כדאי לקרוא בבלוגיה 16.12.10

motior

Member
סיפור פור סאטרדיי

דו יו קנו אבאוט האנשים האלה שחייבים לערב בכל משפט מילים באנגלית כדי להדגיש כמה הם קנולג'אבל? אחת מהן מבקרת בבלוג שלי לכבוד שבת המלכה (או סתם הוויקאנד הקרב ובא)
 
מתכון פשוט לתבשיל עוף+תחתיות ארטישוק חמצמצות

מתכון לתבשיל עוף עם תחתיות ארטישוק: מצרכים: קילו - קילו וחצי חלקי עוף בצל גדול חתוך לחצי ופרוס לפרוסות תחתיות ארטישוק קפואות של סנפרוסט כוס אפונה קפואה- לא חובה חצי כוס שמן קנולה/סויה מלח גס (זהירות עם הכמויות, הוא כמובן - יותר דומיננטי) פלפל שחור גרוס תבלינים: פלפל שחור גרוס כפית שטוחה כורכום כפית שטוחה חוואיג' למרק כף שטוחה א. מרק עוף מעט צ'ילי גרוס מיץ מחצי לימון הוראות הכנה: שוטפים היטב את חלקי העוף ומנגבים בנייר מגבת, מתבלים אותם במלח גס ופלפל שחור ומחדירים קלות תוך שפשוף. מניחים אותם בסיר רחב ושטוח עם השמן וצולים על אש נמוכה כחצי שעה, תוך הפיכה לשני הצדדים מדי פעם (זהירות שלא להשחים אותם יתר על המידה כדי שלא יתייבשו). מוציאים לצלחת רחבה. בשמן שנשאר בסיר, מוסיפים את הבצל הפרוס לרצועות ומטגנים עד הזהבה והשחמה של הבצל תוך ערבוב מדי פעם. (בשלב זה הוספתי רגלי פטריות גדולות שביקשתי למלא ולא היה לי מה לעשות איתם - קצצתי והוספתי לתבשיל - מומלץ מאוד, הוסיף הרבה טעם, אם הוספתם, תנו לזה 5 דקות טיגון נוספות ביחד עם הבצל). מחזירים את חלקי העוף לסיר ומערבבים עם התבלינים (מלבד מיץ הלימון) תוך שיפשוף התבלינים על העוף. חותכים את תחתיות הארטישוק - כל אחד ל - 4 רבעים ומוסיפים לסיר, מוסיפים מים עד כיסוי תחתיות הארטישוק ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה- ארבעים דקות, כ- 10 דקות לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ואת האפונה הקפואה. מגישים לצד אורז לבן!
 
מתכון קל קל לתבשיל עוף עם תפוחי אדמה

תמונות נוספות בבלוג שלי מצרכים: קילו - קילו וחצי חלקי עוף 2 בצלים גדולים חתוכים לחצי ולפרוסות 4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות 1/2 כוס שמן קנולה/סויה מלח גס פלפל שחור גרוס תבלינים: פלפל שחור גרוס כפית שטוחה כורכום כפית שטוחה חוואיג' למרק כף שטוחה כמון כף שטוחה א. מרק עוף קמצוץ צ'ילי גרוס- לא חובה הוראות הכנה: שוטפים היטב את חלקי העוף ומנגבים בנייר מגבת, מתבלים אותם במלח גס ופלפל שחור ומחדירים קלות תוך שפשוף. מניחים אותם בסיר רחב ושטוח עם השמן וצולים על אש נמוכה כחצי שעה, תוך הפיכה לשני הצדדים מדי פעם (זהירות שלא להשחים אותם יתר על המידה כדי שלא יתייבשו). מוציאים לצלחת רחבה. בשמן שנשאר בסיר, מוסיפים את הבצל הפרוס לרצועות ומטגנים עד הזהבה והשחמה של הבצל תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים בטיגון עד שתפוחי-האדמה משחימים מעט. מסירים מהאש, מצננים מעט. מחזירים לסיר את חלקי העוף ומתבלים בתבלינים תוך שפשוף עם הידיים וערבוב של הכל ביחד. מוסיפים מים עד שכמעט מכסים את תפוחי האדמה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה כחצי שעה-ארבעים דקות, עד שהנוזלים הצטמצמו והרוטב מעט סמיך. מגישים לצד אורז לבן - פשוט וטעים!
 
למעלה