כדאי להתחיל?

Ivory Flower

New member
כדאי להתחיל?

אני מתלבטת אם להרשם עכשיו לקורס ברמנים. חשבתי לעשות קורס בשנה שעברה, אבל זה איכשהו ברח לי מהראש כי בדיוק התחלתי ללמוד. עכשיו די התאפסתי על הלימודים, אז חזרתי לרעיון של הקורס, עשיתי סקר שוק קל, ובחרתי בית-ספר (בחיפה) והכל. הם הציעו לי מועד שמסתדר יופי עם המבחנים והכל, אבל אני לא יודעת אם להתחיל עכשיו או לחכות עם זה עוד קצת. כי בתור סטודנטית שמשתדלת לא להתעלק על ההורים במיוחד, הוצאה של 3000 ש"ח זה כן משהו שצריך לחשוב עליו, ועל כמה מהר אני מחזירה את זה. כששאלתי את זה בשיחה שלי עם בית-הספר, הם אמרו לי שזה עניין של כמה משמרות טובות ואני מחזירה את הכל לכיס, ומתחילה להרוויח. לצורך העניין, להשתמש במענק לא רלוונטי כרגע. מהנסיון שלכם, עד כמה זה באמת ככה? בהתחשב בעובדה שאני גם סטודנטית (בחיפה), וגם אין לי הרבה זמן פנוי באמצ"ש...

rustynail

New member
מניסיוני בחיפה...

א. קורס ב3000 ש"ח אם אני לא טועה יש זולים יותר. ב. בהנחה שאת רוצה לעשות את הקורס בשביל להיכנס לתחום ולהתחיל לעבוד בו זו מטרה מוצלחת אבל לא לשכוח שהקורס הוא סוג של מבוא ולא מחליף ניסיון והמקומות החזקים בחיפה ואני מניח שאת מדברת על ציר מוריה לא יקבלו מישהי חדשה וללא ניסיון כל כך מהר בהתחשב בזה שיש להם מועמדים בלי סוף באזור והברים עצמם דיי מלאים כרגע, תקופת לימודים ולא מבחנים בד"כ יש מספיק עובדים! ג. נדלג שלב ונחליט שהשתלבת בעבודה, את לא רוצה לעבוד אמצ"ש, והסכימו לקבלך רק לסופ"ש(בספק) יש לך רק את חמישי שישי אני מניח כי בראשון לומדים?הסכומים בחיפה לברמנים הם לא מדהימים, יש פה ברמנים שמברמנים בחיפה אני מניח והם יאמתו את זה , לצאת עם 300 ש"ח ממשמרת נחשב טוב בחיפה כשלכיוון המרכז זה נהיה פחות ופחות טוב..... לסיכום: יהיה קשה להתקבל למקום טוב בתנאים שהצבת ואם התקבלת וישר תיכנסי למשמרות החזקות והארוכות יותר אז תוך 10 משמרות, חודש - חודשיים ,ההשקעה תוחזר. אפשר להיכנס לתחום גם ללא הקורס, ניסיון תמיד עוזר, מעטים המתחילים במקומות חזקים ישר, השאר מתחילים בקטן ומרוויחים בהתאם, בהצלחה! אם ברצונך לעשות את הקורס בשביל הכיף אז הוא שווה את זה ואת תהני ותלמדי רבות, אבל למען עבודה, לא הייתי ממליץ בשל התנאים שהצבת, למישהו יותר פתוח בנושא יהיו פחות בעיות.

Ivory Flower

New member
תשובה

א. יש זולים יותר, קיבלתי גם הצעות של 1000 וקצת (והרבה מתנות), אבל מה שבחרתי (מותר לכתוב שמות?) הכי הרשים אותי בגלל שהם נותנים בסיום הקורס תעודה של משרד הרווחה-תעשיה-מסחר ולא של איגוד הברמנים, והבנתי שזה מתקבל ביותר מקומות (כולל בחו"ל), אשמח שתתקן אותי אם אני טועה. ב. אני מתארת לעצמי שמעדיפים אנשים מנוסים, ואני גם לא יורה גבוה כ"כ, אני לא אוכל לעבוד במקום שיחייב אותי ל-2-3 משמרות בשבוע בשעות הלילה. אבל מה בכל זאת אפשר לעשות? צריך הרי להתחיל איכשהו. מה דעתך? ג. מערכת זה דבר שמשתנה בכל סמסטר, קורה שיש 2-3 ימים פנויים בשבוע, וקורה שרק יום שישי פנוי, וזה תלוי גם בי, המערכת לא אבסולוטית במבנה שלה. תארת לי את התרחיש הכי טוב, וזה סבבה לגמרי. ובמקרה פחות טוב ויותר מציאותי, מה יקרה? כמה מרוויחים בד"כ בבתי-קפה ואירועים? איך אפשר להכנס בלי נסיון וידע? יותר חשוב - איפה?
ובשורה התחתונה - מה כדאי לעשות?

