כדאי לקרוא בבלוגיה, 6.12.09

MRimer

New member
האיכר והענק המפלצתי משחקים שחמט

סיפורה של אחת האגדות מתוך קובץ הבלדות שפורסם בפעם הראשונה בתחילת המאה התשע עשרה. הזדמנות להצצה אל תרבות שונה - תרבותם של התושבים הנורדיים של איי פארו.

wranger

New member
רגע, תסביר שניה,

הבלוג שלך הוא על בולאות, לא? אז איך זה שלכל בול מוצמדת גם אגדה? אין בולים "סתם" אצלך?

MRimer

New member
בול מעצם מהותו לא יכול להיות "סתם"

במרבית מדינות העולם מהווה בול הדואר כלי ביטוי של המדינה המנפיקה, המנסה דרכו להעביר מסרים החשובים לה, ולהפיץ ברבים את התרבות המקומית. גם באותם מקרים בהן המדינה "מוכרת את עצמה" לאחד מסוכני הבולאות הבינלאומיים, המנפיק בשמה נושאים שאינם קשורים לתרבות המדינה, אלא מיועדים לטעמם ולכיסם של אספני הבולים בארצות המערב העשירות, ניתן ללמוד מן הבולים על הנושאים שהיו אופנתיים במועד ההנפקה של הבולים. הבלוג מכיל בשלב זה כאלף וארבע מאות רשומות, העוסקות במגוון עשיר מאוד של תחומים ונושאים. מתוך אותו מגוון הפונה שעיקר אל קהל האספנים המתעניינים בבולאות, אני משתדל לדלות את אותן רשומות העוסקות בנושאים בעלי עניין כללי (כולל אגדות וסיפורי עמים) ומפרסם אותן בפורום הבלוגיה. אני מניח שלנושאים אלו יהיה קשב גדול יותר בקרב אלו שהמילה "בולים" יוצרת אצלם אסוציאציות השונות מאוד משלי. אני רואה בבולים ובדברי הדואר אמצעי תיעוד מן המעלה הראשונה, המאפשרת לאדם הסקרן להיחשף לנושאים שסדר היום העמוס לא מאפשר לו לראות בדרך אחרת. התמונה, הציור, העיצוב המעניין, אלו הם רק הגירוי, והיתר תלוי ברצונו של הצופה להמשיך לחפש וללמוד דברים חדשים. אני אנסה לתת מספר דוגמאות של רשומות בעלות אופי שונה המצויות בבלוג, ואני מקווה שימצאו חן בעיני הקוראים.

MRimer

New member
מכתבים הם אמצעי ביטוי אישי ואינטימי

המאפשרים לנו הצצה אל עולמם הפנימי של אישים מפורסמים (גם בלי להיות פפרצי). כדוגמה, הנה גלויה שכתב בנימין זאב הרצל, חוזה המדינה, לבתו הצעירה. הגלויה נשלחה מבאזל, בזמן קיומו של הקונגרס הציוני.

MRimer

New member
התקופה הקשה ביותר בתולדות עם ישראל

הותירה את רישומה האינטימי ביותר בדברי הדואר שנשלחו על ידי יושבי הגיטאות, אסירי מחנות הריכוז (באותם מקרים בודדים בהם איפשרו להם להתכתב עם העולם שבחוץ), וקרובים מודאגים ברחבי העולם. היא הותירה את רישומה הוויזואלי גם בפרטים הקטנים, היום יומיים, הבנאלים, דוגמת העיטור המסחרי של בית העסק היהודי בגרמניה לפני ואחרי עליים המפלגה הנאצית לשלטון.

MRimer

New member
לעיתים מגלים עובדות מפתיעות על אישים ידועים

כך למשל נפתח צוהר אל עיסוקיו המדעיים של הלורד רוטשילד, זה שקיבל בשם העם היהודי את הצהרת בלפור.

MRimer

New member
ירושלים הנופלת

לא, אל דאגה... אין מדובר ברשומה בעלת גוון פוליטי, אלא בהיכרות עם אתר מעניין בקצה העולם שקיבל את השם המעניין...

MRimer

New member
לעיתים גם צורת הבול מביעה מסר

דוגמת הבול המצורף משוויץ

MRimer

New member
כמה רגליים יש ליתוש?

אם אתם לא יודעים, אתם לא לבד. ולפעמים הטעות נחשפת ברבים ומתועדת לדיראון עולם.

MRimer

New member
ומה עושים כאשר טעות הופכת לשערוריה פוליטית

ובמיוחד כאשר המדובר במדינה טוטליטרית דוגמת סין בתקופת הלהט המהפכני? התוצאה, בול נדיר ויקר במיוחד.

MRimer

New member
איך נראה הבול לאחר שמכבים את האור?

אם הבול הודפס בטכנולוגיה חדשה, תוך שימוש בדיו מיוחדת, התוצאה יכולה להיות מרתקת...

MRimer

New member
גם ל"שיניים" שסביב הבול כדאי להקדיש תשומת לב

כיוון שגם בהם מסתירים לעיתים יצרני הבולים מסרים מעניינים....

MRimer

New member
ולסיום, משהו משלנו

תיאור של המצב המורכב בתקופה שקדמה להקמת מדינת ישראל, ולפתרונות היצירתיים שנמצאו לבעיות היום יום שהותירו מאחריהם שלטונות המנדט הבריטי הנסוגים.

ira m

New member
מה?מה? קליפות תפוחי אדמה...../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כן , כן.... משהו נחמד וטעים לנישנוש - כאן

למעלה