כדאי לקרוא בבלוגיה - 17.1.11

R n L

New member
ומה עם בן גוריון, דיין, אריק שרון ושמעון פרס?

יש כמובן הבדלים רבים אך אהוד ברק איננו הראשון שהודיע על פרישה ממפלגת העבודה והקמת מפלגה חדשה... אבל המהלך הזה של ההודעה של אהוד ברק על פרישה ממפלגת העבודה הוא אכן מהלך מפתיע ומבריק אשר שמט את הקרקע תחת רגליהם של שאר שרי העבודה אשר תכננו ככל הנראה להדיחו בקרוב מתפקיד יו"ר המפלגה. כנראה שבכל זאת מדובר במוח שנון ואנליטי אחרי ככלות הכל
בנוסף, הרביעיה של פרץ-כבר-מג'דלה-בן סימון צפויה להודיע גם היא על פרישה קרובה ממפלגת העבדוה והקמת סיעת שמאל סוציאליסטית חדשה. אז מי יציל את מפלגת העבודה? האם היא אבודה? אני אישית סבור ששלי יחימוביץ' צריכה להיות המנהיגה אבל כבר שמעתי את השרים המתפטרים של העבודה קוראים ל"זקן השבט" (פואד) לקחת את המושכות
חוץ מהרביעיה שעומדת לפרוש שלעיל, נותרו רק ברוורמן, פואד, הרצוג ויחימוביץ' בעצם - או שאולי שכחתי מישהו?

shy-1

New member
תחליט, אם "הזונה הפוליטית" ברק עשה כאחרים ...

מה כל כך מבריק בתרגיל ? הבריחה ? אומרים שאדם הגר בבית מזכוכית, שלא יזרוק אבנים באנשים, ברק שהואשם(ולא תמיד בצדק), מבריחה מכל מיני מקומות ואי לקיחת אחריות, עשה טעות והראה לכולם/ן, שכל מה שאמרו עליו, הם לא ספורים, כי האמת לאמיתה ! מכל מקום, וכפי שכתבתי: כימאי איני זוכר קפטן אניה, המטביע ספינתו ובורח ראשון בסירת ההצלה היחידה.

ידותון

New member
אתה מוכן להגיד הכל

רק לא לבדוק את הטענה של ברק ואנשיו (ועוד הרבה מהמרכז והשמאל הציוני) שמפלגת העבודה שברה שמאלה וכבר זמן מה היא רועה בשדות הפוסט-ציונות ומתפללת לאלילי ה"שלום".

shy-1

New member
את מה שהיה לברק להגיד, כבר שמעתי כשאשתו הקימה

חברה פרטית, והסתמכה על קשריו על מנת להתרבות, או כשלא ידע שהוא מעסיק עובדת זרה. ברק היה "זונה פוליטית" בתאוריה, והוא הוכיח שהכינוי יושב עליו בול, במעשהו האחרון. ובקשר לאנשיו, חבל על כל יריקה.

R n L

New member
בהמשך למטאפורה שלך - כאשר יש מרד על הספינה

כאשר המלחים מתכננים לחסל פוליטית את רב החובל ולהדיח אותו אולם הוא מצליח להפתיע אותם ולהקדים לברוח מהספינה הטובעת עם ארבעה קצינים נאמנים - יש כאלה שקוראים לזה כרגע "תרגיל מבריק". ההודעה של אהוד ברק על פרישה ממפלגת העבודה והקמת מפלגה חדשה - מפלגת העצמאות - הגיעה באופן מפתיע מבלי שאף אחד ממאות אנשי התקשורת, הפרשנים והפוליטיקאים צפו אותה מראש וכולם נותרו כעת עם פה פעור ורק מנסים לפרש את מה שכבר קרה. אי אפשר להכחיש שאלה שנותרו מאחור ניסו מרגע הכניסה של מפלגת העבודה לקואליציה - לפרק אותה ופעלו בכל דרך נגד אהוד ברק ונגד שהיית המפלגה בקואליציה ולכן מבחינה פוליטית אישית - אהוד ברק פעל באופן מבריק. זאת מבלי להיכנס לסוגיה של מה טוב יותר או פחות למדינת ישראל או למפלגת העבודה שממילא התפוררה עקב המאבקים הפנימיים על ההנהגה והדרך.

shy-1

New member
אתה כנראה הגעת ארצה עם הפלאשמורה, כנראה

אינך יודע, שברק נכנס לממשלה הזו, בכדי לדאוג לאהוד ברק בלבד ! כלום לא עניין אותו, והוא שימש פרגוד ליברלי לביבי, כשזה הפך כל חוק אפשרי בכנסת לצחוק. איזה ראש מפלגת עבודה יכול להישאר בממשלה כזו, המנווטת על ידי ליברמן והחרדים ? אבל, בא נעזוב זה, זה לא מקום לויכוחים.

