כבר לא יודעת מה לחשוב..

bilbi17

New member
כבר לא יודעת מה לחשוב..

אני עד עכשיו הייתי בעד ההתנתקות, חשבתי שזה יוכל לעזור במשהו להתקדם עם הפלסטינים או לפחות רגיעה כלשהי, אבל אני קוראת את הכותרת הזאת וכבר לא יודעת מה לחשוב: "אבו מאזן: הנסיגה הושגה בדמם של השאהידים"- את הכתבה תוכלו לראות פה . כמו שזה נראה עכשיו זה רק יתן סיבה לארגוני הטרור להמשיך בכל הטרור כי בשבילם זה ניצחון שעזבנו וכאילו כניעה לטרור. עכשיו כל הקאסמים יעברו לקו הגבול החדש שהוא אשקלון אשדוד וכל הסביבה, ואני שואלת את עצמי: מה יצא לנו מזה?! אז עכשיו אנחנו לא בתוך שטח כבוש, ועכשיו אנחנו לא חיים ביניהם- אבל (והוא גדול!) הטרור יגיע עכשיו לאשקלון ברמה מפחידה, הארגונים יחזקו את עצמם וינסו לפגוע בנו עוד כדי שנוותר על עוד חלקים מארצנו! אני כבר לא יודעת מה לחשוב, ציפית שהראש ממשלה של הפלסטינאים יתנהג באופן מכובד ולא יגיד כאלה דברים, אבל שהמנהיג שלהם אומר דבר כזה זה צפוי שכל העם יגרר אחריו בחגיגות ניצחון כי הטרור ניצח! אשמח לתגובות, מאחת שכבר לא יודעת מה לחשוב.

Scarlight

New member
אחת הנקודות המרכזיות של המתנגדים

(הלא דתיים) היתה שזו נסיגה חד צדדית וככזו אנחנו לא מקבלים שום דבר בתמורה. לצערנו הרב, הפלשתינאים רואים בהתנתקות "חצי הדרך לירושלים", מה שרק מוכיח שסיכוי להידברות, אם הוא בכלל קיים, הוא קלוש ביותר.

אני לא רוצה להוסיף על הפחד שלך אבל

רק שתדעי שעכשיו ציר פילדלפי יהיה שלהם..משמע כניסה חופשית של אירוגוני הטרור לתוך עזה..

One Echoe

New member
אל תתני לנאום

המעפן שלו לבלבל אותך. הוא סתם עושה רוח בגלל שעוד מעט יש להם בחירות. חוץ מזה, המהלך שעשינו היה בשבילנו. לא בשבילהם. זה לא מהלך של שלום. זה מהלך טקטי צבאי וחד צדדי בהחלט. -שיקולים כספיים. -שיקולים צבאיים. -שיקולים מוסריים. -ושיקולים פוליטיים(ע"ע העולם). עכשיו כל הפלסטינים יכולם ללכת להזדיין. אנחנו את שלנו עשינו. מעבר לזה, הם עדיין לא קיבלו את השטחים. אני לא יודע למה הם כ"כ שמחים.

One Echoe

New member
כלומר,

אני כן יודע למה הם שמחים. אבל את השמחה האמיתית שישמרו ליום שבו הם ידרכו על האדמה שיצאנו ממנה.

bilbi17

New member
ואני שואלת..

למה חד צדדי? למה לא לנסות ולהשיג משהו אם כבר אנחנו מתפנים? למה להראות להם שאנחנו בורחים? עשינו את זה לסיבות שלנו, אבל עכשיו צפוי מאד שהטרור יגבר בכל המקומות ובייחוד קאסמים יגיעו לאשקלון והסביבה שהיא הגבול החדש! הרי שמעתי שעכשיו ממגנים את אשקלון בכל מיני מערכות התראה- כלומר יודעים שזה יגיע לשם, אז למה כל זה?!

One Echoe

New member
טעות בידיך.

חד צדדי כי זה מהלך טקטי צבאי. בגלל זה חד צדדי. לא ברחנו משום מקום. שימי לב- אם הם יתחילו לבנות בסיסי טרור בגוש קטיף ובעזה-תאמיני לי שצהל יגיב להם בחומרה רבה. כי הפעם העולם יהיה לצידנו ויראה שאנחנו את שלנו עשינו! לפחות חצי מהעולם תומך בהתנתקות והערכתו לישראל גוברת. ואם הם יתחילו עם טרור, הפעם צהל יוכל להגיב בזרועה נרחבת הרבה יותר מכיוון שלא יהיו לו 7000 אנשים לשמור עליהם בתוך אוכלוסייה ערבית. אל תחשבי שישראל כ"כ פראיירית. לא היו עושים כזה מהלך גורלי בלי שיקולים מאוד רציניים. ולכל אלה שאומרים ששרון צבוע דיקטטור ומושחת, זה בולשיט אחד גדול...מעניין שכשהימניים בחרו בו הוא היה איש ישר מאוד, אבל כשזה נוגד את האינטרסים הפוליטיים שלהם-הוא מושחת. ודיעה מותר לשנות. הוא הבין שהוא עשה טעות. טוב מאוד.

One Echoe

New member
וד"א,

באשקלון לא בונים כלום. אני גר פה ולא ראיתי שום דבר חדש, אם יש פה דברים חדשים בהקשר הזה-אשמח לשמוע מה.

bilbi17

New member
אני מאד מקווה..

