כדור שינה מסוכן (לדעתי)

ששרון

New member
מירה, האה...הבנתי../images/Emo62.gif

האמת שכמות הדיונים שהיתה אז בוואלה, ומי שרשם שם באמת רשם כל פעם כאלו מגילות ארוכות...שאני בעצמי תהיתי איך ניתן להקליד כ"כ הרבה אצלי בגלל כאבי פרקים בידיים מאוד כואב לי פשוט להקליד מאידך, אני משערת שאנשים היו נסערים ועשו דברים למרות הכאב... לגבי התוכן, אני עדיין חושבת שיש דברים שעדיף לעשות באופן אישי יותר, ולא קבל עם ועדה אין לי ספק שהיא גם קראה תכנים, וזה קצת לא נעים. טוב, זה היופי והבעייתיות של האנטרנט-הפתיחות לכל מי שרוצה, יחד עם הבעיות שזה מביא שרון

mira ker

New member
שרון, למדתי מספר דברים מהסערה

שפקדה את הפורום. 1. יש אנשים שאוהבים ויכוחים, כי זה מסיט את מוחם מהמחלה, וזה עושה להם טוב להתווכח. האדרלנלין שמופרש בגוף עושה להם טוב, מזרז כל מיני תיפקודים. בקיצור אקשן, אפילו מילולי עושה להם טוב. 2. אלה שכותבים מגילות ארוכות, פשוט עושה להם טוב לכתוב. מרגיע אותם. עצם הכתיבה היא גם התעמלות מסויימת, של האצבעות אומנם, אבל יותר טוב מכלום. לדעתי האנרגיה הזאת מבריאה אותם. 3. יש אנשים שפשוט אוהבים להתווכח, כי זאת האישיות שלהם. 4. עכשיו אפשר למקם כל אחד מבאי הפורום לאן הוא שייך. בזמנים סוערים, אוהבי הויכוחים והכתיבה ימלאו את הפורום. בזמנים רגועים, יכנסו כאלה שלא אוהבים ויכוחים, והפורום יגדל. בתקופות של אווירה טובה, נכנסים גם כאלה שרק קוראים. נראה לי שעכשיו בתפוז נכנסים יותר מאשר לוואלה, למרות שאין פה ניהול.

daud

New member
שרון, למזלך את לא כ"כ מעודכנת.

