יש רופא/ת שיניים בקהל?

1me too1

New member
יש רופא/ת שיניים בקהל?

חייבת לשאול שאלה דחופה לגבי הילדון

carlimi

New member
הי

בעלי רופא שיניים.
את מוזמנת לשאול כאן (הוא מציץ גם לפעמים, ואוכל להפנות אותו), או לפנות אלי בפרטי ואשלח לו את השאלה.

1me too1

New member
תודה ��

אז, הילדון בן 6.5, עד לפני כמה חודשים השיניים היו פרפקט, לפני חודש אולי חודשיים התלונן שכואב לו, בבדיקה ראו חור וסתמו. אחרי כמה שבועות שוב התלונן שכואב לו - באותו מקום. הרופא אמר שהכל נראה תקין? אבל צומחת שן טוחנת ואולי כואב בגלל זה ונתן אנטיביוטיקה. אחרי שבוע או שבועיים מהאנטי' ראיתי שהתנפח לו החך מעל השן (עם הסתימה ), חזרנו לרופאה) מחליפה) שנתנה שוב אנטי' היום - שבוע אחרי, בלי שיפור חזרנו לרופא שלו שאמר שאין מה לעשות חוץ מלעקור.
האם באמת אין מה לעשות? האם זו פאשלה של הרופא? איך אם הכל תקין בבת אחת קורה כזה דבר? והאם אני סתם אובר דרמטית

התור נקבע ליום שני, אה ומדובר בשן טוחנת, שן חלב

placid1

New member
השיניים לא היו פרפקט עד לפני כמה חודשים,

החור החל להתפתח לפחות לפני שנה ואם היו בודקים טוב יותר או מצלמים (bite wing, נקרא הצילום) היו מאבחנים ועושים סתימה כשהחור היה קטן.
לפי התאור שלך נשמע שבשלב שטיפלו היה כבר צריך לעשות טיפול שורש (pulpotomy) וכתר (של שיני חלב, כסוף, עולה בערך כמו סתימה) ולא סתימה כי החור כבר הגיע לתוך עצב השן.

בשלב הזה, של נפיחות כנראה שאכן אין מה לעשות וצריך לעקור. האם דיברו איתך על שומר מקום (space maintainer)? חשוב מאד, כשמדובר בטוחות חלביות בגיל המדובר.

אני בד״כ רק קוראת כאן, לא כותבת, אם אני זוכרת נכון את ממונטריאול. אני אמנם מטורונטו, אבל אם תרצי המלצה לרופאת שיניים שווה לילדים אשמח להמליץ לך.

ולשאלתך, כן, מדובר בסוג של פאשלה כי כנראה שהאבחנה לא היתה נכונה ויתכן שגם הטיפול. בכל מקרה, זה לא סוף העולם, אבל ממליצה לך לוודא שאין צורך בטיפולים נוספים.

1me too1

New member
לזכותם יאמר שהם ניסו לצלם

אבל לא הצליחו.....
דברו על שומרי מקום.
וכן, אשמח להמלצה על רופא ממונטריאול, ואם את מכירה ישראלי - מה טוב: -)

placid1

New member
אם טיפלו בשן ללא צילום, הפאשלה אף

גדולה יותר..... אם לא הצליחו לצלם, היו צריכים להפנות אתכם לרופ״ש מומחה לילדים.

בכל מקרה, גם לעקור לא עוקרים בלי צילום (זה בערך על משקל ללכת לרופא שיניים עיוור...).

אני אעביר לך את הפרטים של הרופאה בפרטי.

1me too1

New member
הוא רצה לעקור במקום

אבל בעצם, צילום עשו בשבוע שעבר.
אני מחכה למסר, תודה

Boston Guy

New member
הילד הולך לביקורת אצל רופא שיניים בצורה סדירה כל חצי שנה?

אפשר לקרוא לזה פשלה אם הרופא מנהל מעקב וביקורת על הילד הזה כל חצי שנה, ו"פיספס" את החור הזה לאורך זמן.
אי אפשר לקרוא לזה פשלה אם הרופא ראה את הילד בפעם הראשונה באותו ביקור בו עשו לו את הסתימה.

1me too1

New member
כל חצי שנה

ולזכותם יאמר שהם מנסים לצלם אותו כל פעם, הצליחו לצלם רק שיניים קידמיות ולא את הטוחנות.
&nbsp

משל333

New member
גם אצלנו היה קשה לצלם לילד בפה

מה שבסוף עבד הוא שאסיסטנטית אחת (ששמה עליה כמובן את חלוק המגן) החזיקה את הפילם בתוך הפה בדיוק במקום הנכון, בעוד שהאסיסטנטית השניה צילמה. זה עבר בצורה כל כך טובה וחלקה כי מה שהיה לו קשה זה להחזיק את הפילם בעצמו עם הפה שלו.
השנה שוב הגיע זמן לצלם, והפעם כבר הוא עשה הכל לבד בלי בעיה בכלל.

placid1

New member
הסייעת (וגם הרופא/ה או כל אחד

אחר מצוות המרפאה) לא אמורים להצטלם עם המטופלים. כשילד מתקשה לצלם, אחד ההורים (או שניהם) אמורים להישאר בחדר עם הילד ולהחזיק לו את הפה או את הפילם בהדרכת מי שמצלם (סייעת/רופאה).

הקרינה בצילומי שיניים מאד נמוכה, בעיקר בצילומים דיגיטליים, אבל מצטברת ואין הצדקה לסיכון אנשי המרפאה ולרופא/ה אסור חוקית לדרוש מהצוות להצטלם והוא אף חשוף לתביעה, אם תהיה תלונה.

משל333

New member
בהתחלה אני ניסיתי להחזיק את הפילם במקום

אבל מסתבר שלא החזקתי טוב, וכבר ניסינו 3 פעמים וכל פעם משהו לא יצא טוב. בסוף האסיסטנטית החזיקה ויצא טוב על הפעם הראשונה.
האסיסטנטית הציעה זו, היא לא קיבלה דרישה מהרופא או אנשי צוות אחרים, ואני חושבת שזה היה נהדר שהיא עשתה זו. ברור שאין הצדקה לכך שהיא תחשף לקרינה, אבל אם פעם ב היא עוזרת כך לילדים, אז באמת שתבורך.

אספרסו2

New member
צילום רנטגן מידי חצי שנה בילדים

רק לצרכי אבחנה,או,אם נקרא לילד בשמו,משיקול כלכלי רודף בצע של הרופא,
אינו מקובל וגובל בשערוריה.

בסקוטלנד טיפולי שיניים לילדים עד גיל 16 הם חינם,

ולא עושים צילומי שיניים כחלק מבדיקה שיגרתית, למעט במידת הצורך.

למעלה