rustynail

New member
אין בעיה עם שמות זאת מטרת הפורום

שאלות ספציפיות לגבי בתי ספר שונים גם יענו ע"י תלמידים לשעבר או בהווה ומדריכים כנ"ל, יש פה כמה שרק סיימו אני בטוח שישמחו לתרום מנסיונם בנושא! אני אשמח לשמוע את כל ההצעות שקיבלת, מעניין אותי לשמוע מה המצב כיום... ולנושא שלנו... אני אישית עבדתי כל התואר באופן קבוע, אין ספק שהיו לי חיים קשים יותר אבל זה להיות בין הפטיש לסדן וזה מה יצא, אין תלונות! ברור לך שהתרחיש הטוב ביותר הוא לא מציאותי כל כך, מה שכן מציאותי זה לסיים קורס ולתת לבית הספר להפנות אותך ולראות מה קורה משם. הכי טוב אני מניח זה להיכנס למועדון שעובד סופ"ש בעיקר ושם הסכומים יהיו גבוהים יותר ומרוכזים יותר בימי הסופ"ש ואולי עוד יום באמצ"ש. סכומים במועדונים לא יודע, בבתי קפה בד"כ מינימום לשעה, באירועים בערך 25-30 לשעה, הרוב יבקשו ניסיון, מקום חזק יותר ירשה לעצמו יותר. להיכנס בלי ניסיון וידע זה קשה אך אפשרי על סמך מראה חיצוני לרוב וראיון עבודה ממש מוצלח, אבל איך לשרוד שם זאת השאלה.... מה כדאי לעשות? מבחינתי אם הייתי במצבך הייתי הולך למלצר ולא לברמן, ואם לברמן בשל אי רצון למלצר במצבך לא הייתי עושה קורס ומנסה, השוק רווי יש יותר ביקוש(עובדים) מהיצע(עבודה) והתחרות קשה וצריכים להיות גמישים, מה שאת לא. הגמישי עצמך ולכי על קורס לבחירתך ואולי תשתלבי לרצונך, מציאת מקומות היא עבודת רגליים, להגיע לשאול, בפירוש לא להתקשר, רק פנים מול פנים זהו תחום שדורש מגע אישי לאורך כל הדרך! בהצלחה!

Ivory Flower

New member
שואו בר

זה בית הספר שאני חושבת עליו. היו עוד כמה הצעות שלא לקחתי ברצינות מדי (כמו לימון), וזמן אמיתי התגמשו לסכום די נמוך.. ושואו בר לא מוכנים להתגמש במחיר. גם אמרו לי שזמן אמיתי מתמשים באלכוהול רק חלק מהזמן, ובשואו בר זה תמיד אלכוהול אמיתי (ולכן המחיר הגבוה). אני לא רוצה למלצר, עשיתי את זה קצת בעבר וזה לא מתאים לי יותר. אגב, אני מניחה שאפשר להבין ממה שכתבתי שזמן אמיתי הם אלו עם התעודה של איגוד הברמנים, ושואו-בר הם אלו עם התעודה של משרד הרווחה-מסחר-תעשיה.

temptation411

New member
לא מכיר תשואו בר..

אבל במקומך היתי הולך על הבתי ספר הרציניים. ברמסטר זמן אמיתי או לימון. זה ששואו בר לא מוכנים להתגמש במחיר לא הופך אותם ליותר טובים. תעשי סקר צרכנים חכם ולכי לשיעור נסיון בכל אחד מהם תראי באיזה אלכוהול משמתמשים יכול להיות ששואו בר אכן משתמשת כל הזמן באלכוהול אמיתי אבל הוא מתוצרת הארץ.

rustynail

New member
../images/Emo45.gif והערות!

ישנם 3 בתי ספר גדולים וותיקים ברמאסטר, זמן אמיתי וברטנדר, זה לא אומר שכל השאר לא טובים אבל בגדול הם מכתיבי השוק, עשי בירור אצל שלושתם ולכי לשיעור ניסיון בכל בית ספר שתרצי. שאלות לבתי הספר: מתרגלים עם אלכוהול או לא?(אני אישית רואה בזה יתרון וחשוב שהאלכוהול יהיה לפחות ברמה בינונית מבחינת טעמים ואיכות למען יצא הקוקטייל כראוי) מחיר לקורס בסיס המקנה תעודה ואיזו? כמעט כל תעודה תופסת,תעודה של לשכת התעסוקה טובה לבעלי פיקדון ותו לא! השאלה היא איזה עוד תעודות מקבלים מאיזה איגוד. שעות, שיעורים, משך קורס? עזרה במציאת עבודה? תמיד מוסיף אבל תכל'ס הרוב בך. חשוב לא פחות דרכי הגעה למקום הלימוד! לפעמים מסיימים בשעות קשות לתחבורה ציבורית! שלא לדבר על ימים שלא ניתן יהיה לנהוג! השוק רווי גם בבתי ספר והתחרות בינהם קשה אל תתפשרי, בית ספר שלא יתן לך שיעור ניסיון תגידי לו שאת לא מעוניינת לקבל חתול בשק ולהתראות הם כבר יבינו לבד תמורת הסכום שאת משלמת בזמן הקורס אגב אם תרצי לטעום משהו בקשי לא יהיה המדריך שיסרב למשהו שקיים בדיספליי! בהצלחה!

