יש עתיד בהיי טק

לנטוש

New member
מה זה בכלל הייטק?

תגידי, את גולשת באינטרנט במקרה? יש לך מחשב בבית? אולי אפילו מודם מהיר ADSL או בכבלים? את משתמשת לפעמים בגוגל כדי לאתר מידע? קניות ספרים בזול בבוקנט (סתם דוגמא)? כשאת נוסעת לחו"ל, את בודקת מה מזג האויר הצפוי ביעד, כדי לבחור בגדים? וחוץ מזה, יש לך טלפון סלולרי? יש לך DVD? אולי במקרה אפילו מצלמה דיגיטלית? כבלים דיגיטליים או YES? גם אם במקרה התשובה לחלק מהשאלות היא לא (נניח, מצלמה דיגטלית עדיין לא כ"כ נפוצה), אז את כבר לא יכולה לומר "מה זה הייטק". הייטק פיתח את כל זה, והייטק פיתח הלאה כדי להוזיל מחירים, שאפשר יהיה כבר להשיג DVD ב 400 ש"ח ולא ב 2000 ש"ח. יש עוד 1000 דוגמאות. אולי נראה לך שכל ההייטק נראה כמו מירביליס, ששיחק להם מזל היסטרי, אבל רובו בנוי על מהנדסים, בוגרי מדעי המחשב, תואר ראשון, שני ודוקטורים שהמציאו אלגוריתמים מדהימים, אנשים מוכשרים שכולנו נהנים מפרי עבודתם. ונכון, בהחלט היתה בועה. והיא התפוצצה וזה לא עשה טוב לאף אחד. באופן ספציפי במדינת ישראל ההייטק רק הכניס כסף. החלק הגדול ביותר של כספי ההשקעה, ורכישות החברות, בא ממשקיעים זרים. כמה בארץ איבדו את הפנסיה עם הנפילה? המשכורות הגבוהות הניבו מסים נאים למדינה. היה כסף להשקעות בתשתית, בבריאות, וגם לשלם קצבאות, מאיפה לדעתך? וכמובן כל בעלי המקצועות מסביב - מארגני ימי הכיף, בעלי המסעדות באיזורי התעשייה, קבלנים שבנו מבנים, יועצים ארגוניים ועוד הרשימה ארוכה. כסף שרובו בא מחו"ל הזין את כל זה. כמובן היום הכסף לא בא, וההכנסות ממסים יורדות, והצרות מתגברות. אבל כמובן המפלצת הירוקה של הקינאה לא רואה כלום, חוץ מאשר עובדים עם משכורת גבוהה, אוטו וחדר כושר. והעדר משלם את המחיר...

siv30

New member
תראי, את צודקת

אבל היה משהו מופרז וראוותני בכל ההתנהלות הזו של מה שכונה היטק. לכן, אני חושבת שזה יצר אנטגוניזם אצל אנשים שלא תמיד יכולים להזדהות עם הראוותנות הזו.

missB

New member
ועדיין

האנטגוניזם נובע מקנאה. מודה ומתוודה שגם אני חשתי קנאה כזו כשראיתי המון חברים מקבלים משכורות עתק + כל הפינוקים שאפשר לחשוב עליהם. אבל שתי הערות על הראוותנות הזו: א. למרות שזה נראה זוהר ומפנק, בפועל המטרה היתה לשמר את האנשים במצב של עבדות בלי שהם ישימו לב. עשו עבורם הכל בתוך מקום העבודה כדי שלא תהיה להם שום סיבה לצאת משם. אחרי שהבנתי את זה הפסקתי לקנא והתחלתי לראות את הפינוקים האלה ככלוב של זהב. ב. אם ההצלחה של ענף ההיי טק גוררת אחריה את כל המשק אז צריך לבלוע את צפרדע הקנאה ולקוות שהענף יצליח לעלות בחזרה על המסילה. כי אמנם עכשיו כל מי שקינא יכול ללגלג על הענף אבל כולנו סובלים מהנפילה הזו אז מה זה עוזר לנו?

