כבל COAX

mattyr 4z7bde

New member
כבל COAX

היי חברים כמה שאלות לגבי הקמת תחנה חדשה בדירה: 1. מה הCOAX הכי מתאים לFEED לאנטנה שנמצאת על גג הבניין (8קומות) ואני בקומה 4 משהו כמו 50 מטר פחות או יותר? RG58? או משהו אחר? הכבל צריך להיות גמיש כי הוא עובר בתעלות בקיר כדי להגיע לתחנה (שעדין אין אבל מקווה שיהיה בקרוב) איפה המקום הכי טוב וזול לקנות כבל כזה? 2. מבדיקה קצרה שעשיתי בעיקר בINTERNET נראה לי שאנטנת G5RVJ הכי מתאימה לגג עם מקום מוגבל (גם הכי פחות מושך תשומת לב) אם אני מתקין אותה בצורת V הפוך יש כללים שהרגליים חייבים להיות ב 180 מעלות אחד מהשני או זה לא מחייב? 3. מה הפתרון הכי טוב להארקה בבניין משותף? חשבתי על צינורות מים אבל אני גר בבנין חדש שבתוך הבית הכל צינורות פלסטיק. רעיונות יתקבלו בברכה תודה מראש מתי

4Z7CBF

New member
כבל

אני לא רואה שום בעיה להשתמש בכבל RG-58 להיפך הכבל זמין לקנייה בארץ וכמו כן קונקטורים זמינים כמו BNC או MINI-UHF. קונקטורים מסוג PL-258/259 לא ניתן להשיג בארץ אלה אם יש לך חברים.

4Z7CBF

New member
ניתן לרכוש

ברחוב שדרות הר-ציון בתל-אביב אצל בלצר /אלקטורניקה שדרות הר-ציון /אבן אלקטורניקה/ חן אלקטרוניקה ואולי אצל סימן טוב.

4z5pj

New member
הארקה

אם אתה גר בבניין חדש עדיף לחבר הארקה לפס השוואת פוטנציאלים בארון חשמל. אם אני לא טועה התקן הזה קיים מ 1981. לגבי קואקס אני עובד עם RG58 ואנטנה דייפול ואין שום בעיה עם זה. לפי אות הקריאה בדרגה שלך היא ד' ואם זכרוני אינו מטעה אותי כרגע אתה יכול לעבוד רק על 6מ' אלא אם כן אתה בדרך להפוך לדרגה ב' . בכל מקרה שיהיה בהצלחה. אלי 4Z5PJ

mattyr 4z7bde

New member
הארקה

תודה על המידע אני דרגה ד ובדרך ל ב כרגע אני מתחיל הכנות כי נראה לי שתהליך הקמת משמיות לתחנה של HF לוקחת זמן (במיוחד עם יש לך 3 ילדים קטנים) לכן אני כבר רוצה להכין את התשתיות האנטנה תשתמש רק לקליטה ב HF בשלב ראשון עד קבלת הרשיון דרגה ב אך אני מזהה את פס השוואת פוטנציאלים בארון חשמל? איזה דיפול יש לך? ןכמה מטרים של RG58 יש בין האנטנה למכשיר? תודה מתי

עוז מ

New member
שלום מתי

בתחנות חובבים נהוג להשתמש ב RG-213 עבור מקמש HF ולא ב RG-58 בשל הניחות הגבוה של הכבל. אני עובד רק עם RG-213 . הבעיה היא להשיג את הכבל. ניתן להשיג כבל כזה וקונקטורים בטלמיר בחיפה או בליאון אלקטרוניקה - כך בחשבון שזה יקר מאוד. עלות קונקטור - 15 עד 20 ש"ח עלות 50 כבל - 500 ש"ח עוז - 4X6TF

mattyr 4z7bde

New member
rg213

היי עוז תודה על המידע האם ה RG213 גמיש כמו RG58 וניתן להעביר אותו בקירות? האם יש חנות בת"א שמוכר אותו? תודה מתי

