

New member
מצאתי עבורך -

פרומו: ילד בכל מחיר- האמת המטרידה מאחורי טיפולי הפוריות בישראל

התוכנית במלואה: דוקו רשת

rainbow i

New member
תודה

17 פעמים הרדמה מלאה, רק זה כשלעצמו נראה לי סיכון ללא צידוק וללא פרופורציה, במיוחד כשאומרים בפירוש שלא לגמרי יודעים מה ההשפעות לטווח ארוך.
סרט מזעזע וכואב. במובן מסוים אני חושבת שלרופאים יהיה יותר קל להגיד לאדם שהוא עומד למות ממחלה, מאשר להגיד לאשה שלא יהיו לה ילדים.

פולספגן

New member
עוד איוולת למשרד הבריאות -

עפ"י דו"ח מבקר המדינה 2015, 70% מאלו שבודקים לנו את צילומי הרנגטן הם לא מומחים

מעניין
, מה דו"ח מבקר המדינה יגלה על מומחיותם של הרופאים בנושא חיסונים

rainbow i

New member
הנחה מובלעת בעבודת המבקר היא

שאין שום בעיה עם החיסונים. מה יש לרופאים לדעת על חיסונים? נותנים אותם, וזהו.
הכל בסדר - עד שמשהו לא בסדר.
לפני כמה ימים קראתי פוסט של אמא בקבוצה ההיא בפייסבוק.
היא דווקא עשתה בדיוק מה שהמליצו לה, ונתנה את חיסון גיל שנה במועד - ואפילו לא התלוננה על החום, או על איזה "תופעות נדירות מכדי שמישהו יוכל לייחס להן...".
רק שלתינוקת התפתחה גולה גדולה ומוגלתית במקום ההזרקה. (אם מישהו שואל אותי נניח שמדובר בזיהום מקומי). החברים בקבוצה דווקא גילו אחריות רבה - והציעו לאם ללכת לרופא. (אם מישהו שואל אותי נניח שצריך לנקז, לנקות, לחטא, לתת משחה ולעקוב).
היא הלכה לרופאה. ומה היתה התשובה שהיא קיבלה? "אנחנו קיבלנו הנחיה 'לא להתעסק עם חיסונים'".
....
מה קרה למערכת הדיווח המהוללת על תופעות לוואי? או, הם עסוקים בליקוט דל של ראיות על קיומו של אפצ'י ממקור הומאופטי.
מה קרה לרופאים?
איפה שיקול הדעת?
למה דווקא המתחסנים ש"מגלים אחריות אישית וחברתית" צריכים לספוג את סטירות הלחי האלו?
וכיצד זה שמישהו שם למעלה לא מבין שבדיוק ככה הפרטים מהעדר פורשים מפאת הפרת האמון?
מה יגיד המבקר על רופאה שלא יודעת שצריך לטפל בפצע מוגלתי (כשהוא נובע ממקור לא מוסכם) - אם לא היא, אז אולי האחיות? מישהו?

rainbow i

New member
ואם כבר העליתי את הנושא

מתוך התכנסות שנערכה לאחרונה:
האם נצליח סוף-סוף להיפטר מהומאופטיה.
הדברים של הד"ר ג'אגר העלו בי חיוך: "העובדה שלמשהו אין תופעות לוואי אינה מוכיחה שה-משהו אינו גורם נזק".

פולספגן

New member
אגב, יש עכשיו בערוץ 2 תוכנית בנושא היד הקלה על מתן תרופות

קוראים לה "מרשם להתמכרות".

rainbow i

New member
omg

מדהים כמה כוח צברה וממשיכה לצבור תעשיית התרופות, ומדהים שאנחנו מוכנים למסור את עצמנו לזה.
הנה סיפור עצוב שנתקלתי בו לאחרונה:
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4652046,00.html
ואנקדוטה אישית: לפני כעשור עברתי ניתוח לכריתת דיסק צווארי, והחלפתו בשתל פלטינה. היה לי מזל שהרופא שלי לא הסכים לבזבז זמן על הדמיות של הקופה, ושלח אותי היישר למיון. אפילו מכאובי לידות - עם זירוז - מתגמדות מאוד לעומת פגיעות של עמוד שדרה. זה כאב שאי אפשר להכיל לאורך זמן...

פולספגן

New member
דווקא בסיפור שנתת אין תרופה שיכולה לעזור לו, אלא יש רק

כאלו שעוזרים לו להתגבר על הכאב.

rainbow i

New member
הסיפור נותן איזשהו קנה-מידה ביחס לכאב,

להתמודדות עם כאב, ומכאן גם למסלול מועד לפורענות של תלות בחומרים כדי להתמודד עם כאב.
הבחור מזריק לעצמו מורפיום בכל 4 שעות, אין לו לא יום ולא לילה...
גם הצעירים בתחילת הסרט לא קיבלו תרופה - אלא כדורים למניעת כאב.
https://www.youtube.com/watch?v=tN0SSjneoVc

פולספגן

New member
כי אין לו חלופה טובה יותר.

אולי טיפולי אוזון שירחיבו את כלי הדם ייעשו את העבודה טוב יותר ...

למעלה