יש פה אנשים מהצפון..??

יש פה אנשים מהצפון..??

מישהוא שבטווח הקטיושות..?? או הקסאמים..?? נראה לי כל הפורום הזה מקובץ סביב גוש דן... עוד לא החלטתי אם זה טוב או לא..

מיטללל

New member
../images/Emo4.gif

זו תקופה שהייתי שמחה להיות בצבא ולתרום איכשהו את חלקי. דיי מחרפן אותי להיות ב"גוש דן", בבועה הזו, ולחיות את החיים כמעט כסדרם. בעוד 3 חיילים שלנו חטופים ומי יודע מה המצב שלהם הנפשי והגופני שלהם ומה הם עוברים. בעוד 8 חיילים שלנו, נרצחו רק במהלך השבוע האחרון, חיילים שחלקם אפילו לא חגגו יום הולדת 20. בעוד יש לי חברים בשלל הגזרות, דיברתי עם חלקם מעט בשבוע האחרון והם כ"כ מפחדים ועייפים וכאובים, אני כל כך דואגת להם, להם ולכל החיילים שלנו באשר הם
בעוד בצפון האנשים במקלטים, משתגעים מפחד.... יש כבר 2 הרוגים, פצועים קשה... והאמת, קצת לא נעים לי לכתוב את זה, אבל ממש לא משמח אותי לשמוע כל הזמן שמספר ההרוגים בלבנון גדל וגדל. אני מאמינה שבימים הקרובים המצב ירגע, לעוד תקופה מסוימת. השאלה באיזה מחיר - כמה אנשים יאבדו את חייהם ומה יעלה בגורל החיילים שלנו. השאלה מה יהיה הסוף...

הערכה שלי היא שהחטופים

אינם בחיים. אחרי שראיתי את ההאמר השרוף מפגיעת טיל אני לא מאמין שמישהו יכול היה לצאת משם חי. אני מאמין שזו גם ההערכה של מערכת הביטחון אחרת היו מנסים קודם כל לפתור את המשבר בשקט ובלחץ דיפלומטי , כמו שעשו עם גלעד שליט, לפני שיוצאים מן מבצע כזה שמסכן עוד יותר את חיי החטופים. כרגע, אין לנו מה לעשות חוץ מאשר להמשיך בכל הכוח עד לחיסולו המוחלט של ארגון החיזבאללה ושל מנהיגו - חסן נסראללה. נראה לי שיש תמימות דעים בעניין הזה אפילו בקרב תושבי הצפון שמוכנים לספוג הכל ובלבד להשתחרר סוף סוף מהסיוט הזה שרובץ עליהם כבר 6 שנים. שיהיה בהצלחה לצה"ל ומי ייתן שכל חיילינו ישובו בשלום לבסיסם. שבת שלום.

lb22

New member
תיקון קל,

תושבי הצפון סובלים כבר יותר מעשרים שנה .....

אם כבר רוצים לדייק

אז זה למעלה מ-30, מאז ראשית שנות השבעים כשאש"ף עוד ישב בביירות ושיגר משם מחבלים לערי הצפון.

pain is MY love

New member
תאמיני לי שאת לא רוצה להיות בצבא

במצב הזה... כשכל שעה משעות היממה המירס שלך לא מפסיק לצלצל ועל הצג מופיע "חמ"ל עורפי" וכשכל מפקד ביחידה כבר הספיק להתקשר אלייך כדי לשאול אותך מתי את כבר תתחילי להוציא צווי 8 את לא רוצה להיות קצינת קישור במצב הזה!

בשלולית

New member
ההרוג מראשון,

היה החבר הכי טוב של ידיד ממש טוב שלי.. לא ראיתי אותו במציאות.. רק בכמה תמונות שהוא הראה לי של כל החבר'ה... הכי עצוב לי בעולם עכשיו ואני ממש מפחדת שלמישהו יקרה משהו אין לי מושג איפה כל החברים שלי מהשכבה משרתים... כנראה ששולחים את אחותי התאומה להר מירון לשמור שם על איזה בסיס... אמרו לנו היום כששחררו אותנו (לבסוף, אחרי עוצר -לא עוצר) שיש סיכוי גדול שיקפיצו אותנו.. כל החברים שלי מהבסיס צפונים... ממש כולם.. כולם בטווח הקטיושות.. אחד מהם גר ממש על הגבול ביישוב ליד נהריה... אמן ויהיה יותר טוב . שלא ימותו עוד חיילים . יהי זכרם ברוך.

