כבר כמה ימים מהדהדים באזני התופים הגדולים.

poseidon111

Active member
האמת היא שאני לא הייתי רוצה להיות זה שבודק עד

כמה מופרע המנהיג האירני, או עד כמה הוא רציני.
דבר נוסף, עידן הטילים שמפספסים שייך לארגוני טרור, לא למדינות עם טכנולוגיה וליווי רוסי.
שלישית, האם אני יכול להבין מדברייך שגם אצלנו משתמשים באירן רק לפוליטיקה פנימית?
בגלל זה מאיימים עלינו בגרעין האירני?

הבנת נכון

כל מסע ההפחדה הנוכחי, כולל "המתח" של נתקוף או לא נתקוף, מיועד לצרכי פנים. תקרא לזה פוליטיקה פנימית.
מסכימה איתך לגבי הטילים ודיוקם, אבל אם מדובר בגרעין, אז גם לנשורת יש משקל. בקיצור, אני לא מודאגת מכל הבירבורים שמסביב, אלא מעוצבנת מכך שתוך כדי דיבורים מעלים את מחיר הלחם, הסיגריות (גרמו לי להפסיק לעשן לבינתיים) הדלק ועוד מוצרי יסוד אשר כידוע לך גוררים אחריהם עוד ועוד עליות מחירים שאף אחד לא רואה את הסוף שלהן.

poseidon111

Active member
את כועסת על הפסקת העישון? גם אני הפסקתי

בשבוע שעבר, דרך אגב.

וואלה?

אני הפסקתי ביום שבת, כלומר היום זה היום החמישי שאני לא מעשנת ולשם שינוי אני לא סובלת

אבל כן, בפעם האחרונה שקניתי 5 קופסאות סיגריות, זה עלה לי מעל מאה שקלים, כאשר עד לא מזמן פקט של 10 קופסאות היה עולה לי 185 ש"ח. בקיצור, העלו לי את מחיר הסיגריות באופן קיצוני. אז יבואו הציניקנים ויגידו: איזה יופי, שיפסיקו לעשן! אבל מי כמוני וכמוך יודע שזה לא בדיוק ככה. זה קשה להפסיק ולפעמים זה אפילו בלתי אפשרי. זאת היתה עליה דרסטית כדי להעשיר בעוד כמה מיליוני שקלים את קופת האוצר. לא בגלל שזאת היתה העלאה הכרחית בגלל עליית הטבק בשוקי העולם.

אפשר לבקש מרינתי שתעשה לנו פינה קבועה

לכל הנגמלים הטריים מעישון

כל אחד וסיבותיו שלו

מנסיון שרכשתי, אני גמלתי הרבה אנשים מסיגריות לפחות לשנה שנתיים

בקיצור, על ההתחלה תשתה הרבה מיים

אם יהיה לך קשה וזה באמת קשה

אתה יכול לעשן סיגריה אחד בודדת פעם ב...בפיצוציה. ככה אני הפסקתי לעשן.
בתחילה אחת ליום אחר כך אחת לכמה ימים.לא להפסיק במכה אחת.
כך הסיגריות לא קרוב בהישג יד. לפעמים לאחר הפסקה קונים חפיסה (אין ברירה.) ואז אתה מחסל אותה בטיל

poseidon111

Active member
אתה בהחלט צודק. אני לוקח שתי שכטות

בבוקר וזהו.
לשבור את הקריז...

מאות טילים בטוח ישלחו מחר.אולי אלפים

הם מדויקים ופוגעים בול במטרה.וזה במקרה של תקיפה ומכת מנע.
לדוגמא,טיל סקאד (סאדם חוסין ) נורה מחוץ לאטמוספרה וחוזר די מדויק ליעד הרצוי.( בגלל זה אז ,היה זמן רב להתראה.)
היום בטח מדויק יותר.

