כֻּלָנוּ מַחֲזִירִים עֲטָרָה

אי אפשר להכריח אנשים לתרום.

זו אחת המהויות של תרומה. אם היא לא באה מהאדם עצמו, אז זו לא ממש תרומה. כשמישהו נותן תרומה,לדעתי, הוא לא צריך לצפות שגם אחרים יתרמו. אדם תורם כי הוא רוצה לתרום, בלי קשר לאחרים. אני רואה גם בהשתתפות בפורום תרומה (נכון, יש הודעות סתמיות שלא נותנות דבר ויש הודעות דביליות שרק מזיקות, אבל רוב ההודעות הן לא כאלה), אחרי הכל, המשתתפים כותבים בפורום כי הם רוצים.

זה היה מכוון אליי או לאלון?

כי בגדול אני מסכים איתך. אבל, אני חושב גם שאפשר לדרוש מחויבות ברמה מסוימת, התלויה באיכות הקשרים האנושיים. אם אנחנו רוצים ליצור קהילה, לדעתי לגיטימי לדרוש (שזה לא אותו דבר כמו לכפות או להכריח, אלא יותר כמו לבקש כשמאחורי הבקשה עומדים טיעונים רציניים ואתה מצפה שהבקשה תענה) השתתפות פעילה של כל החברים בה. יכול להיות שהרמה המינימלית של ההשתתפות הזאת היא כתיבה בפורום. אבל אני בהחלט מאמין שיש כאן הרבה אנשים שיש להם מה לתרום לכלנו, והם מספיק מחוייבים כדי לעשות זאת, עם קצת רוח גַבִּית. מעבר לזה, אני מעולם לא אמרתי שום דבר על להכריח, או הכרחתי מישהו לעשות משהו (בהקשר הזה, בכל אפן...).

גם וגם.

כמה שלא נרצה, הקהילה עוד בחיתולים שלה וסובלת מכאבי גדילה. יש אנשים שלא ממש רוצים קהילה, אלא שיהיה להם לפעמים את מי לשאול שאלות. הרבה אנשים זה מפחיד להכנס בשלב כזה. אחרים לא חושבים על זה שההשתתפות בשלבים האלה תסייע בקביעת האופי של הקהילה, ואם הם רוצים לראות קהילה שתתאים להם - כדאי להם לשים את ההשקעה שלהם כאן ועכשיו. קהילה לא בונים ביום אחד, גם לא בחודש, ולפעמים גם שנים. לדעתי, אחת הבעיות היא שגם אלו שנותנים ורוצים לתת לא מסתכלים מספיק קדימה. מסתפקים במטרות קרובות ללא חזון רחב יותר ורחוק יותר של קהילה (הנושא של חזון, בין אם בקהילה פגנית גדולה ובין אם בקהילות קטנות יותר וספציפיות יותר עלה לאחרונה כמה וכמה פעמים בכמה חוגים אישיים) - זו גם לדעתי היתה הבעיה בפעמים הקודמות - לא היה חזון כללי כלשהו משותף לטווח רחוק, וכאשר חזון אחד התנגש בחזון אחר, וחלק מהמריבות היו על אופי הקהילה, אנשים פשוט שברו את הכלים. בארץ, לדעתי האישית, אין מקום להרבה קהילות פגניות-כלליות קטנות, אנחנו מעט מדי אנשים בשביל זה. אני לא מתייחס לקהילות של נתיב ספציפי שזה משהו שונה. צריך לעבוד לכיוון מטרה משותפת וחזון משותף ולהתגבר על גחמות אישיות. עכשיו, יש שיגידו שהמטרה שהם רואים היא שהמדינה תכיר בקהילה שלנו בצורה חוקית (והרבה דיונים כבר נסובו סביב לכך), וזו לדעתי טעות לרכז את הכוח לכיוון מטרה שכזו. המטרה שלנו, לדעתי, צריכה להיות הקמה של קהילה תומכת ופלורליסטית שמתנהלת תוך כבוד הדדי לדרכים השונות וההכרה של היכולות של האנשים השונים לתרום לקהילה. זו צריכה לדעתי להיות המטרה הכללית. ברגע שאנשים ימצאו/יגיעו/יחזרו לקהילה וימצאו אותה ככזאת הם ישמחו להשאר ולתרום.

