כדאי להיכנס לפורום השכן

smadarlav

New member
כדאי להיכנס לפורום השכן

בכפר האורנים - שם אפשר להתעדכן לגבי פעילות המועצה והועד בנושא כביש הגישה. מאד מעניין.

namaa

New member
קראתי, מישהו מהוועד שלנו מוכן להגיב

מי משלם עבור עבודות אלו? אנחנו או כפר האורנים? למה אנחנו צריכים לעשות להם שם חניות או לסדר את המעבר?

מעבר לפיד כפר אורנים

אתה באמת חושב שזה קשור לכפר האורנים, זה עוד צעד "גאוני" של הועד שלכם לסכן את חינו חיי ילדנו וילדכם ללא ספק יש צורך בחנייה

big baloon

New member
למה הוועד של לפיד לא נותן מידע?

רציתי לדעת למה ועד לפיד (טימי...) לא נותן מידע לגבי מה קורה בכביש המעבר לכפר אורנים. למה צריך לקרוא על זה בפורום השכן? לתושבי לפיד אין זכות לדעת מה עושים עם הכסף שמשלמים למסי יישוב? לפי הסערה בפורום כפר אורנים, בהחלט יש מקום לקבל תשובות פה.

אבי דין

New member
לתת תגובה למי בדיוק?

לקבוצת "users anonymos"? כמובן שכל התייחסות למעבר לכפר האורנים מעוררת שם סערה - הרי עד שלא יעשו שם אוטוסטרדה של 2 נתיבים לכל כיוון הם לא יהיו מרוצים. ודרך אגב, מה שמראה ש"שלום ילדינו - גם של לפיד" (... כפי שהם מגדירים זאת על כל הודעה שניה) בכלל לא מעניין אותם - הרי התוכנית הזו נותנת פתרון למעבר הולכי רגל.

smadarlav

New member
אבי למה אתה ציני?

למה אף אחד לא מיידע את התושבים על כספים שמוציאים? בלי קשר לרצונות של כפר האורנים, זה לא קשור לענין. יש פה בלפיד מספיק בעיות וצרכים שצריך להשקיע בהם כספים מעבר לשטויות האלה. בשביל מה חניות שם? מי בדיוק יחנה שם? וגם אם זה נותן פתרון להולכי רגל, הרי כפר אורנים ימשיכו לנסוע משם בכל מקרה, כי אין להם עדיין כביש עוקף, אז בשביל מה כל הסיפור הזה?

אבי דין

New member
סמדר שלום,

אינני דובר של הוועד ואינני נציגו. לצערי התנהלות הוועד בנושא הודעות לציבור לוקה בחסר גדול. אבל ישנה עקביות... כפי שלא מודיעים על הוצאות הכספים בבניית גנים חדשים, כפי שלא מודיעים על ההוצאות בבניית הכיכר ובבניית הגינה ליד בי"ס - לא מודיעים גם על ההוצאה הזו. לגבי חניות. באיזור ישנם שני גני ילדים שבשעות הלחץ אנשים חונים חניה כפולה על הכביש וגם סוגרים חניות של שכנים, כך שיש צורך בחניה באיזור. האם אנשים יחנו שם?? שאלה טובה. פתרון להולכי רגל יש בתוכנית - בתוכנית ישנה מדרכה. כפר אורנים ימשיכו כנראה עוד הרבה זמן לעבור מפה כך שזה נותן פתרון להולכי הרגל למשך זמן לפחות עד לסגירת המעבר. תגובתי הקודמת נועדה כמובן לשאר המגיבים שהעדיפו להישאר בעילום שם.

COBYY

New member
סמדר/"אבי דין" וכמובן תושבי לפיד..

אבי, אתה טוען שאתה לא בוועד ואתה לא נציגו,מעניין מאיפה אתה יודע את כל הפרטים ,אז בוא תספר לסמדר ולכל התושבים בלפיד שבאמת "לא צריכים לדעת",או לחילופין תפנה אותם למקורות שלך!!!! אולי אתה המקור?! בכל מקרה חברים יקרים ויש לי המון כאלה בלפיד(נכון אני תושב כפר האורנים),תתעוררו לפני שיהיה מאוחר מידי,יושב בקרבכם קומץ קטן של אנשים שכנראה פועל מאחורי גבכם ולא בשקיפות המלאה,חבל שאתם נותנים לקומץ הנ"ל להרוס את היישוב ולהוריד את ערכו. בברכה קובי,שכן(שעדיין אכפת לו)וחבר של המון אנשים טובים בלפיד.

