יש עתיד בהיי טק

siv30

New member
ועוד אחת- מרקורי מגייסת עובדים

אולי כדאי למעוניינים לשלוח קורות חיים למשאבי אנוש שלהם
הכתבה מהגלובס: http://www.globes.co.il/serve/globes/DocView.asp?did=731877&fid=1603

missB

New member
ברור שיש

העתיד מצוי הרי בהיי טק. פשוט בעבר נוצר מצב אבסורדי שלא סתם כונה "בועת ההי טק". כל אחד שחלם על רעיון הצליח לגייס משקיעים במליונים, שוןלמו משכורות עתק בלי שום פרופורציה לכלום. זה היה רק עניין של זמן עד שזה יתפוצץ. לדעתי ענף ההיי טק צפוי להתאושש אבל הוא לא צפוי לחזור לרמות המטורפות שהיו לפני הקריסה.

siv30

New member
את יודעת מה , זה מאוד חבל

כי סך הכל המנוע האמיתי של המשק הישראלי והעולמי היה בפיתוחים בהייטק. ברור שבנושאים של מו"פ (מחקר ופיתוח) לא הכל הולך ויש כישלונות, אבל המצב בעולם הגיע לסוג של אי אמון בסיסי בין המשקיעים לבין חברות ההיטק שפשוט כל התעשיה הזו שותקה וחזרה שנים אחורה. אני באמת מקווה שעכשיו אנחנו מתחילים לצעוד קדימה באופן מפוכח.

owolf10

New member
שלום ותגובה

חדשה כאן. נראה מעניין... לגבי ההיי-טק, אני חושבת שהיינו בקיצוניות אחת, נפלנו לקיצוניות שנייה, ואני מקווה שכעת נמצא את שביל הזהב שיאפשר לתעשייה להתאושש ויחד עם זאת להיות "פקחית" יותר בדרך התנהלותה.

siv30

New member
היי, ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני מסכימה שחייבים למצוא את שביל הזהב. למעשה זה נכון לגבי כל עסק שרוצה לשרוד את המציאות הקשה.

A l i c e11

New member
היי טק שמיי טק הכל קישקוש

למי שהתגעגעה אלי (וגם למי שלא) החגים הסתיימו ואני שוב יכולה לשנס מותני במרץ רב. איזה עתיד יש בהיי טק
אחרי שהם היו שם למעלה ונפלו עמוק למטה אני כבר לא מאמינה לשום היי טק. הכל קישקוש בלבוש ואני בטוחה שגם המשקיעים יודעים את זה. מליונים איבדו את הפנסיה שלהם בגלל השקעות כושלות בכל מיני חברות סטארטאפ. מה זה בכלל הייטק ? כל אחד שקצת לומד HTML הולך ומקים לו חברה ומשכנע את ההמונים הסתומים שיש במה להשקיע והעדר רץ ומשלם את המחיר. אח"כ כולנו אוכלים אותה, כי כל המובטלים האלה וכל המיתון הזה הכל האשמת ההיטק אלא מי?

siv30

New member
היי אליס לא יפה להשמיץ

אני לא חושבת שבכל המיתון והמצב ההיטק אשם, היה 11 בספטמבר, היה עיראק, היו עוד כל מיני אירועים מקומיים ועולמיים, אז להאשים את ההיטק במיתון בכל העולם
ההיטק היא לא התעשיה היחידה בעולם שנפגעה ונפלה, אולי היא קצת יותר אבל בכל מקרה אני לא מסכימה שזה המצב. יש פיתוחים נ-ה-ד-ר-י-ם שתורמים רבות לאיכות החיים שלנו ואלה שכן הצדיקו את עצמם נשארו חזקים ויציבים כתמיד. אז בבקשה...

