יש פה בפורום אנשים שגרים בססקצ'ואן? אולי גם שעושים עסקים שם?

michaelbl

New member
מיליון ואחת ��

למען האמת אנחנו אותה מסעדה שצצה בין מסעדות קיימות מהסוג הזה ודפקה אותן. כשמורידים את אלה שנסגרו אז יש ברדיוס חצי קמ סביבנו עוד 4 מסעדות דומות, אבל זה סיכון שקיים לכל עסק קיים ואני אשקר אם אומר שאנחנו לא בודקים מה קורה בסביבה כי גם אם מסעדה חדשה נפתחת והיא לא מספיק טובה כמו שקרה באיזור שלנו או המחירים שלה נמוכים מדי מכדי לשרוד, ושתיהן בסוף נסגרות, עדיין בתקופה שהן פועלות הן יפגעו בהכנסות, בין אם בגלל לקוחות שילכו אליהן ובגלל הצורך לעשות מבצעים כדי למשוך קהל.
סתם כקוריוז, יש מסעדה שנפתחה לפני כחצי שנה, ואמנם די רחוק מאיתנו בקצה השני של העיר כך שזה לא ממש מטריד אותנו כי לסוג כזה של מסעדות אנשים הולכים רק בסביבתם הקרובה ועדיין אנחנו עוקבים מדי פעם אחרי ביקורות ואפילו עשיתי גיחת ריגול פעם, הבנתי שהאוכל שם טוב ואנשים מאד מבסוטים מהמחירים שם, אז נכנסתי לאתר והסתכלתי על המחירים של המנות שם, ובהכירי את כל מחירי חומרי הגלם אני יכול לומר בבירור שהם לא ברי קיימא והמקום מפסיד ים כסף גם אם הוא עסוק, והוא לא. ולא רק זה אלא 20 מטר ממנו בדיוק מקימים סניף של טים הורטון, ובנוסף חוזרים לנושא המסה הקריטית של האוכלוסייה מסביב. המסעדה נמצאת על רחוב שנמצא בקצה העיר כך שיש שכונות דלילות מאחורה ומעבר לכביש יש קצת איזור תעשייה קטן ובעיקר שדות ריקים. המסקנה מכל הפרמטרים האלה היא שלמרות שהם מנסים לעשות הרבה רעש בפייסבוק (עוד מדיום שאני לא מאמין בו) ימיו של המקום ספורים.
 

Commander Bauer

New member
נשמע ממש מעניין התעסוקה שלך - ריגול!


רק הערה לגבי פרסום בפייסבוק - דווקא שמעתי מחבר שעושה עסקים ומפרסם בפלטפורמות שונות - דווקא פייסבוק השתפרו משמעותית בשנים האחרונות, ויש להם פילוח עדיף ותוצאות הפרסום יותר מועילות למפרסם (conversion ratio) מאשר בגוגל למשל, שיודעים פחות על המשתמשים.
זה רק הניסיון שלו, יכול להיות ששלך שונה.
&nbsp
אבל למה שיהיה שונה? הרי אתה יכול בפייסבוק לפלח "מבצע" למי שיש להם יום הולדת, יום נישואין, יום אחר כלשהו לפי מצב הרוח שלהם...
 

michaelbl

New member
תשמע צריך להיות עם היד על הדופק של המתחרים

זאת בדיוק היתה הבעיה של בלקברי וati ,שאננות.
אי אפשר להיות שאנן ולנוח על זריי הדפה, צריך תמיד להסתכל על הסביבה ולא לתת לאף אחד להיות יותר טוב ממך.
לגבי פייסבוק, עסקים מהסוג שלנו הפרסום הכי טוב זה מפה לאוזן.
 

Commander Bauer

New member
אחת מהנקודות המעטות בהן אנחנו מסכימים! :)

בהחלט מסכים איתך, בעיר עם 100 אלף תושבים עדיף להקים עסק מעיר עם 20 אלף.
בססקטון ורגינה יש כל אחד כ 300 אלף. תחשוב פתח תקווה, לא עפולה!
 

TrigATUSA

New member
אני רואה שלפעמים גם עדיף להישאר רחוק מהמרכז

אני מסתכל למשל על הכניסה של CHEZ CORA (רשת של ארוחות בוקר, גרסה איכותית של CHEVYS) לשוק ב BC
&nbsp
קודם הם פתחו כמה סניפים בפרברים המרוחקים, בהם אולי יש הרבה פחות קהל פוטנציאלי, אבל מבחינה איכותית הם דרגה מעל כל הרשתות האחרות
ורק אחרי כמה שנים של התבססות (והוציאו לנו את הנשמה!) הם פתחו בוונקובר עצמה
 

michaelbl

New member
קורה איכותית??