7310

New member
שאלות בעקבות ההערות..

אמרת שעות, שיעורים, משך קורס... מישהו בודק את זה?? זה רשום בתעודה?? דבר נוסף- 'ימים שלא ניתן יהיה לנהוג' - כמה כבר תכלס שותים?? לדוגמא בקורס שכל מפגש הוא 4 שעות?... יש אפשרות לדעת מראש? מבחינת הלימודים על תכלס אלכוהול ו"ברמון" יש הבדל רציני בין הקורס הארוך לקצר? אני חייבת להחליט ביומיים הקרובים! (כמו שרשמתי בהודעה נפרדת לגבי אורך הקורס...)- נכנסתי עם עצמי להתבלטות נוראית ואני לא יודעת מה לעשות!!

rustynail

New member
תשובות

שעות וכו', לא בודקים , לא כתוב, אין קשר לתעודה, זה בשבילך מן הסתם לידע... בעיקר טועמים פחות שותים אבל עדיין לטעום 20 משקאות זה גם הרבה במיוחד למי שעולם האלכוהול לא מוכר לו...ויש אפשרות לדעת מראש אין לי מושג על הבדלים בין קורסים, ארוך קצר. אם את חייבת לשלוף תשובה עכשיו, ברגע זה הייתי אומר אם השאלה היא קורס או לא אז לא! ואם השאלה היא רק איפה אז הייתי אומר זמן אמיתי או ברמאסטר! את ברטנדר בשיטה החדשה ולאחר ריבוי התקלות שדווחו בפורום אני שולל כרגע גם למען צימצום אפשרויות. אם יש לך זמן הייתי הולך לשיעור ניסיון בכולם!

Ivory Flower

New member
הבנתי שהשואו בר קיים כבר 16 שנה

זה עושה אותו די ותיק, לא? מתרגלים עם אלכוהול או לא?(אני אישית רואה בזה יתרון וחשוב שהאלכוהול יהיה לפחות ברמה בינונית מבחינת טעמים ואיכות למען יצא הקוקטייל כראוי) >> בשואו בר כן (אם כי כנראה לא מאיכות להיט לרוב) ובזמן אמיתי לא (למעט מספר מועט של שיעורים, לא ידועה לי האיכות) מחיר לקורס בסיס המקנה תעודה ואיזו? >> בשואו בר זה 2990 ש"ח (לסטודנטים) ומקבלים תעודה של משרד הרווחה-תעשיה-מסחר (שקביל בחו"ל, כי זה משהו ממשלתי), ובזמן אמיתי זה גמיש ומגיע לבערך 1500~ ש"ח, עם תעודה של איגוד הברמנים (משהו שאמור לתפוס בחו"ל לדבריהם). שעות, שיעורים, משך קורס? עזרה במציאת עבודה? >> שני הקורסים עוזרים במציאת עבודה, לשואו בר יש חברה פרטית, לזמן אמיתי יש חברת השמה שמקבלת גם ברמנים מבתי-ספר אחרים (שעוברים מבחן של זמן אמיתי), אבל השמות של המקומות שעובדים עם השואו בר הם רוב השמות החזקים באיזור הצפון (ואני מהצפון במקור וגם לומדת בצפון, לא יודעת מה עם העתיד) לגבי זמנים - בזמן אמיתי זה 14 מפגשים בני 4 שעות (סהכ 56 שעות) כשבתכנים בגדול יש תאוריה, תרגול וסדנת שיווק בשואו בר זה 12 מפגשים בני 5 שעות (סה"כ 60 שעות) כשבתכנים יש תאוריה, תרגול, סדנת שיווק, שיעור פליירינג ושיעור ציור בקפה (יתכן שיש בזמן אמיתי, אבל הם לא טרחו לציין את זה בקורס הבסיסי.. במורחב שעולה 3500 שח יש פליירינג וסדנאות לקידום מהיר) דבר נוסף זה שבשואו בר מותר לחזור על שיעורים כאוות נפשי, וגם יש למדריכים זמן פנוי שלא בשעות הקורס להסביר דברים, מעין שיעורים פרטיים, והסניף עצמו (כיוון שזה סניף ראשי) פתוח רוב הזמן, והמדריכים שם. בזמן אמיתי הם רק שוכרים את המקום, ולא רק שהמדריך לבד פועל על דעת עצמו (ואני בטוחה שכל המדריכים הם מקצועיים, אבל תמיד מזמין יותר לחפף בקטנה כשאין מנהל בחדר הסמוך), הוא גם לא נמצא שם מעבר לשעות הקורס, ואפשר לבוא לשיעור השלמה, לא אמרו לי דבר על חזרות על שיעורים.. לגבי הגעה - בשני המקרים אני תלוייה בתחבורה ציבורית, אני חושבת שיותר מהיר לי להגיע דווקא מהסניף של השואו בר כי הוא די על ציר ראשי. עכשיו בגדול - על השואו בר לא שמעתי לפני שהתחלתי להתעניין בקורס, על זמן אמיתי שמעתי כבר הרבה זמן. אבל אני חוששת שבגלל שזה בית-ספר כזה גדול ובעל שם, שמתמחה באיזור המרכז הוא יחפף פה באיזור, לעומת בית-הספר הפחות מוכר שדווקא ישקיע בליצור מוניטין (אפילו שהם אמרו לי שהם קיימים כבר 16 שנה) וכן ישקיע יותר בצפון כי זה הסניף הראשי שלהם, אבל הם יקרים בערך כפליים מזמן אמיתי.. אז לאור כל זה, מה הדעות עכשיו? חשוב לי לשמוע הרבה דעות, כי סביר להניח שיהיו דברים שלא חשבתי עליהם.

