כבר כמה ימים מהדהדים באזני התופים הגדולים.

poseidon111

Active member
כבר כמה ימים מהדהדים באזני התופים הגדולים.

אלו אשר מבשרים את בואה של המלחמה הבאה.
הפעם התופים חזקים במיוחד ומאיימים הרבה יותר.
המומחים חלוקים. חלקם אומר שאם לא נתקוף עכשיו, אחר כך יהיה מאוחר מידי.
לעומתם, מומחים אחרים אומרים שאין צורך במלחמה, ויש כלים אחרים להשיג את הפסקת הפיתוח האירני.

מה אתם חושבים. מלחמה היא באמת הפיתרון הבלתי נמנע, במצב שנוצר? האם יש לנו אפשרות אחרת?
האם קברניטינו ששים לקרב מסיבות אחרות?
האם אנחנו מאמינים במנהיגנו שידעו להוביל אותנו בזמנים הללו?

רינתי77

Active member
"קברניטינו" בהחלט ששים אלי קרב.

העם מבולבל ואין תחושה שהמנהיגים יודעים מה הם עושים.
מנסים למכור לנו את המלחמה הזאת כ"מלחמת אין ברירה",
אך הציבור לא ממש קונה את זה. יש מומחים רבים שמתנגדים בתוקף.
מעבר להכל, ישראל לא יכולה להרשות לעצמה ליזום את המלחמה
הזאת. אנחנו לא נתאושש ממנה.

ליבליב1

New member
בהחלט.... :-\

אני יכולה רק לצרף את המאמר שקולע לדעתי

http://www.haaretz.co.il/opinions/1.1801373#.UCpdcllHoWk.facebook

יחד עם זאת איני חושבת שביבי ושותפיו ילחצו על הכפתור לביצוע התקיפה. יש פה טקטיקה שהיא חלק מאסטרטגיה גדולה יותר והיא להשאיר את הציבור במתח ובפחד לקראת המלחמה הבאה כדי להסיט את תשומת הלב של הציבור מהמחדלים בתחום הפנים.
לביבי ממש לא מתחשק לראות שוב פעם עשרות אלפי מפגינים ממלאים את הכיכרות וזועקים משהו על צדק ועל חברתי... מה גם שבכל זאת הפוזה הזאת של 'תחזיקו אותי אני תיכף משתגע' בכל זאת הצליחה להביא כמה סנקציות על איראן, אז אוליי בכל זאת יש תועלת בהצגה הכי גדולה בעיר

אולי תתפלאו לשמוע ,במיוחד אילו המכירים אותי

מפורומים אחרים. (הקיצר אני ימין.)
אני נגד תקיפה באירן , נכון לעכשיו !!!!
אולי נשאיר לאחרים את העבודה הזאת.

מקווה מאד שלא תהיה הסלמה עד כדי מלחמה.

לא שולטת בכל השיקולים,אבל בזמנו נאמר לי ע'י מס' אנשים שאירן לעולם לא תתקוף אותנו ואם אכן נכונה טענה זו,מקווה שהתקיפה לא תבוא מצידנו.למרות שהבנתי שהתקיפה בעיראק,למשל,היתה בגדר הצלת חיים משמעותית.
לא נראה לי שמלחמה ביוזמה שלנו תפתור מצב כל שהוא,אלא רק תחמיר את מצבנו הבטחוני והכולל.
בתמימותי,מאמינה ואף רוצה להאמין שמנהיג לא ייקח סיכון גורלי רק בשל רצונו לטאטא מחדלים,או בעיות אחרות.
לגבי מנהיגינו,יחסי אליהם אמביוולנטי:חוששת מהרגע שבו יברחו במצב קיצון בעייתי מאד,אך יחד עם זאת,כאשר פסקו הפיגועים הנוראים,חשתי יותר תחושת בטחון אישי להתהלך כאן ועד היום אני מרגישה איזו תחושת בטחון בידיעה שיש סיכולים רבים,כלומר שיש מי ששומר עלינו והוא מקבל הוראות מלמעלה(וב2 המצבים אני לא מתכוונת לבורא עולם).

ליבליב1

New member
גם אני שומעת את התופים האלה....

והרעש? ממש לא נעים לאוזן.

