איך אני בוחרת?
חלק מהמטופלים כבר יודעים מראש מה הם רוצים: רייקי או תקשור. תטא הילינג - אנשים פחות מכירים, אז הם מבקשים רק אחרי שכבר היו בטיפול שכזה. וכאשר נדרשת בחירה , אני פורשת בפני המטופל את האפשרויות. יש כאלה שבוחרים לבד ויש כאלה שמבקשים שאני אחליט מה מתאים. כל מקרה לגופו. לפעמים אני מרגישה שקודם כל צריך לטפל ישירות בגוף הפיזי, להרגיע, לאזן, לתת כוח ואז כמובן שאני עושה רייקי. אם מישהו יבוא עם כאבים בגוף, אז קודם אטפל ברייקי. ובטפולים הבאים נתיחס גם לצד הנפשי. כאשר מטופלים פונים בגלל קושי רגשי, או לצורך יעוץ וקבלת החלטות אז תקשור ותטא הילינג נכנסים לפעולה. ולגבי שאלתך אם יש משהו שמתאים לאדם אחד לעומת מישהו אחר, בהחלט כן. תלוי ברמת הפתיחות. למשל בתטא הילינג הדרך שבה מטפלים בשינוי אמונות, יכולה להראות קצת מוזרה לאנשים מסויימים (ומי שחווה את זה יודע על מה אני מדברת...) לכן אני רואה אם זה מתאים ועד כמה המטופל מתחבר לתהליך הטיפולי. יש גם מטופלים שלא אוהבים לדבר ולהעלות דברים מהתת מודע, ולהם מתאים יותר רייקי. ויש כמובן אנשים שזקוקים למגע. ובאופן כללי אני מוצאת שהשיטות השונות של הרפואה האלטרנטיבית תואמות הרבה פעמים את האמונות של אנשים. לדוגמא: אנשים שהולכים לדיקור, חלקם באים מהמקום שרוצה טיפול אלטרנטיבי שהוא גם "מדעי". כי רפואה סינית נחשבת כמשהו מדעי, לומדים אותה במשך מספר שנים והיא מתבססת על הרעיון של דיקור בנקודות הפרושות על ערוצי אנרגיה שבתוך הגוף לצורך פתיחת חסימות. זו גם הסיבה לדעתי שרפואה סינית היא הכי פופולרית בקרב השיטות. אנשים שפונים להומאופתיה, יתכן והם רוצים להרגיש שהם מקבלים "תרופה", כמו התרופות הסטנדרטיות, רק ללא כימיקלים ובאופן טבעי וזה כמובן לא פולשני כמו דיקור. ולבוא לטיפול אנרגטי/תקשור דורש גם אמונות מסויימות, כי מדובר במשהו מאד איזוטרי ולא מדעי, טיפול שלא ברור מה קורה בזמן התהליך והמבחן היחידי ליעילותו הוא מבחן התוצאה ומבחן החוויה. וזה בולט בעיקר ברייקי. בתקשור עוד יש הוכחה של מידע מדוייק שעולה ונותן תוקף מידיי לטיפול. בגלל זה אני מאד אוהבת את הרייקי, רב הנסתר על הגלוי וכל פעם זה מפתיע מחדש....