כדור שינה מסוכן (לדעתי)

blackjack10

New member
כדור שינה מסוכן (לדעתי)

שמתי לב שכדור שינה שלקחתי גרם לי להרגשה רעה אחרי זמן אך בשביל להרדם הוא היה נפלא."נוקטורנו" זה השם.אני מציע להיזהר ואפילו לא להשתמש בכלל,היה נורא ואני לא מפרט כאן. יכול להיות שזה אישי אבל לקח לי הרבה זמן לתפוס שההרגשה הרעה היא תוצאה של שימוש בכדור הזה ורק אחרי כמה ימים שהפסקתי ההרגשה הזו עברה. לדעתי בכלל לא בודקים תופעות לוואי של הכדורים בצורה מיקצועית לפני שמורים אותן וחבל,צריךלעשותמשהו,זה מוכן מאוד ולא מזמן דובר גם על נורופן ,ליקוויד ואחרות ב"שש עם אושרת קוטלר" שהן מסוכנות. רופא אמר לי שכדורים בכלל מזיקים. בכל מקרה לא קמתי יותר ערני אבל ישנתי כל הלילה מבלי להתעורר. אני חוזר,ממש סכנה.

my last sony0

New member
תנסה יוניסום

תתחיל בחצי כדור נמכר בבתי מרקחת ללא מרשם יותר חדק ובלי שום תופעות לוואי מכל הכדורים שבמירשם כמו ועבן והיפנדרום

tiaa1

New member
יוניסום אינו שייך לקבוצת התרופות

לשינה. אם כי הוא נחשב לכדור טוב לשינה. למעשה הוא מסוג התרופות האנטיאלרגיות שתופעת הלוואי שלהן-שינה, כמו שהיה בעבר נוסידקס ואהיסטון היוניסום מאד יעיל ובקופת חולים מאוחדת נרשם ע"י רופא משפחה ואינו עולה כ"כ הרבה(8 כדורים-37 ש"חואבן שייך ל"בנדוזיאפנים" יותר כדור הרגעה מאשר כדור שינה...לעומת ההיפנודורום שהוא כבר סיפור אחר...נחשב לממכר.

my last sony0

New member
חזק מאד

משפיע יותר מהבונדרמין. גם עוזר להפרעות אלרגיות קלות וגירודים

sayv

New member
שלום, לצערי לתרופות קונבנציונאליות

יש תופעות לוואי לא פשוטות- ופעמים רבות לא ממש טורחים להזהיר את החולים. בכלל - יש ממצאים רפואיים לגבי דברים רבים- ולא מפרסמים, לא ברור לי בדיוק למה- אני מניחה שמשיקולים כלכליים... כך שאני מעדיפה לנסות למצוא דרך לשיפור באמצעות צמחים וויטמינים, ולא באמצעות תרופות שהן סנטוז כימיקלי. אבל- לא תמיד יש ברירה, וגם אין מודעות גבוהה- וזה תחום בעייתי מאוד. דוגמה רצינית היא תעשיית הטבק- 20 שנה לפניש התחילו לחוקק חוקים כנגד עישון ידעו עד כמה זה מסוכן. כיום- לגבי תעשיית הקוסמטיקה למשל- משתמשים בהמוני חומרים מסוכנים ומסרטנים- והאינפורמציה הזו ידועה לעולם המדעי- אבל... בוחרים לא לעשות הרבה בנידון ולא להזהיר את הציבור....... עוד דוגמה- חומרי ריסוס בפירות וירקות, הורמונים ואנטיביוטיקה בבשר ומוצרי חלב..... ידוע שזה מסוכן - אבל- מכונת הקפיטליזם מתגלגלת ומונעת את בריאות הציבור... מה בדיוק הכדור עשה לך? אני לא משתמשת בעצמי בכדורי שינה אבל אני בטוחה שעוד פרטים יעניינו פה אנשים.

my last sony0

New member
זאת דעה אישית

יש כדורים שלוקח להסתגל אליהם אם לקחת פעם אחת יתכן שבפעמים הבאות זה ישתפר. תדע לך שתרופות עוברות תהליך בדיקה מאד ארוך וקפדני עד שמורשים לשיווק לחולים.

sayv

New member
אבל...