למה לא פועלים לחסל את כל תשתיות הקאסמים שנורו על שדרות? אני באמת מקווה שנגיב ביד חזקה ויהיה רגיעה! אני גם מקווה שהעולם באמת יהיה בעדנו- כי יכול להיות שברגע שניכנס ויהיה איזה פצוע הפלסטינאים ידעו לעשות את העבודה טוב מאד... והאמת שדיי קיבלתי את התגובות של כל הליכודניקים, הם בחרו באריאל שרון איש שאמר "דין נצרים כדין תל אביב" רק לפני שנתיים. לגיטימי שאדם ישנה את דעתו- אבל שישנה גם את מצע המפלגה שלו או שיעבור למפלגה אחרת. הם בחרו במפלגה שנגד זה, וכאשר הוא בא ומציע את זה זה לא פייר. איך היית מגיב עם מצנע היה עולה לשלטון ומחליט לבנות עוד התנחלויות? אני אישית הייתי מאד נזעמת! לא היה מתקבל על הדעת שישנה את דעתו בלי לעבור למפלגה אחרת! לפי דעתי זאת מין גניבת קולות. אבל אני מקווה שאכן ההתנתקות תעזור איכשהו.ואת זה נברר בתקופה הקרובה.

One Echoe

New member
היא תעזור, ומאוד.

וחמודה...זה מה שנקרא " פוליטיקה " וכל הימניים למיניהם עכשיו מתממים כמו ילדים בני 5. ברור שחלק מהפוליטיקה זה לשנות דיעות וגם להיות מושחת לפעמים... אין מה לעשות. זו המציאות. אישית, אם זה היה קורה ההיפך..הייתי לוקח את האשמה על עצמי, כי אני בחרתי את המועמד. ושרון הוא לא פוליטיקאי חדש, הוא כבר כיהן כראש ממשלה והוא איש פוליטיקה כבר המון שנים. תראי, אני משתדל להיות אופטימי בקשר לפלסטינאים. עם כל נאומי השמחה שלהם זה קצת קשה, אבל אני משתדל. הם יכולים עד מחר לשבח את השאהידים הרוצחים שלהם. עלי זה לא עובד. אני לא אומר שההתנתקות תיצור שלום עכשיו. אבל זה בהחלט צעד נכון וחיוני. ו... נקווה לעתיד טוב יותר, אה?

bilbi17

New member
לא מסכימה איתך..

"ברור שחלק מהפוליטיקה זה לשנות דיעות וגם להיות מושחת לפעמים...", בשבילי זה לא נכון ואפילו בושה! הכנסת מייצגת את העם וצריכה ואמורה לשקף את דעותיו, אם ראש הממשלה חושב ככה זה לא בסדר שהוא משנה את דעתו. זה אפילו עצוב לי שאנשים חושבים שחלק מפוליטיקה זה שחיתות. בייחוד שהוא איש פוליטיקה שנים רבות וכל הזמן עמד בדעותיו הימניות הברורות וכך פתאום משנה אותם- זה לא צודק. אני עדיין חושבת שבעיקר עכשיו לאחר הנאום הזה של אבו מאזן יהיה אפילו יותר ניסיונות לטרור והוא יגיע. והלוואי ואתבדה. וכן, באמת בוא נקווה לעתיד טוב יותר.

Princess Galush

New member
בואו נהיה ריאלים

במצב כמו שהוא היום השחיתות היא חלק בלתי נפרד מהפוליטיקה הישראלית וזה לא משנה באיזה מפלגה או באיזה דעות פוליטיות..

bilbi17

New member
וזה מאד עצוב..

צריך לנסות להילחם בזה! אסור סתם לומר "אין מה לעשות".

One Echoe

New member
ברור שצריך להילחם בזה.

את לא מבינה..אף אחד לא אומר שזה בסדר. פשוט אין צורך להתמם בעניין שרון.

bilbi17

New member
אבל..

אין ספק שזה כואב מאד לאנשים (אפילו מתנחלים שפונו) שהצביעו לשרון כי חשבו שהוא איש ימני שלעולם לא יעשה כזה תהליך, והוא בא ומשנה את דעתו ומפנה אותם מביתם. תחשוב על מי שגר שם? שאותו איש שלו הוא הצביע גרם לו לעזוב את ביתו! זה קורע לו את הלב עוד יותר, כאילו הוא חלק ממי שגרם לזה. ובאמת צריך לפעול נגד זה.

One Echoe

New member
שמעי...

אני לא הכי יודע מה הוא אמר לפני שנתיים. משהו אחד אני יודע-זה מהלך נכון וטוב שהדברים התגלגלו וקרו ככה.

bilbi17

New member
כרגע..

זה אולי לטובתנו.. ומה יהיה פעם הבאה שזה יחזור לנו כמו בומרנג? אז תשמח לראות כאלה תגובות מהימין?

One Echoe

New member
בומרנג?

תגידי, למה את מתייחסת למדינה שלנו כשני פלגים שונים? אני מאמין שכולם רוצים לטובת המדינה. וכבר אמרתי, אם הצבעתי למועמד והוא ישנה את עורו, לא אצביע לו בבחירות הבאות. אני לא מצדיק את מה ששרון עשה. אבל קורה שאנשי פוליטיקה משנים דיעות. אין צורך להתמם בעניין.

One Echoe

New member
לא אמרתי

שזה טוב.. רק אמרתי שזה ידוע ואין צורך להתמם בעניין. חוץ מזה, הוא שינה את דעתו. לאו דווקא שיקר. רק הצגתי לך את המציאות הפוליטית בשנים האחרונות.

שניינה

New member
זה ממש בדיחה .

ברור שהפוליטיקאים מושחתים ומשקרים. אבל תסכים איתי שיש הבדל בין להבטיח הבטחות כלליות של כלכלה טובה יותר, דאגה לחלשים ועוד כל מיני מסרים מעומעמים שקשה למדוד אותם בצורה מדעית לבין לשקר במצח נחושה- לעשות בדיוק ההיפך מהמצע שלך!

למעלה