כל שנה כותבים

שבעוד שנתיים המצב ישתפר, בינתיים איזה מצב השתפר ? המדד החודש ירד, דבר שאף כלכלן לא צפה מצב המשק גרוע, אבל...אולי עוד שנתיים יהיה שיפור, מי יודע.... בכל מקרה אם יבוא שיפור אין ספק שהוא יבוא מכיוון ההיי טק או הביוטכנולוגיה. נקווה לטוב !

danistar

New member
10 חודשים הייתי מובטל

פוטרתי בדצמבר שעבר ... 10 חודשים של חוסר תקווה , הרבה פניות , ראיון או שניים ובמקרה הטוב תשובה שלילית . גם אני הייתי בבוץ הזה . לפני כחודש קיבלתי הצעת עבודה , דרך חברה קבלנית אומנם אבל הצעה , בהתחלה לא האמנתי לזה אבל לאט לאט ככל שזומנתי לראיון אחד ואחר כך לראיון אצל המעסיק משהו קרה .. בשבוע הבא אני מתחיל לעבוד שוב . לא חשוב כרגע התנאים , כי הם פחות טובים מהמקום האחרון , חשוב שאני מתחיל לעבוד שוב .. שוב יש פרנסה . ידידי היקרים , כל אלו שעדיין שם בחוץ מחפשים לחזור פנימה למעגל , אני מכיר היטב את הקור , את היחס המשפיל והמזלזל מצד השלטונות , את חוסר האונים הנורא ואת ההצטמצמות בכל תחום , עברתי את זה בדיוק כמו שאתם עוברים את זה . מי שזוכר אותי זוכר את הדברים שכתבתי כאן בעבר ובאתר של מובטל סי או אי אל שרק מראים כמה אני מבין אותכם , חבריה יש סיכוי .. צריך רק להאמין ולא לוותר , יש איזה סיכוי ואני מאמין שגם אתם תמצאו עבודה , מאמין ומאחל את זה לכולכם , בקרוב מאוד.

siv30

New member
אני כל כך שמחה לקרוא ../images/Emo24.gif

אני מחזיקה לך אצבעות שתצליח ותפרח ותצא לדרך חדשה. זה פשוט מחמם את הלב לקרוא את ההודעה שלך.

לנטוש

New member
בהצלחה!!!

אני שמחה בשבילך. התנאים המופחתים הם היום המצב בשוק, גם אנשים שלא פוטרו כמעט כולם ירדו במשכורת, ועל כל ה"מסביב" אין מה לדבר. העיקר שיש משהו ביד, ואפשר לקוות להתאוששות המיוחלת.

כל שנה שומעים את זה, שבקרוב

ההי טק יחזור להיות גבוה ... מחכה כבר כמה שנים טובות שהאיום הזה יתממש ! לפחות שנראה משהו מאופציות שקיבלתי

siv30

New member
לראות משהו מהאופציות שקיבלת

הייתי אומרת שאנחנו אופטימיים
חוץ מזה גם אם תראי את יודעת שמס הכנסה כמעט מחסל לך את כל הרווח במחי יד...

../images/Emo6.gif אם אני אצליח לקנות פיצוחים

מהאופציות האלה, יהיה טוב ... עשו לנו טובה ועשו לנו REPRICING לאופציות לפני חודשיים כי הגענו למצב שהאופציות לא היו שוות את הנייר שהם היו מודפסות עליו. בואי נגיד שאת המשכנתא אני לא אחזיר מה- REPRICING הזה.

siv30

New member
ד"א הרבה עובדים שלמו את המחיר

קיבלו אופציות כשווי ערך להטבה שהמעביד נותן ובסוף הכל מתרסק בפנים. פשוט עוגמת נפש.

shandy

New member
ש עובדים ששילמו , בלי לקבל אופציות

כשבועת ההייטק היתה בשיאה, כשהמשכורות והתנאים הנילווים היו מעל ומעבר לכל פרופורציה, כשכל זב חוטם קיבל משכורות, שאנשים רגילים רק יכלו לחלום עליהם כשהמענקים וההשקעות הגיעו גם מהממסד, ממס הכנסה שלי ושל עובדים אחרים אותנו לא שיתפו בחגיגה, אבל כשהבועה קרסה, דורשים מאיתנו לשלם את המחיר, למה? אם אני שותפה להפסדים, אני גם רוצה להיות שותפה לרווחים

טעות ... אני בעולם ההיטק כבר

12 שנים, והמשכורת + תנאים נלווים שלי אף פעם לא היו מעל ומעבר לכל פרופורציה. איזה תפקיד בהי טק מוגדר אצלך כ"כל זב חוטם" ?

למעלה