יש תרופות רבות שלמרות שיודעים על תופעות לוואי - לא מזהירים עליהן, ובכלל היה לנו פה דיון ארוך על זה פעם.. בעניין תרופות פסיכיאטריות והנזקים שהן גןרמות והקלות שרושמים אותן לחולים... אז צריך לשעות שיקול של - רווח מהתרופה מול תופעות הלוואי. כל אחד ומה שעדיף לו. אפילו אקמול- התרופה הכי פשוטה ורווחת - עושה נזקים לכבד..

tiaa1

New member
שלום, אני ניסיתי את הנוקטורנו

לצערי הוא היה חלש מידי עבורי אך לא היו כל תופעות לוואי. שאלתי פסיכיאטר שהמליץ עליו...הוא טוב יותר מלוריון למשל. יש נוקטורנו במינון מופחת...חצי מהכמות בכדור הרגיל. אבל תמיד כדאי להתיעץ עם רופא מומחה ובמקרה זה עם פסיכיאטר. אני לוקחת בונדורמין חצי חודש,ובחצי השני לוריון שפחות מומלץ. ועדיין יש לי קשיי שינה. בהצלחה.

daud

New member
נוקטורנו זה אחלה שם לכדור שינה ../images/Emo79.gif

עם שם כזה זה נשמע כאילו את פותחת את קול המוזיקה ושומעת מוזיקה קלאסית עד שאת נרדמת
בעבר הייתי נרדם עם מוזיקה עד שבעקבות התסמונת היחס שלי למוזיקה השתנה לגמרי לפני כן הסטריאו אצלי היה פועל במשך ימים רצופים, לא הייתי מכבה אותו אפילו כאשר הייתי יוצא מהבית, והדבר הראשון שהייתי עושה כאשר הייתי נכנס היה ללחוץ על הPLAY בדיסק או במיני דיסק.
אבל לשמחתי עד כמה שנראה לי אני דווקא לא נמצא גבוה מדיי בסולם הרגישים לרעש, ככה שממש נחמד ליהנות לפעמים אם כי את אוסף הדיסקים הענק שלי אני מעביר לפורמאט מחשבי ומוכר (יש לי יותר מ200 דיסקים רגילים ויותר מ100 קלאסיים בנוסף).

daud

New member
אני מהאסכולה השניה ../images/Emo13.gif

אני מאלו שמעדיף לא לישון ולא להשתמש בכדורים מבחינתי ניסיתי רק אחד שאמרו לי שהוא מעולה ואין לו תופעות לוואי ו פשוט אחרי שהתעוררתי אז לא הייתי לגמרי ער
בקיצור לא בשבילי אם כי יש סם שינה לא רשמי שאני מתכוון לפתוח עליו דיון מתיי שהוא, כאשר הפורום הזה יהיה מקום יותר מתאים לדיון בסבבה.
גם אותו לא ניסיתי אבל אני ושני חברים שלי אוספים כבר כמה חדשים אינפורמציה עליו מכל ההבטים באינטרנט.

my last sony0

New member
למה לא יכול להיות אצלך משהו רישמי ?

הברחות תרופות סבתא דברים לא חוקיים סמים לא רישמיים משקאות משונים שוחד קומבינות מתכונים שלא מהעולם

daud

New member
עולם קטן, במקרה מצאתי מאמר בנושא../images/Emo13.gif

אשכרה עולם קטן מישהוא סיפר לי שהוא ראה מאמר על עיצוב החדר האטום לפי תורת הפנג שואי ועשיתי חיפוש בנושא ומצאתי גם את זה בדוקטורס. לא קראתי לעומק (אני לא אוהב מאמרים רפואיים) אבל רפרפתי ו זה מאמר נסבל יחסית שנוגע לנושא.

blackjack10

New member
תודה ,חברה,אתם עוזרים לי מאוד

לדעתי ,האינטרנט ואתם ,אנחנו ביחד פותרים בעיות ,הרופאים מרוב עצים לא רואים את החולים,תודה לכולם,אישית לכל אחד,אל תפסיקו לתמוך אחד בשני,זה חשוב מאוד.גם הרופאים אני מקווה לומדים מאתנו ונכסים לפורום. שינה בריאה שבת שלום ובריאות שלמה

daud

New member
לגבי אינטרנט ורופאים......

כבר יצא לי להעביר קישורים של מאמרים מסויימים לרופאים שנתנו לי אי מיילים אחרי ששאלתי אותם בע"פ מה הם חושבים על מה שכתוב בהם, אכן האינטרנט הוא חלון למידע שלא היה קיים עד לפני זמן מה. אני יודע על רופאה שהסתכלה בפורום זה בתחילתו, אני מקווה שהיא לא רואה מה הולך לו עכשיו כי לאור התנהגות של אנשים מסויימים בו היא עלולה לשנות את דעתה עם התסמונת.
ולגבי האינטרנט ותסמונת התשישות הכרונית, אנקדוטה. הסיבה בגללה חשבו בהתחלה שהתיסמונת היא מחלה של יאפים הייתה שהיאפים היו הראשונים שנחשפו לאינטרנט כאשר הוא התחיל להיות מרכז מידע ממש גדול, אז כמו כל אדם נורמאלי ש מרגיש חולה אבל הרופאים אומרים לו שהוא בריא הם עשו חיפוש לפי הסימפטומים ובסופו של דבר הגיעו לתסמונת שכבר הייתה מוגדרת אך לא מוכרת. הם חזרו עם התוצאות לרופאים שאם הם לא היו זקנים שמרנים או באגו טריפ של הכחשה (כולנו מכירים את הסוג) איבחנו אותם כאכן חולים בcfs, ומאחר ואצלם החדירה של הנט הייתה רחבה והיא עדיין לא הייתה מורגשת באוכלוסיות אחרות, הם הצליחו להזיז את הסטאטיסטיקה לכיוון המעמד הסוציו אקונומי שלם!!! בינתיים האינטרנט חדר לכל מקום והמודעות התקדמה ו אנחנו נשארנו עם השרידים של ה"דעה הקדומה".