האוכל שם הוא רחוק מאד מלהיות איכותי. צבעוני, כן, כי הם שמים פירות על הצלחת. מקר, כן, אבל איכותי? ממש לא.
 

TrigATUSA

New member
אתה כנראה ווכחן בלתי נלאה

כן, בנישה של ארוחת בוקר בסוף שבוע של ביצים/פנקייק/תפוחי אדמה הם אחת מהאפשרויות היותר אטרקטיביות גם בין רשתות וגם ב"סתם" דיינרים
&nbsp
בכל מקרה, התעלמת באלגנטיות מהדוגמא איך לפעמים עדיף להתחיל עסק במקום יותר קטן בו יש לך ייתרון איכותי או נישה, לעומת לנסות להדחק לשוק הצפוף והתחרותי של מרכז המטרופולין
 

michaelbl

New member
אני ממש לא וכחן בלתי נילאה, אני פשוט מכיר את התחום

ומכיר את קורה בהיותם אחד מאותם מתחרים שהזכרתי ודגמתי.
מכמה נסיעות שהיו לי לאוטווה שנאלצתי לישון שם ולאכול ארוחת בוקר במסעדות שונות ומשונות אני יכול להבין למה את תופס את קורה כאיכותית בהתחשב בזבל המוחלט שרבות ממסעדות ארוחות הבוקר מגישות כשחלקן מצליחות לעשות חביתות או פנקייקים בלתי אכילים, אבל מה שקורה מגישה הוא אוכל בינוני בסך הכל באיכות בינונית ולא יותר.
סתם כדוגמא, פנקייקים וואפל בלגי, מרבית המסעדות וקורה ביניהם משתמשים באבקת אינסטנט להכין פנקייק, מי יותר טובה ומי יותר גרועה (האבסורד הוא שהפנקייקים הכי גרועים שיצא לי לאכול בחיי היו ברשת המתכנה international house of pancake או בשמה המסחרי IHOP. הפנקייק שלהם מרגיש כאילו אוכלים את הפנים של הלחם). אצלנו במסעדה למשל התערובת של הפנקייק נעשית מחומרים אמיתיים בלי קיצורי דרך או עיגול פינות והתוצאה בהתאם, זה איכות. ההמבורגר אצלנו נעשה לבד מבשר טחון איכותי, בקורה זה קציצה קפואה ממפעל. הקרים ציז שלנו זה כמו ווסטרן, בקורה זה פילדלפיה. הסלמון יש כל מיני רמות אצלנו זה הרמה הכי גבוהה (ובאופן כואב יקרה). הלחמים שלנו זה לחמים ובייגלים טריים שנאפים כל יום, בקורה זה לחם של סופר עם חומרים משמרים, אפילו לבייקון יש כל מיני רמות ואצלם זה הכי זול. הקפה שלהם זה קפה זול וחלש, אצלנו זה קפה איכותי 100% ערביקה.
אז זה ההבדל בין איכות לסתם מקום ששם הרבה פירות על הצלחת עם החביתה וגובה על זה 15$, ואגב אנחנו רואים את זה בעסקים, אנחנו שותים לקורה הרבה לקוחות, מקווה שנצליח לגרום להם להיסגר באיזשהו שלב.
עכשיו לעניין החדירה לשוק, זה כבר עניין של בחירה מאיפה להתחיל, אני מניח שכשאתה רק נכנס לשוק אתה מפחד ללכת למרכז כי העלויות הרבה יותר גדולות והסיכון גדול יותר ובסופו של דבר מי שפותח את המסעדות הם זכיינים. אני לא יודע מה מדיניות הרשת, כי בטים הורטו למשל הרשת קובעת לזכיינים איפה הם יקבלו סניף, ויצא לנו להכיר אישית מישהו שהרשת נתנה לו שני סניפים בעיירות מרחק של 6 שעות נסיעה צפונה, ואחרי כמה חודשים אחד מהם נסגר בגלל הפסדים וגם מהשני הם לא ממש רואים כסף, ואין להם חיים כי הם גרים באיזור טורונטו אז הם כמו טבחים בצבא, שבוע שבוע. בקורה לדעתי זה נתון לשיקול הזכיינים איפה לפתוח אז יכול להיות פשוט שלא נמצא זכיין שהיה מוכן לקחת את הסיכון במקום מרכזי עם שכירות גבוהה עד שקיבלו קצת ביטחון מסניפים שנפתחו בפריפריה של העיר. אני יכול להגיד לך ששכירות זה ההוצאה הכי מפחידה והפערים מטורפים. לאותה מסעדה זה יכול להיות 3000$ לחודש במקום אחד וכמה קמ משם 20000$ לחודש, וזאת ההוצאה היחידה שאין לך שליטה עליה במקרה של עסקים חלשים (אתה יכול לצמצם עובדים, לקנות פחות אספקה, אבל השכירות היא בור כספי שאתה מתחיל את החודש איתו) והיא קבועה ללא תלות במידת ההצלחה שלך, ולכן זה אחד השיקולים העיקריים באיפה לפתוח מקום.
&nbsp
 

