עוגת בננות ועוגה בחושה עם פטל של
אורנה ואלה. המתכון לעוגת הבננות מסתובב באינטרנט ולא מצאתי את המקור הרשמי שלו. היום זו פעם ראשונה שאני מכינה את שתי העוגות, אם ייצא טעים אוכל גם להמליץ על המתכונים
עוגת בננות נימוחה המצרכים: 100 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר. 2 ביצים. 1 כפית סודה לשתיה 1 גביע שמנת חמוצה 1 כוס בננות מעוכות 1.5 כוסות קמח 1 כפית תמצית וניל 100 גרם אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים (לא חובה) לציפוי: 3 כפות אבקת סוכר. 1 כף מיץ לימון. אופן ההכנה: 1. בקערה, מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים תוך הערבוב. 2. מערבבים סודה ושמנת ומוסיפים לתערובת. 3. מוסיפים את הבננות המעוכות, קמח, תמצית וניל ואגוזים (מי שהוסיף). 4. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות* עד שקיסם שמחדירים למרכז העוגה יוצא מצופה בפירורים לחים/יבשים לפי הטעם. מוציאים מהתנור. מצננים. 5. מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון ומזגגים בו את העוגה. טיפים: - ניתן להוסיף לתערובת גם חצי כוס של שבבי שוקלד צ'יפס לכל אלו שאוהבים שוקולד, הדבר יעשיר את העוגה בהרבה! מומלץ. - יש לחכות שהעוגה תתקרר לגמרי, לתת לה שעה להתקרר ורק אז למרוח את הזיגוג (של אבקת הסוכר ומיץ הלימון). - אפשר להשתמש בסוכר חום, ולא בסוכר לבן ורגיל. - מעל העוגה אפשר לשים גם מעט קינמון- מדהים!