כדאי לקרוא !

bachner1

New member
הדמגוגיה היחידה פה

היא ההעצמה של החשיבות של גלעד שליט על פני האנשים שייהרגו ע"י המשוחררים. זו לא דמגוגיה, זאת עובדה- כ170 ישראלים נהרגו ע"י משוחררי עסקות.

כחלחל

New member
זו שאלה שעדיף ולא היתה נשאלת

ולא בגלל שאנני יודע את התשובה. דווקא בגלל שבמקרים מסוימים התשובה ברורה ומוחלטת.

במדינה שממשלתה מפקירה את חייליה בשבי...

אני כבר לא בטוח שאני רוצה לחיות במדינה שממשלתה מפקירה את חייליה להנמק בשבי, ולברך את בניי בהלכם לשרת בצה"ל. 4 מילדיי היותר גדולים שרתו בברכתי, בעידודי ובסיועי ביחידות קדומניות. את הבן הצעיר כבר עודדתי לבחור ביחידה לא קרבית, גם אם היא 'יחידת-עילית'. שלא יפול לי בשבי ויופקר ע"י ראש-ממשלה אטום ויהיר ש"טובת-המדינה" בעיניו נובעת מטובתו שלו ובדעות ארכאיות ואנכרוניסטיות (שאבד עליהן הכלח), ללא התאמתן למציאות המשתנה. אני לגמרי לא בטוח שאובדן האמון של האזרחים במדינתם, בממשלתה ובמפקדי צבאה, איננו "שיקול לאומי" לפחות כמו גישת ה"אנחנו נראה להם מי יותר חזק ונחוש", ו"מה שלא הולך בכוח יילך ביותר כוח"... עד כלות כוחו של אחד מאיתנו. לא בטוח מי זה יהיה.

הדרך היחידה להשיב את גלעד

היא על ידי מה שיתפרש ברחוב הפלשטיני ככניעה. אחרת, הם פשוט לא ירצו להשיבו, כי אין להם שום אינטרס לכך.

דרור 2909

New member
כלומר,כדי לנצח במלחמה, צריך להיות מנוצח...

מעניין... כלומר,הם לא ממש מעוניינים להוציא את האנשים שלהם מהכלא,או הכל או כלום?

חאלד משעל בדרכו לקהיר, או שזאת שמועת-שווא?

דיווח: חאלד משעל נקרא לקהיר יום ראשון, 15 במרץ 2009, 19:40 מאת: ניר יהב, כתבנו לענייני ערבים, מערכת וואלה! חדשות בחמאס ובג'יהאד מכחישים את הדיווחים. "משעל ושלח יגיעו רק כדי לחתום על הסכם סופי". משעלעל פי הדיווח, בכיר חמאס יגיע למצרים עם מזכ"ל הג'יהאד האיסלמי רמדאן שלח כדי לעזור בגיבוש ההסכם בין הפלגים הפלסטינים. ייתכן שידונו גם בעסקת שליט. ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, ומזכ"ל הג'יהאד האיסלמי, רמדאן שלח, זומנו היום (ראשון) לקהיר על מנת להשתתף בשיחות בין הפלגים הפלסטינים הנערכות שם. עיתון היוצא לאור באיחוד האמירויות דיווח מפי מקורות פלסטינים במצרים כי משעל זומן כדי להכריע לגבי גיבוש נוסח שיוביל לסיום הפילוג הפנים-פלסטיני. בכיר חמאס בדמשק וחבר הלשכה המדינית של הארגון, מוחמד נסר, הכחיש את הדיווח. "משעל, שלח ושאר מנהיגי הפלגים הפלסטינים לא יגיעו לקהיר אלא לאחר שהוועדות הדנות בפיוס הפלסטיני יסיימו את פעילותן. הם יגיעו רק כדי לחתום על הסכם סופי", אמר נסר. עוד עולה מהדיווח כי משעל זומן לקהיר על רקע שיחות הפיוס הפלסטיניות, אולם לא מן הנמנע כי זימונו קשור למגעים המרתוניים המתנהלים בנושא גיבוש העסקה לשחרור החייל החטוף גלעד שליט. כזכור, ראש השב"כ יובל דיסקין ושליח ראש הממשלה עופר דקל עושים בקהיר לשם המרצת המאמצים לגיבוש עסקת שליט. בחדשות 'מבט' נמסרה ה כחשה של חמאס לידיעה. לדברי ההודעה - משעל בכלל נוסע לקטאר ולא לקהיר.

