כדאיות ביטוח וטרינרי

המרפאה מציעה לנו "ביטוח" בעלות 75 ש"ח לחודש לחתול. נותן ביקורים ("בדיקת רופא") וחיסונים בחינם, וכל היתר בכ-20% הנחה- כולל המזון הרפואי (כליות) היקר שאנחנו מאכילים את כולם.
אנחנו מתלבטים לגבי הכדאיות. מדובר בעדר, כך שהעלויות גבוהות, ויש חשיבות לבחירת החלופה הנכונה.
לצערנו לא תעדנו את העלויות לאורך השנים, ואנחנו לא באמת יודעים לחשב את ההוצאות לסוגיהן. מן הסתם הגדולות ביותר הן המזון ואירועים רפואיים משמעותיים (ניתוחים/אשפוזים).
נשמח לשמוע אם מישהו תימחר כדאיות כזו או תובנות כלשהן.

אלישבע777

Well-known member
המרפאה מציעה לנו "ביטוח" בעלות 75 ש"ח לחודש לחתול. נותן ביקורים ("בדיקת רופא") וחיסונים בחינם, וכל היתר בכ-20% הנחה- כולל המזון הרפואי (כליות) היקר שאנחנו מאכילים את כולם.
אנחנו מתלבטים לגבי הכדאיות. מדובר בעדר, כך שהעלויות גבוהות, ויש חשיבות לבחירת החלופה הנכונה.
לצערנו לא תעדנו את העלויות לאורך השנים, ואנחנו לא באמת יודעים לחשב את ההוצאות לסוגיהן. מן הסתם הגדולות ביותר הן המזון ואירועים רפואיים משמעותיים (ניתוחים/אשפוזים).
נשמח לשמוע אם מישהו תימחר כדאיות כזו או תובנות כלשהן.
לדעתי לא כדאי, למרות שהעלות החודשית קטנה. מניסיוני יש שתי תקופות בחיי החתול שהוא נזקק לטיפול וטרינרי - כשהוא גור, בעיקר אם מאומץ מהרחוב וכשהוא זקן מעל גיל 12 (אצלי החתולים שלא יצאו מהבית החלו במחלותיהם בסביבות גיל 12 ואלה שכן יצאו - נעלמו פרט לאחד שהחל לחלות לסירוגין כבר מגיל 8 ובסוף גם הוא הלך לאיבוד). ניתוחים בחתול בית שאינו יוצא הם יחסית נדירים. מניסיוני רב השנים, כדאי לכם להשקיע כל חודש בקרן נאמנות טובה, אותו סכום, למען בריאות החתולים. אשתקד אימצתי גור מצער בעלי חיים, שהתגלה די מהר, כחולה וירוד. הוא טופל במרפאה פרטית כי הטיפול בצער בעלי חיים, לא היה טוב הטיפול הרפואי בו עלה לי בשנה הראשונה - 1000 שח ( 3 ביקורים במרפאה), אבל זה מקרה יוצא דופן. מאידך אני משלמת עשרות שנים ביטוח דירה ורכוש ומעולם לא הייתי צריכה לתבוע את חברת הביטוח וזה כמובן מאוד משמח... ביטוח - הוא השקעה בשקט הנפשי...
מאחלת לחתוליך אריכות ימים ובריאות.

evike

Well-known member
מנהל
יש הבט נוסף לביטוח חיות מחמד. כשמתגלית בעיה, ובמיוחד כשהיא רצינית, לא פעם השיקול הכספי מטה את הכף לטובת טיפול או מניעה, או אפילו טיפול חלקי. בכל אופן, וטרינרים מספרים על כך, בלי קשר לטיפול אצלם, כי לא הם מבטחים את החיה. (יש חברות ביטוח יעודיות, כמו חיותא, מרפט ולחלק מחברות הביטוח יש גם מחלקה לחיות מחמד)
אצלנו אף חתולה לא יוצאת מהבית, ובכל זאת היו להן מחלות לא פשוטות. ולמרות הקושי, לא לקחנו את העלות בחשבון הטיפולים.