TrigATUSA

New member
קודם כל עשית לי תיאבון

המסעדה שלך נשמעת מצויינת
אני מקווה להצליח לדגום אותה בפעם הבאה שאני בטורונטו

אבל בלי קשר מקומות איכותיים כשלך מאוד נדירים, ובהקשר הזה קורה זו מציאה
והינה, גם אתה מראה שמכיוון שהשכירות זה גורם כל כך עיקרי, יש סיבות טובות לפתוח בעיר פחות מרכזית
 

michaelbl

New member
גם אנחנו נמצאים בפרבר נידח של טורונטו

אבל יש הבדל בין זה לבין לפתוח בשום מקום. אני לא אומר שססקטון זה שום מקום, אבל יחסית זה עיירת ספר, אז הקביעה שיותר קל לעשות עסקים לא מדוייקת. אולי יותר זול להתחיל עסק, אבל זה רק חלק קטן מהמשוואה.
 

Commander Bauer

New member
אהבתי את התגובה שלך.. הרבה מידע. שאלה:

האם רוב הלקוחות מרגישים הבדל באיכות? בין אבקה מוכנה למה שמוכן במקום וטרי, בין בשר שהיה קפוא והגיע מוכן, לבשר שהוכן במקום?
&nbsp
יש לי תחושה שמעטים - בעיקר טבחים, שפים, ומבקרי מסעדות מבחינים בזה, ואנשים רגילים יבחינו רק אם ממש ישימו להם שתי מנות אחת ליד השניה כדי להשוות טעם.
&nbsp
משום שאין לנו יכולת טובה לאחזר את הטעם מהזיכרון, זה לא זיכרון חזק במיוחד, בטח לטווח ארוך בין אותן מנות במסעדות שונות, וגם שזה טעם סובייקטיבי - אין הגדרה מדעית של טעם של מנה, ולכן קשה גם לרשום את הטעם לאחזור מאוחר יותר לצורך השוואה.
&nbsp
חח, הזכרתי לך קצת כתיבת קוד תוכנה? :)
 

michaelbl

New member
כמה הערות

אני לא יודע כמה מהלקוחות מרגישים, אבל עובדתית יש לנו גידול של 20٪ במכירות כבר שנה שניה ברצף, ולא מעט לקוחות ניגשים אלינו כדי לומר לנו שיש לנו אוכל מצויין.
בפנקייק אתה מרגיש את ההבדל כי הפנקייק מהאבקה הוא יבש כמו לאכול קרטון בעוד פנקייק שעושים מחומרי בסיס ועם מתכון טוב הם רכים ונימוחים ויש להם גם טעם.
בהמבורגר פחות מרגישים הבדל, אבל הקציצות הקפואות לרוב דקות ועם קווים מאד ישרים בעוד כאלו שמכינים לבד הן עבות יותר וקצת פחות מושלמות. בחלק מהקציצות המוכנות יש פילר בדמות פרורי לחם שנועד להוזיל את העלות ואז גם מרגישים הבדל בטעם. בגבינת שמנת מרגישים הבדל גדול בין פילדלפיה לגבינה אמיתית. בקפה מרגישים הבדל, בלחם מרגישים הבדל, בגבינה צהובה מרגישים הבדל גדול בין מעובדת לאמיתית. בסלמון מרגישים הבדל אבל צריך להיות קצת יותר אנין טעם, הסטייק מרגישים הבדל, ברוטב הולנדייז מרגישים, בצ`יפס מרגישים הבדל, במיץ תפוזים מרגישים הבדל בין אמיתי לטרופיקנה (כמו פריגת), בטונה למשל לא מרגישים הבדל והרשת מתעקשת להשתמש בסוג הכי יקר שעולה כפול טונת אלבקור לבנה. גם במאפים שאנחנו מוכרים בקונדיטוריה שלנו מרגישים הבדל גדול.
בקיצור אישתי ישנה ומשעמם לי אז אני נסחף.
אכן הזכרת לי תכנות קלות, למרות שכיום יוצא לי להתחכך יותר בחומרה מאשר תוכנה, והתוכנית האחרונה שיצא לי להיות מעורב בה היתה הפרוייקט של הבן שלי שנה שעברה שהם היו צריכים לכתוב משחק. לפעמים אני מתגעגע קצת אבל נראה לי שזאת תקופה שחתמתי.
 

