כבר בוקר טוב שישי

ddh1

New member
מה אנחנו עז?

גם אנחנו רוצים תמונות חנה יקרה. התפריט נראה מעוווווולה. אין לי שמץ של מושג איך להכין תבשיל אחד מכל המטעמים שכתבת אז בהזדמנות גם מתכונים, לכל המתחילות..... שבת שלום לך ולבני ביתך ולכל הפורום המקסים!
 

חנהפ

Active member
ריזוטו

1. 1 כוס אורז עגול לשטוף לטגן במעט שמן להוסיף 1 כוס נוזלים (אני השתמשתי בציר ירקות) ו כפית מלח לבשל עד שכל הנוזלים נספגים, להניח בצד. 2. לקונפי: 1 בצל קצוץ לכסות בשמן ולטגן/לבשל 30 דקות 3. 1 כרישה לפרוס לרצועות דקות לטגן יחד עם 2 שיני שום פרוסות, כשמזהיב להניח בצד. 4. 1 כוס עדשים לבשל בהרבה מים 7 דקות אחרי שרתח, לסנן ולשטוף במים קרים להוסיף את העדשים, כרישה, קונפי לסיר האורז וגם עוד כוס נוזלים, מלח פלפל שחור ו-2 כפות שמן זית לבשל על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים
 

חנהפ

Active member
מוקפץ

סיר 1: לבשל את הנודלס קערה 2: פיסות חזה עוף בבלילה מביצה קמח סויה ומלח, לטגן קערה 3: ירקות: פרוסות גזר ,ריבועי כרוב, בצל ירוק חתוך גס, נבטים סינים קערה 4: רוטב: 1/4 כוס סויה, 1/4 כוס צ'ילי מתוק, 2 כפות יין אדום יבש,3 כפות סוכר חום,2 כפות חומץ רגיל או אורז,כף שמן שומשום, מטגנים את הירקות כמה דקות, מוסיפים את העוף המטוגן, לעוד כמה דקות, את האטריות ולבסוף את הרוטב מערבבים עוד כמה דקות שהרוטב יספג וזהו.
 

חנהפ

Active member
אורז סיני

אורז סיני 2 ביצים טרופות עם כף סויה וטיפה מים על מחבת גדולה עם שמן, כשהביצים נקרשות מעט, אני מקשקשת היטב עד לקבלת פירורים. 1 כוס אפונה וגזר קפואים להפשיר במעט מים רותחים וסיבוב במיקרו 1 כוס אורז לבשל כרגיל 1 כוס אורז עם 1 3/4 כוסות מים כפית מלח 2 כפות סויה כשרותח להוסיף את האפונה והגזר המסוננים לבשל עד שכל הנוזלים נספגים ועוד קצת באדים, ללא להבה. לערבב לאורז את הביצה המקושקשת. המהדרין יטגנו בשלב זה את תכולת הסיר על מחבת, אני ויתרתי
 

חנהפ

Active member
הום פרייז

שזה קוביות תפו"א מטוגנות ומוקפצות בתערובת צ'ילי מתוק ומיונז
 
חנה הפסטרמה גרמה לי לדיגדוגים

מוכרים ביידים. הווי אומר ינוסה בעז"ה. נראה פצצה!! שאלה קטנה- כמה זמן הפסטרמה נשמרת במקרר? אורך חיים של עוף סטנדרט.? ניתן להקפיא פרוסות? קיצור להתיחס כמו פסטרמה קנויה?
 

חנהפ

Active member
זה ממש לא כמו פסטרמה קנויה

הפעם כמעט הכל חוסל בשבת, אבל נראה לי ש3-4 ימים במקרר זה נשמר בכיף אני הקפאתי חצי פרפר אפוי להזדמנות אחרת.
 
למעלה