יש פה מישהו דובר רוסית שמגמגם?

shuky63

New member
שאלה-האם יש דוברי רוסית בין חברי הפ

הפורום?? האם היה שינוי בגימגום שלכם בעקבות העליה לארץ ולימוד העברית?

yurim

New member
יש דוברי רוסית

דווקא לא ממש הגימגום שלי בערך זהה גם ברוסית וגם בעיברית מה שמעניין הוא שאני מגמגם פחות שכאני מדבר באנגלית! (אולי זה בגלל שהשפה האנגלית בנייה אחרת...)

diana25

New member
כן.

שמעתי שישנם אנשים שאצלם הגימגום משתנה משפה לשפה, אבל אצלי הגימגום נשאר אותו דבר בכל השפות. וגם לא קשור לשלטה בשפה (גם אם אני רוצה להגיד משפט אחד או מילה שלמדתי, בשפה שאני בכלל לא מכירה). מה שכן בזמן האחרון שמתי לב לתופעה אחרת. אם אני במשך יומיים למשל לא מדברת באחת השפות, הגמגום באותה שפה מחמיר. מוזר, לא?

טינה 18

New member
אצלי..

רמת הגימגום/ או שאופן הגימגום זהה כמו בשאר השפות (אבל זה תלוי מאוד בקול שלי אם הוא גבוה מספיק אז אני כמעט ולא מגמגמת- מה שקורה לעיתים רחוקות רק אם אני רוצה באמת)

Mariasha

New member
כן!

הגימגום החמיר כתוצאה מעלייה (היתי בת 11), והרבה יותר קשה לי עם עברית.

אני הכרתי בחורה רוסיה

שטופלה איתי אצל אותה קלינאית, עשינו יחד מעין טיפול קבוצתי. בפעמים המעטות ששמעתי אותה מדברת רוסית (בעיקר בטלפון עם בני משפחתה) היא גמגמה יחסית מעט ובעברית גמגמה קשה.

diana25

New member
זה יכול להיות, כי היא דיברה עם בני

משפחה.כאשר אני מדברת עם בני משפחה קרובים, אני בדרך כלל לא מגמגמת מכלל. אך אם שניה אחרי (או לפני)אני מדברת עם מישהו אחר אני יכולה לגמגם בצורה קשה.

shoshyyy

New member
אישית אני ....

באמת חשה הבדל בין דיבור בשפה רוסית ובין עברית. בעברית יש לי הרבה יותר שליטה ...יותר אוצר מילים (שאני יכולה להחליף)... יותר ניסיון בביטוי המילה , שזה חשוב אצלי. ככל שאני חוזרת יותר על מילה מסוימת , יותר קל לי לבטא אותה.אם אני מדברת הרבה בעברית אז עברית הרבה יותר קל !

light blue

New member
לא רק דוברי רוסית

כשאני צריך לדבר באנגלית השטף שלי פחות טוב. את השפה העברית אני מכיר טוב, מכיר גם בורות אליהם אני נוטה ליפול וכך יכול יותר טוב להמנע מהם. השליטה שלי באנגלית פחות טובה וזה יוצר יותר מקומות בהם אני נתקע

stkachov

New member
כשהייתי בקורס

היה בקבוצה שלנו ערבי אחד. וגם ראיתי שיותר "קל" לו לדבר בערבית מאשר בעברית. שוב זה בגלל העניין של האוצר מילים, ובגלל שבערבית הוא לא היה צריך לחשוב באיזו מילה להשתמש, הוא פשוט זרם עם זה.

mico24

New member
אם כבר כולם יצאו מהארון.. :)

כן, אני גם רוסי.. :) וגם עליתי בגיל 11. כל הדברים האלה קשורים. אני מאמין, שאם לא הייתי עולה ארצה, ונסיבות חיי לא היו משתנות בצורה קיצונית כל כך, לא היה לי 10% מהבעיות, שיש לי. אולי זה ישמע מצחיק, אבל אני חושב , שהנפש העדינה שלי לא עמדה במעבר החד הזה. זהו גיל קריטי, של עיצוב האישיות והאופי, הפיכה מילדים למבוגרים, וכאשר מאבדים את השנים האלה (כן,כן, עד שמתאקלמים, עד שלומדים את השפה החדשה, עד שקולטים מה קורה, עוברות כמה שנים), זה כמעט בלתי הפיך. אבל כל זה לא משנה כל כך עכשיו.. לגבי שפות, פעם היה לי יותר קשה לדבר עיברית, מאשר רוסית. לפני הצבא כמעט ולא דיברתי עיברית (כל הסביבה, משפחה, חברים- הכל רוסית). אבל אז, בצבא הייתי חייב לדבר עיברית כמעט 95% מהזמן, ועכשיו המצב התהפך. זה קשור לאוצר מילים, לניסיון בדיבור, וגם שמתי לב, שבעיברית אפשר להגיד את אותו הדבר בהרבה פחות זמן :) איכשהו, המילים קצרות יותר, ואתה מסביר את עצמך מהר יותר, וזה קטע די קריטי :)

Mariasha

New member
כן, זהו גיל קריטי

בשבילי זאת הייתה תקופה קשה להחריד. אני לא זוכרת אותה כ"כ טוב בגלל התכונה הסלקטיבית של המוח. האנשים שהיו קרובים אליי באותה תקופה לא גרמו לי לנחת... צחקו אליי, העליבו אותי וכו'. מיותר לציין שהיום אני השגתי הרבה יותר מאשר כל אלה שירדו אליי אז. אבל זה סיפור שונה לגמרי. חבל שהיינו צריכים לעבור את זה, אבל מצד שני זה הפך אותי לאדם הרבה יותר חזק, אבל ללא ילדות.

a1ex12345

New member

stkachov

New member
בוודאי

יש פה הרבה דוברי רוסית שמגמגמים. אתה רוצה לשאול אותם משהו מיוחד או שסתם מעניין אותך? מניסיון שלי, מגמגמים נמצאים בכל קבוצה שהיא. אני אישית פגשתי רוסים, מרוקאים, ערבים, דתיים וחרדים וכו'. מה שמוזר הוא, שאף פעם לא פגשתי אישה שהיא מגמגמת(למרות שידוע ש 80 אחוז מהמגמגמים הם זכרים אז בעצם זה לא כל כך מוזר).

inkognito1

New member
כן אני רוצה לשאול אותם משהו מיוחד

>>אתה רוצה לשאול אותם משהו מיוחד או שסתם מעניין אותך? כן אני רוצה לשאול אותם משהו מיוחד

inkognito1

New member
מי בדיוק בפורום הזה מדבר רוסית?

אפשר לדעת מי בדיוק בפורום הזה מדבר רוסית?

למעלה