כדאי להיכנס לפורום השכן

אהיה שמחה אם ימצא פתרון

אני מסכימה שאף אחד לא חוגג בעצם מהמצב. אבל יש לי אכזבה מהמצב ומזה ש 9 שנים לא קורה כלום. גם בלפיד לא קרה כלום הרבה שנים והיינו די מיואשים ועכשיו מרגישים באמת שינוי בישוב ולכן התקווה שלי שהועד הקיים באמת פועל למצוא פתרון. לא נעים לי אם הייתי קצת בוטה אבל זה בא מתוך חוסר האוניםצ של המצב.פשוט נמאס. מיועד במיוחד לעשהאל.

תודה

לכולנו נמאס. צריך פתרון של פשרה* ושיתוף פעולה. אדר * פשרה פירושה ששני הצדדים מתפשרים, אבל התוצאה יותר טובה מהמצב הנוכחי.

kiyossi

New member
סומך את ידי ../images/Emo45.gif

על ועד הישוב לפיד שעושה ויעשה מלאכתו נכונה. הועד הנכחי נבחר ברב גדול וגם נציגיו מהסיעות השותפות לקואליציה עושים הכל לטובת התושבים וטובת הישוב גם אם לעיתים נראה אחרת. הועד נבחר כדי להשמיע את קול התושב הבודד וכך הוא עושה ואפילו בחכמה בכך שאינו מנהל דו שיח דרך המדיה הזו ואיני נכנס כאן לויכוח העקר מיסודו. את שיש לקברניטי כפר האורנים לנגן אנא נגנו באזני קברניטי לפיד ואל תערבו את התושבים שיחסי חברות נרקמו כאן במשך שנים גם אם נראה לכם (ואתם טועים) שמי מאיתנו רוצה או יכול גם להשפיע. ימים יגידו שגישתכם מוטעת וכביש גישה חלופי לכפר האורנים יהיה אך לטובה בעבור שני הישובים . חבל על האיבה שאתם מטפחים כאן לשווא כי הדבר מראה רק על חולשה מצדכם. מקווה שהבעיה תבוא על פתרונה במהרה לטובת כולנו. יוסי

ginats

New member
כביש גישה הוא משאת נפשם של

תושבי שני הישובים. קשה לומר "ואל תערבו את התושבים" כאב ככל שנוקף הזמן הופך להיות יותר ויותר מפחיד לנסוע במעבר מלפיד לכפר האורנים מי שטס בלפיד, טס גם בכפר האורנים, וטס גם ברחובות מודיעין. אין קשר להשתייכות יישובית. זה עניין של אופי ותרבות נהיגה. אמר לי תושב לפיד: אתם נוסעים מהר כי זה רק "בדרך הביתה". ועניתי - ברגע שאני פונה ימינה מכביש 446 אני "בבית" מבחינתי. אני חושבת שלא היתה פעם שלא עצרתי לילדים במעברי חציה, עם או בלי משמרות הזה"ב. ואני רואה רבים אחרים שנוהגים כמותי. משני הישובים. מאידך גיסא, אני רואה גם טייסים שפונים ימינה ושמאלה בככר הכניסה, ולא ממשיכים עד למעלה. מה שהולך בימים האחרונים במעבר גורם אכן לכאב עצום ועלבון. תחושה שעד שלא יישפך פה דם אף אחד לא יעצור את כדור השלג הזה. גם כך התוואי הוא מסוכן והראות מוגבלת בגלל העליה החדה. ועכשיו יבוא האדם התורן שיגיד "כן, אבל אתם מסכנים את ילדינו" אז קודם כל - ילדים בד"כ לא הולכים על הכביש, ותושבי כפר אורנים לא נוסעים על מדרכות. כך שמדובר בדרגת סיכון אחרת לגמריי. שמעו זאת תושבי לפיד. גם כשילדינו למדו בביה"ס עם ילדיכם, עשינו את המקסימום כדי לפתור את הבעיה - ואכן פתרנו. אף אחד לא מרגיש טוב מזה שהילדים לומדים בכיתות צפופות, שתושבי רחוב הרי יהודה סובלים מרעש, או שנפח התנועה מסכן את הולכי הרגל. כולם רוצים למצוא פתרון הולם. אבל יש תחושה, שבעוד שבכפר האורנים מקשיבים למצוקות השכנים ומנסים (אם כי אכן יש קשיים) למצוא פתרונות, מהצד השני נוקטים בשיטת שלושת הקופים ההם (לא שומעים לא רואים לא מדברים), ומבחינתם שימותו כולם. או לפחות כל מי שהכתובת שלו שונה משלהם. והשנאה, השנאה. מאיפה באה השנאה הזו? אמרתי בעבר ואני אומרת זאת שוב, כתושבת רחוב אהוד, רחוב רחב ונוח לתנועה בכל נפח, אשמח (בעת שימצא פתרון לכניסה נוספת ליישוב) לארח את כל נפח התנועה מלפיד שירצו לדלג על פקקי שילת. ואני מקווה שדבר כזה ייקרה במהרה בימינו. אך משום מה אני חוששת שברגע שתהיה כניסה נפרדת, השלב הבא יהיה לסגור לחלוטין את המעבר ולזרוק את המפתחות לים. מהיכן השנאה הזו? שרון גינת

