יש תגובות על הכתבה במעריב?

ycyclop

New member
לא אהבתי במיוחד

יש לא מעט לעג מאוחרי המילים היפות ולא מעט סרקסטיות מאחורי התפלפלויות טפלות, אבל, לא לשכוח שזה עדין נותן חשיפה לתחום. מי שהאומנות מוצאת חן בעיניו יתעלם מגיבוב המילים וישכח/לא ישים לב לדברים השלילים. אני חושב שעדין זה יגדיל את מספר המתענינים בתחום לפחות בתקופה הקרובה מאד.

ophler

New member
אני

מחזיק את הבטן, ולא בגלל ארוחת ליל שישי. יש לי הרבה מה להגיד או לכתוב, אבל אני כרגע שוקל את האפשרויות (מכתבים למערכת) ומנסח בראש. לא יודע למה, אבל כאילו אפשר היה להריח את זה. לא שאני אומר שכל העיתונאים הם ככה, אבל יש הרגשה של מישהו שחיפש עילה לכתיבה ולא ממש עיניין אותו הנושא. TBC אופלר

גילה או

New member
גם אני לא אהבתי

את הכתבה ועוד לא החלטתי אם שווה להגיד את מה שאני חושבת או שעדיף להתעלם ולהמשיך הלאה....

bshuval

New member
מה כתוב בכתבה?

לי אין גישה לעיתון מעריב, ומעניין אותי לדעת על מה המהומה.

ophler

New member
אז ככה

אין לי עלי את העיתון (קראתי אצל ההורים) אבל ממה שאני זוכר. הכתבה היתה מחולקת לארבעה חלקים שבחלק הראשון כתוב על ההתמודדות של הישראלים עם המלחמה ועוד כמה דברים לא קשורים לנושא. החלק האחרון היה חיבור בין החלק הראשון והאוריגמי. בשני החלקים האחרים הוא כתב על הכנס ומה קרה בו (הוא היה ביום חמישי בלבד ונסע אפילו לפני) וקצת ראיונות שהוא ערך עם חלק מהנוכחים (פול, מירי, יובל וג'ון). הוא תיאר את חבורת המקפלים כבעלי אינטילגנציה גבוהה מהמומצע ואינטילגנציה חברתית נמוכה מהממוצע. "סקס, סמים ואורגמי לא תמצאו שם". הוא התמקד בדברים טפלים (הגיל של ג'ון למשל) והיה לעג מסויים בהתייחסותו לכל מיני דברים אחרים. כמו כן, הוא לא היה עם כולם במשך כל הזמן. למשל הוא אמר שלא התייחסנו לעצם קיומה של המלחמה ולא הזכרנו אותה. כמי שבא ישירות מחיפה לצאלים (בתחבורה ציבורית) היה לי הרבה מה לומר בנושא. ולא דיברתי לעצמי, היו עוד לפחות 4 חיפאים ואחד מקריית שמונה. --- אחת הדברים המעצבנים היתה ההתייחסות לשיעור שיובל העביר. מראש הכתב בחר בסדנא לא קלה בייחוד למתחילים. אם הוא היה יושב בשיעור של פול הוא היה מצליח בלי בעיה. אבל הוא בחר בכוונה סדנא קשה כשאין לא כוונה כלל לצלוח אותה ולסיים עם דגם גמור. את מה שיצא לו הוא תיאור בצורה מאוד ציורית ובעלת מעוף, או בעיברית: בצורה פלצנית ומתנשאת. והוא היה צריך לחזור לת"א לפני שהישעור הסתיים כך שהוא לא ידע אפילו איך נראה הדגם המוגמר. --- כרגע אני לא זוכר עוד דברים אז נסתפק בזה, כשהעיתון יגיע לידי... ---- אם מישהו יכול להעלות תמונה של הארנב של יובל אני אשמח, גם אני הלכתי לפני הסוף.

ophler

New member
ועוד משהו

אם הוא היה רואה את הדגמים *האחרים* של סעדיה וגם משהו שאודי הביא בנושא, הוא לא היה מגדיר "סקס, סמים ואוריגמי לא היה שם". צריך רק לדעת מה לחפש.

