בול מעצם מהותו לא יכול להיות "סתם"
במרבית מדינות העולם מהווה בול הדואר כלי ביטוי של המדינה המנפיקה, המנסה דרכו להעביר מסרים החשובים לה, ולהפיץ ברבים את התרבות המקומית. גם באותם מקרים בהן המדינה "מוכרת את עצמה" לאחד מסוכני הבולאות הבינלאומיים, המנפיק בשמה נושאים שאינם קשורים לתרבות המדינה, אלא מיועדים לטעמם ולכיסם של אספני הבולים בארצות המערב העשירות, ניתן ללמוד מן הבולים על הנושאים שהיו אופנתיים במועד ההנפקה של הבולים. הבלוג מכיל בשלב זה כאלף וארבע מאות רשומות, העוסקות במגוון עשיר מאוד של תחומים ונושאים. מתוך אותו מגוון הפונה שעיקר אל קהל האספנים המתעניינים בבולאות, אני משתדל לדלות את אותן רשומות העוסקות בנושאים בעלי עניין כללי (כולל אגדות וסיפורי עמים) ומפרסם אותן בפורום הבלוגיה. אני מניח שלנושאים אלו יהיה קשב גדול יותר בקרב אלו שהמילה "בולים" יוצרת אצלם אסוציאציות השונות מאוד משלי. אני רואה בבולים ובדברי הדואר אמצעי תיעוד מן המעלה הראשונה, המאפשרת לאדם הסקרן להיחשף לנושאים שסדר היום העמוס לא מאפשר לו לראות בדרך אחרת. התמונה, הציור, העיצוב המעניין, אלו הם רק הגירוי, והיתר תלוי ברצונו של הצופה להמשיך לחפש וללמוד דברים חדשים. אני אנסה לתת מספר דוגמאות של רשומות בעלות אופי שונה המצויות בבלוג, ואני מקווה שימצאו חן בעיני הקוראים.