יש
ות לשבת
רעיונות אפשר

ואני אתמול במספרה תפשתי לי גליון לאשה מלפני

כחודשיים ושם ראיתי מתכון לעוגה שתפס אותי אני מתכוונת לאפות אותה , בעצם להכין שכן העוגה קרה , ובעצם עוגיות ששמן "עוגיות חתוך בשלוש שכבות מבטיחה לספר לכם בהמשך על התוצאות
 

זיוה ס

New member
../images/Emo3.gifהי פנינה אני הכנתי את העוגיות

מהלאישה והם משהוווווווווו הכנתי כבר שלוש פעמים .אחרי הפעם הראשונה הכפלתי את הכמויות ואפיתי בתבנית יותר גדולה במעט.יש לי תמונה אבל לא יודעת לעלות
. מחר אבקש מאחד הילדים הנהדרים שלי לעלות את התמונה. המשך ערב נעים.
 

זיוה ס

New member
בבקשה::עוגיות חיתוך בשלוש שכבות

לשכבה הראשונה: 1 כוס קמח חצי כוס סוכר חום מסוג דמררה(עשיתי באחד הפעמים עם סוכר רגיל) חצי כוס שקדים מולבנים טחונים 125 גר חמאה מומסת מערבבים הקמח הסוכר והשקדים מוסיפים את החמאה מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. משטחים ומהדקים לתחתית. אופים כ20 דקות עד הזהבה מוצים מהתנור ,אך לא מכבים אותו. שכבה שניה: 60 גר שוקולד לבן 30 גר חמאה רכה מאוד 1 מיכל שמנת מתוקה 1 ביצה גדולה 3\1 כוס אבקת סוכר חצי מיכל שמנת חמוצה ממיסים את השוקולדהלבן בסיר בתוך סיר עם מים תוך ערבוב מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים למרקם חלק מניחים בצד.שמים את השמנת המתוקה ,השמנת החמוצה,ביצה ואבקת סוכר ומערבלים כדקה מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים ומערבלים שוב כדקה שתים.יוצקים על הבצק האפוי ומחזירים לתנור ל20 דקות עד שהקרם מתיצב ומזהיב .מצננים כחצי שעה. שכבה שלישית 150 גר שוקולד מריר 60 גר חמאה 3 כפות סוכר 3 כפות חלב להמיס את השוקולד עם החמאה סוכר והחלב בסיר בתוך סיר עם מים יוצקים את הזיגוג על שכבת הקרם השוקולד הלבן מאחסנים במקרר 3 שעות עד לילה .כעבו שעה לאחר שהקרם מתקרר לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום. חותכים לחתיכות ומגישים (אני חתכתי הכל שמתי במנזתים בקופסה במקרר ) רצוי בכספת כי זה טעיייייייייים. שבת שלום
 

העצלנית

New member
יו נראה טוב.חשבתי אולי אפשר לעשות עם פיסטוק

במקום השקדים? יש לי פיסטוקים במקרר ואני רוצה להשתמש בהם במקום לזרוק. נראה לי יילך טוב עם השוקלדים. כמה זמן מחזיק במקרר? או שאפשר להקפיא?
 
זיוה גם אצלי העוגיות האלו קצרו מחמאות

הכנת היום אחר הצהרים וכעת היינו אצל אח שלי , העוגיות נדגמו על ידי כולם גדולים כקטנים וכולם התלהבו מחר אצלם את הביס שנותר (שמרתי עליו בחירוף נפש בכדי שאוכל לצלם עבורכם)
 
כנראה שאצלי יככבו עוגת פרג קלה ועוגיות חמאה

עוגת פרג קלה ומוצלחתתתתת מאוד וכן כן טעימה מאוד של מלי עוגה קלה הכנה ומומלצת מאוד הנה כאן תמונה העוגה בתבנית מאפינס נהדרתתתתת זיוי. ***** הביאה ללי שוברת שתיקה ***** רצה פה בפורום בהצלחה רבה ומכילה גם קוקוס. נפלאה !!! עוגת פרג-קוקוס מלי / הביאה לפורום: דונה קישוט 3 ביצים / אפשר להקציף את החלבונים, לא חובה. כוס סוכר 2/3 כוס שמן כוס מיץ תפוזים כוס קמח 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל כוס פרג כוס קוקוס זהו...מערבבים... שמתי בתבנית עגולה 26 ובערך חצי שעה.... אבקת סוכר למעלה... הערות שלי: מיץ תפוזים הכנתי מפריגת קפוא, השתמשתי בתבנית 24, במתכון המקורי לא כתוב על איזה חום אז אפיתי על 170 בערך לכ-40 דקות. <<--ללי שוברת שתיקה.
 
