כאבי בטן חזקים

חדשה 39

New member
כאבי בטן חזקים

אז ככה לאחר בילוי של 24 שעות במיון של תל השומר אני בחיים לא חוזרת לשם יותר
חיכתי למעלה משמונה שעות לכירורג כי הם היו עסוקים בחדרי ניתוח
שלחו אותי לצילום בטן עם חומר ניגוד יש לו טעם יותר גרוע מאקונומיקה במקרה הטוב כי בלילה לא עושים שיקוף ואולטראוסנד בלילה
בצילום הטבעת ניצפתה במקומה והמעבר היה תקין
היום בבוקר עשיתי אולטראסונד שניצפתנה אבן גדולה 3 ס"מ עם כיס מרה מכווץ שאני לא יודעת מה זה אומר
רצו לאשפז אותי בגלל הכאבים ולנתח בגלל כאבילא הסכמתי והשתחחרתי הביתה ומחר אמשיך בבדיקה מול קופת חולים איך ניתן לבצע את הניתוח
אני לא מכירה מנתח כיס מרה בכלל
\אז זהו הבטחתי לעדכן ולא כמו בפעמים קודמות
תודה לכולם על הנכונות לעזור
ורק שתדעו שהרבה פחות קרינה ניתן לעשות צילום בטן לשתות חומר ניגוד ולראות האם הטבעת תקינה

קוביd1

New member
תודה על העידכון

האם קיבלת את הדיסק של הצילום בטן ,להראות את זה לרופא המשפחה ,ואולי לד"ר אבינוח
למזלך הרע נפלת לערב שכל הכירורגים היו עסוקים בניתוחים ,זה יכול לקרות בכל בית חולים.
תראי האם אפשר לעשות את ניתוח הוצאת האבנים מכיס המרה ,במקום הכי טוב ,אולי אפילו בפרטי באם יש לך אפשרות , לא כדאי להתעסק עם האבן הזאת ,כי היא יכולה להביא לכאבי תופת שיכולות להטריף ו,שמעתי על כמה מקרים כאלה .
הרבה בריאות תרגישי טוב

קובי

חדשה 39

New member
כאבי בטן חזקים

היי קובי לא קיבלתי את הדיסק הם לא נותנים אבל שני כירורגים אמרו שהטבעת תקינה האם אפשר לסמוך על זה על סמך מה שעברתי שם.?
בכל אופן שאלו אותי האם אני רוצה לשחרר את הטבעת ולא הסכמתי
למרות שכל מה שאני אוכלת עושה לי רע ויש לי תחושת צרבת לא היה כל כך עם מי לדבר מחר שאגש לרופאת משפחה אשאל.

קוביd1

New member
לחדשה

תראי לרופאת משפחה את מכתב השחרור מבית החולים ובמיוחד לאבנים בכיס המרה ,אולי זה גורם לך לכל הבלגנים שיש לך ,אולי אין לזה קשר בכלל לטבעת ,חדר מיון מיועד לפתרון בעיות חירום ,ואת המשך הבירור אפשר לעשות בקופת חולים ,אבל לא למשוך את זה יותר מידי שלא יגיע למצב חירום באמת
זה שחיכית הרבה שעות לרופא כירורג לא אומר שום דבר על רמתו של בית החולים ,נראה לי שאפשר לסמוך על חוות הדעת של הרופאים ,

קובי

tzfat

New member
לא עקבתי על כל סיפוריך אבל כאבים נובע

מכל מיני סיבות ולא משנה איזה ניתוח עברנו
עצם העובדה שירדת במשקל יכול לגרום לכאבים יותר בצד ימין
שמקרין לשכנות ולכתף -אלו סימפטומים לאבנים בכיס המרה
ורופא משפחה /כירוג יכול להחליט לפי תוצאות האוטראסאונד/ct בנוסף לבדיקות הדם ואם יש דלקת אז אולי כדאי אנטיביוטיקה וניתוח להוצאת כיס המרה או לייזר לשבור ולרסס את האבן.
לפחות לכאבים עש סיבה מוצדקת ולא רק דמיונך.
כעת החלטתך עם ייעוץ הרופא איך להמשיך הלאה.
בהצלחה,
מקימי מצפת

אופירA

New member
מנהל
בכל מקרה, לאור הנתונים

כרגע חובה לפתוח את הטבעת בחצי CC לפחות, ולראות אם זה משפיע על עוצמת הכאבים.

אם יש צרבת ובחילה מהאכילה - חובה לפתוח כרגע את הטבעת. לא תפתחי - דברים יחמירו.
(אחרי שיחלים, אפשר יהיה לסגור 1/4).