אבי דין

New member
כל הפרטים?

איזה פרטים? מעבר למה שרונן פרסם בפורום כפר האורנים? הרי הכל רשום שם. האם ראית איזשהם פרטים מעבר לזה שאני יודע? לא חסכתי ביקורתי מועד לפיד על חוסר שיתופם של התושבים, אין לזה שום קשר למעבר לכפר האורנים שצריך להיסגר. ורק תעזור לי בנושא אחד "COBYY" - על מה ולמה יוצא קצפם של תושבי כפר האורנים - על זה שמסדרים סוף סוף את הבעיה הבטיחותית שכל-כך "הציקה" לכם?? או שמא זה לא מה שהציק לכם מלכתחילה? אבי (בלי גרשיים).

אבי דין

New member
עוד דבר

שוב ושוב תושבי כפר האורנים בעידוד ראש הועד שלהם מנסים לערער את הלגיטימיות של הועד הנבחר של לפיד. להזכירך, הועד נבחר ברוב של 75% לערך, כאשר באג'נדה שלו - סגירת המעבר עם כפר האורנים. תרצו או לא - זה היה חלק גדול מהמצע.

התוכניות מופיעות בפורום כפר האורנים

התוכניות מופיעות בפורום כפר האורנים, ושם ניתן בבירור לראות, מבלי להיות מהנדס או אדריכל שזו בעייה גדולה: - נתיב הכניסה לכפר האורנים יתאים למעבר מכונית אחת כל פעם. - מכוניות שינסות להכנס ו/או לצאת מה"חנייות" יתקלו בתנועה הזורמת. - ארונות בזק שהוצבו לאחרונה נופלים באמצע הכביש. מה ניסיתם לעשות? למה תוכנית כ"כ משמעותית נעשית ללא שיתוף שכיניכם מכפר האורנים? התוצאה ברורה - מה שאתם מנסים לעשות יגרום להעלאת מפלס האיבה (כן, לצערי...) שתושבי כפר האורנים חשים כלפי קברניטי לפיד (ולא כלפי תושביה חו"ח). תועלת ללפיד? בשבועות האחרונים נידונו מעל גבי אתר זה מספר הצעות לפתרון, וגם התחייבות של הועד שלנו לסגירת המעבר (שאינה הגיונית) כפי שביקשתם. בו בזמן טרחו חברי הועד והמועצה על תרגיל נוסף למירור חייהם של שכיניהם. רבותי תושבי לפיד - התעוררו! אתם שותפים לצעד כוחני ואלים של המועצה והוועד שלכם כלפי 2500 שכנים שלכם, שאת חייהם מנסים למרר כבר 8 שנים (!) באי נכונות לכל פשרה הוגנת שהוצעה, ואף על פי שהצדק (והחוק) איתנו. תוכנית מתאר לפיד כוללת את הכניסה לכפר האורנים, ותמיד כללה. תושבי לפיד היקרים - לפני שיהיה מאוחר מידי - תעצרו את המעשה הלא מוסרי ולא הגיוני הזה, וכוונו את הוועד שלכם אל דרך ההגיון והפשרה. בתודה מראש, תושב כפר האורנים שלא רוצה לריב אבל ממש מרגיש עכשיו זעם!

כבר 9 שנים כפר אורנים מתפלספים

עלינו ומספרים שיש להם פתרונות. אבל האמת היא שהם לא מחפשים באמת פתרון. עכשיו הם מאיימים שימשיכו לעבור בלפיד כאילו מה אתם עושים עד עכשיו לא עוברים כל הזמן. מוסרי? שאני סובלת 9 שנים מהתנועה שלכם זה נראה לך מוסרי? אתה מדבר על מוסר. אני לא יודעת מה עושים בדרך המעבר אבל אם זה גורם לך לזעום כנראה שהועד שלנו בדרך הנכונה.כי את הצעקה שלנו אתם הפסקתם לשמוע ממזמן.

אם הכוונה לכביש הצמוד לגדר ההפרדה

אז זה לא פתרון טוב. לשיטתי, הפתרון הקיים היום רע. פתרון חליפי לא יכול שיהיה יותר רע. השם "דרך כפר רות" קצת מזכיר לי את הפתרון הקיים "דרך לפיד". איציק, אני מוכן ללמוד את הנושא ולבדוק. אם אני טועה לא אהסס לומר זאת.