R n L

New member
סגנון הדיבור הנמוך הזה שלך אומר הכל

ולא מצריך כלל תשובה מלבד שני משפטים אלה.

suki da yo

New member
בין אם זה היה

מהלך מתוכנן או נואש, זה בעיקר מהלך מבחיל שאינו מביא כבוד לאף אחד מנוטשי העבודה הבזויים, בטח לא לראש מפלגה שעוזב את המפלגה שלו רק כדי להיוותר בכסאו.

suki da yo

New member
אולי כדאי שתקרא את הפוסט הבא

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1882948 של לא אשת מפלגת העבודה, ובסך הכל סתם בנאדם שלא אוהבת שמשקרים לה, סוקי, שבכלליות לא אוהבת שזורקים עליה קישורים בצורה מתנשאת כאילו כתבת את דברי אלוהים חיים, במקום לנהל איתי דיון באמת. אה, ואני גם חושבת שאתה טועה, כי אולי מפלגת העבודה תתאושש (ואין לי בעיה אם יחימוביץ' תעמוד בראשה, ממש לא אכפת לי), אבל מה שעשה ברק זה תרגיל מבחיל והסיבה היחידה שהעבודה אולי תזכה מעדנה מזה היא שכו-לם מבינים שאהוד ברק הוא אדם נטול ערכים וכבוד שאוהב רק את כסאו.

ידותון

New member
בשביל מה לי לכתוב לך את טענותי

אם מישהו כבר כתב אותם כל כך טוב (בטוח יותר טוב ממה שאני מסוגל)?! אולי אם לא היית עסוקה בעלבון המדומה שלך היית שמה לב שלא אני כתבתי את זה ולא היה כאן שום כוונה להתנשא (אולי קצת עצלנות, לא יותר מזה). ואם היית קוראת את הפוסט אולי היית גם שמה לב למה הטיעון הילדותי ש"אהוד ברק הוא אדם נטול ערכים וכבוד שאוהב רק את כסאו." הוא ילדותי ותו לא. ערב טוב ותפסיקי לחפש עלבונות היכן שלא הייתה שום כוונה שכזאת

R n L

New member
מה שנכון - נכון ../images/Emo13.gif

אבל יותר קל לירות קודם ולשאול שאלות אחר כך

suki da yo

New member
אולי לא הבלוג שלך

אבל העיקרון זהה, אל תשלח אותי לקרוא דברים, דבר איתי. ואני גם לא חושבת שזה טיעון ילדותי. אולי מעז יצא מתוק, ואולי מפלגת העבודה תרויח משהו מהעזיבה הבזויה של ברק, אבל ברק עצמו עשה את זה רק מדאגה לעצמו, הוא לא חשב על טובת העבודה או המדינה.

ALC

New member
תני דוגמא לפוליטיקאי אחד שעשה משהו

בניגוד לאינטרס הפוליטי שלו. האם השתלחת באותו אופן באריק שרון ושאר הפורשים מהליכוד והעבודה שהקימו את קדימה? (לגבי בן גוריון כנראה שהיית צעירה מדי)? הביקורת שמופנית כלפי ברק היום נובעת רובה ככולה רק מהמחנה האופוזיציוני שרוצה בהפלת הממשלה ולא מבוססת על קריטריונים אובייקטיביים הוגנים לבדיקת המהלך הפוליטי הזה באופן שמנותק מדעה קדומה. כל הפרשנים הפוליטיים בכלי התקשורת שלא ניתן לחשוד בהם בנטיה כלשהי לימין קבעו שזה היה מהלך מבריק מבחינה פוליטית.

suki da yo

New member
בודאי שכן

קדימה היא מפלגת אופרוטיניזם מגעילה. מבריק מבחינה פוליטית? כן, זה מותיר את ישבנו על הכיסא שהוא כה אוהב. אבל זה מהלך לא מכובד בכלל.

R n L

New member
הפוסט שהוא הפנה אליו שנבחר כעת על ידי העורך

להופיע על העמוד הראשי של תפוז - הנו דווקא פוסט מעניין ביותר ומומלץ לקריאה ולהתייחסות. לעתים תוך כדי דיון ניתן גם להפנות לקטעי טקסט רלוונטיים לצורך התייחסות - זה רק מצביע על עומק הדיון ואין בכך פסול, לדעתי.

suki da yo

New member
אין לי משהו נגד הפוסט

וקישור שנוסף לתגובה עם תוכן, הוא כמובן תוספת, אבל רק ההפניה בלי שום ערך נוסף, זו אינה דרך לנהל דיון בעיני. לא מכובד ולא נעים.

ידותון

New member
ועוד פעם, אני מצטער אם פגעתי בך

אבל כל מה שיש לי להגיד הבחור כבר כתב בצורה מצוינת כך שנראה לי מיותר להוסיף.

למעלה