*הראשונה, קליאו, לקחנו אותה מבית של חברים בגיל כ 7 שבועות, חלתה בסרטן העטינים, נותחה, הסרטן חזר עם סבל גדול שהביא אותנו להמתת חסד בגיל 11.
*השניה, כרמן, לקחנו אותה בגיל כשבעה שבועות מפציינטית של וטרינרית בת משפחה , התגלו לה קשיי נשימה, בבדיקה נמצאו מים בריאות, הם נוקזו 3 פעמים, בפעם האחרונה עם אישפוז. קשיי הנשימה חזרו, עד שהחתולה ממש נחנקה. הערנו את הוט' ב 1 וחצי בלילה להמתת חסד, בגיל 14.
*השלישית, מיה, לקחנו אותה בגיל שנה וחודשיים ממשפחה שהבת התגלתה אלרגית לחתולים. בגיל 9 היא השתנקה ונחנקה, אושפזה 4 ימים והתגלתה כחולת לב, שלא ניתן היה לטפל בה, כי כל נסיון לתת לה תרופה החזיר אותה למצב הסטרסי ולכמעט חנק. אושפזה ליום נוסף אצל הווטרינרית בת המשפחה שניסתה לטפל בה, לא הלך. גם היא עברה המתת חסד.
*הנוכחית, נובי, נקנתה בלי תעודות בגיל כ7 שבועות (ואנחנו ממש מצרים על כך כי לא ידענו במה זה כרוך לאמא, אבל חיפשנו בריטית בגלל מיה שהיתה בריטית וחתולה שאין עוד כמוה). נובי בת כחמש וחצי, ב"ה בריאה. אבל לאחר מה שעברנו עם החתולות הקודמות, ומכיוון שנודע לנו מאוחר מידי שלבריטיות יש בגנטיקה בעיות לב.
כל החתולות חוסנו וטופלו בשיגרה אצל וטרינר.
בתקווה שהיא לא תהיה בסטטיסטיקת המחלות הגנטיות (לא מחוייב המציאות), ברור שעשינו לה ביטוח. הוצאנו על החתולות הקודמות המון כסף.

Yukita

Active member
מנהל
ביטוח עשוי להיות הדבר שיקבע אם תוכלו לטפל במקרה שנופלת עליכם הוצאה ענקית, אז כן, ביטוח זה חשוב (אם כי מבחינתי בדרך כלל לא אלך על "ביטוח מנוי" הכופה טיפול רק במקום מסוים. חשוב שהביטוח יאפשר, למשל, טיפול במרכז וטרינרי כמו בית החולים בית דגן או מקבילה שלו כי שם ההוצאות הגדולות באמת עם כל מיני תאונות או מחלות קשות).

לפי כתבה מאוד מפורטת ומעניינת בדה מרקר:

אתר PETSI משווים מסלולי ביטוח לחיות מחמד ומדגישים שהדברים
שחשוב לבדוק הם הכיסוי השנתי, ההשתתפות העצמית ותקופת
האכשרה למחלות ותאונות. צריך כמובן לבדוק את ההחרגות ולקרוא
את האותיות הקטנות של החוזה, גם על ביטוח גזעים שונים.

באשר לאוכל המיוחד לכליות - אניח שמדובר רק בחתול אחד מהחבורה שצריך אותו ולא כולם ואשאל אם בדקתם את האפשרות להזמין מתקן האכלה עם זיהוי דרך תגית או שבב כך שרק החתול המדובר יוכל לאכול ממנו. קניתי כזה לחתולה אחת פה שזקוקה לאוכל אחר מהאחרים, הגיע לא מזמן ונראה טוב אם כי עדיין אנו בתהליך הרגלה. לא זול אבל כאמור נראה לא רע בכלל. הנה הקישור: המחיר בפועל היה נמוך בהרבה, 705 ש"ח. אבל צריך לשלם מכס.

הנה משהו שמצאתי עכשיו ב-AliExpress:
₪1,531.74 | מזון רטוב אוטומטי לחיות מחמד עם חיישן זיהוי שבב בריטי בטוח ללא כבל טעינה

evike

Well-known member
מנהל
את הביטוח עשינו בחיותא, מכיוון שאצלם מתאפשר לבחור כל וטרינר ולא מתוך רשימה, ואנחנו לא רוצים להחליף את הווטרינר הנהדר שלנו כבר כ 37 שנים.