לגרום לי לזעום לא יביא לללפיד תועלת

לותיקה בלפיד (חבל שלא ציינת שם - אין צורך להתחבא): כמו שאת סובלת מהתנועה אנחנו סובלים מהמעבר הרעוע, מהבורות בכביש, מהמכשולים שמונחים שם חדשות לבקרים, וכן גם מהדרך הארוכה רצופת הבמפרים. וכן, אנחנו דוקא מודעים לסבל של תושבי לפיד בגלל נפח התנועה. אנחנו מאד רוצים דרך חלופית - אין לנו שום הגיון להתעקש לעבור בלפיד ולא לחפש דרך חלופית. אם תבדקי ותשאלי, אני מבטיח לך שכל תושבי כפר האורנים יענו שהיו שמחים לדרך חליפית שתתן מענה לבעיות שהזכרתי. אבל, דרך חלופית צריך שתתן פתרון טוב, בטוח ונוח גם עבורנו. הדרך הנוכחית היא הדרך החוקית שתוכננה (מה לעשות) עבורנו, אפילו לפני שלפיד עלתה על הקרקע. אם לפיד תעמוד בעקשנותה שאנחנו חייבים למצוא פתרון שיהיה יותר רע עבורנו, לא יהיה פתרון. אנשי לפיד חייבים להפנים שפשרה הוגנת חייבת לכלול את שני הצדדים, ושפשרה אינה פתרון "מושלם". ואגב, ותיקה יקירה, השיטות שננקטו על ידי לפיד עד כה לא עודדו אותנו לחשוב על טובתכם. אם נדמה למישהו שיש בהן תועלת הרי זו טעות מרה. רק שיתוף ואחווה(!) היו תורמים לאוירה המאפשרת מציאת פתרון צודק המבוסס על פשרה משני הצדדים. תקראו טוב, אין בי טיפה ציניות. היום אני לא זועם, אלא כואב.

אבי דין

New member
טוב. הדיון מתחיל לחזור על עצמו.

תגובה אחרונה שלי בנושא. לפי התוכניות ולפי רונן מדובר ברוחב כביש של 16 מטר ותקני לחלוטין לפי רונן כאמור. אני משער שאת ארונות הבזק וכל מה שדרוש הזזה יזיזו. (דרך אגב, מה עם התלונה במשטרה על הארונות האלה...?) התחייבות של הוועד שלכם? בדיחה. להעביר את הכביש מצד אחד של לפיד לצד שני. האם הסיכום של יזמי כפר האורנים עם כפר רות בקשר לכביש הגישה החדש הושג גם בשיתוף לפיד לגבי סגירת המעבר? שלילי. ועד כפר האורנים מסרב בתוקף לסגור את המעבר אפילו אם יהיה מעבר בטוח אחר. אף אחד לא ממרר את חיי כפר האורנים (הפוך גוטה הפוך). להפך, הייתה בעיה של בטחון מעבר הולכי הרגל - וכעת היא נפתרה. למרבה הצער לתושבי כפר האורנים קשה לקבל את העובדה שהירידה מהכפר כבר לא תשמש כמסלול המראה. ושוב אנו חוזרים לענייני ההתנשאות - כמובן שאתה יודע מה לא הגיוני ומה הגיוני לתושבי לפיד, ומה נכון ומה לא נכון וכמה שטוב לדעת שגם את ענייני המוסר אתה לוקח לעצמך.

ronpel

New member
אבי דין - למה לא להגיד את האמת?

התוכנית שפרסמתי היא התוכנית המלאה אבל אתם לא מבצעים אותה כמובן אתם מבצעים רק את הקטע עד שנוצר צוור הבקבוק. מדרכות להולכי רגל אין תאורה אין בטיחות אין אתם רק רוצים להרגיז ולהלחם כפי שאמת לי תמיר אמיתי- נראה לכם מי ה"גבר" ששולט בשטח. אנחנו ברגוע נגיע לבית המשפט שאולי סוף סוף ישים לזה סוף. לגבי כביש גישה אחר. אנחנו נמשיך לפעול אפילו שהוועד שלכם פועל כל הזמןבתרגילים מאחורי הגב. כי את ההתחייבות שלנו לתושבי לפיד נקיים. רונן

ליו"ר הועד טימי ברנרד היקר והחכם

המשך בדרכך הנכונה ואל תתן להתקפות חסרות השחר עליך להחליש את ידיך. לועד לפיד ברכת הדרך הנכונה בהצלחה לכם אתם פועלים נכון. 9 שנים אנחנו סובלים ויפי הנפש חוגגים.די לזלזול בזכויות שלנו.

anataa

New member
לותיקה מלפיד

את לא רק ותיקה, את גם מאד אמינה

למעלה