כדאי לקרוא בבלוגיה 11.1.10

yael d a

New member
ניווט

אם הייתי יכולה לדעת מראש למה יובילוני רגלי, אולי מעדיפה הייתי להתיישב בכסא הגלגלים כאבן שאין לה הופכין ולסיים את חיי כנטל על סביבתי. מעדיפה הייתי להיות לנטל בשל מגבלה פיסית ולא בשל רוחי הירודה. http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1616849

Master Stav

New member
...החלטות אישיות .....

הגבתי לך בבלוג ...... מומלץ לקרוא מתוך הבנה שזה יכול להיות את/ה היום או מחר

למה לא מציאותי?

אתה לא מציין שום עובדה שגורמת לרעיון להיות לא מציאותי. ואם בארצוות הברית של אמריקה זה מציאותי - מה גורם לך לחשוב שכאן זה לא יכול לעבוד? הרעיון הוא לחייב את הבנקים לחשוב הייטב לפני שילוו כסף. היום מה איכפת להם אם אתה קונה בערך מנופח בית? אם תיפשוט את הרגל הם ימכרו את הבית ואתה תישאר חייב עד סוף ימך. אם לעומת זאת הבית בלבד יהווה בטוחה הם יחשבו פעמיים לפני שילוו לך כדי לקנות בית במחירי בועה.

Master Stav

New member
הנחת היסוד שלך מוטעית

עניתי לך בבלוג ... אין מחירוי בועה זה הביקוש שיוצר את המחיר מאחר ואני מעט מקורב לנושא השמאות .....נשוי לשמאית בכירה במערכת הבנקאית אתה טועה....האם אתה מבין שהמשבר הכלכלי הגדול בארצות הברית איר בדיוק בגלל השיטה הזו ? אבל ...הי פה זה פורום הבלוגיה לא דיון נדלני .... כאמור בעיני לא מציאותי אבל יופי של פוסט ...כך ש ...מקווה שיכנסו עוד אנשם ויתפתח דיון מעניין .

ומאיפה בא הביקוש?

מה זה ביקוש? מי אמר לך בכלל שיש ביקוש "אמיתי"? אולי הביקוש הוא ביקוש שמונע מהיסטריה שמקורה בכך שכל אחד רואה שהמחירים עולים ועולים ולכן רץ לבנק כדי לקבל עוד ועוד הלוואות יותר ויותר גדולות? זה בדיוק כמו משחק פרמידה. מישהו יפול בסוף. ולא רק שמישהו יפול, כל הכלכלה יכולה ליפול. אני מזכיר לך שבתחילת שנות השמונים מניות הבנקים רק עלו ועלו וכולם היו בטוחים שלעולם לא יפלו עד שיום אחד "הבורסה נפלה, אנשים קופצים מהגג. גם משיח קפץ והודיע שהוא נהרג" כמו שכתב שלום חנוך. האם אתה לא רואה שעליית מחירי הדירות בישראל היא מטורפת ואין לה שום סיבה הגיונית חוץ מהיסטריה שנוצרת בין השאר על ידי כך שלבנקים לא איכפת לתת לך הלוואות גדולות משום שכל הסיכון הוא עליך? ונכון. בארצות הברית היה משבר ועדיין יש משבר. אבל לא בגלל השיטה אלא בגלל תאוות בצע וחוסר רגולציה. אבל זה עניין אחר.

Master Stav

New member
ביקוש כשמו כן הוא

רצון של אנשים לרכוש דירות ...... כאמור אני מקורב לנושא ויודע שהבנקים דווקא מקשים מאד על נתינת ההלוואות עליית מחירי הדירות היא בגין הביזבוז של עתודות הקרקע על בתים פרטים ולא בנייה רוויה וארה"ב ....בארה"ב נישארו הבנקים עם בתים בשווי עתק ללא שום אפשרות למכור אותם .... כך ש....הייום אפשר לקנות בית מפואר מאד באיזור לא רע בכלל במחיר מגוחך לא ראלי אלא פשוט מגוחך ומי שיש לו זו השקעה ניפלאה שתשתלם.

