כביכול ברור מאליו, וכולנו משתמשים בכינוי הזה

EdisonGirl

New member
כביכול ברור מאליו, וכולנו משתמשים בכינוי הזה

אבל מה זה, לעזאזל, ילדותיות, בעיניך?

ואני לא מבקשת הגדרה מילונית, כי בשביל זה לא צריך את הפורום
אני רוצה את ההגדרה שלך.
מה במישהו אחר גורם לך לחשוב שהוא ילדותי? מה לא תעשה/י כדי לא להיחשב בעיני עצמך ובעיני הסביבה כילדותי/ת?

אין לי הגדרה מוצלחת לילדותיות

בעיקר כי אני חושבת שזה תלוי נסיבות, כלומר ביחס למשהו. למשל בתחום מסוים ילדותיות יכולה להתפרש כדבר אחד, בתחום אחר כדבר אחר.
בגדול, אנסה להסביר פחות או יותר אילו דברים אני כן מוצאת בהם ילדותיות לפעמים.

למשל, אדם חסר שאיפות בחיים, מרגיש לי ילדותי.
אני מאמינה שכל אחד צריך להתקדם לאנשהו והשמיים הם הגבול.
קשה לי עם אנשים שלא רוצים ללמוד משהו בשלב כלשהו בחייהם (מבחינתי שיהיה קורס בניית ציפורניים ולא תואר אקדמי) או שואפים להתברג גבוה במקום בו נמצאים או לשנות כיוון (אני מדברת על אלה שלא מצאו את ייעודם ו/או לא טוב להם במקום בו הם נמצאים בחיים).
בעיני, השאננות או האזילת כוחות או רצון ללמוד ולהתקדם מצביעה הרבה פעמים על ילדותיות כי לרוב זה בא ממקום של חוסר מחשבה מקיפה על החיים או על העתיד או מחוסר כיוון בסיסי לחיים והמציאת כיוון הזה היא חלק מההתבגרות והגדרת הזהות שלנו בתוכה.

אני מרגישה ילדתויות בחוסר רצון או יכולת להתחייב.
זה יכול להיות למקום עבודה, ללימודים, לזוגיות וכו'.
מבין אלה שמניתי, הקושי האישי שלי ההכי גדול הוא בתחום הזוגי.
אין לי כרגע זוגיות ואני גם לא רואה את זה קורה בתקופה הקרובה. לא שאני פרפר או לא יכולה להתחייב לנאמנות, בדיוק להיפך.
פשוט קשה לי (בשל כל מיני אכזבות שחוויותי בחיי, לאו דווקא התחום הרומנטי) להתחייב למישהו חדש שאני מכירה. לא יודעת להסביר ממש למה אני מתכוונת...
בעיני, זה מרגיש אפילו לי ילדותי, הבריחה הזו...

מה עוד? יש עוד!
למשל, מי שלא חי עם רגליים על הקרקע. שחי חיים שהם נטו בילויים- יכול להיות שופינג, בתי קפה, מסיבות וכו' וזה מבלי להסתכל על החיים כמו שהם באמת.
צריך לדעת להרוויח ולהתפרנס ולא להרגיש שהכל בטוח, גם אם ניחנת בהורים מיליונרים, אי אפשר לחיות על חשבונם כל החיים. שיעזרו, מברוק!
יש אנשים שלא יודעים מחירים של שום דבר או כל מיני דברים בסיסיים אחרים, שזה בעיני לחיות לא מחובר למציאות וזה ילדותי.

דבר אחרון ילדותי שנזכרתי בו, זה דווקא משהו בי.
זו התפנקות בנושא אוכל. אני מאוד אוהבת לאכול (ורואים את זה) אבל יש דברים שאני לא אוכלת או לא אוכלת באופן מסוים או לפי מצב רוח מסוים וזה הרבה פעמים מתפרש אפילו בעיני שלי כילדותי.

כמובן שיש עוד, כתבתי רק מה שעלה לי כרע בראש...

EdisonGirl

New member
לי אלה דווקא נראות הגדרות מוצלחות..

לפחות רובן המוחלט.