טיל אטומי אלוהים ישמור ישמיד אותנו את עזה ואת ראמללה ביחד.האירני יחשוב פעמיים לפני שהוא משגר.אם בכלל.
יש גם את הנשורת .עד היום ביפן... תפגע בכל האיזור לא רק בישראל,האירני לא ימהר לשגר אותו אם בכלל.
אולי כדאי להגיע אליו בדרכי שלום. בכמה זמן מדובר לגבי יכולת שיגור שלהם לטיל אוטומי?

אולי כדאי להשאיר את העבודה הזאת לאחרים.

.

.

רינתי77

Active member
לא, לא עדיף. גם אם בדרך נס, והפעם דרוש

נס, אנחנו ננצח, מדינת ישראל תספוג מכה כלכלית ממנה לא תוכל
להתאושש. זאת תהייה מלחמה שבה אפילו ארה''ב לא תהייה לצידנו.
מעבר לעיי ההריסות שיוותרו אחרי המלחמה( על האבידות בנפש אני אפילו לא רוצה להתחיל לדבר), כל המשקיעים הזרים ייעלמו, התיירים ייעלמו,
האינפלציה תרקיע שחקים ואנחנו נגיע לפת לחם.

Aronsona

New member
אתה יודע מה אמרו עתידנים, לפני שהיה את חץ 4?

שבמקרה של מלחמה גרעינית בין אירן לישראל, לישראל יהיו 800,000 הרוגים, 10% מהאוכלוסיה. לאירן 40 מיליון, 50% מהאוכלוסיה. אז:
א. גם האירנים יודעים את זה וזה נראה מספיק מרתיע.
ב. חץ 4 עוד עשוי לשפר את מצבנו עוד יותר.

אז לא נראה לי שתהיה מלחמה גרעינית בין אירן לישראל למרות הנאפוליונצ'יקים משני הצדדים.
אני מאמין שתהיה מלחמת עולם שלישית של האיסלם מול שאר העולם אבל היא תתחיל במקום אחר.

קודם כל, זה נכון מה שאתה אומר

אבל אני באמת חושבת שלא רק הפחד מקטסטרופה שלא מוכרת לנו היא המניע להתנגדות, אלא ההתפכחות של מרבית העם כולל הימנים ביותר שבאמת התקיפה/הדיבורים/האיומים מיותרת לחלוטין, גם בגלל תוצאותיה שעלולות להיות הרסניות והן בגלל שהתקיפה לא מבטיחה חיסול מוחלט של פרויקט הגרעין האיראני, אלא במקרה הטוב רק דחיה של שנה או שנתיים. לא משהו ששווה את כל הסיכון שנלווה לכך.

כך לדוגמא את

מלחמת 1973 ברור שלא היה שם מה לשכנע. קלי קלות,ללא הרכבת האווירית של ארצות הברית היינו אולי מחוסלים שם.
וברור שזאת היתה מלחמה צודקת.
לעומת זאת היום,אפילו אני הימני נגד תקיפה באירן ,נכון לעכשיו .לעומת 1973 קשה היום לשכנע..
וזה לא רק בגלל שהתפכחנו.

נכון המלחמה הזאת עם אירן עלולה לא להיות כשאר המלחמות(אולי שום דבר לא בטוח )וזה באמת משתק גם אותי.
במלחמת לבנון האחרונה קבלנו רק את ההדגמה בקטנה למה שעלות לקרות כאן.וגם הטילים של סאדם חוסין.

לעומת זאת כנגד ירי טילים כאן מהשכנים(דרום ) הקרובים כבר רשמתי פה פעמים רבות כיצד היה צריך לטפל.

.

בנתיים מה שקורא בסוריה מטורף לגמרי מבזק מאקו.

"דיווח: צבא סוריה הפגיז בית חולים בעיר חלב

על פי ארגוני זכויות אדם סורים, חיל האוויר הסורי הפציץ בית חולים בעיר חלב - באזור שנמצא בשליטת המורדים. סוכנות הידיעות רויטרס הוסיפה כי מספר הנפגעים לא ידוע."

וואלה אישי

למעלה