בדיוק! הבנקים ניתקעו עם הבתים!

וזה בדיוק מה שצריך לקרות כאן. אם מישהו רוצה לקנות בית במחיר מאד יקר הבנק צריך להקשות עליו ולפחד שהוא יתקע עם הבית אחר כך! כך, מי שיבקש מחירים גבוהים ישאר ללא קונים מכיוון שהללו לא יוכלו לממן מחירים מטורפים! זה בדיוק העניין!

Master Stav

New member
1+1=2 שיעור בכלכלה

ביקוש נוצר על ידי אנשים שמבקשים לקנות נכסים המחירים הלא ראלים על פי הבנתך וזו מוגבלת בעליל נוכח הדברים שאתה כותב כאן הינןם כאלו שנוצרים נוכח הביקוש חוסר בעתודות קרקע יוצר ביקוש ער יותר לנכסים צמודי קרקע ומחיריהם עולים בהתאם חוסר בעתודות קרקע יוצר שעטנזים מוזרים כמו בתים בני 12 קומו בסביבת שימור כפרי במחירים של בתים צמודי קרקע הבנקים הממנים לא יוצרים את הביקוש הבנקים הממנים אינם צריכים להקשות על הרוכשים אלא להיות עסק כדאי מלווים לא כדאי לא מלווים נקודה בנק שנופל יכול לגרור אחריו לא מעט עסקים ובכך להקשות על כלכלת המשק כולה ואז המדינה תצטרך כמו בארה"ב להלאים את הבנק ישראל אינה מסוגלת להלאים בנקים ראה מקרה אתי אלון והניזוקים המרכזים שהיו הלקוחות. אני לא מתכוון להמשיך את הויכוח הזה פה אני תומה שעדיין לא העירו לנו מדוע זה לא מתנהל בבלוג נסברתי את עמדתי אתה לא חייב לקבלה אבל בוא נסיים את זה פה ...לא לזה מיועד הפורום הזה .

אין בעיה. נפסיק את הוויכוח :)

אבל לדעתי מי שאינו מבין זה דוקא אתה... וחוץ מזה - המשבר האחרון בכלכלה העולמית הוא הוכחה חותכת לכך שחכמי הכלכלה המודרנית לא מבינים יותר מאחרון המוכרים בשוק הכרמל מה טוב ומה לא טוב לכלכלה.

Bezalel P

New member
באמת מספיק בבקשה.

אפשר להעביר את הדיון לבלוג או לפורום מתאים אחר. תודה.

Master Stav

New member
סיפורמתכון- 2 חברים וטורנצ'ו אחד

החיים חזקים מכל אגדה, כך מספרת לי רוסה שהגיעה אתמול בלי שום אזהרה אלי הביתה, אתה לא במיטבך ואני מכירה גברים, חזקים חזקים עד שחולים ואז כמו ילדים קטנים .....היא מגחכת אדיומיו... שב שב ....תנוח הבאתי לך אוכל של פולנים ....אני מסתכל עליה בתמיהה אוכל של פולנים ומנסה להציץ אל הסל שלה, טורנצ`ו שב היא גורסת בחיוך גדול ואני נכנע , מתיישב על כורסת המסג` שלי מפעיל את התכנית העדינה ביותר כך שלא תציק לי יותר מידי , תגידי רוסה ....סיפור יש ? יש היא מחייכת אבל קודם כול מרתיחים מים http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1621437

הדרך שלי לפרגן...

וגם לאמץ את הראש ולחשוב איך לכתוב את כל בחרוזים:) רשומות מיוחדות שלי על הבלוגים שבחרתי לבלוגים שלי (בלוגים שאני מנוייה עליהם וקוראת ונוברת ואוהבת..בלי פוליטיקה) הראשונה על dominolog הרשומה - מילים לתמונות למילים הבלוג של dominolog

למעלה