אצלי לפי ההגדרות שלך יש קטע ילדותי, שאני לא עושה משהו שלא בא לי. זה אומר שלחשבונות יש מזל שבא לי לשלם אותם, ולבית יש מזל כשבא לי לסדר ולנקות אותו ולעבודה ולחשבון הבנק שלי יש מזל שבא לי לעבוד ובא לי להיות בנאדם שקול בנוגע לכספים, כי אני אוהבת ליהנות מהחיים. אני לא באמת השלמתי עם הרעיון שיש חובות בחיים ושיש דבר כזה "צריך".

irreplacable

New member
כשאני מכנה מישהו "ילדותי"

אני בדרך כלל מדברת על ההתנהגות שלו ביחס לאיך שהוא מגיב לדברים שנאמרים\נעשים לו למשל... אבא שלי
! כשהוא רב עם אמא שלי, הוא חוזר אחרי מה שהיא אומרת בניסיון עלוב לחקות אותה כשהכוונה שלו זה לזלזל במה שהיא אמרה. זה מה שנקרא לדעתי התנהגות ילדותית. במקום להגיד לה בצורה בוגרת שהוא לא מסכים איתה ולהסביר לה למה הוא לא מסכים, הוא בוחר באופציה "הקלה".

מזכיר לי

שכשהיתי קטנה,
אם רבתי עם אחותי, הדבר הכי מעצבן שיכולנו לעשות אחת לשניה היה באמצע ריב לעשות "לה לה לה לה לה" ולסתום אוזניים.

יותר ילדותי מזה אין

EdisonGirl

New member
חחחח אכן.

אני זוכרת שכילדה ממש שנאתי שעושים לי את זה. הייתי מעדיפה לא לדבר :)

blanket11

New member
אני מתאהב באבא שלך כי הוא

ממש מזכיר לי את עצמי. אפילו היום, כשאני "ילד גדול" ואימא שלי מעצבנת אותי, אז אני חוזר על הדברים שהיא אומרת מתוך רצון לזלזל בה (כי אני כועס). זה מצחיק אותי (אני מצחיק את עצמי), וזה דווקא מאפשר לי ולאבא שלך לסלוח (לאבא שלך לסלוח לאמא שלך, ולי לסלוח לאמא שלי, כשאנחנו מעוצבנים).
אני בכלל לא מסכים עם ההגדרות שלכן להתנהגות ילדותית. כי כולם מתנהגים כך, וזה דווקא חכם להתנהג כך כי באופן הזה אנחנו מתקשרים ועובדה שאת אוהבת את אבא שלך למרות שהוא ילדותית.

את יודעת מה ציפיתי שיהיה כתוב בשרשור שלכם כשבאתי מהדף הראשי של האתר ? ציפיתי לקרוא שגבר ילדותי הוא גבר שמחפש סקס. ובמקום זה, אתם רושמות שגבר שחוזר על המילים "לה, לה לה, לה הוא גבר ילדותי". לא נכון זו התנהגות מתוקה של בנאדם, והיא נועדה כדי לאפשר לעצמו לסלוח. לדעתי, אתן היתן צריכות לרשום שגבר ילדותי הוא גבר שמרמה את הבחורה שהוא רוצה קשר רציני, ואחרי שהוא מבזבז את זמנה (ואת גילה כי אתן בשנות העשרים והשעון שלכן מתקתק ובגיל 30 כבר לא תהיו אטרקטיביות נה, נה, נה, נה, נה חחחחחח) מסתבר לו שכל מה שהוא רצה בה הוא רק סטוצים. זה לדעתי התנהגות ילדותית. ההתנהגות הילדותית שלכן היא שלא השכלתן לרשום את זה.

irreplacable

New member
יופי שזה מצחיק אותך

אבל אני בטוחה שזה בכלל לא מצחיק את אמא שלך ואפילו מעליב אותה..

אני לא מבינה מה הקשר בין זה שאני אוהבת את אבא שלי לבין זה שאני חושבת שלפעמים ההתנהגות שלו ילדותית.. זה לא קשור אחד לשני. למה, אנחנו אוהבים רק אנשים מושלמים?

אני חושבת שתקשורת הרבה יותר טובה (לשני הצדדים.. בניגוד לדוגמה שאתה נתת שטובה רק לצד אחד- לצד שלך) היא תקשורת שבו מסבירים במילים במה לא מסכימים ובצורה יפה ולא פוגענית.

Optimistic Girl

New member
פשוט מאוד, זה אומר לוותר על 'הלו קיטי'

כן, אותה חתלתולה יפנית וורודה <שונאת צבע וורוד, אבל אותה אוהבת כי היא תוצרת יפן>

מאוד מחבבת אותה, אבל וויתרתי עליה מזמן,
פשוט כי היא לא מייצגת את האני האמיתי שלי,
אני אדם מאוד רציני, ולא רוצה להיחשב קלילה או ילדותית עם הקיטי הזאת,
כנל בקטע של בגדים,
ילדותיות זה להתסובב בחוץ עם חולצה של הלו קיטי, או טוויטי וכו...

