יש שני כוחות שצריך להכחיד בעולם

dory30

Well-known member
רוע ועצלות. שניהם יכולים לעלות בחיי אדם. והממשלות משופעות בזה. תראו את שלנו. חבורת כלומניקים חברי השכלה וכישורים- שבמקרה הטוב היו מנקים שירותים במזנון דרכים או מנהלים מכוני ליווי. שייקח השם את כולם.

רוע ועצלות. שניהם יכולים לעלות בחיי אדם. והממשלות משופעות בזה. תראו את שלנו. חבורת כלומניקים חברי השכלה וכישורים- שבמקרה הטוב היו מנקים שירותים במזנון דרכים או מנהלים מכוני ליווי. שייקח השם את כולם.
עצלות מילא, צריך להכחיד רוע וטיפשות. הכי חשוב להכחיד רוע.

מה שטוב לך,
רק אל תצהיר הצהרות.
ובעניין חומרניים,
בפרטי.
אני מאמין שרוב האנשים בעולם חומרניים ולא מספיק חכמים, זו הבנתי בקשר לעולם. יש גם אנשים חכמים. כמו שרוב האנשים טובים רוב האנשים לא חכמים. לכן יש סבל בעולם, ואני מנסה לתקן אותו. עניתי לך על החומרנות בפרטי. לכל אחד יש צרכים חומריים, אבל חשוב שתהיה לאדם יותר רוח ולא רק חומר כדי שיהיה אדם מעניין ואוהב. אני מחשיב עצמי לאדם רוחני מאוד: אני יוצר אמנות מורכבת, אני מפתח יחסי אנוש טובים ומעניינים, ואני חי על ערכים מוסריים חזקים.

dory30

Well-known member
רוב האנשים בעולם טובים אבל חומרניים וטיפשים. הגעתי למסקנה שעיקר הסבל בעולם נגרם כי טיפשות מביאה לחומרנות, וחומרנות מביאה לתוקפנות.
כל עוד אנשים ימדדו לפי השווי הכספי שלהם (או לפי מצבם המשפחתי), העולם ייראה כמו שהוא. צריך לשנות את המדדים, השאלה היא רק למה.

כל עוד אנשים ימדדו לפי השווי הכספי שלהם (או לפי מצבם המשפחתי), העולם ייראה כמו שהוא. צריך לשנות את המדדים, השאלה היא רק למה.
למה? כי הכרה מצומצמת מביאה לכיעור, לרוע לב ולטיפשות. צריך למדוד אנשים לפי אישיותם הפנימית ולא רק לפי השווי הכספי שלהם, אז תהיה יותר אהבה בעולם.

dory30

Well-known member
למה? כי הכרה מצומצמת מביאה לכיעור, לרוע לב ולטיפשות. צריך למדוד אנשים לפי אישיותם הפנימית ולא רק לפי השווי הכספי שלהם, אז תהיה יותר אהבה בעולם.
מי כמוני יסכים איתך. יש רק בעיה אחת קטנה, המדינה (ובטח זו הקפיטליסטית, כמו זו שאנחנו חיים בה) לא מכירה במדדים האלה. למדתי קצת יישומי מחשב ושיטות במחקר במדע המדינה בעברי. אגב, אני לא נגד קפיטליזם באופן כללי- רק נגד גרסתו הקיצונית (הפרטה של כל מה שזז).

מי כמוני יסכים איתך. יש רק בעיה אחת קטנה, המדינה (ובטח זו הקפיטליסטית, כמו זו שאנחנו חיים בה) לא מכירה במדדים האלה. למדתי קצת יישומי מחשב ושיטות במחקר במדע המדינה בעברי. אגב, אני לא נגד קפיטליזם באופן כללי- רק נגד גרסתו הקיצונית (הפרטה של כל מה שזז).
הקפיטליזם במהותו אינו רע. הקומוניזם הרע החשיב אותו לרע וטען טענות שקריות נגדו. כל זמן שיש סעד והתחשבות בעניים, אפשר ורצוי לפתח גם קבוצה משכילה ומתקדמת שיוצרת תרבות טובה ותורמת לחברה בדרכה. דווקא הקומוניזם היה חומרני מדי, חשב שכל העולם תלוי בחשיבות המעמד הכלכלי של בני אדם.

dory30

Well-known member
אתה כותב שטויות ולא מבין כלום
בענינים שקשורים בשווי כספי,
כלומר, עוד פחות מכולנו.
שיכתוב מה שהוא רוצה. ועדיין, גם אני מאמין שביחסים שבין אדם לחברו- אתה לא רק דירוג האשראי שלך בבנק. כלומר, אם אהיה לי חבר שארד מנכסיו- אעזור לו ולא אחרים אותו. אני מקווה שגם יתר האנשים יחשבו ויעשו כמוני.

צריך להיזהר עם הכחדה. מה שנחשב לדעתנו לטיפשות יכול להיחשב לדעת האחר לחוכמה, אסור לכפות דעות. אמנם מוסר וטוב מחייבים מעצם משמעותם כדי שהרצון שלנו לא ייכפה על הרצון של אדם אחר. תמיד טוב ללמד חוכמה בדרך חיובית, אני ניסיתי להילחם בעולם ולשפר אותו בדרך שלילית וניזוקתי קשה בגלל זה. עכשיו אני מנסה לשפר בדרך חיובית כמו להתעניין בתחביבי חברים, לפתור מריבות בעזרת הסברים, להיות שמח על הצלחות ולדבר בחוכמה אסרטיבית עם מי שמסוגל להבין.

נערך לאחרונה ב:
דיברתי עם הGPT על היהדות. במצב שכולם שומרים מצוות וחלק מפר בפרהסיה, היהדות כולה עלולה להתבולל ולהיעלם מן העולם שזו סכנה קשה. כיום יודעים שעדיף לחנך מאשר להעניש, אבל אם החינוך לא עוזר וסכנת ההתבוללות נמשכת נאלצים להעניש קשה. אנחנו מחשיבים עצמנו לעם הנבחר, לדעתי בצדק כי אנחנו עם נהדר, וכל קבוצה מחשיבה עצמה לנעלה ולכן כל קבוצה שומרת על עצמה.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
לגבי העם הנבחר, זה דורש בחינה יומיומית. בוא נסתפק בכך שמדובר בעם די מיוחד...

למעלה