הפורומים כבר לא פתוחים לכל אדם, אני התנגדתי לריבוי פורומים מלכתחילה וזאת בגלל שאם יש מספר פורומים לא בהנהלה משותפת אז נוצרות מלחמות מכוערות ופלגנות. ו מאחר וקיימים אנשים שגורשו מפורום אחד וכתוצאה מכך פורום אחר הפך למקלט ולכן יש שם אנשים שלא רוצים לראות את מי שגירש אותם מהפורום שאמור להיות של כולם, ולכן דווקא יש את אלו שגירשו ונכנסות בכוונה לפורום השני כדי להצהיר שאין מקלט מהן. אז המצב הוא שיש פיצול!!!! הויכוחים יהיו כל עוד הסיבות לויכוח מתעקשות להפגין נוכחות מתריסה. אבל עדיין שיכחה ונסיון להמשיך ולהתווכח באי מיילים ושכולנו נהייה באותו פורום וננסה להעמיד כאילו הכל נחמד ומתוק ונתווכח באי מיילים אישיים הוא לא רק הטרדה (ככה קוראים להשמצות הנשלחות לתיבת דואר אישית) אלא זה גם מתכון בתוח לאולקוס
לפחות לפי מה שאומרות הסבתות. אז מבחינתי המאבק שנאבקתי לשמור על הנהלה אחת לכל הפורומים נכשל כאשר זוהרה החליטה לא לקיים הבטחתה ואח"כ כאשר היא סירבה לתת לאס"ף לנהל את הפורום בוואלה כדי שכל הפורומים של הקהילה יהיו תחת הנהלה אחת. מצד שני כאשר הבנתי שפורום וואלה הוא בן ערובה ביידי זוהרה הבנתי שלכן נאלץ להסתפק בפורום אחד וזאת כדי למנוע את הדברים הבלתי נמנעים שקורים כאשר יש מספר פורומים. הנסיון להמשיך בפורום אחד בלבד חוסל ע"י זוהרה שהחליטה להפוך את הפורום בוואלה לפורום בו נוכל להתבטא רק אם נרקוד לפי החליל שלה ושל דודו אז תסלחי לי שרון אבל "לא מכבסים כביסה מלוכלכת בחוץ" זה יותר ביטוי של אירגונים שמבוססים על ליכלוך" אתמול ראיתי את הפרק הראשון בסידרה קו 300 ושם זו היה המוטו השולט. אז לפי דעתי הפיתרון נכון להיום הוא פתרון לא טוב שנכפה על חלק מאיתנו ע"י זוהרה ודודו והוא להמשיך כל אחד לדרכו בנפרד נכול להיום לצערי יש שני פורומים בינתיים הפורום של דודו וזוהרה, ו פורום זה פורום פליטי דודו וזוהרה אולי בקרוב יהיה פורום נוסף אבל בינתיים הקהילה שלנו מפוצלת כתוצאה מטעות שנעשתה, טעות בגללה נוצר מצב שמנהלת פורום נותנת דין וחשבון לפורטל ולא לעמותה. אני מקווה שטעות זו לא תחזור על עצמה!!! ו לגבי דעתך על כעש לי אין צורך להעלות אותו עמדותי ידועות למי שהצליח לשמוע אותן או לקרוא אותן בטרם הן הושתקו, ועמדתי עכשיו היא שלאור המצב שזוהרה ודודו יצרו לא יעלה על הדעת שהן שביטלו את החופש בפורום שהן השתלטו עליו ינצלו את המצב שכאן יש פורום שהסיבה היחידה בגללה הוא עדיין קיים היא שהן התנהגו בפורום בוואלה כמו שהן התנהגו וגרמו לאנשים רבים לברוח איליו ו יכנסו להראות לאנשים שהעדיפו להתרחק מהן או שנכפה עליהם להתרחק מהפורום בוואלה בגלל שהן מחזיקות אותו בידיהן, שלא יהיה להן שקט מהן. במקרה זה לא מדובר באיזה מטרידן שאם הוא ישנה שם ויתחיל להתנהג כמו אדם נורמאלי אז אולי הוא יוכל להרוויח מקום בקהילה. מדובר בעריצות המנצלות את הפתיחות שהן לא נותנות בפורום שעליו הן השתלטו אבל קיימת כאן כדי לפגוע במשתתפים לגיטימיים בפורום זה ע"י עצם נוכחותן כאן. מה לעשות אי אפשר לרקוד על שתי חתונות ו אי אי אפשר ללכת עם ולהרגיש בלי (אם כי אני לא יודע זאת מנסיון אישי)
ו מצב בו עריצים יתבשמו מאווירת החופש כאן וע"י זאת יביאו את אויר העריצות הצביעות והכפייה שלהן לכאן ו יגרמו לכך שאנשים מסויימים לא יהנו להיות גם כאן פשוט לא יעלה על הדעת.

daud

New member
לפי מה שהיה בפורום וואלה.........

אפשר היה להניח שיש בינינו הסובלים מבעיות אחרות
מי יודע
)