אבל לא, ילדותיות זה לא דבר זה, או משהו, כאילו מי שרוצה להתנהג ככה לא איכפת לי, יש לי חברה ילדותית למשל, היא עובדת עם תינוקות וגם בעצמה אומרת על עצמה שהיא כמו תינוקת

התנהגות ילדותית היא גם להטיל אשמה כל הזמן באחרים ולא לקחת אחריות על החלק שלך בעניין,
זה גם אומר לא להיות אדם עצמאי שאחראי על החיים שלו.

EdisonGirl

New member
לאהוב בובות, סדרות או שירים מהילדות...

זו ילדותיות? אני לא חושבת ככה. אני לא חושבת שאת צריכה להגיד "בייביי" להלו קיטי אם את אוהבת אותה. זה מזכיר לי שישבתי באוטובוס ליד מישהי שבדיוק חזרה מקיעקוע של הלו קיטי על הרגל שלה. פתחתי איתה בשיחה. קודם כל, כמובן "תתחדשי" וכאלה, ואז אמרתי לה: "אני אוהבת קעקועים, אבל לא מסוגלת לעשות.. איך את יודעת שבאיזשהו שלב לא תגיעי למסקנה שזה קעקוע מטופש לגמרי, ואז כבר אין ממש דרך חזרה.. הסרה היא לא בדיוק האופציה האולטימטיבית.." אז היא ענתה לי דבר חכם: "כל הקעקועים שיש לי על הגוף מייצגים את האני שלי, וגם אם יום אחד אני כבר לא אזדהה יותר עם הלו קיטי למשל, זה עדיין חלק ממני, ממה שהייתי וממה שאני עצמי אהבתי ובחרתי לעשות, ולכן לעולם לא אתבייש או אתחרט על זה".

אני, למשל, עדיין יכולה להאזין למוזיקה מהילדות, כמו פתיחים של סדרות ופסקולים של סרטי דיסני, ועדיין מתחברת לכל מיני אקטים מהילדות.. אבל אני חושבת שבכל הנוגע להשתלבות בחיים ה"מבוגרים" אני דווקא מסתדרת לא רע ולא מרגישה שמישהו יזהה בי ילדותיות אם אני לא אחשוף את הצד הזה שבי, ככה שאולי בעצם לא מדובר בילדותיות. אולי זה פשוט עניין של טעם, ומותר לנו לאהוב מה שאהבנו בגיל 6...

Optimistic Girl

New member
אכן

בקשר למוזיקה זה ממש לא ילדותי!

מבינה את ההיא עם הקעקוע...
הקטע הוא שהלו קיטי לא מייצגת את האני האמיתית, לכן היא בחוץ

EdisonGirl

New member
פשוט נראה היה שהתאבלת עליה

אז לא רציתי שתקברי אותה כ"כ מהר אם את עדיין מחוברת אליה בנבכי נשמתך

אבל וולט דיסני זה קלאסיקה...

ויש גם מבוגרים שאוהבים מאוד את סרטי דיסני ויכולים להתחבר אליהם. אני לא רואה שום דבר רע בלאהוב דברים שנחשבים 'לילדים'. אני אישית מחבבת מאוד את "היפה והחיה" של דיסני ואוספת ספרים של אליס בארץ הפלאות והקוסם מארץ עוץ, אבל אני לא חושבת שמלבד זאת אני מתנהגת בילדותיות או מראה צד כזה שלי שהוא ילדותי מדי.
מצד שני, קשה לי קצת עם אנשים שמנסים לייפות את המציאות יתר על המידה, ולא בגלל שהם אופטימיים מטבעם אלא כי הם נאיביים מאוד ולא חושבים שיש רוע, או לא מסוגלים להתמודד איתו... וגם אנשים חסרי יכולת להחליט בעצמם ואנשים בוגרים שלא מסוגלים להיות עצמאיים.. זו ילדותיות בעיניי.

EdisonGirl

New member
לדעתי אכן אין רוע

זה סוג של אשליה, אבל זו מסקנה פילוסופית נטו..
בחיים האישיים ברור שיש גם טוב וגם רע..

גם אני לא חושבת שזה ילדותי, אבל אנחנו אוהבות את זה, ומרגישות שאין בזה שום פן ילדותי מבחינתנו, אלא שאנחנו לא בדיוק אובייקטיביות.. צודקות לגמרי, כן? אבל לא אובייקטיביות

אז זהו, שאני לא מתכוונת כמסקנה פילוסופית.