מה רק 1? מבטיחה לך הכלללל ממליצה על העוגה

חחחחח כןכן בגלל שהיא קלת הכנה וטעימהההההה ולאוהבי הקוקוס כמונו זו חגיגה הפעם בעזרת השם מתכוננת להוסיף קצת דבש מקווה שלא יהרס
 
עוגיות חמאה =כדורי חמאה של פירגה

עוגיות חמאה =כדורי חמאה של פירגה היקרה טרם ניסיתי <<-- זיוי כדורי חמאה נמס בפה של אמא/פירגה + תמונה של פירגה מכינים 4\3 קילו קמח-מתחילים ללוש עם 3 כוסות ומוסיפים לפי הצורך עד ללישת בצק מאד רך ועדין. 2 ביצים שקית סוכר וניל - תמצית וניל 2 חבילות מרגרינה /חמאה=400 גרם כוס אבקת סוכר שקית אבקת אפיה ללוש לבצק. להכין סהרונים כמו חצי ירח. אוהבת להכין כדורים לאפות בחום 175 מעלות לצבע זהוב בהיר. האפיה מאד מהירה והעוגיות נשארות לבנות.חשוב לשים לב ולבדוק כבר אחרי 10 דקות. מיד בתום האפיה,לטבול כל עוגיה בנפרד בצלחת עם א ב ק ת ס ו כ ר . אפשר להכין אותם בטעמים : ממירים כוס מהקמח ל-אגוזים/שקדים/קוקוס פירגה pirge .
 

חגיתלה1

New member
אצלנו יהיה

עוגת גבינה מסוג כלשהו. טרם הוחלט אם רגילה או ספירלה של קרין גורן. עוגיות שוקולד-צ'יפס חצי חצי של קרין גורן - מעולות. עוגיות אוזן-פיל שנחטפות. פצצת שוקולד.
 
היי חגיתהלה1 יקירתי../images/Emo140.gifאיך את מכינה את

אוזני הפיל אצלי לא יוצא מוצלח
תמיד הבצק נשאר דבוק ולא תופח-העלים לא נפתחים ויוצא קצת יבש
אשמח לקבל המלצות להצלחה תודה מקרב
 

חגיתלה1

New member
דבר ראשון, התחלתי להשתמש בבצק פילאס

במקום בצק עלים, יוצא הרבה יותר מעודן. אני מפזרת סוכר על משטח עבודה יבש ומעליו מניחה מלבן ארוך של הבצק (שימי לב, כל עוגיה בסופו של דבר תהיה מרוחב שלם של בצק, שזה לדעתי הגודל האידיאלי). מפזר סוכר בנדיבות גם מעל ומהדקת קצת עם הידיים (לא משתמשת במערוך). מתחילה לגלגל משני הצדדים, כמו ספר תורה. מניחה בתבנית עם נייר אפיה את העוגיות שוכבות אחת ליד השניה. אופה בחום בינוני לפחות 25 דקות. מקווה שהצלחתי להסביר, אני כמעט בטוחה שלא, קצת קשה לי להסביר בלי תרשים או תמונות.
 
זהבסדר זבסדר תודה לך../images/Emo140.gifבצק פילאס דווקא יש לי

שאלה נוספת מתי לחתוך לעוגיות?מייד אחרי הגלגול? או שיש צורך לקרר מעט לפני? תודההה רבהההה אני חושבת שלא יצא לי מוצלח אולי בגלל שהשתמשתי בערוך להידבקות הסוכר אני בהחלט אנסה עם בצק פילאס הוא הרבה יותר עדין וחשבתי דווקא שלא מתאים תודה
 

חגיתלה1

New member
אין צורך לקרר. עושים את הכל ביחד.

אני באופן גורף עברתי לפילאס, בצק העלים יצא מהבית.
 
למעלה