כבל COAX

4Z7CBF

New member
לא מקצועי רק מקצוען

יש לך הרבה מה ללמוד ממני בתחום המעשי וחבל שאתה שולל על הסף פיתרונות יצירתיים.

Merkado

New member
RTV ומוצרי אטימה בצבע שחור

4Z7CBF אין בכוונתי להכנס לדיון אישי מי מקצוען ומי החובב פה . מצידי אתה יכול להיות המקצוען . ואתה יכול להפגין פתרונות יצירתיים . בינתיים אתה מפרסם לוחות מפרט של כבלי תקשורת ומבקש סליחה כי יש טעות .... סליחה טעינו . אין ספק שאתה משתדל להוכיח ?? למי ? מה ? נגררתי לפורום זה ומצאתי את עצמי מנסה להסביר ואולי גם ללמד את מי שרוצה ללמוד . אומנם אני לא מהנדס RF וגם לא טכנאי קשר מקצועי . מה שחברי ואני עושים חובבי הרדיו בישראל משתמשים כבר שנים רבות ( כ 30 שנה ) . מה לעשות זה עובד ! איזה כבל משתמשים תאמין לי אני יודע . אתה רוצה להתשמש בכבל אחר בבקשה . אתה רוצה להשתמש בחומר אטימה ממשפחת ה RTV אתה מוזמן . אתה רוצה לשתמש בחומר אטימה שחור ( לא סרט בידוד ) אתה יכול אבל אבל !! זכור ש RTV הוא חומר שלא ניתן להוריד . ש RTV הוא חומר שיוצר ראקציה כימית עם מתכות ובשילוב רטיבות ו RF זה הופך להיות מאד מענין . יש חומרי אטימה שהם סרטי גומי ממשפחת 3M SCOTCH מס 23 שהם לאטימה . ויש כאלה שהם מוליכים וגם אוטמים . אין מה להכנס לתאורים פלסטים איך ניראים אנטנות במקומות שונים ומי התקין אותם . אתה יכול להתקין על הגג כל קונקטור ולאטום אותו בכל חומר שאתה מבין שיהיה לך בהצלחה . ****** איציק

4Z7CBF

New member
יש רצוי ויש מצוי

החומרים האלה מוכרים היטב והשתמשתי איתם בעבר כאשר היה ניתן להשיגם בארץ. RTV הינו חומר בשימוש כעשרות שנים בח"א (בצבע כתום) לאיטום פנלים ועוד במטוסים ואני משתמש איתו בהצלחה לאיטום קונקטורים מסוג BNC. 1. קיימים בשוק חומרי הסרה ייעודים לRTV אני אישית משתמש בחתייכת פלסטיק חדה או/גם אלכוהול רפואי להסרה של שאריות RTV. 2. האמת שזה ממש לא מעניין אותי אם קל או קשה להסיר את החומר מכיוון שלא כול שנה או 5 שנים אני מפרק את הקונקטורים 3. במידה ואני צריך להחליף קונקטור אני חותך את הכבל וזורק את הקונקטור. כפי שכתבתי קודם לכן יש מצוי ויש רצוי אשמח אם תכתוב לחובבי רדיו צעירים היכן ניתן לקנות כבל RG-213 וגם סרט בידוד במחיר זול ולא 500 שקלים לכמה מטרים. אתה מוזמן לתת הצצה לאנטנה שבניתי לפני שנים רבות ועדיין הקונקטורים כמו חדשים (תוצרת AMP או TYCO) עשויים פליז עם ציםוי כסף)

itamarnt

New member
לגבי ה-RTV שניכם צודקים

RTV רגיל מפריש חומצה בתהליך התייבשותו ולכן תוקף מתכות. קיים סוג מיוחד של RTV (שבזמנו הייתי מכין אותו מערבוב שני חומרים) שאינו מפריש חומצה ולכן אינו תוקף מתכת. אכן כדי להוריד RTV היינו משתמשים בסכין חדה. אינני יודע את המצב כיום אך לדעתי הוא רק יכול להיות טוב יותר. בהצלחה לכולנו איתמר

mattyr 4z7bde

New member
RG213

היי עוז אפשר לקבל את הפלפון שלך כדי להתייעץ לגבי הכבל הנכון ורמת הגמישות שלו ושימוש ב REMOTE COAX SWITCH ? תודה מתי

mot264

New member
שיקול הדעת בבחירת כבל קואקסיאלי

על פי הטבלה שכתבתי קודם לכן, אין בעיה בשימוש כבל RG58 בתדרי HF. הנחת היסוד של כל החובבים ובכלל אנשי תקשורת רדיו היא לעמידות לאור השמש והשרדות בתנאי השטח. 10 מטר RG58 ב 50 מה"ץ הוא כ 1 db נחות, כאשר אותו אורך בכבל RG213 הוא 0.4 db הסיומת U בכבל אומר שכבל זה עמיד בחשיפה לשמש, בלעדיו רק להתקנה פנימית מוט 264

4Z7CBF

New member
אקשן

חבר'ה הגיע הזמן לנחות על קרקע מוצקה ולפתוח את האוזניים... 1. לחובבי הרדיו חדשים אין חברים כמו לוותיקים שיש להם ציוד וקשרים להשיג כול רכיב ומי שילחים וירכיב קונקוטור מסוג PL-259. 2. לרוב חובבי הרדי מהדור החדש אין שמץ של מושג בבנייה (דוגמאות של כבלים וקונקטוירם גם אני יודע לתת קישורים). 3. מצורף דף נתונים של כבל RG-58 בעל נתונים טובים משל RG-213

4Z1PF

New member
איך אתה רואה את זה מהטבלה?

בדוק את עצמך פעם נוספת בכל מקרה המעניין בטבלה ש- RG8 טוב יותר מ- RG213 רב החובבים הפסיקו לפני שנים לעבוד עם כבל כזה ועברו ל-213 וטוב יותר 214

4Z7BGG

New member
COAX

תרומתי הצנועה - טבלה מלאה של כל הסוגים והמינים http://www.rfcafe.com/references/electrical/coax_chart.htm

למעלה