כדאי לקנות קלמרי מיובשים מתאילנד.

25306yosef

New member
זה מכיל גם שמן צמחי מזוכך.

ולכן זה בכלל לא הפתעה. זה כן היה הפתעה אמיתית אם זה היה מכיל שומן חזיר איכותי ו/או חמאה ו/או שמנת.

קלמרי אמור להיות הפתעה אם הוא טבעי ולא עבר עיבוד בשמן צמחי מזוכך.

trilliane

Well-known member
מנהל
LOL

25306yosef

New member
קלמרי אמור להיות שווה הרבה יותר מביצי קינדר.

קלמרי אמור להיות מוצר טבעי. ואילו ביצי קינדר זה מוצר תעשייתי שבנוסף להיותו מוצר תעשייתי הוא גם מכיל שמן צמחי תעשייתי מזוכך.

John the Savage

New member
משה, מה יש לך מהאורנג'דה?

אין צרות יותר גדולות בעולם משמן צמחי מזוכך?

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל לפחות נקרעתי מהשרשור הזה; כמה קצר, ככה הורס...

25306yosef

New member
ייהרג ובל יעבור

הסבירות להימצאותו במוצר המזון המעובד של שמן תעשייתי מזוכך, היא הדבר שיקבע עבורי האם אני יאכל את אותו מוצר או לא.

מכל שאר הצרות שבעולם ניתן להקל ראש ואף להתעלם לחלוטין. אבל השמן הצמחי התעשייתי המזוכך זה ייהרג ובל יעבור.

אבל מי שאדם עם אידאולוגיה ונמנע לחלוטין משימוש בשמן תעשייתי מזוכך, אז באותה אידאולוגיה הוא גם נמנע מצרות העולם האחרות ובכך אדם הנמנע לחלוטין מהשמן התעשייתי המזוכך מונע מעצמו גם צרות רבות אחרות ולכן אין הוא צריך להקל ראש בצרות האחרות שבעולם.

אידאולוגיה היא אידאולוגיה והיא כוללת בתוכה הרבה מאוד דברים. השמן התעשייתי המזוכך הוא רק חלק מן האידאולוגיה ואפילו חלק קטן מאוד מהאידאולוגיה אבל חלק חשוב ביותר ועקרוני שבלעדיו האידאולוגיה היא לא אידאולוגיה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חוששת שאתה מבלבל בין אידאולוגיה לבין אובססיה...

25306yosef

New member
לא. אני לא מבלבל בינהם.

השמן זה רק חלק קטן ביותר מהאידאולוגיה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל חלק גדול מאוד באובססיה...

שמע, יוסף, הבנו שאתה ממש, אבל ממש ממש נגד שמן צמחי תעשייתי מזוכך. כשנעשה מסיבת שמנים לא נזמין אותך, זה בסדר. באמת שאין צורך להזכיר לנו זאת מחדש בכל שרשור ושרשור לא קשור (אם כי אני מודה שאתה משעשע אותי מאוד).

John the Savage

New member
אבל לכל אידיאולוגיה יש איזשהו רציונאל

וזו השאלה שלי: אידיאולוגיה הבנתי, אבל מה הרציונאל לאידיאולוגיה שלך בנוגע לשמן?

25306yosef

New member
אם אתה שואל את השאלה הזו אז ככל הנראה שאין לך את היכולת

להבין את הרציונאל.

שמן תעשייתי מזוכך זה מוצר תעשייתי לא טבעי כלל שרחוק מאוד מאוד מהטבע. אבל נראה לי שמאוד קשה לך להבין את זה.

John the Savage

New member
אני אמנם מוגבל ביכולת ההבנה שלי

אבל אני משתדל לעבוד על זה. תן לבנאדם קצת צ'אנסה.

תסביר קצת על עניין המרחק מהטבע, איך מודדים מרחק מהטבע, והאם תמיד יש קורלאציה בין המרחק הזה לבין מידת הבריאות?

25306yosef

New member
על מנת למדוד את המרחק מהטבע צריך ללמוד היטב על תהליך הגידול

החקלאי של אותם גידולי שדה שמגודלים מלכתחילה בצורה תעשייתית (יותר תעשייתית מכל גידול חקלאי אחר) במיוחד לצורך ייצור השמן.

