יש
ות לשבת
רעיונות אפשר

vpitzi

New member
עוגת בננות ועוגה בחושה עם פטל של

אורנה ואלה. המתכון לעוגת הבננות מסתובב באינטרנט ולא מצאתי את המקור הרשמי שלו. היום זו פעם ראשונה שאני מכינה את שתי העוגות, אם ייצא טעים אוכל גם להמליץ על המתכונים
עוגת בננות נימוחה המצרכים: 100 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר. 2 ביצים. 1 כפית סודה לשתיה 1 גביע שמנת חמוצה 1 כוס בננות מעוכות 1.5 כוסות קמח 1 כפית תמצית וניל 100 גרם אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים (לא חובה) לציפוי: 3 כפות אבקת סוכר. 1 כף מיץ לימון. אופן ההכנה: 1. בקערה, מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים תוך הערבוב. 2. מערבבים סודה ושמנת ומוסיפים לתערובת. 3. מוסיפים את הבננות המעוכות, קמח, תמצית וניל ואגוזים (מי שהוסיף). 4. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות* עד שקיסם שמחדירים למרכז העוגה יוצא מצופה בפירורים לחים/יבשים לפי הטעם. מוציאים מהתנור. מצננים. 5. מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון ומזגגים בו את העוגה. טיפים: - ניתן להוסיף לתערובת גם חצי כוס של שבבי שוקלד צ'יפס לכל אלו שאוהבים שוקולד, הדבר יעשיר את העוגה בהרבה! מומלץ. - יש לחכות שהעוגה תתקרר לגמרי, לתת לה שעה להתקרר ורק אז למרוח את הזיגוג (של אבקת הסוכר ומיץ הלימון). - אפשר להשתמש בסוכר חום, ולא בסוכר לבן ורגיל. - מעל העוגה אפשר לשים גם מעט קינמון- מדהים!
 

vpitzi

New member
והנה עוגת הבננות

יש בה שברי פקאן שמאוד משדרגים אותה ובמקום ליקר הבננות שכתוב במתכון שמתי כף ליקר Dooley's (ליקר טופי וודקה), יצאה מאוד טעימה! עשיתי אותה בתבנית עגולה בקוטר 23, בדיעבד הייתי עושה אותה בתבנית אינגליש קייק, למען הגובה
 

sjarjar

New member
ידעתי שזה מה שיקרה...

אני מתעב בננות..אבל התמונה....................Y-LI..Y-LI..איך אפשר לעבוד עכשיו
{גרגר בהתלבטות}
 

MAGIG

New member
מירי - הצילומים שלך/שלו מתאימים למגזין אוכל -

משגע, משגע. מגי
 

vpitzi

New member
והעוגה הבחושה עם פטל של אורנה ואלה

הבסיס של העוגה הבחושה הזו הוא אחד מהיותר טעימים שטעמתי, ונראה לי שהוא יישאר איתי כבסיס מנצח. אני השתמשתי בפטל קפוא לעוגה, לדעתי עם פטל טרי היא תצא יותר טובה אפילו.
 

vpitzi

New member
סליחה שלא עניתי עד עכשיו!

אני אשלח לך בערב את המתכון במסר (כי לא נראה לי שמותר לפרסם בפורום מתכונים מספרים יחסית חדשים).
 
עוגיות קורנפלקס עם שוקולד יאמייייייייי ../images/Emo67.gif

2 חפיסות שוקולד מריר 4 כפות סוכר 4 כפות שמן להמיס בסיר קטן על אש נמוכה... בקערה לשפוך 5 כוסות קורנפלקס (עדיף את הפשוט והלא ממותק) לשפוך עליו את התערובת החמה המומסת....לערבב היטב (בלי לשבור את הקורנפלקס) או להקפיץ לאט ובעדינות עד שכל הקורנפלקס נצבע בשוקולד.... לשים במנג'טים בגודל הרצוי לכם (אני משתמשת ב 1 וחצי או 2) ואז יוצאת כמות של בערך 35 עוגיות שמים על מגש ...מכסים בשקית..ומכניסים לקירור.... לאחר חצי שעה כבר אפשר לאכול בכייף....הילדים מטורפים על זה ות'אמת? גם המבוגרים
 
שמרים של דודו

אני לא מכינה הרבה שמרים כי אין לי מיקסר ראוי ולישת יד קצת מעיקה, חוץ מזה מעדיפה אותן בחורף וחוץ מזה... דיי לבכות
, קיצר, לאבא יש מומולדת ואמא הזמינה עבורו עוגות שמרים אז אבא טורח בשבילי מעל 32 שנה, אני לא אטרח להכין לו עוגות שמרים ????? הכנתי חצי כמות ויצאו שלוש אינגליש ועוד קצת שושנים ( מהקצוות ) . את השושנים אפיתי בטוסטר ואני שמחה לדווח שיצאו מעולה ונעלמו ברגע שיצאו לאוויר העולם !!!! תמונה מעפנה מהפון, אבל בטוחה שהריח מגיע עד אליכם.
 
למעלה