עוז מ

New member
RG-213

לצערי אני לא מכיר ספק נורמלי באיזור המרכז (למרות שאני תושב האיזור) הכבל הוא גמיש אבל בודאי לא כמו ה 58 מאחר והוא יותר עבה, מה הכוונה בהעברה דרך קירות אם צריכים כיפופים חדים אז הדבר לא רצוי.

mattyr 4z7bde

New member
rg213

יש לי הכנה בבית להעביר אנטנה מהגג ז"א מעברים בקירות לא מאמין שיש שבירות של 90 מעלות אבל הכבל צריך להיות מספיק גמיש נראה לי שאני יתחיל עם RG58 ואם זה לא יהיה מספק אני יחליף ל RG213 וזאת משיקולי מחיר ופחד של מעבר בקירות

4Z7CBF

New member
נו באמת

הבן אדם הולך לשדר/לקלוט על 2 מטר אז בשביל זה צריך להפוך עולמות בכדי להשיג חתיכת RG-213.

4z5pj

New member
RG58 (גם למארק הלא רגוע...)

ראשית כל כבל RG213 הוא עבה ולא ממש גמיש כמו RG58 אבל כמו שנאמר החסרון הגדול של RG58 בהנחתה. אני גר בקומת קרקע של בניין 3 קומות ולכן הכבל יורד מהגג בערך כ 15מ'. יש לי דייפול ל 20מ' ו 40 מ' אבל אני מצליח לעבוד גם על 15מ' 17מ' ו 10מ' (בעזרת טיונר כמובן..) אלי 4Z5PJ

mattyr 4z7bde

New member
RG213

היי 4z5pj אפשר לקבל את הפלפון שלך כדי להתייעץ לגבי הכבל הנכון ורמת הגמישות שלו ושימוש ב REMOTE COAX SWITCH ? תודה מתי

Merkado

New member
כבל לתחנת חובבים

חובבי רדיו משתמשים בכבל RG 213 או ב 214 ומי שעובד הספקים גבוהים RG 217 RG58 הוא כבל שאינו מתאים להספקים \ לתדרים ביחס לאורך הנדרש זהירות מהקונקטורים שמסתובבים בשוק המקומי הם בדרך כלל מסוג זול ולא איכותי . אתה יכול להפסיד את כל ההספק על קונקטור דפוק ! הקונקטורים צריכים לעבוד ב RF ואין להתיחס אליהם כחיבורים לחוט חשמל מי שעובד בתדרים גבוהים יהיה חייב היילקס אחרת כל הפסדים יהיו גבוהים ביותר . **** הקונקטור BNC הוא קונקטור לחיבור בתוך חדר ואינו מתאים להתקנה בחוץ ( לאורך זמן ) **** איציק

עוז מ

New member
גם לדעתי RG-58 זה לא מתאים.

בטלמיר מוכרים קונקטורים באיכות סבירה ואפילו טובה, PL-259.

4Z7CBF

New member
כן בטח

הוא חשוב שהוא הולך לשדר ב-HF. דבר שני יש כבלים מוג RG-58 שההנחתה שלהם ל-50 מטר שוות ערך ל-RG-213 רק צריך לדעת לקרוא דפי נתונים. אבל גם את הכבל הזה קשה להשיג. קונקטורים מסוג BNC תוצרת חברת Amphenol עשויים מחומרים אייכותים ובעלי אימפדנס של 50 אוהם לעומת הקונקטור המיושן מתקופת מלחמת העולם הראשונה PL-259 שאינו אטום למים ובעל אימפדנס אקראי. החובבים הוותיקים פשוט לא רוצים להפרד מהקונקטור PL-259 ומ-RG-213. בכול מקרה קונקטור מסוג BNC ניתן לאטום לחלוטיין בפני חדירת מים על-ידי מריחת RTV או סרט אטימה שחור.

Merkado

New member
rtv

כן כן RTV רק החומר הזה היה חסר לנו עכשיו אתה כבר חובב " מקצועי " **** איציק

למעלה