יתאים לכם לחנוכה ?אורז ביוגורט?
3 כוסות אורז (חד פעמי שתיה קרה)
150 גרם חמאה +למריחה
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
שני מיכלי יוגורט
3 כפות גדושות קוטג'
2 ביצים רבע כפית זעפרן מדוללת בשני כפות מים חמים /(אני שמתי כפית כמון וכפית קמון קלוי)
1 כף גדושה אורגנו יבש
2 כפות קליפת תפוז מגורדת
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
ממלאים סיר גדול במים עם מלח ומביאים לרתיחה מכניסים את האורז ומבשלים כ8 דקות תוך כדי עירבוב {חצי בישול}
שופכים את המים והאורז למסננת גדולה ושוטפים במי ברז.מוסיפים לאורז שתי כפיות מלח.
שמים 75 גרם חמאה בסיר רחב או מחבת ומטגנים בה את הבצל והשום רק עד שהם מתחילים להזהיב. ומצננים.
מערבבים בקערה את היוגורט זעפרן ביצים קוטג' והתבלינים, הבצל המטוגן מוסיפים את האורז ומערבבים לתערובת אחידה.
מורחים כלי חסין אש בחמאה בתחתית ובדפנות {רצוי פירקס}ושמים את תערובת האורז .מכסים בניירכסף.
אופים בתנור שחומם מראש ב170 מעלות במשך שעה.
מעלים את הטמפרטורה ל180 מעלות לעוד חצי שעה כשבמשך האפיה מפזרים קוביות חמאה שנשארה לנו.
לוקחים צלחת קצת יותר גדולה מהסיר והופכים את המאפה בזהירות.
ואז מתעלפיםםם [cool] [surprise] מהמראה ומהטעם.... [wink] אמיתי...
הכנתם??? ספרו איך יצא
בהצלחה.
שלכם מכל ה טובה
חנוכה שמח חברים שכל חייכם יהיו מלאי אור ושמחה ובריאות זה הכי הכי חשוב
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7380578[/URL]
בבלוג תמונות נוספות
3 כוסות אורז (חד פעמי שתיה קרה)
150 גרם חמאה +למריחה
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
שני מיכלי יוגורט
3 כפות גדושות קוטג'
2 ביצים רבע כפית זעפרן מדוללת בשני כפות מים חמים /(אני שמתי כפית כמון וכפית קמון קלוי)
1 כף גדושה אורגנו יבש
2 כפות קליפת תפוז מגורדת
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
ממלאים סיר גדול במים עם מלח ומביאים לרתיחה מכניסים את האורז ומבשלים כ8 דקות תוך כדי עירבוב {חצי בישול}
שופכים את המים והאורז למסננת גדולה ושוטפים במי ברז.מוסיפים לאורז שתי כפיות מלח.
שמים 75 גרם חמאה בסיר רחב או מחבת ומטגנים בה את הבצל והשום רק עד שהם מתחילים להזהיב. ומצננים.
מערבבים בקערה את היוגורט זעפרן ביצים קוטג' והתבלינים, הבצל המטוגן מוסיפים את האורז ומערבבים לתערובת אחידה.
מורחים כלי חסין אש בחמאה בתחתית ובדפנות {רצוי פירקס}ושמים את תערובת האורז .מכסים בניירכסף.
אופים בתנור שחומם מראש ב170 מעלות במשך שעה.
מעלים את הטמפרטורה ל180 מעלות לעוד חצי שעה כשבמשך האפיה מפזרים קוביות חמאה שנשארה לנו.
לוקחים צלחת קצת יותר גדולה מהסיר והופכים את המאפה בזהירות.
ואז מתעלפיםםם [cool] [surprise] מהמראה ומהטעם.... [wink] אמיתי...
הכנתם??? ספרו איך יצא
בהצלחה.
שלכם מכל ה טובה
חנוכה שמח חברים שכל חייכם יהיו מלאי אור ושמחה ובריאות זה הכי הכי חשוב
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7380578[/URL]
בבלוג תמונות נוספות