אלא אנשים שמתייחסים ל"אין רוע" הזה כדרך חיים... כלומר: נותנים לאנשים לנצל אותם מתוך מחשבה שכך הם ישיגו אושר, חיים במציאות ורודה שכולם אוהבים אותם, אבל כשאומרים להם מילה שטיפה לא נראית להם, הם מתכנסים בקונכיה של עצמם ונפגעים עד עמקי נשמתם... או כאלה שבטוחים שהכול צריך להיות מוגש להם בחיים על מגש של כסף אחרת זה אומר שזה לא נכון בשבילם.
זו תפיסה ילדותית בעיניי... והכרתי מישהי כזו שזו היתה כל השקפת העולם שלה. זה היה נראה לי בהתחלה טיפה הזוי, כי בתור בחורה בת 25, ציפיתי ממנה להיות טיפה יותר שקולה, בוגרת והגיונית בתחומים מסויימים, כמו מרבית האנשים, אבל אז הבנתי שאין מה לעשות, והיא פשוט כזו, והרי אי אפשר לשנות אנשים.

אני כן חושבת שזה בסדר להיות ילדותית טיפה, כל עוד זה לא משקף אותך כאדם, וכל עוד זה לא משליך על כל השקפת העולם שלך ומונע ממך להתקדם בחיים כאדם בוגר.

blanket11

New member
עניין של ציפיות

מה רע כל כך בהתנהגות ילדותית. יש לי בת דודה מתוקה, שכשראיתי אותה ואמרתי לה "נקניקיה בלחמניה זה לא בריא", היא עונה לי במתיקות "מה פת לי" (את האות כ' לא שומעים כל כך אצלה)

אני אומר לה "אבל סיכמתי עם אימא שאני קונה לך שווארמה" והיא עונה לי "מה פת לי", והיא עושה מה שהיא רוצה כך. איזה מתוקה היא כשהיא אומרת את זה "מה פת לי". חייבים לראות אותה איזה מתוקה. בקיצור מה שאני רוצה לומר הוא שאין פסול בהתנהגות ילדותית כזאת.

להטיל אשמה בכולם, זה תלוי. אם אדם מבוגר יטיל בי אשמה, זה יכעיס אותי. אם ילד/ה קטן יטיל בי אשמה, אני אבדוק איתו במה אני אשם, וגם אם אני בטוח שהוא שוגה אני ארצה לרצות אותו ואבקש ממנו סליחה.

פעם, לפני שבועיים ראיתי בתוכנית של עדי אשכנזי, שהיא אומרת שהאבות של היום השתנו. כי אם בעבר אימא היתה מאיימת על הילד "אני אגיד את מה שעשית לאבא, ואבא יכעס עליך", הילד היה מפחד מאבא. כיום, אם הילד כבר לא מפחד מאבא כי הילד יודע שכשאבא יחזור האבא יבכה לילד "למה עשית את זה, אתה רוצה אקנה לך משהו?".
אצלנו במשפחה צחקנו כי נזכרנו שאני בדיוק כזה שאם אהיה אבא, אבכה לילד/ה שלי, אהיה החלש והילד/ה ישלוט עלי. ככה אני בנוי. אגב, זה מה שיוצר קשר טוב. הסלחנות האינסופית הזאת ילד/ה ויצירת קשר שבה הוא שולט ודומיננטי. בת דודה שלי אוהבת אותי בדיוק מהסיבה הזאת שרק איתי היא מרגישה חופשיה להגיד מה שהיא רוצה, ולבקש מה שהיא רוצה, לדבר מה שהיא רוצה, לעשות מה שהיא רוצה וכיף לה.

סליחה שחרגתי קצת מהנושא. אבל זה בעצם כן קשור. מה שאני רוצה לומר בהקשר הזה הוא שילד/ה מותר להיות ילד/ה. ממבוגר אני מצפה להתנהגות אחראית יותר ומתחשבת יותר.

Optimistic Girl

New member
ברוך הבא לפורום

אתה לא חרגת מהנושא, אתה יכול לכתוב מה שבא לך

בקשר לציפיות שלך ממבוגרים... מעניין מה גרם לך לחלק את המבוגרים לילדים בצורה כל כך דרסטית, כיאלו גם ילד יהפוך למבוגר,

הבת דודה הקטנה תגדל באחד הימים, ותהיה מבוגרת,
ואז?
כשזה יקרה, איך תתנהג איתה?

למעלה