כדאי לקרוא בבלוגייה - 11/8/2010:

ידידים כדולפינים-שיר השראה חדש וטרי!

בס"ד לילה נעים חברים יקרים אחרי שנפתרה הבעיה שממנה נבצר לי להיות באינטרנט מספר ימים ושהוחלף המודם, חזרתי לכאן ושמח להעלות ברוך ד' רשומה חדשה על בעל החיים הימי המתוק והאהוב על כולנו שלראותו בפעולה כל כך כיף לראותו ממליץ בחום להיכנס ולהינות מ-:ידידים כדולפינים

parparlive

New member
צועד בדרך אחרת

מביטה בעיניך נשאבת עמוק לתוך ליבך חיבור אין סופי נשמתך בוערת גופך משתוקק

ע נ נ ת

New member
מקר - לחם-לוהט-אש

לא קבלתי תמונה נבחרת על רשומת הדרדר הכחול שלי מלפני כמה ימים - רשומה קרירה בצבעים קרים... אז היום אני מנסה הפוך: רשומה חמה-לוהטת-אש - הצבעים הכי חמים, במרומי ההר הכי גבוה בארץ. מה פורח בבלוג שלי? פרגה. בואו לראות: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1764353

לשונאי10

New member
לפי כללי האקדמיה - בלוגייה. הסבר בפנים:

רצף של -iyya יבוטא בעברית בשתי יו"דין: עלייה, עשייה, תכנייה, אונייה, חנייה (אבל: חניה = חנָיה), וכך גם: בלוגייה (blogiyya). מקווה שהבנת.

wranger

New member
יכול להיות, אבל לפי כללי הבלוגיה - בלוגיה.

מקווה שהבנת, מניח שלא, וכמובן - רק בריאות.

לשונאי10

New member
אענה לך כפי שענית לי בעברך:

כשאתה תפתח שרשור שכזה תכתוב "בלוגיה", אני פתחתי ולכן הקפדתי על העברית כפי שאני עושה תמיד. לא טוב לך? אז זו הפעם האחרונה שאני פותח שרשור/פתיל "כדאי לקרוא בבללוגייה", טל. ואגב, צר לי אבל איני הולך לפי כללי הבלוגייה במקרה כזה, אני צועד לאור העברית והאקדמיה בלבד. הייה סמוך ובטוח שלעולם לא אפתח שרשור/פתיל שכזה שוב, רק בריאות. (שמח שאתה ציני, אגב, זה מוכיח לי המון).

wranger

New member
פייר אינאף

אגב, בשרשור שהזכרת עכשיו הכרזתי חגיגית שבכל הפעמים הבאות בהן אפתח בעצמי שרשור שכזה אעמוד בכללי כתיבת התאריך, והקפדתי לעשות כן מאז. אם אתה בוחר לקחת את ההערה שלי לכיוון של אי פתיחת שרשורים לעולם ועד, זו בחירתך. אבל כשאתה נמצא במקום שקורא לעצמו בלוגיה, זה לא מנומס לעוות את שמו, עם כל הכבוד לאקדמיה ולשפה העברית, ויש לי אוקיינוס של כבוד לשניהם. רק בריאות.

לשונאי10

New member
טל,

לא עיווַתִּי את שם הבלוגייה ולא חיללתי את כבודהּ. כל מה שעשיתי - אייַתִּי אחרת את השם: בלוגייה ולא בלוגיה - כפי שדורשת העברית. השם נשאר אותו שם רק אופן כתיבתו השתנה. והחלטתי שלא לפתוח עוד שרשור שכזה לא מתוך כבוד לבלוגייה אלא מפני הניסיון שלך לפגוע בי, ניסיון שלא צלח.כלומר, אם כך אתה מגיב לגולש שזו לו הפעם הראשונה שפותח שרשור כזה, אז לא צריך שיפתח, ממש לא. מקווה שהבנת.

למעלה