ששרון

New member
כדורי שינה, יוניסום ועוד,נסיון אישי

יוניסום-אני משתמשת בערך שנה. כדור יעיל למדי. בעיה-מטשטש בצורה מאוד חזקה למחרת. עם הזמן הטשטוש קטן. הערת 2 רוקחים שעמם שוחחתי על זה ואמרו אותו דבר- אין לקחת מינון של למעלה מ-2 כדורים לשבוע! אחרת זה ממכר ויש לזה כל מני תופעות לוואי. מאחר וכדור שלם חזק לי מדי , אני לוקחת 2 כדורים , כל פעם חצי-סה"כ 4 ימים בשבוע. בעקרון אני מנסה גם את זה לא לקחת , כי זה עדיין הרבה... אז אני לוקחת אותו בעיקר בימים שאני יודעת שלמחרת עלי לתפקד היטב, ואי אפשר לקחת סיכונים של ביטול בגלל אי שינה (אצלנו הרי קשה לתכנן קדימה בגלל שאין לדעת איך נשן בלילה ואיך בכלל נרגיש כל רגע נתון) או שאני לוקחת את זה לקראת סוף שבוע, שאני רוצה קצת לבלות בו לשם שינוי
אינני מכירה את שאר הכדורים שהזכרתם. אם למישהו יש טיפ על כדור שינה ללא תופעות לוואי, או משהו ממש טוב, אשמח לשמוע. דבר אחרון לגבי יוניסום= הבנתי מהרוקחים , שיוניסום אמנם עוזר לשון, אבל מייצר שינה רציפה-אך שטוחה! ומה שחסר בפיברו , זה דווקא לצור שינה עמוקה יותר, שכך הגוף יתקן נזקים , פגיעות וכו. אה...וכן נזכרתי שיש להקפיד לא לקחת אותו על כל מני דברים שהוא סותר אותם, הם רשומים בדף ההוראות, וחשוב להצמד לזה. יתרונו שהוא נמכר ללא מרשם. שרון

my last sony0

New member
תנסי "סונגה נייט"../images/Emo41.gif

נחשב לתרופה טבעית ניתן לרכישה ללא מרשם. מכיל ולריאן שידוע גם כמרפה שרירים ומומלץ לחולי פיברומיאלגיה.

mira ker

New member
כדורים באופן כללי. סתם עיצה

ידידותית. כדאי לצאת מתוך הנחה שלכל כדור יש תופעות לואי. כך שכל כדור חייב להיות בגדר חשוד עד שלא הוכח ההפך. צריך לשים לב לכל תופעה מכדור חדש. ולא משנה אם זאת תרופה קונבנציונלית או אלטרנטיבית. מה שאומר שכל אחד רצוי שילמד את גופו. וזה גם נכון לגבי מאכלים, לגבי תנועה, לגבי שינויי מזג אויר. בקיצור לכל מה שיכול להשפיע עלינו.

sayv

New member
אבל יש כ"כ הרבה גורמים... זה מתיש!!

את צודקת לגמרי במה שאת אומרת.. אבל כשאנחנו חיים בעולם שבו הכל כ"כ מתועש ומזוהם ולא בריא- זה קצת מרגיש כמו להלחם בתחנות רוח כי כ"כ הרבה לא יודעים - על השפעות וכו'.. אבל- אין ספק- צריך לעקוב, ולשים לב.. וללמוד להתייעל- ממה להמנע ועם מה להתמיד, ולסמוך על תחושות הגוף. בהמלצתך אני כבר חודש עוקבת אחרי כל התוספים/כמויות שאני לוקחת.. ומשתדלת גם לנהל יומנון- לא בדיוק פיברו- אבל אולי כדאי.