נועם m

New member
../images/Emo4.gif

אני לא מהצפון, למרות שגם מגוש דן ממש לא... וזה מחרפן אותי להיות מנותקת כל כך... ולהרגיש שאנחנו לא עושים פה כלום חוץ מלבהות בטלוויזיה. ולא שבאמת יש מה לעשות, אבל את ההרגשה אי אפשר לשנות. וכולם מיטלטלים בין סוג של אדישות מחרפנת, כאילו מה שקורה שם זה לא מלחמה, לבין חוסר חשק מוחלט לעשות שום דבר אחר חוץ מלבהות בטלוויזיה.

lb22

New member
מה אנחנו האלו שבמרכז יכולים לעשות?

מלבד לעזור למי שצריך עזרה ושמגיע למרכז? או לקוות שצה"ל יוכל לגמור אותם כמה שיותר מהר.... יותר מזה אני לא רואה מה אפשר לעשות.

lb22

New member
הם גומרים אותנו?

אחח אחח כמה עמנואל רוזן צדק " עם ישראל לא יעמוד במוות של עוד חיילים"..... מה זה הם גורמים אותנו? תסביר... מה בגלל שהם ירו קטיושות אז ישראל גמורה? אתה ראית בכלל מה עושה ח"א שם איך ח"א גומר את ביירות לאט לאט בצורה מאוד מדוייקת... עם פגיעות הרבה יותר מדוייקות ממה שהם פגעו בנו

ובכל זאת עד עכשיו יש לנו

ארבעה אזרחים הרוגים ועשרות יישובים שמעולם לא ידעו מה זה קטיושה נמצאים תחת הפגזה מתמדת שמשום מה לא רוצה להגמר למרות ההפצצות המאסיביות של צה"ל.חשבת פעם שאולי אנחנו נובחים על העץ הלא נכון? שאולי בחירת המטרות שלנו שגויה? שאולי תפיסת העולם המאובנת של צה"ל (שאני מאוד אוהב ומעריך, אבל לא תמיד צריך לסמוך עליו בעיניים עצומות) מביאה אותנו להפציץ מבנים ריקים, גשרים וכבישים, ועוד מטרות לבנוניות חסרות ערך במקום להפנות את האש לכתובות האמיתיות , קרי, אירן וסוריה , שהן המושכות האמיתיות בחוטי הטרור , הן החיזבללאי והן החמאסי?בינתיים , עם יד הלב, ועד כמה שזה כואב לומר, אני מאמין יותר לנאסראללה שמהתל ומשטה בנו שוב ושוב, ואשר כל דבריו עד היום התבררו כנכונים ומדוייקים, מאשר למנהיגינו חסרי הניסיון וצר לי לומר אבל גם חסרי הבינה, שמוליכים אותנו שולל בדברי הבל ראוותניים שאין מאחוריהם יכולת או נכונות אמיתית לראות את המציאות לאשורה ולהתמודד איתה בעיניים פקוחות.

Paranoid Eyes

New member
אז נפציץ את סוריה ואירן

ונוציא את לבנון מכלל אשמה? החיזבאללה פועלים משם!

תקראי את התשובה שלי

לחבר שמתחתיי. לא אמרתי שצריך לנקות את לבנון מכלל אשמה. אבל, אני חושב שלבנון רוצה להשתחרר מהעונש שנקרא חיזבאללה לא פחות מאיתנו וצריך לעזור לה לעשות את זה. מצד שני, הנפקת תעודת ביטוח לבעלי הבית האמיתיים של החיזבאללה - איראן וסוריה והטלת כל האשמה וכל העונש על לבנון , לא תקרב אותנו להשגת המטרות שהצבנו לעצמנו.

lb22

New member
אז בוא נעשה משוואה נחמדה

אם אתה כבר אומר שיש לנו 4 אזרחים הרוגים אז ככה : ישראל : 4 הרוגים , כמה מאות פצועים וישובים פגועים. לבנון : מעל 30 הרוגים , כמה מאות פצועים , ניתוק כללי של לבנון מהעולם (הפצצת נמל התעופה הבין לאומי , הפצצת וחסימת נמל הים של לבנון , הפצצה פעמיים של הכביש שמחבר אותה לסוריה . אז אנחנו עדיין מפסידים? ועוד משהו לגבי למה יש קטיושות יש להם בערך 13 אלף טילי קטיושה ורקטות...בנתיים הם זרקו 1000 תעשה את החשבון לבד למה ההפגזות שלהם לא מפסיקות. (רמז : ה13 אלף האלו מוחבאים טוב טוב בבונקרים )