ידיעה מ'ישראל היום' ומכתב של מיקי גולדווסר -

מתוך מהדורת 'ישראל היום' – יום ב' 16.3.2009 עוד יממה של מגעים, מאת: שלמה צזנה ודניאל סיריוטי משפחת שליט במתח התפתחות דרמטית לאחר חצות: ישיבת הממשלה שנועדה להכריע בגורל עיסקת שליט נדחתה ביום • השליחים המיוחדים דיסקין ודקל דחו את חזרתם מקהיר וממשיכים במו"מ • בני משפחת שליט סירבו להגיב - שעות ספורות טרם כינוסה ביטל במפתיע ראש הממשלה אהוד אולמרט את ישיבת הממשלה המיוחדת שתוכננה להכריע בנושא המאמצים להביא לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט. על פי ההודעה הדרמטית שיצאה לאחר חצות מלשכת ראש הממשלה הממשלה תכונס מחר (יום ג' 17.3) בבוקר כך שלמעשה באפשרות הצדדים בקהיר להמשיך ולדון בפרטי העיסקה כיממה אחת נוספת. בירושלים אמנם הבהירו אמש שדחיית הישיבה איננה מבשרת על התקדמות כלשהי במגעים אולם ההערכה בלילה היתה שמדובר למעשה במתן ארכה להמשך המאמצים. שליחיה של ישראל למגעים בקהיר ראש השב"כ יובל דיסקין ושליחו המיוחד של ראש הממשלה עופר דקל האריכו במקביל את שהייתם בבירה המצרית. אתמול הציגו השניים בפני נציגי חמאס הצעה שהוגדרה בישראל "נדיבה וגמישה”. עם זאת עד להתפתחות הדרמטית בשעות הלילה ההערכה הגורפת היתה כי חמאס נוטה שלא לקבלה. אם יקבלו אותה בסופו של דבר ככל הנראה יקיימו מחר חברי הממשלה הצבעה לאישורה. במקרה של דחיית ההצעה יהפוך הכינוס לישיבת סיכום שבה יציג ראש הממשלה אהוד אולמרט את המאמצים שביצע למען שחרורו של גלעד ויורה שהטיפול בנושא יעבור לראש הממשלה הבא. אתמול בישיבת הממשלה השבועית שהיתה כנראה האחרונה בניהולו אמר אולמרט ש"עד היום התוצאה של המגעים בנושא היתה שעמדת חמאס היא מרחיקת לכת הרבה יותר אפילו מעבר למה שהגורמים המתונים ביותר מוכנים לקבל." השיחות בקהיר נערכו אתמול תחת מעטה חשאיות כבד ביותר: בניגוד לעבר אפילו חלק מאנשי חמאס השוהים בימים אלו בבירה המצרית מודרו מהמגעים. למרות זאת דוברי הארגון השונים לא היססו אתמול למסור כי אין כל התקדמות בנושא וכי אין בכוונת הארגון להגמיש את תנאיו. "לא ידוע לנו דבר ולא נמסר לנו על התקדמות במשא ומתן בסוגיית שליט" אמר אתמול דובר הזרוע הצבאית של חמאס ברצועת עזה אבו עוביידה. חלק מהדיווחים אמש טענו כי הפערים בין הצדדים עדיין גדולים הן במספר האסירים שתשחרר ישראל הן בזהות חלקם והן בשאלה לאיזו מדינה יגורשו. נוכח סמיכות הערפל גורמים רבים ניסו אמש לשאוב אופטימיות מהפרסומים שלפיהם ראש הלשכה המדינית של חמאס חאלד משעל הגיע אתמול לקהיר - דיווחים שחלק מדוברי חמאס הכחישו