mira ker

New member
היי סייב, ככל שתמלאי יותר פרטים

על הרגישויות שלך, ככה בהמשך יהיה לך יותר קל להכיר את עצמך, וזה יהפוך להיות מידע אוטומטי. כמו שאנחנו יודעים לא ללכת בכבישים עמוסים במכוניות אלא רק על מדרכות. לא צריך לחשוב על כך. לי למשל יש בעיה עם כל דבר חמוץ או חריף. כשאני יוצאת לאכול מסעדה, אני תמיד מבקשת סלט ירקות עם רוטב בנפרד. זה נעשה אצלי כל כך אוטומטי שאני בכלל לא חושבת כמה שאני מסכנה שאני לא יכולה לאכול את כל מה שמגישים לי. ואגב, גם נשים שנמצאות בדיאטה, מבקשות את הסלט בצורה כזאת כדי לשלוט על כמות השומן. אני צריכה לשלוט על כמות החמיצות. בקיצור, היות וסיגלתי לעצמי מין צורת הסדרות כזאת, הרי שאני גם נוטה קצת לבלף למען מטרות חברתיות. כשאני מתארחת, אני קודם כל מחפשת את המזון שנראה לי שאני הכי פחות אנזק ממנו. לא מספרת בשום אופן על המחלה שלי לאף אחד, זה גורם לאחרים להרגיש מאוד לא נוח. ואחר כך, ורק לשאלה של המארחת אם טעמתי מדברים אחרים אני אומרת שכן למרות שלא טעמתי. למארחת לא משנה מה אכלתי, העיקר שראתה שאכלתי משהו. טוב לפעמים אני לא מסוגלת להתאפר, וגם טועה בהרכב המאכל. אז כשאני חוזרת הבייתה אני לוקחת כדור אחד של קונטרולוק. והשריפה בקיבה עוברת. למחרת אני משלמת בטישטוש של יום אחד בגלל הכדור. ביומן האישי אני כותבת לעצמי מה הקונטרולוק עושה לי לחיוב ולשלילה, וכמה אני יכולה לקחת ממנו. מצאתי שאני מסוגלת לקחת עד 2 כדורים ברציפות. אם אני לוקחת יותר, אני מקבלת כאבים חזקים בבקיבה. כשאני מספיקה עם הקונטרולוק, הכאבים נעלמים. וגם הטישטוש עוזב תוך יומים. ומכאן הגעתי למינון שטוב עבורי.רופאת המשפחה צוחקת מהטיפול שלי, אבל כל עוד זה לא מזיק לא איכפת לה, והיא משתפת פעולה. שבת שלום מירה

sayv

New member
אין ספק שאת צודקת..

אהבתי את דימוי המדרכות-כביש. מאוד מאוד טריוויאלי אבל חכם- כי - אנחנו כ"כ רגילים לחשוב על דברים בהקשרם שלא עושים את ההסבה ליתר תחומי החיים ויוצאים מורווחים מכך! אבל- התזונאית שלי אמרה לי מזמן מזמן לעקוב אחרי מה שאני אוכלת כדי לראות איך כל דבר משפיע.. והתחלתי ולא הצלחתי להמשיך. אבל לפחות המעקב- גם המינימלי- שאני עושה עכשיו- נותן לי לשער פחות או יותר למה אני מרגישה יותר טוב/פחות טוב ולא להתחיל לנחש- לקחתי או לא לקחתי ויטמינים וכו'... אני אגדיל את המעקב.. אבל זה מתיש אותי קצת ואני לא אוהבת לחשוב ולמפות- אבל, לאט לאט אתרגל..

mira ker

New member
נכון שאם עושים מהמעקב דוקטורט

אז זה באמת מתיש. מספיק לרשום 10 דקות בסוף היום. להכניס את הרישום כהרגל, כמו לצחצח שיניים. ואגב הטמעת הרגלים. צריך 3 שבועות כדי שהגוף יקבל הרגל חדש ויהפוך אותו לחלק ממנו. אם מתרגלים הליכה 3 שבועות ברציפות, הגוף כבר דורש את ההליכה. כי זה הפך להיות הרגל.

sayv

New member
הלוואי! שאני אצליח להתמיד בצעידות

3 שבועות.... אני כותבת בסוף היום, +רישום ביומן של איזה תוספים לקחתי.

ששרון

New member
סיו תרגישי טוב!

וכל הכבוד על הצעידות, בקרוב אצלי (בתקווה)
ש'

sayv

New member
אני?? את תרגישי טוב!!!! ../images/Emo24.gif

ואיזה צעידות... מאז הצעידה ההיא הטראומטית לא יצאתי לצעוד.. אבל אני משתדלת ללכת קצת ברגל למקומות במקום אוטובוס.. מעט אמנם.. אבל גם משהו.. חוצמזה- הלכתי ליוגה פעם אחת, ולפלדנקרייז פעם אחת (עזר יותר)... ואני צריכה להתמיד... הפלדנ' פשוט נהדר לי- ממש מאפשר להזיז את הגוף עוד פעם..

ששרון

New member
שמעתי מרבים שפלדנקרייז זה נהדר

אני מאוד שמחה שזה עוזר לך בקרוב אצלי (אמן) ובי

sayv

New member
רק שאני לא מצליחה להגיע לשיעורים..

כמו שצריך... אולי צריך לחשוב על פתיחת קבוצה קטנה בהדרכה אישית בבית או משהו כזה....

למעלה