אם אחרי פתיחה של 1/2CC יש הקלה אבל לא הכל חולף, חובה לפתוח עוד 1/2 ולראות אם יש יותר הקלה.

את הדיסק צריך לקבל/לקנות. אפשר לסמוך על הכירורגים שהם מנתחים טובים מאוד (ולא טבעת!), אבל רק ד"ר אבינוח יודע לפענח את הצילום כמו שצריך...
גם פענוח של ד"ר אבינוח אינו ערובה שתגלו מה הבעיה. הרבה בעיות חמורות עם טבעת לא רואים בשיקוף.

פתיחה כנ"ל של הטבעת מלמדת הכי טוב מה קורה עם הטבעת, ואם הבעיה בכלל משם או לא.

רופאת משפחה תתן לך אומפרדקס נגד הצרבת. וזה לא הטיפול הנכון במקרה שהצרבת נובעת ממערכת העיכול עקב הטבעת. ולפי הסימנים שלך זו הסיבה, וצריך לפתוח!
אומפרדקס במקום לפתוח טבעת זה כמו בי"ח מתחת לגשר... יותר גרוע - לא רק שזה לא יעזור, אלא גם הבעיה תחמיר, במידה והיא נובעת מהטבעת ולא מטופלת.

לפעמים גם אם הבעיה לא קשורה לטבעת, פתיחת הטבעת מקלה על הסבל ועוזרת לגוף לרפא את עצמו. אחרי שנפתרת הבעיה, אפשר לעשות סגירה חלקית בטבעת בחזרה (לעולם לא לסגור את הכמות שפתחנו, אם פתחנו יותר מ-1/4, אלא בשלבים הדרגתיים).

אופירA

New member
מנהל
צילום וושט קיבה ותריסריון - שיקוף עם באריום

אין כירורג במיון?

אני מאוד לא אוהבת לגשת לבית חולים שלא מבצע ניתוחי טבעת, כאשר יש לי בעיה בטבעת.
צריך בי"ח שמבצע ניתוחי טבעת, ומבין מה צריך לחפש.
אפילו אם צריך בשביל זה לנסוע עד סורוקה בב"ש.
זו החשיבה שלי.

התקשרת לד"ר אבינוח? לאוסנת? החל מ-10 בלילה אפשר להשיג את הד"ר עצמו בנייד.

בתל השומר כבר לא מבצעים ניתוחי טבעת?

בעבר ביצעו ורבים. היום כבר לא? בכל מקרה יש שם שלושה רופאים שיודעים היטב להתעסק עם הטבעת (דר' פייגין, דר' גויטין ופרופ' רובין)

אופירA

New member
מנהל
יודעים, אבל לא רוצים.

וגם פייגין וגוטין ורובין לא נמצאים במיון. במיון יש מדיניות לפתוח את כל הטבעת, ושהמנותח ישבור את הראש.
לגבי פענוח הצילום שמעתי סיפורים שסמרו שערותי. מלבד ד"ר סובחי וד"ר אבינוח - לא הייתי נותנת לאף אחד לפענח את הצילום של הטבעת והוושט.
בבתי חולים שלא רוצים לעשות טבעת, יש מדיניות משונה לגבי מנותחי טבעת, וזה יכול להתבטא גם ב"לאבחן" כל מיני בעיות ועיזים, ולהפחיד את המנותח במטרה שיעשה ניתוח חלופי, לא לטפל בבעיה האמיתית כדי שהטבעת תישאר לא תקינה והמנותח ישתכנע לעשות ניתוח אחר, וכל מיני רעיונות מוזרים שבינם לבין בריאות המנותח אין שום קשר מלבד קשר הפוך...

אז הנה עוד סיפור כמה "כדאי" לבקש עזרה בנוגע לטבעת בבי"ח שמתנגד לה.
אז לא להיות ראש בקיר, ולא לקחת סיכונים להיות השפן הבא בתור. אם צריכים נעליים לא הולכים לחייט. וגם כשהולכים לסנדלר, לוודא שהוא שפוי בדעתו. אם יש חשד שאולי לא, למה לקחת סיכון? יש סנדלרים אחרים זמינים.

תשמעי, כשהייתי צריכה את עזרת המיון, לפני שנים

עם הטבעת ביקשתי שאך ורק דר' גויטן או דר' פייגין יגעו בי ואכן הזעיקו את דר' גויטן מהבית. זה היה בשבת. הוא לא היה כונן ולא כלום אבל הגיע. לא הכרתי אותו ולא הייתי מנותחת שלו. כך שאני מאמינה שיש הקשבה לפציינט אם הוא יודע מה לבקש.