כדאי שקצת תחשוב לפני שאתה מדבר

א. שום דבר לא מוחבא בבונקרים. האמל"ח שלהם מוסתר בבתים פרטיים של מחבלים, בחדרים מיוחדים שנבנו לשם כך בתוך הבתים. ב. יש לנו מידע מודיעיני סביר למדי על מיקומם של מאגרי האמל"ח שלהם והם נתונים להפצצות בלתי פוסקות ובכל זאת הירי נמשך. ג. אין לנו בעיה להתמודד עם בונקרים. יש פצצות חודרות בונקרים, שאפשר לחסל כל מה (או מי) שנמצא בתוכם. ד. למרות הפצצות הכבישים, שדה התעופה והנמלים , התעבורה ללבנון וממנה נמשכת. מה זה אומר לך על יעילות ההפצצות האלו? (ודרך אגב - כשמדברים על הפצצת שדה תעופה מדובר על הפצצות של מסלולי ויצירת חורים באספלט, בדיוק כמו בהפצצת כבישים. כמה זמן לוקח לתקן בור באספלט? אם יש לך חברים במע"צ אולי כדאי שתשאל אותם. אתה בוודאי תופתע מהתשובה). ה. לבנון , כמדינה, איננה אשמה. לבנון גם היא בת ערובה של החיזבאללה בדיוק כמונו. לבנון , שבחודשים האחרונים מאז רצח חרירי מנסה להשתחרר מעול השלטון הסורי סובלת מבן בריתו של אסד (שהוא עצמו בן בריתו של אמדינג'אד) - נסראללה, לא פחות מאיתנו. אנחנו מענישים את לבנון , ובצדק, אבל לא נוגעים בבעלי הבית האמיתיים של נסראללה - אסד ואחמדינג'אד. ו. כן, כל עוד לא נטפל בשורש הבעיה ונפסיק לעשות בורות בכבישים אנחנו נפסיד. כי נצחון לא נמדד במספר הרוגים ופצועים או בכמות אמל"ח שהושמדה או לא הושמדה. נצחון נמדד במספר המטרות שהושגו או לא הושגו. אני לא רואה איך הדרך שבה אנחנו נוקטים כרגע מקרבת אותנו להשגת המטרות שלנו ולכן בשלב זה אנחנו בהחלט מפסידים במערכה.

lb22

New member
אז אתה לא רואה טלויזיה ..

ח"י הפגיז את כל שדה התעופה ... ח"א הפגיז את כל המסלולים ולא איזה בור או שניים. איך אתה יודע בוודאות הצבא שלנו עם כל המודיעין שיש לו יודע איפה כל טיל וטיל שלהם? תתפלא יש דברים שגם צה"ל הגדול והחזק לא יודע. אתה רוצה להתקיף את סוריה ואיראן ... כנראה שיש לך מחשבות התאבדות מאוד רציניות כי התקפה על המדינות האלו זה אומר מלחמה על כל שטח ישראל , זה אומר סכנת טילים הרבה יותר כואבים מקטיושות וסכנת מלחמת עולם 3 ... אם זה מה שאתה מציע כפתרון תאמין לי תיהיה לי בריא.

ראיתי בדיוק מה קרה לשדה התעופה

וראיתי גם את המטוסים שהמריאו ממנו. תאמין לי שהמודיעין עקב אחריהם בשבע עיניים בשנים האחרונות ובנה כל כך הרבה תיקים בדיוק לרגע הזה. אני לא חושב שמלחמה עם סוריה היא משאלת התאבדות. להיפך, בהיבט הצבאי נטו מלחמה נגד צבא של מדינה (צבא מיושן ופרימיטבי למדיי) היא הרבה יותר פשוטה והרבה יותר מותאמת ליכולות של צה"ל ממלחמה עם החיזבאללה שהוא אירגון גרילה שיורה טילים מתוך מרכזי אוכלוסיה ובורח לבונקר הקרוב. לגבי איראן - סכנת מלחמת העולם השלישית תתחיל כשבידי איראן יהיה נשק גרעיני. אם אתה צריך עוד הוכחה לכך שאיראןהיא המושכת בחוטים של חיזבאללה הרי שקיבלת אותה בדמות הטיל האיראני שפגע באח"י חנית ובאנשי משמרות המהפכה האירניים שמוצבים בבונקרים של חיזבאללה. הזמן לפגוע בהם הוא עכשיו, בחסות המלחמה הזאת - כי אח"כ יהיה מאוחר מדי. לי אין ספק שנשק גרעיני בידי אחמדינג'אד הוא סופה של מדינת ישראל כמו שאנחנו מכירים אותה, לך יש?

Paranoid Eyes

New member
אתה יודע..

באגדות, זה מיתוס כזה.. שברגע שמחסלים את המכשפה, אז כל מי/מה שהיא כישפה אותו חוזר לקדמותו. וכל העובדים שלה, מתים במקום. פה זה לא ככה. אולי באמת צריך ללכת על סוריה ואיראן, אבל זה לא אומר שמה שעושים בלבנון הוא לא טוב וצריך להפסק.

למעלה