kiyossi

New member
גב' גינת ../images/Emo127.gif

ראשית -אני שמח על נימת תשובתך ולא כפי ששנינו מסכימים כנגד הבוטות משני צידי השער. שנית -אני מסכים בהחלט עם דבריך ההגיונים בהסתייגות אחת. *** איני חושב שאתם "עושים את המקסימום כדי לפתור את הבעיה" אני בטוח שמצב זה אינו נח לך כפי שאינו נח לנו אך גישתכם בדבר הסדרי תנועה נוחים יותר דרך ישובנו היא לא הפתרון הנדרש ותסכימי עימי שהיית מוותרת על ה"תענוג" המפוקפק לעבור דרך כל הבמפרים והככר של לפיד כי הסבלנות אצל האדם הכי מתון מסתיימת היכן שהו בין הבמפר השני לרביעי ואז הרגל הופכת לכבדה יותר על דוושת הבנזין. משוכנע אני שכאשר יסלל כביש עוקף לפיד אליכם, רב תושבי כפר האורנים ישמחו לדהור על כביש רחב ומוסדר ולא דרך לפיד. לסיום בנימה אישית- עברתי ללפיד בגלל הציויון הכפרי/קהילתי במטרה לברוח מ"תענוגות" העיר הגדולה ולא כדי להתנגח על עניני תנועה שאינם הגיוניים ואינם מקובלים על אף בר דעת. סבלנות נדרשת מצד כולנו ואם ביד אחד ילכו קברניטי שני הישובים לקראת פתרון משותף תגיע הגאולה במהרה ולא על חשבון האחר. אגב-מבטיח לך שאף תושב לא ישמח להתארח ולעשות הקפות דרך ישובכם כדי להגיע ללפיד משילת אך קיצור דרך וודאי יהה מכפר אורנים לשילת על בטוח דרך לפיד. תודה על סבלנותך ומקווה שאנו המתונים נהווה דוגמה ותקווה לשכננו ואולי אולי גם לנבחרנו. יוסי

ועוד דבר אחד

אני עוברת במעבר לכפר אורנים פעמיים ביום , ביתי נמצאת בגן בכפר אורנים , ותאמינו לי כל יום בצומת הרחובות הזית השקמה אני מתה מפחד , תושבי כפר אורנים , תעשו חסד ותאטו אל תדהרו ללפיד...

kiyossi

New member
בכל הקשור לכוונות טובות ../images/Emo106.gif

אין דבר כזה "יותר מידי" נכון??? שיהיה רק טוב ומהר

saarhgvili

New member
המעבר בין לפיד לכפר אורנים

אני גרה בישוב שכן - נילי. אני מגיעה לכפר אורנים פעמים בשבוע לפחות. כביש הגישה שהוסדר עכשיו, כביש מסוכן מאד שמהווה סכנת חיים ממש. המצב לא יוכל המשיך כך אתם תתעוררו רק כאשר משהו ימות במקום הזה, אולי ירד האסימון ותבינו שזה לא יכול להמשך כך במקום שנוסעים כמעט אלף ויותר מכוניות ביום המעבר צר ויש בו עוד חניה שבכלל לא רצויה שם לרחוב השכן יש חניה לכל אורך הרחוב ולא ממש חונים שם ומגיעים לשם בכלל. בבקשה תעשו משהו תתיחסו ותתחילו לחסום כבישים ולעורר את צומת ליבם של כל התושבים באזור זה סכנת חיים!!! תבקשו ממעצ או בחברה אפילו פרטית שתתן דוח על המצב במעבר הנ"ל. אז בהצלחה לכולם! שנה אזרחית מוצלחת

למעלה