נחרצות. מתח רב ניכר אתמול גם על פניהם של בני משפחת שליט שייקחו ככל הנראה חלק בישיבת הממשלה מחר. "אני לא עוסק בשאלה מי בעד ומי נגד" אמר אתמול האב נועם "כמו שזה נראה לא תובא בישיבת הממשלה הצעה לאישור עיסקה ואנחנו בכלל לא קרובים למצב שכזה כך שאני עדיין לא יודע כיצד נגיב. צריך להמתין ולראות מה יהיו תוצאות ישיבת הממשלה." "כבר ידענו בעבר התפתחויות בעקבות מגעים כאלה ואחרים שנטעו בנו תקוות ולאחר מכן נחלנו אכזבה" הוסיף האב. לאחר חצות סירבה משפחת שליט להגיב להתפתחויות. ********************************************************************** המתנה מורטת עצבים - מאת: מיקי גולדווסר אני יודעת מה עובר על נועם ואביבה ובני משפחת שליט. אנו מחבקים אותם ומחזקים אותם במאבק שלהם. הם עוברים כעת את הרגעים הקשים ביותר - ההמתנה מורטת העצבים הזו אשר מלווה בתחושות קשות של חרדה אי ידיעה ודאגה מה יעשו חלאות האדם המחזיקים את הבן בשבי. זה הדבר הכי נורא שיכול להיות. מדובר בסבל ובכאב גדולים הרבה יותר מאלו שמביא עימו השכול ! פעמים רבות ביקשו ממני לתאר את תחושותיי בזמן שאודי ז"ל היה בחזקת נעדר - ולא ידעתי כיצד לעשות זאת. למרבה הצער את השכול אני יכולה לתאר היטב. אנחנו חיים בתוך חור שחור של אובדן וכאב. סבל יומיומי של תחושת שכול קשה - אך עם זאת אני מדגישה כי תחושת אי הוודאות היא הקשה מכולן ! זו תקופה שאינני יכולה לתאר במילים לא להביע בכתב ולא לבטא בשום אופן. אני לא אשכח לעולם את תקופת ההמתנה לפני שאודי ואלדד ז"ל חזרו הביתה זו היתה תקופה מטורפת ומוטרפת. וכעת נועם ואביבה שליט ממתינים. משפחת שליט נמצאת כעת תחת אי-ידיעה שהיא גרועה יותר מכאב השכול; תחת מעטה ערפל של אי-ידיעה מורטת עצבים. נועם ואביבה - היו חזקים, מרבית העם איתכם בדרישתכם הצודקת שישיבו כבר את גלעד הביתה ! זו תקופה אכזרית וקשה הדורשת תעצומות נפש אדירות שלולא התמיכה הציבורית הגדולה איני יודעת מהיכן הייתי לוקחת. אני קוראת לאביבה לנועם ולכל משפחת שליט להיות חזקים. מרבית העם איתם בדרישתם הצודקת שחייבים להחזיר את גלעד הביתה ועכשיו. כל החלטה אחרת שתתקבל תרמוס תחתיה את אחד הערכים הבסיסיים והמוסריים של החברה הישראלית - הידיעה שמלווה כל חייל כי המדינה תעשה הכל על מנת להשיבו בשלום מהמשימה שאליה נשלח. כאשר החייל נופל בקרב זה מצער ואין מה לעשות. כאשר חייל נמצא בשבי חייבים להחזיר אותו בכל מחיר. אנחנו לא צבא שכיר. צה"ל הוא צבא העם והערך להשיב חייל חטוף שנמצא בשבי הוא למעשה הביטוי לערבות ההדדית שבין הצבא לחייל ובני משפחתו !

למעלה