balilaffa

New member
רואים שאתה ירוק בעסקים

אז לפי מה שכתבת, רשתות אמריקאיות שפותחות עסקים באמריקה (350 מיליון) ולא בסין (אחד וחצי מיליארד) למעשה מטומטמות.
ומה לגבי רשת טיב טעם? עדיף לה לפתוח סניף בבני ברק על פני קצרין?
 

michaelbl

New member
אני חייב לציין שהתגובה שלך הזויה

אם להתייחס לדוגמאות שלך, כן, החלום הרטוב של כל החברות האמריקאיות היא סין בגלל האוכלוסייה הענקית. מעבר לכך אני דיברתי על ההבדל בין עיירה קטנה לעיר ולא בין מדינה ענקית למדינה עוד יותר ענקית.
והנושא השני שרלוונטי גם לדוגמא של טיב טעם, העסק צריך להתאים גם לקהל היעד ובגלל זה יש הרבה חברות אמריקאיות שנכשלו בנסיון לחדור לסין.
3.5 שנים עם עסק אינטנסיבי שבמהלכן נחשפתי גם לעוד עסקים שנפתחו ברמה של הכרות אישית ומעורבות בפתיחה שלהם כשחלקם מצליחים יותר וחלקם לא, אם זה ירוק אז כן אני טירון.
 

Commander Bauer

New member
לפי מה שקראתי, הסינים פוחדים מאיזה הדבקה של גידולים מקומיים

שלהם, אז מעמיסים בדיקות נוספות על ייבוא, ויבואנים פוחדים שזה לא יעבור בייבוא או משהו בסגנון.
אני בטוח שטרודו יפתור להם את זה :)
 
זה התירוץ הרשמי אבל זאת לא האמת

יש סכסוך בים סין הדרומי, האמריקאים דחפו את הפיליפינים לפנות לבוררות בהאג. קנדה הוסיפה את החתימה שלה לבקשה למרות שהסינים ביקשו מקנדה לא להתערב.
בתוך זמן קצר וכאילו בלי קשר משרד המסחר הסיני הודיע לקנדה שהיא לא תוכל יותר לשווק גרעיני לפתית בסין בגלל שבחומר הגלם יש יותר מידי חומר צמחי שעלול לגרום להדבקת הגידולים בסין. לכולם ברור שזה תירוץ בולשיט, אין לסין שום גידולי לפתית שיכולים להידבק וממילא אין שום מגפה של לפתית בקנדה
 

פורטי40

New member
קצת על ססקטון, עבדתי שם שנה

אבל לא ברצף. נסעתי כמעט כל שבועיים הביתה למונטריאול (שהיתה אז עיר הבית שלי [כבר לא. עכשיו טורונטו])
לא היה לי שם עסק, אלא הייתי שכיר של חברה ממשלתית.
נהניתי מבחינה חברתית, היו אנשים נחמדים אדיבים ונוחים להתידד. העיר מבודדת מאד ואין לה פרברים ממשיים. אולי זה תורם להרגשת השיתוף. החורף קר מאד מאד- סיביר (עם זוהר הצפון בלילה - יפה מאד!), והקיץ נעים , חם ויבש יחסית, והימים ארוכים ויוקדים של קציר.
הכרתי את הקהילה היהודית, כ 400 איש אז, וביניהם היה זוג ישראלים שעשה שם פוסט דוקטורט - על... זוהר הצפון ועל טורבולנציה בגובה רב. היה ליל סדר של 30 איש אצל היהודי הקנדי העשיר, שעסק במכירת מכוניות. היו אפילו ריקודי עם ישראלים ביום העצמאות.
הכרתי חוואי מהסביבה, והוא לקח אותי אל החוה שלהם. היה מעניין להכיר את אורח החיים הזה.
הכרתי את המסריט (שהיה גם אופנוען) בקולנוע המרכזי, וישבתי איתו בחדר ההסרטה ושוחחנו, לפעמים ירדתי לאולם לראות את הסרט.
הכרתי זוג היפּים שהיו תקועים בשנות השישים, עם פרחים ושיער ארוך ומכונית ואן מקושטת. גידלו חסה בגינה והסתובבו שם יחפים בבוץ.
הכרתי את המקהלה הגאה (של ההומואים) והלכתי לחזרות שלהם. שרו יפה.
היו שלושה מהנדסים שהקימו חברת היי טק, ועשו אקסיט/אקזיט בכמה מיליונים.
היתה שם מסעדה יוונית שהגישה כבש בתנור, טעים מאד.
היו ילידים קנדיים, שהיו קצת בעייתיים בפארק ליד המלון שלי. אבל הסתדרתי.
בלילה אחד כשטיילתי בפארק, צמחו שלי שני גלידי קרח על השפם, משום שהיה מינוס 40 בלי רוח.
מה עוד...? אולי אזכר. עברו כמה שנים מאז.
 
למעלה