saadya2

New member
thanks for the compliment Mushon

but even if I had come early on Thursday, I doubt the article would have been different Journalists are a strange breed; you have to pick the right ones and then feed them the right food !As to Origami and Sex--I'll let you in on a secret. Origami girlfriends---are the best

ophler

New member
../images/Emo6.gif

הכותרת היא כמובן על הסוד. כל השאר הוא לא כ"כ סוד. כמו שכתבתי וגם אחרים כתבו קודם, תלוי בגישה איתה אתה בא. אולי אחרי הכנס הבא תופיע כתבה (נאמר בידיעות) שגם תאהד את הנושא וגם אולי תראה צדדים אחרים של האמנות הזו. בהחלט נדרשת הבנה של האנשים, של המומחיות שלהם, של הגאונות שלהם, של האומנות שלהם. וההבנה תבוא רק מתוך פתיחות ורצון כן לדעת להבין ולהעביר. אולי בפעם ההבאה גם תהיה סדנא סגורה לבני 18+ ולעיתונאים שבא ילמדו דגמים אחרים. ועוד מילה לאודי: איך אפשר לראות דגם שנמצא בקופסאת נעליים מתחת לשולחן? אם ילדים מסתכלים על קופסא מלאה דגמים ומתפעלים מכל דגם ודגם ופתאום אומרים איכס, כנראה שיש שם משהו מעניין...

bshuval

New member
מרגיז

אשמח אם מישהו ישמור לי את הכתבה (או ישלח לי סריקה?). הכתבה נשמעת אכן מרגיזה ביותר. מדוע לתאר את הכנס בלעג וציניות? אני משוכנע שניתן היה לכתוב כתבה מעניינת ביותר על אוריגאמי בלי להגיע להעלבות ולעג. התיאור של חבורת המקפלים ממש מעליב. לגבי הארנב של יובל: יובל העלה תמונה של הארנב לאתר שלו (www.origamiatlas.com).

yepeled

New member
הכתבה

זה הסגנון של הכתב הזה, נקרא ניו זורנליזם. מה שמפריע בו הוא ההתרשמויות והמסקנות הציניות הלעגניות והנחרצות שלו מכל דבר. והמפריע הוא משום שהוא השקיע מעט מאוד זמן ולא תמיד הוא הבין וקלט נכון וצריך להיות זהירים באמירות נחרצות (גם כתבים הם בני אדם). הרעיון הכללי הוא שבשביל להתפרסם אתה חייב לשלם במשהוא. קבלתי תגובה מאדם - לא חובב - אבל מכיר חלק מהחובבים, שבשום פנים ואופן אי אפשר לתאר אותם כלא חברותיים. מה שכן אפשר לתאר את הכתב כבעל שתי ידים שמאליות אפילו עגור הוא לא הצליח לקפל!

ophler

New member
זה לא עיניין של ידיים שמאליות

(כמו שמירי אולי תגיד -כל אחד יכול לקפל). זה רק חוסר רצון להצליח. אני בטוח שכמה דגמים פשוטים הוא בהחלט יכול היה ללמוד. אם רק היה רוצה. לגבי ניו-ז'ורנאליזם: יכול להיות. אפשר לכתוב איזו כתבה שרוצים מהארועים שהיו בכנס. -- אני קצת מחכה למה שכתב הכתב השני למרות שאני לא יודע איך אני אוכל להניח את ידי על העיתון שלו. אני גם לא זוכר מה שמו וגם לא נמצא באיזור ת"א.

mirigami

New member
אתם צודקים!!

התאכזבתי ,כמו תמיד הם הטרידו אותנו כל השבוע עם בקשות שונות אבל לא נתנו לתחום את הכבוד הראוי אכזב אותי גם התיחסות שלו לעבודה שלנו עם הערבים הוא זילזל.... וזה די מוכר לי, אי פרגון בתחום, מהעיתונאים הישראלים לכל מה שקשור לפעילות השלום. צריך להגיב, נראה שהם בכוח ניסו להתיחס למציאות ושכחו שאפילו אספנו תרומות למקלטים בצפון. הוא ראה מספיק עבודות וחוץ מזה ממתי סמים סקס ו... נחשב למשהו חיובי ? היה המון זלזול אבל משום מה אני לא מופתעת.... זה קרה לנו מספיק פעמים בעבר כשהופעתי בטלויזה ביום הכנס(כד לקדם את הכנס) רינו צרור התקיף אותי ודיבר שטויות כמו לומר שהערבים כולם הם חיזבללה והמנחה שלצידו קימטה נייר.... אני ממש כעסתי אבל מצד שני כמעט כלמי שפגש אותי סיפר שאה אותי בטלויזיה ושהכנסתי להם. כלומר יש חשיפה לנושא וזה מה שחשוב. אפילו שהם רומסים אותנו מעט וזו תכונה ישראלית גרידה יש ל המן נסיון עם כתבי חוץ והם נהדרים מביני עניין ומביאים את היופי והחיובי שבסיפור אבל כתבים ישראלים יחפשו דם או משהו ציני זו ארצנו הקטנטונת..........