אני סומכת על החוזק של צבא הגנה לישראל - שהוא חזק, אך ברור לי שחוזקו מוגבל.

וכל כך לא מאמינה במנהיגים שלנו.... שלתחושתי, לא יודעים לקחת אחריות ובעיקר טובים בלזרוק אותה על אחרים.... פשוט מרגישה שאין באמת על מי לסמוך.
ללא מלחמה - אני לא מרגישה שיש תחום שבו אנחנו מובלים למקום טוב... אז בעיתות מלחמה?
אללה יוסטור....

Aronsona

New member
זהו, שעל תופים כאילו נאמר לא פעם

כלב נובח לא נושך.
לחילופין עם שני הנאפוליונצ'קים שלנו, אני חושש שהם ירצו "להתביע" את חותמם על העולם וירשמו בספרי ההיסטוריה.
אז לא סומך עליהם ולא יודע.
אין ספק שהרעש לא נעים.

מומחה לתורת האקדחנות.

יא, קרעו אותי.
מתה על קירשבוים, את לונדון אוהבה פחות ופחות.

poseidon111

Active member
מה שמעניין אותי הוא שמעולם לא היתה בעיה

למנהיגינו לשכנע אותנו בנחיצות מלחמה כלשהי.
נדמה לי שזו פעם ראשונה שהם מתקשים לעשות זאת למרות מסע הפחדה שנמשך כבר למעלה משנה תמימה.

האם התפכחנו מכוחו המהפנט של המנהיג, או שפשוט אנו לא רואים בביבי מנהיג?
לא סומכים עליו.
ןאולי הפחד מהמלחמה, שלא תהיה כשאר המלחמות, משתק?

אני לא חושבת שהפחד מהמלחמה הוא המשתק

אלא במובן מסויים התפכחות הציבור לעצם העובדה שלא כל מלחמה היא מלחמת קיום ולא כל מלחמה נחוצה. בנוסף לכך, מסע ההפחדה הפך עם הזמן ליותר ויותר מגוחך והציבור מתחיל לחפש את הסיבות למסע ההפחדה הזה. בקיצור, אי אפשר לרמות את כל העולם, כל הזמן.

poseidon111

Active member
זה נכון אך יחד עם זה הידיעה שלא מדובר

בחיזבאללה, ואפילו לא במדינה שכנה, גורם להבנה שהמלחמה הזו תהיה שונה לחלוטין מבחינת הקפה ותוצאותיה על הציבור.
במקרה של מלחמה כבר לא מדובר על טיל פה טיל שם.

מדובר על

אלפי טילים לך תדע מאיזה סוג, על כלללללללללללל הארץ.
באחת המלחמות (לא זוכר איזו) דיברו על זה שהכינו את איטצדיון רמת גן (או אחר ) לקבורה המונית של אלפי קורבנות.אזרחים
תודה לאל זה לא קרה.

poseidon111

Active member
ואז נשאלות השאלות: מה עם מכת מנע? האם לא

עדיף מאות טילים משתי פצצות אטום, מאוחר יותר?

למה שמישהו יזרוק עלינו פצצת אטום?

ונניח לצורך המשוואה שלאיראן יש נכון להיום פצצת אטום וטילים עם ראשי נפץ גרעיני. למה לה, ויהיה המנהיג שלה אשר יהיה, לזרוק עלינו טילים מהסוג הזה כאשר ברור לה מעבר לכל ספק שהתגובה שהיא תקבל הן מישראל והן מארצות הברית תהיה בלתי נסבלת עבורה, אז למה לעשות את זה?
חוץ מזה, טילים עלולים להחטיא את מטרתם ולפגוע נניח בעיר פלשתינאית כמו רמאללה או עזה, ואז מה היא השיגה בזאת?
אמנם אחמדיניג'אד עושה רושם של מישהו קצת מופרע, אבל באמת הוא לא עד כדי כך משוגע

המירוץ של איראן לקראת חימוש גרעיני הוא אך ורק לצרכי פנים. כן, גם להם יש בעיות פנים והם חייבים לשמור על המשטר החומייני שלהם, ואין דרך טובה מאשר להפחיד את ההמונים באיומים שישראל היא השטן וחייבים להתגונן מפניה ולכן חייבים להשיג פצצת אטום ונשק גרעיני. פשוט לא?

למעלה