Ivory Flower

New member
לא

כי לא שמעתי עליהם ממש, והם לא פנו אליי עם הצעות מחיר. רגע לפני שאתה מתחיל לצחוק, שמע הסבר - יש אתר שבו אתה יכול לקבל 5 הצעות מחיר לכל קורס\טיפול\שירות\וכו שתבחר אם אתה משאיר את הפרטים, והם כמו עושים מכרז עליך. ושם נרשמתי.

lizush17

New member
צודק..

לפני שנרשמתי לבר מאסטר הייתי בשיעור ניסיון בזמן אמיתי ובשואו בר.. זמן אמיתי לא התרשמתי בכלל לדעתי בגלל הסניף כנראה.. אני לא מזלזלת בבית ספר הזה שואו בר זה בית ספר לא מוכר שעובד רק באיזור הצפון.. לדעתי זה לא טוב כי אם תרצי לעבוד בתל אביב לא יכירו את התעודה שלך...אל תתפתי ממה שהם מציעים לך שם.. הם מציעים גם תעודת סטודנט.. אני לא הכי ממליצה על שואו בר.. היה לי איתם סיפור ממש לא יפה...הם גנבו לי 1000 שקל סתם.. תעשי סקר שוק תלכי לשיעורי ניסיון ותראי איפה הכי מקצועי... בהצלחה

7310

New member
קצת טחון אבל בכל זאת...

משום מה לאחרונה לא מציינם את ברטנדר- אני מאמינה אולי שזה בגלל השינוי שהם עוברים...- איך הם נחשבים בשוק? כשאני דיברתי איתם דווקא התרשמתי (יצא לי לדבר עם המנהל...) והשאירו עלי רושם טוב. מה אתם אומרים?

lizush17

New member
סתם סיפור ארוך

ומורכב.. זה לא משנה אבל הם לא נהגו איתי במוסריות בכלל, היתה לי עילה לתביעה נגדם אבל וויתרתי.. אין לי כח לזה

lizush17

New member
בנתיים כלום

כי אני כל כך טיפשה כל הקורס היה לי זמן להעביר להם את הטופס השמה עם תמונה שלי ולא עשיתי את זה אז עכשיו אני צריכה לפתח איזה תמונה וללכת לשם לתת להם את זה אבל בעיקרון, משיחה עם מנהל מחלקת ההשמה שהוא גם ידיד שלי הבנתי שמצב העבודות בצפון לא טוב בכלל

תלת חי

New member
??????

איזה מחלקת השמה???.... קחי את עצמך ותתחילי לעבור בכל המקומות שהיית רוצה לעבוד בהם אחד אחד. פשוט תכנסי ותשאלי אם מחפשים עובדים על הבר. כדאי, כמובן, להגיע בשעה שלפני הלחץ אבל שהמנהל בר כבר כנראה נמצא שם.. זאת הדרך היחידה שמצאתי עבודה...

lizush17

New member
עברתי כבר בכמה מקומות...

והייתי בראיון עבודה בבר פה שעובד חזק... הוא לא רצה לקחת אותי בלי ניסיון.. זה בעיה רצינית פה עם הניסיון, אף בעל בר לא רוצה לקחת פליטי קורס.. :/ מה עושים? עובדים בבתי קפה?

למעלה