כאשר לא נכנס לגוף מוצר חלב

מרב נוב

New member
מה הכמות?

אם אכלתי בצל ירוק אחד בכריך שבו מרוחה טחינה גולמית.
זה מספק את תצרוכת הסידן שלי?
אני מניחה שלא.
 

Gidi Shemer

New member
את מניחה נכון

זה אכן לא מספיק.

את צריכה סדר גודל של 1000 מ"ג סידן (ויותר אם את אישה מבוגרת מעל גיל 50). יתכן מאד ואת צריכה פחות, כי קשה לדעת איפה את נופלת בפילוג האוכלוסייה, אבל +1000 מ"ג אמורים לכסות את הצרכים של נשים ב 97 אחוז.

סדרי גודל?
בכוס של קייל או collard greens מבושלים יש כ- 180 מ"ג.

בכף טחינה יש 70 מ"ג (כלומר, שלש כפות טוחינה מכסות לך כבר חמישית מהצריכה היומית).

טופו- 100 גרם יכיל כ- 350 מ"ג סידן, אבל טופו מעושר- אפילו עוד יותר.

כדאי לקחת בחשבון שלא כל הסידן שבעלים הירוקים או הקטניות הוא זמין. בישול יעזור במידה מסויימת (במקרה של קטניות- גם הנבטה). כדאי גם להימנע משתיית קפה בזמן הארוחה (כנראה גם תה, אבל יש מחקרים הפוכים). מלח- כמה פחות יותר טוב לספיגת הסידן.
 

vegetalien

New member
דרדס קטנוני מגיב

באומרו ביובש שגם לא כל הסידן שבחלב פרות זמין.
סתם, כדי שלא יירמז חלילה שמקור אחד עדיף בהכרח על אחר.
 

Gidi Shemer

New member
אבל דרדס קטנוני, היא לא מתכוונת לשתות חלב

היא שואלת את השאלות כחלק ממעבר לטבעונות

 

ladybug6

New member
זה נשמע ממש הרבה

1000 מ"ג
מתקשה לראות איך אני מגיעה לכמויות כאלו ביום..
 

vegetalien

New member
את פלא מהלך.

אני מתקשה לחשוב איך את מסתדרת עם הקלוריות.
 

Gidi Shemer

New member
זוהי ההמלצה שמכסה את הצרכים

של כ- 97 אחוז מהנשים בגיל מסוים. מאד ייתכן וחצי מזה מספיק לך. מדובר יותר בבטחונות ובהתפלגות אוכלוסיה.

כמובן שהמון קשור בגנטיקה, בויטמין D, במקור של הסידן ועוד.

אל תעשני ותעשי הרבה ספורט, כולל ספורט משקולות. זה הדבר הכי חשוב שאת שולטת בו.
 

RSPA

New member
וכאן יש אפילו תפריט לעזור לנופר


סיכום חביב מאתר הכללית כולל הסברים (דומים למה שהעלתם כבר) על נקודות שונות.
http://tinyurl.com/na62tms

יש שם גם הפניה באחד הטוקבקים למאמר מקיף אף יותר שמענין לקרוא על איך להגיע לכמות הרצויה של סידן >>> http://tinyurl.com/psofzmk


ובכלל שווה לקרוא את הטוקבקים ואת שיח הדיאטניות שם, כשכל אחת "מלמדת" את רעותה.
 

ladybug6

New member
הפסקתי לעשן לפני שלוש שנים

ולאחרונה התחלתי גם חדר כושר כולל משקולות!
אמנם משקולות של קילו אבל היי, אם כואב לי אחר כך כנראה שזה מספיק טוב
 

ladybug6

New member
עם הקלוריות אני מסתדרת

אבל בענייני הסידן אני פתאום פחות בטוחה... בהתחשב בזה שאני כמעט ולא אוכלת טחינה, מעולם לא טעמתי קייל, אסור לי מצליבים חיים (ומבושלים רק במידה), וקטניות זה לא דבר שאני יכולה לאכול הרבה ממנו בבת אחת כי זה מפוצץ..
מזל שאני אוהבת חלב סויה מועשר

מצד שני מעולם לא הייתי צרכנית גדולה של מוצרי חלב והם לא היו חלק משמעותי בתפריט שלי גם לפני הטבעונות ועד היום לא שברתי שומדבר, טפו טפו, אז כנראה שהכל בסדר.
 

מרב נוב

New member
תודה לכל המשיבים עד כה

ולכאלה שיוסיפו ,,,גם כן התודה.
יש לי הרבה ללמוד.
 

27182

New member
טחינה היא כנראה מקור לא טוב

בטחינה יש כמות מאוד גדולה של אוקסלט וגם של חומצה פיטית, כך שספיגת הסידן ממנה זעומה.
 
בקישור שהבאת אין נתונים

לגבי ספיגת הסידן מטחינה משומשום מלא. לעומת זאת מטחינה משומשום רגיל רשום 21% ספיגה. אפשר אולי להניח שמכיוון שבטחינה רגילה אין חומצה פיטית הספיגה תהיה יותר טובה אבל כאמור אי אפשר לדעת זאת בוודאות, לפחות לא לפי הקישור הנ"ל...
 

vegetalien

New member
כי השאלה

הייתה לגבי טחינה משומשום מקולף.

לגבי טחינה משומשום מלא יש פחות מידע, אבל עפ"י אחד המאמרים נראה ששיעור הספיגה עומד על... כ- 4% (בין 3.5% ל- 4.2%, תלוי בסוג השומשום), בעיקר עקב תכולת אוקסלאט גבוהה.
 

RSPA

New member
מענין שלמרות הספיגה הנמוכה יחסית

של הטחינה המלאה, עדין היא כדאית יותר לצריכה מטעמים תזונתיים.
יוצא שב 100 גרם טחינה מלאה על בסיס של 850 מ"ג נספגים (בהתאם לאחוז שציינת) כ-30 פלוס מ"ג סידן. לעומת זאת באותה כמות טחינה רגילה ועל בסיס 120 מ"ג סידן נספגים בערך 25 מ"ג.
כמובן שהכל תלוי גם בכמה באמת סידן יש בטחינה מכל סוג (וכבר דובר על אמינות הפרסומים בענין).
 
למעלה