missB

New member
לא מדוייק אליס

ההיי טק היה הקטר שסחב את כל המשק קדימה במשך הרבה זמן. הבעיה היא שברגע שהקטר נפגע, כל המשק נעצר גם הוא. מאיפה את חושבת שתגיע הצמיחה בדיוק? דווקא התגובה שלך לדעתי מחזקת את מה שכתבתי קודם. בגלל ריבוי חאפרים שהקימו חברות בלי כל כיסוי וגייסו מליונים ממשקיעים שחלמו לעשות קופה, דווקא בגללם יש עכשיו חוסר אמון בסיסי בכל התחום. אבל בשורה התחתונה היי טק משמעותו פיתוחים וטכנולוגיות בתחומים שונים שמקדמים את הציביליזציה קדימה. אז ברור לחלוטין שהעתיד מצוי בתחום הזה. נקווה רק שהלקח נלמד ושבסיבוב הבא לא כל אחד שלמד קצת HTML כהגדרתך, יקים לו חברה ויגייס כסף. שרק הרעיונות הטובים יקבלו מימון וגם זה אחרי קצת יותר בדיקות וקצת יותר שיקול דעת.

A l i c e11

New member
משכורות עתק, מכוני כושר ומכוניות

אף פעם לא היו מתכון להצלחה. מי חיי ככה ? רק הם, ביזבזו וביזבזו את הכסף של המשקיעים, ללא רחמי ושנגמר הכסף וכולם הלכו הביתה? בטח הם רוצים עתיד, בטח הם רוצים להחזיר עטרה ליונשה, למה לא, אם אפשר על חשבון הגב של המשקיעים למכור להם חתול בשק ועוד להרוויח מזה מליונים...

שש שבע

New member
מסכימה עם מה שאת אומרת

אגב גם בעלי בהייטק, עובד עצמאי, ו...עובד קשה. עוד בתקופת ההיסטריה של באג אלפיים הוא אמר שהבלון יתפוצץ, והמשק יוצף באלפי עובדים מובטלים. צדק, כל מי שעיניו בראשו היה רואה את זה,

וגם... כל מה שעולה ועולה...

מתישהו חייב לרדת... אין אפשרות להיות כל הזמן בצמיחה החוכמה היא לשמור על צמיחה מבוקרת ואיטית כשהיא הופכת לחסרת פרופורציה היא מתרסקת...

siv30

New member
המשקיעים רוצים רווחים

לרוב המשקיעים בחברות נסחרות בבורסה רוצים לראות רווחים, רוצים לראות שהמניה שהם השקיעו בה צומחת...אבל אליה וקוץ בה, הרצון להשביע את רצון ההמונים לפעמים מביא לסחרור ולנפילה... לדעתי, זה שקול למהמר שכל הזמן מרוויח והסחרור מביא אותו להשקעות גדולות יותר בהימורים שלו. אבל הכלל בהימורים אומר הבית תמיד מנצח...לכן, תמיד אחרי רצף של נצחונות מגיעים ההפסדים, והחוכמה לדעת מתי לפרוש.

A l i c e11

New member
רווחים ?

הם קיבלו רווחים, באבי אביהם הם קיבלו רווחים, כאשר המגדל קרס ומשפחות שלמות איבדו את הפרנסה שלהן. עד היום הם מקבלים רווחים, ממניות ואופציות שלא שוות את הניר שהן מודפסות עליו (רק למטרה אחת).. שיבואו להשקיע אצלי, לפחות אני יכולה להבטיח שהפסדים לא יגרמו להם ואני גם מבטיחה שלא לבזבז בהיקפים כאלה גדולים.

