כאן נמחקה הודעה

m_shy

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

m_shy

New member
שני דברים../images/Emo65.gif

ראשית - האדם אינו טורף, כי אם אוכל כל. שנית - הרשי לי להפנות אותך למאמר על מיתוס הטבעיות. כפי שכבר ציינתי - לאריה אין ברירה - ולך יש ברירה. יתר על כן - האדם המציא שלל מושגים "לא טבעיים" על פיהם הוא חי. האם "צדק" זה "טבעי"? מה עם "מוסר"? "שיויון"? למען האמת, האדם בורח כמו מאש מ"טבעיות" כשזה נוח לו. שי משולם

lilithmm

New member
אז לפי השוויון שלך

יתוש שווה ללויתן בקיצור...השוואה מאוד נאיבית...חבל שאתה לא חושב לפני שאתה עושה דברים

m_shy

New member
אם תפסיקי לנסות לתרגם

את מה שאני אומר לשורה אחת של טקטס שאפשר לשים על סטיקר, אולי תביני על מה מדובר. זרמים נכבדים ביותר של הפילוסופיה המודרנית של המוסר עוסקים ומצדיקים את זכויות בעלי החיים. האם את מוכנה להקשיב

lilithmm

New member
אבל זה בעצם מה שאתה אומר

יש גם הרבה אנשים ישראלים שאומרים שאנכנו גזלנו לערבים את האדמה שלהם וכדאי להחזיר להם הכל ולגור באירופה כי שם טוב יותר, אז מה אם הם אמרו?

m_shy

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

m_shy

New member
קישור למאמר שהתכוונתי - תיקון../images/Emo70.gif

למרות שגם המאמר שצירפתי קודם מעניין - צירפתי אותו קודם בטעות. התכוונתי למאמר על "שרשרת המזון - מעגל החיים", שהוא יותר רלונטי, וגם קל יותר לקריאה! שי משולם

feline9

New member
לילית

התמונה קצת יותר גדולה מאשר מצבם של חיות המחמד, ולא הייתה כוונה בשאלה רק לחיות המחמד, אלא לחיות הנמצאות במשקים, שחיות בתנאים תת-הומניים בדרך כלל, סובלות בערך כל דקה מחייהן, חלקן בצינוקים למשך כל חייהן, אלה שחלק מאיתנו אוכלים, ובסוף מושמדות יום יום במיליונים, רובן בתנאים זוועתיים.

lilithmm

New member
אז תפסיקו לאכול בשר והסבל יפסק

אוכלים עגל חלב וכבד אווז לא מתוך מניעים גזעניים

feline9

New member
אולי את מתכוונת מין ולא גזע?

באמת אני לא אוכלת בשר!

גילי 10

New member
רק רציתי להזכיר לכולכם

היטלר ימח"ש היה צימחוני הוא חס על בעלי חיים , אך לא על סבא וסבתא שלי, לא על בני עמנו, לא על בני אנוש. תילי

ז ה ב ה1

New member
גילי = ../images/Emo127.gif

לא רק היטלר. יועציו. חבר מרעיו. עוזריו. וכל האנטישמיים למיניהם. זהבה

dylan

New member
נכון, יש סרט דוקמונטרי

שכולו בעצם ראיון עם המזכירה האישית שלו (לא ראיתי את הסרט אבל היתה עליו כתבה), והיא אומרת שהוא היה צימחוני בגלל בעיות עיכול..

morality

New member
היטלר אהב לאכול בשר ../images/Emo21.gif

אבל בגלל שהוא סבל מבעיות עיכול ומגזים(!) הוא עבר לצמחונות זמנית בעקבות המלצת רופאו. ידידתו, הצלמת, סיפרה לא מזמן בראיון שפעם טיילה איתו ועם כלבו ולפתע הוא בעט בכלב בחוזקה. לתדהמתה, ענה "הייתי חייב. אין ברירה".

m_shy

New member
מוסר נגזר מהיכולת לבחור.

לך יש יכולת לבחור. לאריה אין. אמות המוסר שלנו מרשות לנו להעדיף את חיינו על חייו של פרט אחר. אמות המוסר שלנו לא מרשות לנו לפגוע באחר, שלא מהגנה ברורה ומיידית על עצמנו. היום, משום מה, רוב האנשים מוכנים לפעול על פי אמות מוסר אלו כלפי בני אדם אחרים. פעם - הם הסכימו להכיל אותן רק על גברים, ורק על לבנים. יום יבוא, וכראוי, כל יצור חי, החש סבל, מצוקה, ושמחה, שיש לו אינטרסים משל עצמו - יזכה להנות מזכויות אלה בהיותו עומד בקריטריונים אלה - שהם שמקנים גם לנו את הזכות שינהגו בנו במוסריות. שי משולם

למעלה