תודה על ההתייחסויות. החכמנו.
להבהיר - הביטוח שהוצע מכסה רק ביקורים "רגילים" וחיסונים. לגבי כל היתר, ובפרט לאירועים הגדולים, יש הנחה של 20%. כך שהוא אינו פתרון למשברים הגדולים. ההתלבטות העיקרית היא כדאיות כלכלית. אגב - מדובר בחתולי פנים/חוץ. כך שמלבד המחלות הרגילות, הם מביאים הביתה גם נשיכות ופציעות מהשכונה.
למעשה נולדה תובנה נוספת שקצת מסבכת את השיקול - כיום אנחנו עם הביטוח הזה. בכל אירוע או חשש, אנחנו לא מהססים לגשת למרפאה. אבל ללא הביטוח, ביקור כזה יעלה למעלה מ-300 ש"ח. אז מה עושים עם חתול קצת צולע? מחכים עוד יום? לא כל צליעה זה קרע ברצועה, נכון?

לגבי האוכל הכלייתי - מדובר בשני חתולים מתוך 6. אבל לא מצאנו דרך לבצע הפרדה, אז זה מה שכולם אוכלים ומרוששים אותנו. לא הכרתי את מתקני ההאכלה שמזהים את החתול. תודה יוקיטה! נבדוק.
נבדוק גם את האופציות הביטוחיות האחרות שהוזכרו. מרבה חתולים מעשיר וטרינרים...

גורדיאן-II

Active member
תודה על ההתייחסויות. החכמנו.
להבהיר - הביטוח שהוצע מכסה רק ביקורים "רגילים" וחיסונים. לגבי כל היתר, ובפרט לאירועים הגדולים, יש הנחה של 20%. כך שהוא אינו פתרון למשברים הגדולים. ההתלבטות העיקרית היא כדאיות כלכלית. אגב - מדובר בחתולי פנים/חוץ. כך שמלבד המחלות הרגילות, הם מביאים הביתה גם נשיכות ופציעות מהשכונה.
למעשה נולדה תובנה נוספת שקצת מסבכת את השיקול - כיום אנחנו עם הביטוח הזה. בכל אירוע או חשש, אנחנו לא מהססים לגשת למרפאה. אבל ללא הביטוח, ביקור כזה יעלה למעלה מ-300 ש"ח. אז מה עושים עם חתול קצת צולע? מחכים עוד יום? לא כל צליעה זה קרע ברצועה, נכון?

לגבי האוכל הכלייתי - מדובר בשני חתולים מתוך 6. אבל לא מצאנו דרך לבצע הפרדה, אז זה מה שכולם אוכלים ומרוששים אותנו. לא הכרתי את מתקני ההאכלה שמזהים את החתול. תודה יוקיטה! נבדוק.
נבדוק גם את האופציות הביטוחיות האחרות שהוזכרו. מרבה חתולים מעשיר וטרינרים...
שמע, יוביוב, לא התכוונתי להגיב, כי מה אני מבין בביטוחים, אבל העניין של 6 חתולים הרים לי את הפיוז ולכן אני מגיב לך.
אז ככה:
1. 6 חתולים פנים/חוץ? ברכת האלה בסטט על ראשך בשל נדיבותך, איש, תחזקנה ידיך וברכת המיאו על ראשך.
2. כל ביטוח הוא סוג של הימור, שלך ושל המבטחים, זה משחק סכום אפס, ואני מאחל לך להיות בצד המרוויח.
3. אני אישית דווקא מנהל חישוב מדוייק של ההוצאות שלי על זוג חתולי האהובים, סתם ככה, בשביל הכיף, אין לזה משמעות.
4. אמרו חז"ל: 'אין החתולין מרוששין אלא הוטרינרין דורשין, וטעמם מוצדקין" - ובקיצור ככה זה, הכל יקר, ולסמוטריץ' מחכה הגהינום.
5. החתולין צולעין? מתעלמים, הם יבריאו, אלא אם כן אתה רוצה להטיס אותם לחו"ל לניתוח תיקון הקרע ברצועה.
6. בהמשך לסעיף 5: אחד מ-2 החתולים שלי הותקף בילדותו על ידי כלב וסבל שברים חמורים באגן ושיתוק של כל החלק האחורי, כמעט מת, בילה שבוע על הברכיים שלי, התאושש לגמרי בלי טיסות לחו"ל ומאז דוהר כאילו כלום לא קרה, ו-12 שנים לאחר מכן עדיין מציק לי בדרישות לצומי, ומקבל זאת ביד רחבה, מה שמעודד את ההשקפה שלי לגבי חתולים שאומרת שאהבה היא התרופה הטובה ביותר (חוץ ממקרים שבהם היא לא מספיקה ובאמת צריך ווטרינר).

למעלה