לאחר מכן יש ללמוד היטב את התהליך של ייצור ומיצוי השמן ותהליך הזיקוק והזיכוך שלו כך שלא נשאר בו למעשה כלום מלבד 100% שמן שכאמור הוא בכלל לא טבעי והוא רחוק מאוד מהטבע.

אפילו את הסופסטוק שנמצא בתוך השמן הגולמי מפרידים ממנו ומוכרים אותו לתעשיית המזון לתרנגולות.

זה כבר לא לפורום הזה.

25306yosef

New member
צורת הגידול החקלאי של זרעי השמן זה לא לעניין?

ולמה מפרידים את כל הטוקופרולים והסטרולים מהשמן בתהליך הייצור והזיכוך?

האם גם זה לא קשור לעניין?

ולמה בכלל צריך להשתמש בשמן בצורתו המסחרית כאשר בכלל לא חייבים?

גם זה לא קשור לעניין?

prizman

New member
רק מתוך רחמים אתעלם חד פעמית מהצהרתי הקודמת,

אסביר לך מדוע אינך כותב לעניין ואז אתנתק מהנושא.
1. אין דבר כזה גידול יות תעשייתי או פחות תעשייתי. יש רק גידול תעשייתי או לא.
כל עגבניה ומלפפון שאתה אוכל גודלו תעשייתית ואף הונדסו גנטית.
2. החמאה שאתה כה מחבב יוצרה באופן תעשייתי מפרות שגודלו באופן תעשייתי
והוזנו במזון תעשייתי.
3. כשאדם רוכש שמן הוא מעוניין ב 100% שמן.
אתה כמובן יכול לצרוך שמן זית יחד עם הגפת או לחילופין שמן סויה עם soap stock שהוא בעיקרו משמש לפיטום פרות וחזירים והרבה פחות לתרנגולות, אדם
מן היישוב לא מעוניין בזה.
אל דאגה את ה soap stock תקבל חזרה דרך החמאה.
4. לטענתך כאשר מפרידים את הפסולת מהמוצר הוא מפסיק להיות טבעי כך
שאתה אמור לאכול אבוקדו יחד עם גלעינו.

זה הכל ואלו מילותי הבאמת אחרונות בנושא.

25306yosef

New member
כשאדם רוכש שמן הוא מעוניין ב 100% שמן שאין לו כל ערך תזונתי?

האם באמת כאשר אדם רוכש שמן הוא מעוניין ב 100% שמן שאין לו שום תועלת תזונתית והוא אף מזיק?

על סמך מה אתה קובע כך בפסקנות?

אין לי כל צורך לצרוך את שמן הזית ביחד עם הגפת מאחר ואני יכול לאכול זיתים שאותם אני רוכש ישירות מהחקלאי המגדל (הזיתים הנמכרים בחנויות צפים ושוחים בתוך שמן מזוכך). למרות זאת, אם אני צריך שמן זית איכותי, אני אעדיף שמן זית עם גפת ולא שמן שסביר להניח שהוא בכלל שמן תעשייתי מזוכך או שמן שמהול בשמן תעשייתי מזוכך כפי שאני מניח שמשווק בשוק הבלתי מבורקד בישראל.

החמאה שאני כה מחבב היא מאוד טעימה לי ואני מאוד נהנה ממנה והיא לא מותירה לי בפה טעמי לוואי מגעילים ודוחים ובלתי נעימים והיא לא גורמת לי לצריבות בלתי נעימות בגרון כמו שגורם השמן המזוכך (ואגב ולמען הסר ספק, שמן זית איכותי מכבישה קרה לא גורם לי לצריבות ולא לטעמי לוואי), אשר על כן, לא מפריע לי מכך שהחמאה מופקת בצורה תעשייתית (כטענתך), מה גם שלחמאה יש ערכים תזונתיים רבים בעוד שכאמור לשמן המזוכך אין שום ערך תזונתי והוא למעשה רק מזיק.

מה שכתבת בסעיף 4 על הגלעין של האבוקדו זו שטות.

למעלה