הבהרה קלה

ה"כאן" ב-"כאן ועכשיו" לאו דווקא מתייחס ישירות לפורום הזה, אלא כחלק מביטוי.

gwizard

New member
הקהילה

הקהילה בארצנו לא גדלה בגלל סיבה אחת פשוטה - אגו. יש כאן יותר מדי אנשים שלא אוהבים אנשים אחרים בגלל חילוקי דעות, הבדלי אמונה, גישה שונה וגם בגלל שחלק מן האנשים חושבים שהם טובים יותר מכל השאר. זה די טבעי, בהתחשב בכך שהרוב המוחלט עוסקים במאגיה (=אינדיבידואליזם וכוח רצון). וכמובן, כל אחד מנסה להיות המנהיג
חוץ מהדברים הרגילים הללו, ישנם גם אנשים שניתן לומר עליהם כי השתן עלה להם לראש והם חושבים שהם החזקים ביותר וכך מותר להם לעשות כל מה שברצונם. הם לא מבינים שהם לא היחידים על הפלנטה הזו ואם הם מתערבים בענינים לא שלהם אז תהיה תגובה כואבת. כאלה אנשים ינסו להרוס כל ניסיון של הקמת קהילה או לטפוס פיקוד בתוך המבנה הנוצר (מה שקורה כרגע). אבל אתה כבר יודע את כל זה, הלא כן ?

mbinh

New member
סבלנות היא מעלה והתחשבות עוד יותר

א.הפסק עם הדרמטיות הזו בבקשה. ב.אני מוכן לתרום ועוד יותר רוצה.אבל יש לי חיים ובהם אני די עסוק ולכן איני יכל ברגע לשלוח את כתובי.כמובן לא לפני שעברתי עליהם. ג.אני לא כותב שירה או סיפורת,אני כותב קטע מידעי לחלוטין.כמובן שבקטע שיכתב ע"י שלא כמו כל קטע מידעי(הם אוביקטיבים)אני אכתוב את דעתיודרך ראות עיני.

צר לי אם הדעות שלי דרמטיות בעיניך

אבל הן בטח לא נכתבו בשביל הדרמה, על אף החוש התאטרלי שלי. בנוגע להתחשבות, האר את עיני. מה אמרתי שלא היה מתחשב? בכל מקרה, על חטא שחטאתי בשוגג, אנא סלח לי. ובאפן ענייני יותר - 1. מה שכתבתי נוגע לכֻלם, לא רק אליך, ונכתב ככזה. לא הייתה במה שכתבתי מטרה להאיץ בך, אלא לעורר השתתפות נרחבת יותר. 2. גם לי, מן הסתם, יש חיים (ותאמין לי שהלו"ז שלי מאד צפוף), וגם בסדר העדיפויות שלי עומדים כמה דברים לפני "קוממיות הקהילה הפגנית הישראלית" (לכונן מדינת רווחה בישראל, למשל
). אני מבין שגם לאנשים אחרים יש חיים וסדרי עדיפויות, וזה בסדר. אני לא דורש ממך להעמיד את ההשתתפות בפורום בראש סדר העדיפויות שלך. 3. קטע מידעי, אובייקטיבי או לא, זה נפלא. אני, כמובן, לא מצפה ממך לשלוח אותו לפני שעברת עליו. שיהיה לך ולכלנו לילה נהדר, -רובין עוטה המגבת.

gwizard

New member
בוודאי שאפשר !

עושים את זה כל הזמן בסופר. אתה בא לקופה ואז הקופאית שואלת אותך בקול רם אם אתה רוצה לתרום למען ילדים חולים או משהו כזה. וכולם ישר מסתכלים עליך לראות מה תעשה. אדם רגיל לא רוצה שיחשבו כי הוא לא תורם אז התחבולה הזו עובדת נהדר וכך בעצם מכריחים אותך לתרום. ממליץ לך לעשות סיור אצל כל משתתף פורום בבית ולומר לו בפני משפחתו שיתרום מאמר לפורום. זה יעבוד בצורה טובה במיוחד אצל אלו שההורים שלהם לא יודעים שהם פאגאנים.

לא יעבוד לך.

יש פה אנשים שכבר מכירים את הטקטיקה הזאת. פולנית הם למדו בבית.

Polar Aurora

New member
יש לי ציור

הוא לא בדיוק סתווי, אבל הוא קצת פגאני וקצת דיוקן עצמי (מה שעושה אותו עוד יותר פגאני), ובשבילי יש לו משמעות רבה. אם זה נשמע לכם מתאים, אני מוכנה "לתרום" אותו לפסטיבל.

למעלה