missB

New member
אין כמו שמחה לאיד

אחרי תקופה ארוכה שבה כולם קינאו באנשי ההי טק שעשו הרבה כסף מאוד מהר, באה הנפילה ונראה שכל מי שקודם קצת התקנא עכשיו שמח לאיד. לא כל חברות ההיי טק עשויות מקשה אחת. יש כאלה שבאמת פיתחו מוצר חשוב וחיוני והמכירות הגבוהות שלהן + הקפיצה במחיר המניות שלהן, היה מוצדק. לעומתן יש הרבה חברות שמכרו חלומות למשקיעים ורובן נעלמו בנפילה הגדולה. אז לא למהר לשמוח לאיד או לפקפק בתרומה של חברות היי טק. אלה שיש להן מוצר אמיתי וטוב, ימשיכו לעשות כסף גדול ואנשים שעובדים בהיי טק (מי שלא פוטר) עדיין מרוויחים יותר מבתחומים אחרים. אני בכלל לא מאמינה שאני מגנה על חברות ההיי טק. ברמה האישית לא הייתי מוכנה לעבוד באחת כזו (מעדיפה לוותר על חיי העבדות שנדרשים לצורך כך). אבל אני באמת חושבת שהן עדיין הכוח המניע של הכלכלה וברגע שהן תתחלנה להתאושש הן יגררו את שאר השוק איתן.

siv30

New member
../images/Emo45.gif אני מסכימה שיש כאן בעיה מובנית

אני מתייחסת לשני היבטים:
ההיבט שאומר שלא כולם אותו הדבר ולצערי במשק המשקיעים נוצרה תגובה שהיא פחות או יותר זהה לגבי כל החברות בלי להבחין בטיב של המוצר/ הפיתוח שעומד על הפרק. כך שבאמת גם חברות שהיה להן מה לתרום נפגעו קשות. למעשה שם המשחק הוא מחקר ופיתוח ובמצב השווקים היום, קשה למצוא משקיעים שיהיו מוכנים לסכן את כספם על פיתוחים חדשים (לכן למעשה אנחנו די מדשדשים וחבל).
ההון האנושי, אני חייבת להגיד לך שכל מילה שלך בסלע. עבודה בחברת היטק שקולה לדעתי לעבדות. אין חיים יש רק עבודה. אז נכון שהשכר מתגמל, אבל היכן החיים? מה עושים עם כל הכסף שומרים ליום שהחברה תיפול? פשוט כאב לב.

missB

New member
עשיתי פעם חישוב

של משכורות העתק ששולמו בתחום ההיי טק לחלק למספר השעות המטורף שעבדו שם - ויצא שהם מקבלים שכר לשעה נמוך משל פועל פשוט. כשמסתכלים רק על המשכורת, לא רואים את כל האמת. כך שלא בטוח שהמשקיעים עשו עסקה כל כך רעה מבחינת עלות העובדים. שתדעי שכל ההטבות מסביב רק נועדו לוודא שאנשים יעבדו יותר שעות. כך למשל יכול עובד לקפוץ להתעמל חצי שעה בחדר הכושר ולחזור לעבור עוד כמה שעות במשרד.

A l i c e11

New member
מישהו הכריח אותם ?

לא ראיתי שום צעדי מחאה שהעובדים עשו נגד התנאים שלהם וכנראה השורה התחתונה באמת מסתכמת בכסף והרבה כסף. אז שבודקים באופן גלובלי את מספר השעות שהם עובדים יחסית לשכר זה באמת יוצא לא מי יודע מה. אבל אף אחד לא בוכה או בכה או פעל לתיקון המצב.

missB

New member
מישהו מונע ממך לעבוד שם?

באותה מידה שלא הכריחו אותם לעבוד שם אף אחד לא מונע ממך לעבוד בחברת היי טק ולהרווחי את אותן משכורות עתק שאת כה מתקנאת בהן. בתקופת הזוהר אנשים הסכימו לחיי העבדות האלה מתוך תקווה להתעשרות מהירה שתפתור אותם מהצורך לעבוד בהמשך. לכן לא ראית צעדי מחאה בשום מקום. והיום במצב הקיים - מי מעז להביע מחאה על משהו?? אומרים תודה שיש עבודה וזהו. השורה התחתונה היא - לא צריך לרחם עליהם אבל גם צריך לרדת מגישת האנטי. נכון שהמשכורות שם גבוהות (אפילו כיום) אבל יש לזה מחיר. אני אישית לא הייתי מוכנה לחיי העבדות האלה בעד שום משכורת ולכן אני לא מקנאה ולא מוטרדת מהעניין. הם יכולים להשאיר לעצמם את המשכורות הגבוהות לי יש במקום זה - חיים!!

למעלה