udiwudi

New member
מעריב

אכן, כל הטעונים נכונים. אורגמיסטים מתוארים כגיקים, חסרי קישורים חברתיים ובכלל אנשים ביזריים למדי שמעדיפים לקפל מאשר לעסוק בעניינים גשמיים אלה או אחרים. אבל... הרבה קוראים בימנו, במיוחד אלה הכבר מורגלים לסגנון (כפי שיהודה הגדיר ה"ניו ג'ורנליזם") כבר יודעים היטב להבחין בין דעותיו של הכתב והנושא עצמו. ובמיוחד בכתבה הזאת, מי שיוצא, לא נעים לומר, קצת מאותגר בתחומים קוגניטיבים מסויימים - זה הכתב... אז - לפחות לפי דעתי, באפקט הנטו הכתבה חיובית, מביאה פרסום לנושא, הראתה דגמים יפים מאד (כולל הקרנף של בריל והמסכה היפיפיה של ז'ואסל), והראתה שיש הרבה יותר באוריגמי מאשר הציפור המעופפת, הצפרדע או כובע הסמוראי. ומכיוון שזה מה שרוב האנשים חושבים, אפקט הכתבה בסוף היה חיובי. אגב - יש לי כבר נסיון עם כתבים מעין אלה (מתוך תחום העיסוק המוזיקלי שלי), וגם שם לפעמים היו עיתונאים שהעדיפו לדבר על עצמם, על הצד האיזוטרי של המוסיקה מהסוג הזה, על הפרופיל החברתי של הקהל וכד' ולא על התוכן עצמו. מירי - עצם העובדה שהזכירו את פעילות השלום שלכם - זה מה שחשוב. נימת הזלזול של הכותב הוציא רק את עצמו באור לא מי יודע מה נאור. אבל המסר עבר. נ.ב. גם אותי ציטטו באופן מעוות מחוץ לקונקטסט - אז מה. ולמען הרקורד - לא אמרתי שאוריגמי צריך לקפל לבד - אמרתי שבאומנות בכלל (כמו בציור, פיסול וכד') עוסקים הרבה ביחידות בבית. נ.ב.ב. איפה הייתי שצילמתם את הצילום הקבוצתי? לא זוכר את זה בכלל.. נ.ב.ב.ב. אז לא הראו את שעון הקוקיה שקיפלתי... אשתדל לא לבכות... חייב... לעצור... דמעות...
אודי.

גילה או

New member
"מיניות והתנהגות מוחצנת

לא השפריצו שם לכל עבר"..."נשים שקטות וסולידיות" מהמשפטים האלו ממש התאכזבתי !מה זאת אומרת ??אני תמיד חשבתי לעצמי שאני פצצת מין מהלכת...חכו חכו...לכנס הבא אני מתכננת להגיע בגופית תחרה שחורה בעלת מחשוף עמוק ,מיני קצר גרביונים שחורים ,נעלי עקב גבוהים וליפסטיק אדום. ראו הוזהרתם!! :)

mirigami

New member
אני מחכה בקוצר רוח....

האמת היום קיבלתי מספר תגובות אגב מאוד חיוביות מהכתבה ואודי אתה צודק הכי חשוב שאוריגאמי קיבל חשיפה מישהי שהתקשרה בעקבות הכתבה אמרה שהיא מכירה את סגנון הכתיבה שלו וצריך לקרוא בין השורות.... טוב גילה את קראת נכון... בואו נקח את זה בקלות ונמשיך לקפל דרך אגב בסנדלים וגרביים אשם רק פול (אנגלי...)

mirigami

New member
טוב פול ביקש להסביר

הוא הולך עם סנדלים וגרבים בשל בעיית עור ברגלים ולא מכיון שהוא "גיג"........

גילה או

New member
ועוד משהוא

גם אני לא ראיתי את "הדגמים האחרים" של אודי וסעדיה וזה לא פייר.....

udiwudi

New member
טוב נו...

למעלה - דגם שלי (אלתור מלפני 10 שנים) מבצע את זממו בדגם של הרבין (גולש הסקי) נדמה לי מ"אוריגמי 4". למטה - "69" של מרק קירשנבאום (כן, אותו אחד מהנגנים שהבאתי). כולם מנייר A4 רגיל. אודי. נב - לא ברור לי מתי מישהו ראה אותם בכנס - הם היו בתוך קופסת נעליים מתחת לשולחן...

למעלה