מתכון פשוט לתבשיל עוף+תחתיות ארטישוק חמצמצות
מתכון לתבשיל עוף עם תחתיות ארטישוק: מצרכים: קילו - קילו וחצי חלקי עוף בצל גדול חתוך לחצי ופרוס לפרוסות תחתיות ארטישוק קפואות של סנפרוסט כוס אפונה קפואה- לא חובה חצי כוס שמן קנולה/סויה מלח גס (זהירות עם הכמויות, הוא כמובן - יותר דומיננטי) פלפל שחור גרוס תבלינים: פלפל שחור גרוס כפית שטוחה כורכום כפית שטוחה חוואיג' למרק כף שטוחה א. מרק עוף מעט צ'ילי גרוס מיץ מחצי לימון הוראות הכנה: שוטפים היטב את חלקי העוף ומנגבים בנייר מגבת, מתבלים אותם במלח גס ופלפל שחור ומחדירים קלות תוך שפשוף. מניחים אותם בסיר רחב ושטוח עם השמן וצולים על אש נמוכה כחצי שעה, תוך הפיכה לשני הצדדים מדי פעם (זהירות שלא להשחים אותם יתר על המידה כדי שלא יתייבשו). מוציאים לצלחת רחבה. בשמן שנשאר בסיר, מוסיפים את הבצל הפרוס לרצועות ומטגנים עד הזהבה והשחמה של הבצל תוך ערבוב מדי פעם. (בשלב זה הוספתי רגלי פטריות גדולות שביקשתי למלא ולא היה לי מה לעשות איתם - קצצתי והוספתי לתבשיל - מומלץ מאוד, הוסיף הרבה טעם, אם הוספתם, תנו לזה 5 דקות טיגון נוספות ביחד עם הבצל). מחזירים את חלקי העוף לסיר ומערבבים עם התבלינים (מלבד מיץ הלימון) תוך שיפשוף התבלינים על העוף. חותכים את תחתיות הארטישוק - כל אחד ל - 4 רבעים ומוסיפים לסיר, מוסיפים מים עד כיסוי תחתיות הארטישוק ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה- ארבעים דקות, כ- 10 דקות לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ואת האפונה הקפואה. מגישים לצד אורז לבן!