כדאי לקרוא בבלוגייה - 11/8/2010:

wranger

New member
יאיר,

לא ניסיתי לפגוע בך. למה אתה לוקח את זה לשם? ההערה שלי הייתה על טעות בכותרת השרשור שפתחת, כי השם של המקום בו אתה נמצא כרגע הוא בלוגיה, והוא מאוית עם י' אחת ולא שתיים. הלא אם השם שלי היה נכתב בעברית תקנית בת' במקום בט', והיית פונה אלי כ"תַּל", הייתי מעיר לך באותו אופן: השם שלי הוא טל, ולא אכפת לי איך הוא אמור להיות מאוית על פי כללי האקדמיה, כי זה השם שלי.

לשונאי10

New member
השאלה טעות של מי, אבל עזוב, לא משנה

סלחתי, שכחתי, הכול בסדר. יום נפלא!

לשונאי10

New member
אגב

בלוגיה = blogya, אבל כיוון שהשם הוא blogiyya יש לאיית נכון בשתי יו"דין (שאחרת יש לקרוא blogya, כאמור).

פנומן 72

New member
אח שלו, אתה יודע שאני אוהב אותך

אבל אם לומר את דעתי הצנועה, לא כל מה שהאקדמיה מוציאה מתחת לידיה הוא פנינה. הרבה פעמים הם מבזים את עצמם יותר מאשר מאדירים את השפה. אני כותב תמיד עם י' אחת ולא משנה מה התעתיק האנגלי שלו. יתרה מכך, כשאני בעבודה ומקבל תיקון חוזה עשיתי כפתור מאקרו שסורק את המסמך ומעביר את כל הדאבל-יודים ל-י' אחת, כי זה פשוט לא בא לי טוב בעין והאקדמיה שהיא בסך הכל אוסף פלצנים עם גזר תקוע עמוק באחוריים (פה אני חייב דאבל-יוד) - יכולים לקפוץ לי. אגב, אם אתה כל כך אוהד את האקדמיה, איך זה שהם טרם מצאו שם עברי לאקדמיה ? העיקר שהם ממהרים לעברת כל מילה שבאה מהלועזית ואחת הבדיחות שלהם לנסות להפוך את האינטרנט למרשתת. כן, בטח. תברר איתם איך להגיד להם בעברית - GET A LIFE ... אבל אתה בסדר. באמת.

לשונאי10

New member
פנומן תתפלא, אבל אני לא אוהד שרוף של האקדמיה

יש לי ביקורת על דברים שהם מוציאים מתחת ידה, על החללטות משונות שהם מחליטים ועל התנהלות לקויה לפעמים. במקרה זה אני נוטה להסכים עם האקדמיה. אגב, הידעת שבעברי עבדתיגם באקדמיה ללשון העברית? אגב2, עובדים על מילה עברית לאקדמיה ללשון - מעל"ה ואני יודע שאתה אוהב אותי, תודה רבה, פנומן.

חברים יקרים:

לשונאי 10 הוא מומחה ללשון העברית מס' 1 בארץ,ולכן יש להתייחס לתיקוני הלשון שלו במלוא הרצינות. כולנו רק נרוויח מזה! תודה והמשך בילוי נעים בבלוגייה.

לשונאי10

New member
ועוד:

הרי לכאורה לא הייתה לי סיבה לפתוח את "כדאי לקרוא בבלוגייה", לא פרסמתי רשומה חדשה שלי ואני מקבל למייל התראות על תגובות לשרשור שהתחלתי דבר מעצבן כשלעצמו), אז במקום שתשתוק יש לך עוד תלונות, יפה. כמו ישראלי טיפוסי. אני לא מצפה שתודה לי שפתחתי שרשור כזה, אבל לפחות אל תתלונן. ותלמד קצת עברית, לא יזיק לך, זה יסיר מעט מהיהרות שבך. יום טוב!

לשונאי10

New member
אגב, כשאתה פתחת שרשור וכתבת

את התאריך בניגוד לכללי העברית (העברית, לא הבלוגייה!), הערתי לך רק אחרי שפנומן לא הבין למה התכוונת. כאן פתחתי שרשור לפי כללי העברית, ואני מקווה שמתישהו בתפוז ידאגו לשנות את הכתיב ל:בלוגייה מתוך כבוד לעברית. יום טוב!

koresh2

New member
לכל מי שמתכנן חופשה בקרוב, או רוצה להזדהות

"...את הזמנת חבילת הנופש עשיתי דרך חברת נסיעות שלא אזכיר את (ימח) שמה. ופה חשוב להדגיש דבר חשוב – כשסוכן הנסיעות אומר לך שרוב הסיכויים שהוא יארגן לך חדר גבוה עם נוף לים, קיימות שתי אפשרויות בלבד: הסוכן לא מבדיל בין ים לעצים, או שבאומרו "רוב הסיכויים" הוא מתכוון לסיכויים שהוא מבלבל ת'מוח. אגב, מחקרים מדעיים הראו שסוכני נסיעות אכן מבלבלים ת'מוח..."

koresh2

New member
ועוד דבר

שמתי לב רק עכשיו, אבל תודה על בחירת העורך לפני שתי רשומות. עושה הרגשה ממש טובה.

למעלה