אופירA

New member
מנהל
אמונה זה דבר טוב. העובדות בשטח שונות

וכיוון שכך, אני לא סומכת על ביה"ח הזה (בנוגע לאיתור בעיה עם טבעת ואפילו צילום - הנה, הם לא נותנים את הדיסק!). והסיפור כאן רק מחזק את דעתי.

מה שהיה לפני שנים לא קיים היום. המציאות היום שונה בתכלית.
לפני שנים לא היה שום אינטרס לשכנע את האנשים לעשות שרוול במקום הטבעת ש"נכשלה".
לפני שנים היו מיומנים שם בניתוח הטבעת. היום כבר כמה זמן שהם לא עושים את זה יותר, והמיומנות ירדה.
לפני שנים היתה יותר תמימות, והיום האינטרסים בבתי חולים רבים הם לפתוח את כל הטבעת כדי למנוע כל מיני "ניצול מצב" של מנותחים. הצרה שזה פוגע בבריאות המנותחים, אז אני מאוד מבינה את ביה"ח, אבל גם מבינה שלגוף שלי כדאי לקבל טיפול בריא יותר.

וחוץ מזה, כבר המון זמן שכחתי לומר לך - ברוכה הבאה

בד"כ אני לא אוהבת שאנשים עושים רביזיות. אבל אני אוהבת שאנשים שכבר עשו רביזיות תומכים פה בפורום במנותחים טריים

אופירA

New member
מנהל
לא תקין

בואי נחשוב מה אפשר לעשות -
כיוון שהכאבים הופיעו עם המלון, ונחלשו כשהוא יצא אחרי 4 ימים - יש לחשוד במלון, כמובן.
העצה - לעקוב עוד 3 ימים ולראות מה קורה לכאבים. לזהות בדיוק מתי הם מתרחשים.
זה לא צריך להיות כך כמובן, וצריך להבין מה קורה כדי לשער מה לעשות.

כדאי לעשות צילום וושט קיבה. יש בקופ"ח, אבל שם הוא גדול ומורכב, גם בשכיבה וגם בעמידה, בלי חולצה ועם הרבה בריום לשתות.
ויש אפשרות לחברי מכבי באסותא, על המקום ביום של התור לרופא. והוא מסתכל על זה ואומר אם הטבעת במקום.
כדאי לקבוע תור למנתח ולעשות את הבדיקה איכשהו, שיסתכל עליה.
אם את עושה בקופ"ח, התשובה של הטכנאי לא מעניינת אף אחד. צריך את הצילום עצמו. אם זה לא באסותא, אז צריך להביא את הדיסק מהמכון (ולא משנה אם הם אומרים לך שהמנתח רואה את התשובה... תבקשי את הדיסק!).

מלון אוהב מאוד להיתקע בטבעת. למה? אל תשאלי אותי, אבל כל אדם עשירי מספר לי על מלון שנתקע לו.
לפעמים הוא חוסם לגמרי את המעבר, והבן אדם לא נושם לי בטלפון (ואני צריכה להכריח אותו לשתות ולהקיא, וגם לאכול בייגלה שמיניות קטן/גרעינים לבנים/פריכיות אורז - כדי לשחרר את החתיכה שתקועה).
לפעמים הוא תקוע בלי לחסום. אם מרגישים שהוא קצת תקוע, אבל יכולים לאכול ולשתות - אין להשלים עם ההרגשה של "קצת תקוע" וכדאי לנסות להקיא מה ש"קצת תקוע". וגם לאכול מאכלים יבשים "מרעישים" (כנ"ל) כדי שישחררו את זה.

אז תעקבי אחר הכאבים ותהיי חכמה יותר.

יש רק עניין אחד שאני חייבת להגיד לך - חיפשתי את הודעותייך הקודמות, וראיתי שכשיש לך בעיה וקיבלת התייחסות, את לא מעדכנת מה קרה בהמשך, איך נפתרה הבעיה.
חבל, כי אנו יכולים ללמוד מכך המון דברים. גם בשבילנו (ומגיע לנו משוב, אחרי שהגבנו לך בהתנדבות), אבל גם בשביל השאלות שלך בעתיד!
ולא רק את כמובן, כו-לם.
קצת תחשבו על הזולת.

אז אם תעדכני אותנו מה קורה, כולנו נהיה חכמים יותר, וזה רק הגון להחזיר תשובה לאחר שהתייחסנו וניסינו לעזור.

חדשה 39

New member
כאבי בטן חזקים

אופירה תודה רבה על התשובה
קיבלתי את ההערה שלך
סליחה שאכן בעבר לא עידכנתי כי דברים הסתדרו
מהיום באמת אדאג לעדכן על מנת שכולנו אכן נלמד.
שוב תודה וסליחה

למעלה