mira ker

New member
ד"ר אלקיים הביעה את פליאתה מספר

פעמים על כך שאנחנו לא מתנהגים כמו חולים תשושים לאור השאלות האינטנסיביות שנשאלה. לי נראה גם, שהציצה בפורום של וואלה בתקופה הסוערת שלו, והתרשמה שאנחנו מאוד לא תשושים.

ששרון

New member
מירה, כמה מביך...העלת נקודה חשובה!

האמת שלא היה לי נעים להעלות את זה פה ובפורום השני...אבל נגעת בנקודה שמציקה לי מזה זמן מה... דומני שמתכתבי הפורומים שעסקו בויכוחים שכחו שהפורומים פתוחים לכל אדם...כך שלמעשה זה לא עושה שירות כ"כ טוב לחולים, לא משפר במיוחד את הדימוי היתי אומרת... עתה כשציינת שאפילו הרופאה שמטפלת בחולים כאלו קראה מה קורה, זה באמת לא כ"כ נעים......... טוב, אני מקווה שהויכוחים ישכחו במהרה, ושהשלווה תשוב ללון, ובכלל , כמו שאומרים לפעמים - "לא מכבסים כביסה מלוכלכת בחוץ", אני מאמינה שלמי מהמשתתפים שיש מה להגיב על השני, בענייני ויכוחי הפורום וכו... אולי מן הראוי שיעשו זאת במייל, באופן אישי, ולא קבל עם ועולם... לטובת שאר קהילת החולים שנאבקת על דימוי חיובי, לאור הסטיגמות הלא כ"כ טובות שיש למחלות הללו גם כך... אינני פוסלת הלגיטמיות של הויכוחים, אני מבינה שיש כעס, ויש גם צורך להעלות אותו למול מי שהכעיס את מי שהכעיס את מי ש.....
אני לא אומרת שלא יעשה כדבר, אלא פשוט שעדיף שאותם אנשים שעוסקים בכך, יעשו זאת במקום פרטי. שרון

mira ker

New member
שרון, ד"ר אלקיים לא התרשמה מהתוכן

של הפורום בימיו הסוערים, אלא מהאינטנסיביות של הכתיבה, שדוקא נתנה לה רעיונות שאולי אנחנו לא חולים. מזה אני לומדת שיש גם תדמית מסויימת לחולים כמונו, שרופאים נוטים לייחס לנו. מהפורום יצא שאנחנו יותר בריאים מבריאים, כי הפגנו המון מרץ. לילה טוב מירה

my last sony0

New member
יש באמת כמה מתחזים../images/Emo41.gif

שאוהבים פשוט לישון ביום ורוצים לקבל קיצבה מביטוח לאומי כאילו שהם חולים בתשישות כדי לממן את חלומות היום שלהם.

tiaa1

New member
../images/Emo42.gifמירה בוקר טוב../images/Emo42.gif../images/Emo65.gif

הכרתי לא מעט חולים, שלא היו מסוגלים לשבת ליד מחשב יותר ממס' דקות. בכלל אני חושבת שהקבוצה של החולים (והמבריאים!) אינה מייצגת את כלל אוכלוסית החולים. יש כאלו שאין להם כלל מחשב או אינם יודעים לעבוד עם מחשב.ויש כאלו שצורת הקשר-בעזרת מחשב לא מדברת אליהם. כשהייתי לפני שנתיים בכנס של אס"ף ראיתי המון אנשים....והם לא מוכרים לנו. התנדבתי לפני הכנס בשנה שעברה ,להתקשר לאנשים ,לפי רשימות, והיו אנשים שלא ידעו או לא רצו קשר כזה. כך שאולי צריך לעדכן את החולים ואת הרופאים....
אני יוצאת עוד מעט לחיפה...מחכה לנו יום יפה...שכולם יהנו היום, ברכה מיוחדת לנאנוש!

mira ker

New member
ד"ר אלקיים רמזה רק על אלה שנמצאים

בפורום. אני מודעת לעובדה שאולי אחוז אחד מהמאובחנים משתמשים במחשב כאופציה לתקשורת. השאר מוצאים דרכים אחרות. גם אני הייתי ב 2 הכנסים של אסף, והאמת לא הכרתי שם אף אחד. היו באמת הרבה אנשים. רופאת המשפחה שלי אמרה שהיא נתקלה בהרבה חולים שיש להם את הסימפטומים של הפיברו, ושלא מאובחנים רישמית.

למעלה